Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galahad

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét” – ezekkel a szavakkal kezdődik az Orbán Viktor által tegnap ismertetett…..
Galahad 2010.05.15 17:25:31
@ó jaj:
"Te vádolsz engem"
"ilyen silány minőségben"
"próbálod kiforgatni szavaim"
"nagy luftot rúgtál"
"támadtad helyette a személyem..."
Én? A Te Személyedet? Hát ki vagyok én, hogy ilyet mernék tenni? :-)))

Cimbora! Mire fel ez a nagy sértettség? (Na ne, felebarátom, cimborád azért még nem vagyok, ahhoz egy hozzászólásnyi ismeretség még nem elég :-) Egyébként nem bántottam a Személyedet egyáltalán. Való igaz, nem értek egyet a mondandóddal, de mivel tegnap hosszasan beszélgettünk ezzel kapcsolatban itt másokkal, nem akartam ismétlésekkel untatni őket. Előre is bocsátottam, hogy csak egy voltaképp lényegtelen aprósághoz szóltam hozzá. Látom, nem sikerült megérteni.

"Sajnos nem tudlak követni."

Hát ja, azt látom, de nem baj :-) Felejtsd el.
Galahad 2010.05.15 18:41:19
@[nev]: hinnye, ezt az egyetlen mondatot elmondani is egy levegővel szoktad? :-)))

Leragadtam ott, hogy:
"mert az nem fair, hogy az egyik állam ennyi adót szed, a szomszéd meg fele annyit, viszont az már fair, hogy az egyik város ennyit, a szomszédvár meg feleannyit"

Már mi a fenéért ne lenne fair? Vagy mitől fairebb, ha város teszi, mint ha állam? Ami fair az ökörnek, az nem az a Jupiternek?

"és akkor átmegyek a szomszédba dolgozni. és nem kell új nyelvet tanulni, új állampolgárságot szerezni, új identitást kialakítani, hanem egyszerűen várost váltunk."

És az a másik város majd testületileg megtanul magyarul a kedvemért, vagy mégiscsak nekem kell új nyelvet tanulnom? Vagy bizonyos városok tiltva lesznek? Vagy egységes nyelv lesz, és mindenhol pirézül beszélünk majd? Meg olyan testhezálló egyszínű ruhákat is hordunk, mint a Star Trekben? :-))

"a termőföldet, amit művelsz nem viheted magaddal, de ez ügyben egységes belső piaci szabályozásra volna szükség. megint csak ütközik a jogállami koncepcióval. a példákat vég nélkül lehetene sorolni."
Nem a jogállami koncepcióval ütközik, hanem az erősebb városok környékén élők érdekeivel :-)
Galahad 2010.05.15 21:01:43
@[nev]: @[nev]: Igen, a középkorban tényleg gyönyörű volt. Leszámítva a pestist, meg hogy a rendkívül gazdag Európában jelentős tömegek éltek időnként fakéreg-diétán. Meggyőztél, minden legyen úgy. Lehetek én a király? :-)))

"átfogó uniós szabályok kellenek."
Ezek hogyan keletkeznek? Kik hozzák őket? Kinek az érdekei szerint?

De most komolyan: a liberális Európa főbb városai 2060-ban:
Berlin-al-Hüyük
Vienna-ben-Mohammed
Bruxelles bin Kalifa

Tényleg így fognak működni szerinted? :-)
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
Galahad 2010.05.15 11:28:16
@[nev]: "de miért kellene énekelni. ha bangó margit rázendít a cigány himnuszra a parlement karzatán, akkor azt is énekelje mindenki. vagy ha a zsidók el kezdenek énekelni. tegyék azt. remek folklór. de miért kellene azt mindenkinek elénekelni"

Mondd, te el szoktad olvasni azokat a kommenteket, amelyekre válaszolsz?
Arról volt szó, hogy "HA pedig végképp NEM AKARJA A t. BALOLDAL, HOGY VALAKI "KISAJÁTÍTSA" EZEKET A JELKÉPEKET, AKKOR az lesz a legjobb, ha megvédi őket. Pl. úgy, hogy feláll, és bekapcsolódik az éneklésbe"

Tehát nem KELL énekelnie, csak akkor, ha nem akarja, hogy CSAK RAJTUK KÍVÜL MÁSOK énekeljék (vagyis "kisajátítsák" azt). Bangó Margit nyugodtan énekelhet, amit akar, én nem fogom énekelni a cigány himnuszt, mert nem az enyém, és ezért nem is érzem úgy, hogy kisajátítja. Lexarom, mit csinál vele, mert nem az enyém, hanem az övé. Ha viszont a sajátomnak érezném, akkor természetesen énekelném vele, és nem azon nyávognék, hogy kisajátítja.

