Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inebhedj - szerintem

0 bejegyzést írt és 2272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A poszt címét Giovannino Guareschi olasz írótól kölcsönöztem, ám nem ő az egyetlen, aki félreérti a fogalmat. Széchenyi István is így ír: "Látogatnunk kell az alázat, az önmegtagadás iskoláját." Nos, ezek azok a megközelítések, melyek miatt évtizedeken át negatív jelenségként könyveltem el az…..
inebhedj - szerintem 2019.09.27 09:58:18
Abban a szerencsés helyzetben vagyok gyerekkorom óta, hogy a rendszeres húsfogyasztás része a mindennapjaimnak és számos pozitív emléket és érzést társítok húsételek fogyasztásához, legyen az a vasárnapi rántottcsirke, vagy bolognai spaghetti, hogy csak a leggyakrabban fogyasztottakról beszéljek.…..
Napjainkban az információs társadalom térnyerése és a rohamos technológiai fejlődés miatt fokozottan merül fel a személyes adatok védelmének kérdése. 2016-ban szemtanúi lehettünk az Európai Uniós adatvédelmi szabályozás reformjának, melynek keretében az adatvédelmi…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
         "Revolutionary communists must not draw back from this struggle even if in the short run the nationalist forces gain the upper hand." (Frank Richards, Poland's Black December, 1982)         Frank Richards a Brit Forradalmi Kommunista Párt nevű keményvonalas trockista szervezet alapítója…..
A rendszerváltás után az ország eddig két fejlődési szakaszon ment át. Az első szakaszban a fő célok a csatlakozás Európa fejlettebb részéhez, a jogállamiság, szabad utazás és véleményszabadság votak (1986-ban még elfogadta a társadalom a rendőrök erőszakos fellépését, 2006-ban már nem). Különféle…..
inebhedj - szerintem 2019.03.24 07:57:34
@megamovieboy: Annak fényében, hogy az elmúlt 30 évben parlamentbe jutott pártok közül a regnáló kormány a legbaloldalibb, és áll legmesszebb bármiféle jobboldaliságtól, nem nagyon tudok mit kezdeni az okfejtéssel.
Your browser does not support iframes. Pontosabban honfoglalás ÉS szabadságharc. Aznap. Amikor kiűzték a törököket. 1939-ben. Kossuth Lajos vezetésével. De Arany János is nagy hős volt. Miattuk van a Nemzeti Vágta.  Észbontók, Viasat3, március 25, 18:00 duplarésszel...
inebhedj - szerintem 2019.03.15 10:56:19
@Extremitates:

Nem, nem az. Valójában két (három) külön műsorból van összerakva, de nem megrendezett.
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
inebhedj - szerintem 2019.03.11 07:25:29
@Janossz: Ez az idegennyelv
nem tudás legenda épp olyan, mint a nép tehetsége. Valójában semmi különös, a magyarok átlag gyakorisággal beszélnek idegen nyelvet, a habitus más kérdés, amíg teszem azt egy india beszél angolul majd lesz valami alapon, addig nálunk létezik egy minimum New York Times vezércikk szint elvárás, amit mindenki szóvá is tesz, így aztán inkább nem szívesen szólalnak meg a magyarok idegen nyelven, nehogy beégjenek egy másik magyar előtt.
A legtöbbek számára a hasábburgonya egyfajta bűnös élvezet. Főleg azzal szokás ellene érvelni, hogy magas a kalória, nátrium és transzzsírsav tartalma. De hiába mindez, mégis milliók rajonganak érte. Most viszont megsúgjuk, hogyan élvezheted bűntudat nélkül a hasábburgonyát úgy, hogy az tápláló is…..
A nők helye a konyhában van és tudjanak főzni. A férfiaknak hús, nőknek zöldség való. Csak néhány példa a hétköznapokban is meglévő sztereotípiákról, amik bármikor előkerülhetnek, akár otthon, akár egy étteremben, vagy akkor, amikor a reklámokat nézzük.  A nemi…..
inebhedj - szerintem 2019.03.09 09:33:06
@Betteli: "amíg apu max. egy órát füvet nyír vagy megszerel valamit, már ha van épp kedve..."

Na, az ilyen mondatok a szexisták.
Szerző: Harmat Árpád Péter Nem csupán a történészek, történelemtanárok, de a világhistória iránt érdeklődő laikusok, amatőr - félprofi kutatók, krónika-kedvelők számára is mindig érdekes téma a két nagy diktátor: Adolf Hitler és Joszif Sztálin viszonya - párharca 1933 és 1945 között. Bár…..
inebhedj - szerintem 2019.02.18 10:55:18
@Rozsdabarna.:

De akarta.
Ami azt illeti, több népet küldött a halálba, vagy épp gondoskodott az halálukról a saját otthonukban..
De nem tudom, van-e értelme méricskélni ezeket.
inebhedj - szerintem 2019.02.18 10:55:25
@százados:

Ami azt illeti, a második paktum (1940) ismeretében nehéz elengedni a gondolatot, hogy Sztálin kifejezetten provokálta Hitlert a támadás érdekében (érdemes meghallgatni Hitler ezzel kapcsolatos magánbeszélgetését a finnországi marsallal), ráadásul az sem lehetetlen, hogy a nyugati szövetségesek hallgatólagos támogatásával, ez megmagyarázná, miért is nem üzentek hadat a Szovjetuniónak Lengyelország szövetségesei 1939. szeptemberében.
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
inebhedj - szerintem 2018.12.15 08:56:01
@GNDL: Köszi és +1.