"a nácik ezt akarják"
Ez az "érved" a reductio ad Hitlerum tipikus példája, és mint ilyen, kulturált vitában nulla értékkel bír.

"területi integritása az uniónak van. uniós hadsereg kellene, és nem állami hadsereg"

Álmodban. Az EU/európai államok viszony semmiben sem hasonlít az USA/tagállamok viszonyra (bármennyire is szeretnék egyes Utó Pisták), és nagyon úgy néz ki, hogy soha nem is fog hasonlítani (hacsak nem mint valami újkeletű iszlám állam, de az ugye már nem egészen ugyanaz).

"ebben az esetben a székelyeknek regionális önkormányzatot kellene létrehozni, mint amilyen az észak alföld"
Nincs párhuzam. Máshol, mint papíron nem létezik olyan entitás, hogy "Észak-Alföld", mint ahogy emberek olyan csoportja sem létezik, hogy "észak-alföldi". Ellentétben a Székelyfölddel és a székelyekkel.

"a székelyek döntsék el, hogy mit akarnak. területi autonómiát (szerintem ilyet sose fognak kapni)"
Már rég döntöttek. Magyarok lévén, alapvetően természetesen Magyarországhoz szeretnének tartozni. Ezt persze jelentősen megnehezíti, hogy az évtizedes erőszakos elrománosítás eredményeképp szinte megszűnt már a Székelyföldet a szilágysági-érmelléki tömbmagyar vidékkel
összekötő "nemzetiségi korridor" (Dicsőszentmárton környéke, Mezőség, Aranyosszék, Enyed, Torda és Kolozsvár vidéke, Kalotaszeg). Az eredeti Székelyföld területén viszont a mai napig legalább 80%-os többségben vannak. Itt akarnak saját EU-régiót (regionális önkormányzatot, ha úgy tetszik), illetve területi autonómiát.

"kulturális autonómiát (ilyet szerintem már 89-ben is kaphattak volna)"
Ezt már korábban is írtad, és én pedig már reagáltam is rá korábban, amit ezek szerint nem vettél figyelembe, ehelyett szinte szó szerint megismételted a mondatot. Így nem sok értelme van.

"ettől még lehet alternatív dalárdát csinálni a parlementben"
Ha nem teszik, nem kell beszállni a dalárdába. Csak akkor nem kell vinnyogni, hogy "kisajátítás" meg ilyesmi.

"én biztosan megvártam volna vigyázz állásban, amíg énekelnek"
Mert te ezek szerint lényegesen értelmesebb vagy.

"de biztosan nem énekeltem volna velük. mivel nem vagyok székely"
Ami szíved joga.

Nem kell ezt túldimenzionálni. Van egy radikális párt a parlamentben. Várható, hogy lesz még néhány hasonló performance a parlamentben. Ez meg szerintem a legjobbak közül való volt. Volt üzenete, aktualitása, nem is beszélve arról, hogy a szocik (legalábbis egy jó részük) óriásit szoptak általa. Annyit kellett volna tenniük, mint amit te tettél volna, és nagyjából leszerelték volna a dolog élét. Ha még páran éneklik is (azt hiszem, volt is ilyen), annál inkább.
Galahad 2010.05.15 11:39:05
@Ordnassac: Ismerem, és igazad van. Ahogy Godwin bácsinak is :-)
Galahad 2010.05.15 11:40:27
@Ordnassac: Ismerem, és igazad van. Ahogy Godwin bácsinak is :-)
Ma lesz az első állomása a nemzeti konzultációnak. Ózdon rendőri vezetőkkel és a térség megválasztott fideszes országgyűlési képviselőivel a közbiztonságról cserél eszmét Orbán Viktor és Pintér Sándor. A Fidesztől korábban sem állt távol, hogy egyfajta politikai…..
Galahad 2010.05.11 21:20:02
@[nev]: "vegyük példának az egészségügyet, aminek a fenntartása az egyik lefontosabb állami feladat. járóbetegellátás (és sürgősségi ellátás is) nyilván járási szintekre, a fekvőbetegellátást megyei szintre kellene bízni. megyei szuperkórházakra van szükség. "

Egy ideje olvasgatom a lelkes hozzászólásaidat, melyek egy jó nagy része valami olyasmiről szól, hogy "mindent helyben, nemzetállamot lebontani, nemkellmagyaralkotmány-vanlisszaboniszerződés satöbbi". Tisztelem a lelkesedésedet (ha valódi), de a fenti szöveg estében nem tudtam megállni, hogy bele ne ugassak. Szóval már ne haragudj az őszinte szavakért, de ebből a fenti idézetből teljesen nyilvánvaló, hogy lila fingod sincs sem a sürgősségi ellátás, sem pedig a fekvőbetegellátás mibenlétéről, még kevésbé működéséről. Szóval ha a "látomásod" többi (más szakmákat érintő) része is ehhez hasonló szakmai megalapozottsággal bír, akkor jobb, ha mielőbb beletörődsz a nemzetállamok további minimum nyolcszázezer éves fennállásához :-)
Galahad 2010.05.11 21:39:02
@Galahad: jav.: fennállásába
(vettem a választ, miszerint ha ennyire tudok fogalmazni, akkor inkább maradjak csendben :-))
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Galahad 2010.04.17 20:30:12
@egyenlito: "Minden lehetséges kedvezményt megadni automatikusan ...legyen szó bármilyen beruházásról ...Az önkormányzatok beleszólási lehetőségeit megszüntetni."
Remélem, az első kedvezményezett beruházást, amibe nem tudsz beleszólni (pl. páneurópai atomtemető vagy negyven hektáros disznyótelep) a házad mellett szomszédos üres telken fogják megvalósítani :-)))
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Galahad 2010.04.15 22:16:00
@panelburzsuj: Forrásokat a közszolgáltatásokra? De hiszen épp most egyeztünk meg, hogy a házadó csak aprópénz a földadó mellett, hát csak nem pont ez fog hiányozni utcaseprésre :-)

Emellett a 2 millás házban én lakom, aki pedig ki tudnám fizetni a magasabb adót is, a 20 millásban meg Józsi bácsi, aki már elég kehes, meg a nyögdíja se túl sok, kefirre se futja, házadóra meg végképp. Józsi bácsi különben régebben se volt gazdag, csak akkoriban, amikor fillérekből összekuporgatva építette, még az ő háza is csak 2 millát ért. Tavaly viszont mindkét szomszédja talált egy-egy balekot, akik 20 millát adtak a purikért, úgyhogy azóta Józsi bácsi házát is 20 millára becsülték fel a defterdárok.

Persze megtehetném, hogy házat cserélek az öreggel, de hát mit tegyek, 18 millám nekem sincs, úgyhogy hiába tudnám kifizetni a magasabb házadót, a ház árát azt nem tudom kiperkálni (persze nem is akarom, mivel egyrészt jobban szeretem a saját házamat, másrészt Józsi bácsié randa, mint a bűn, és büdös is).

Normális esetben persze igazad lenne. Józsi bácsi egyik lánya ugyanis egy Bulla nevű multinál dolgozik pénztárosnőként, ő szívesen kisegítené az öreget. Sajnos azonban mindössze 100 tallért keres. Ez bizony elég csekély összeg, különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy a Bulla cég egy másik, szakasztott ugyanolyan áruházat is üzemeltet 20 kilométerre, a határ osztrák oldalán, és ott a pénztárosoknak pont ötször annyit fizet. Ami annál is csudálatosabb, mivel a Bulla pont ugyanannyiért adja a parizert mindkét telephelyén (sőt, nálunk talán még drágábban is, ráadásul itt még a zöldet is el tudja adni néha, meg némi adókedvezménye is van). Mégsem lehet elvárni tőle, hogy Józsi bácsi lányát, a Marist is ugyanúgy fizesse, mint Brünhildát 20 kilométernyire odaát, egy vezető közgazdasági szakértő szerint még beszélni se szabad ilyesmiről, mert a Bulla még megijed, és elmenekül tőkéstül.

Vannak persze egészen érthetetlen dolgok, hogy tudniillik miért is hagyná itt az országot a konkurrencia harmincadjára, és főleg, hogy Ausztriából akkor miért nem menekül el?

Persze a dolog sikeresen nyugvópontra jut majd nemsokára, mivel Maris sikeresen megtanult németül, úgyhogy a jövő héttől már a badenbadenburgi Bulla kasszájánál ülve kap majd aranyeret, és a mentő is megjött már Józsi bácsiért, aki úgyse éli túl a nyolcvan kilométeres utat a legközelebbi lepusztult kórházig.

Szóval happy end :-)

(Ne haragudj a tömény demagógiáért, de olyan jólesett :-)))
Galahad 2010.04.15 22:23:56
@[nev]: "nincs olyan járás, ahol csak cigányok élnek"
Még.

Ami a hozzászólásod érdemi részét illeti, hidd el, egyetértek veled (eddig se ezzel volt vitám).
Galahad 2010.04.16 09:25:36
@panelburzsuj: "És így is tizedannyi pénzkiadással megúsztad, mint a szomszéd tata. És a jövedelemtranszfer is megvalósult."
Naná, hogy meg. Csak éppen rossz irányban. A csóringertől a jobb módú felé. A sztori alapvetően nem egy helyiadózás-ellenes felforgató kiáltvány akart lenni, azzal nincs semmi bajom. Arról szólt, hogy egy lakóingatlan piaci értéke és a tulajdonos közteherviselési képessége közti összefüggést leginkább a Rnd() függvénnyel lehet közelíteni.