A Fidesz egy népi demokratikus szocialista párt, épp, mint az MSZMP, mélyen baloldali retorikával, köze nincs semmiféle jobboldalisághoz.
Szép hagyománya van már az köztévénél annak, hogy bizonyos híreket és riportokat úgy vágnak meg, majd adnak le a műsorba, hogy az csak részben, vagy egyáltalán ne fedje a valóságot, cserébe tökéletesen tükrözze a kormány üzenetét és álláspontját a menekültekkel kapcsolatban. Egy olvasónk azonban…..
inebhedj - szerintem 2018.11.26 10:39:45
@igazi hős:

Közkeletű indoklás, hogy azért olyan a híradó / tévé / műsor / újság / műsorújság, mert erre van igény.

De ez egyáltalán nem igaz (nem is volt igaz, legalábbis az utóbbi fél évszázadban).

A média formálja az igényeket, és nem fordítva.
Mostanában egyre többször elgondolkozom azon, hogy miért akarunk mindig, megszállottan inni menni? Hogy mi lehet az oka annak, hogy a társasági életet az alkoholhoz kötjük? Kikapcsolódás, amelynek a végére még jobban elfáradunk. Berögződések, melyek szerint minden héten legalább egyszer-kétszer…..
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
inebhedj - szerintem 2018.11.01 08:14:49
@Tiktak58: +1

uszkve 10 éves falusi, és 25 éves (több) vidéki városban szerzett tapasztalattal a birtokomban, abszolút egyetértek.
"Nem volt hatékony a lakás-takarékpénztári megtakarítások támogatása"- címmel jött ki az MTI friss híre. Ez eddig rendben is lenne, ha az első mondatból nem derülne ki, hogy mindez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2011-es tanulmánya szerint van így. Igen, 2018. októberében egy 2011-es tanulmányt…..
inebhedj - szerintem 2018.10.18 20:30:55
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
inebhedj - szerintem 2018.09.13 17:29:17
@G.Tibor:

Így van, objektív újságírás nincs (sincs).

Az pedig, hogy mennyire súlyosan szubjektív egy írásmű, azt az olvasó szubjektuma határozza meg (tehát egy kevéssé szubjektív írásművet is tarthat súlyosan propagandisztikusnak az ellenoldal olvasója, míg egy propagandisztikus írást objektívnek a kedvezményezett csoport tagja).

(Lehet persze erről fórumokon vitatkozni, de ha elfogadjuk, hogy a szakmai álláspontokat valamennyire reprezentálja az adekvát felsőoktatási tananyag - esetünkben a kommunikáció szaké -, akkor túl sok eredménye ennek épp annyira nem lesz, mintha atomfizikáról vitatkoznának kézműves sörgyártók.)

A fenntartó / üzemeltető / befektető / stb. kiléte már sokkal problémásabb, a lakosság versenyszférában dolgozó adófizető része az, aki finanszírozza a kincstári médiumokat (egy klasszikussal élve: törpe minoritás állja a cehet), ugyanakkor nem egyértelmű, hogy az éppen regnáló szélsőbalos kormánykoalíció támogatottsága ebben csopportban akárcsak megközelíti a választási eredményeket - másképp fogalmazva nem lehetetlen, hogy az én pénzemből üzemeltett médium az én szubjektív álláspontom szerint egy igénytelen propagandatermék, amire azt a pénzt is sajnálnám elkölteni, amit a sóval való beszántás felemésztene.

(Ez viszont nyilvánvalóan nem mentség az ellenoldal médiumai számára.)
Egy valódi őszi téma következik, amikor a túltermeléssel küzdő kertész nem akarja lefagyasztani a petrezselymet és répát, mert elveszti ízét és ropogósságát. Emellett akad még a kertben paprika, karalábé, karfiol. Szerencséseknek paradicsom, amely - a meleg időjárás miatt talán - sokkal korábban…..
Válasszunk STOP Soros? 2018.05.31 21:11:00
A STOP Soros kapcsán több fontos problémám van. Hallottam néhány egykori Soros ügynökről. Az egyiküket Orbán Viktornak hívják. Az, hogy valaki támogatást kap Soros Györgytől, esetleg meg is hallgatja Soros György tanácsait, olyan célok érdekében cselekszik amik akkor közös célnak tűnnek nem jelenti…..
inebhedj - szerintem 2018.06.01 13:18:46
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Egy gyermek érkezésére, elsőbálozóként sosem lehet maximálisan felkészülni...szerintem. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hogy a babák sokat sírnak, keveset alszanak, hogy létezik a nyakig **aros állapot és teljesen normális, ha a frissen szülővé vált pár kicsit eltávolodik egymástól. Azonban amivel…..
inebhedj - szerintem 2018.04.19 07:46:22
@sz-ter:
Jaja.
Bár kétségkívül jól jön egy idő után a felelősen gondolkodó gyermekteleneknek, hogy a poyogtatók gyermekei őket is eltartják, igaz? ;)
Az április 8-i mészárlás óta az ellenzék saját maga helyett megtalálta az új bűnbakot, a vidékieket. Ennek az apropójáról az oldalon sokat beszélünk, itt is teszünk róla említést. De most legfőképp nem róluk lesz szó.  Vasárnap este elkezdtek szállingózni a választási eredmények, ezzel együtt pedig…..