Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mig8 (törölt)

13 bejegyzést írt és 1039 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Döbbenetes, mennyire gyorsan avulnak az új kütyüink. A SonyEricsson Xperia Arc telefonom nincs egy éves (bár egy éves maga a modell), de már nagyon "gagyi" a mai modellek mellett. Picit több, mint egy éve használom a Galaxy Tab-em, és hát sem sebességben, sem egyéb dolgaiban…..
Onlinemarketing blog Future world 2012.04.04 22:45:00
Hétvégén voltam egy nem budapesti családi bulin, ahol korban és egyéb tulajdonságban is elég vegyes társaság gyűlt össze. Volt időm kicsit szétnézni, és figyelni, ki mit csinál. Egy dolog volt, amire felfigyeltem: senkinél nem volt kütyü, a telefonok jellemzően "buta"…..
HamPLÓ Villamossal Budaörsre 2012.04.03 18:00:00
Most nem a jövőről, nem a tömegközlekedés fejlesztéséről fogok írni (pedig lenne miről), hanem a múltról: hogy Budaörsre 1977 júniusáig sárga villamos járt. Valahol ott volt a végállomása, ahol ma a kör alakú felüljáróról a TESCO parkolójába kanyarodik az ember: 41-es villamos Budaörsön, a…..
mig8 (törölt) 2012.04.04 08:08:29
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ha a KRESZ-t szigorúan nézzük, akkor igen. De hogy ott vonattal nem fogsz találkozni, az tuti. Mivel az aszfalton túl egyik irányba sincsenek meg a sinek...
mig8 (törölt) 2012.04.04 11:02:37
@Hamster:

A villogó lámpás kereszteződés csak egy érdekesség. De ugyanennek a nyomvonalnak van folytatása az M7 másik oldalán is.

Ez a nyomvonalváltás nekem is homályos egy kicsit. Azt tudom biztosan, hogy az M7 a HÉV vágányok helyén épült a vasúti kereszteződésben. Aztán a kezembe került egy régi térkép, amely szerint a HÉV Törökbálint felől rácsatlakozott az 1-es vonalra, majd kicsivel odébb le, Budaörs központja felé, hogy utána elmenjen Kamaraerdő felé.

Sajnos már nem emlékszem, hogy mikori volt a térkép. Az is lehet, hogy legelőször volt az a verzió, hogy a HÉV felment az 1-es vonalra és kicsivel később lejött onnan, aztán később építették át különszintű kereszteződésre.
mig8 (törölt) 2012.04.04 13:23:01
@Hamster: Ezzel nem tudok vitatkozni, mivel nem éltem akkor, a térkép meg olyan, amilyen. Ha a méretarányt veszed alapul, akkor simán lehet az is, amit mondasz, csak egyszerűen nem látszik.
  Magánhangzó azonosítás Sukhotin algoritmussal Az 1970-es évek elején, Borisz Viktorovics Sukhotin, kidolgozott egy algoritmust, amivel egy szövegrészletben azonosítani lehet a magánhangzókat. Ezt fogjuk most áttekinteni egy példán keresztül. Az érdekessége az, hogy „papír-ceruza” módszerrel…..
mig8 (törölt) 2012.03.07 14:39:15
@L. B. Alberti:

P1. Két oldal van meg, ennyit találtak nála. De attól még lehet több. Vagy ha összesen van két oldal, de valamiért fontos, hogy lehessen tudni, hogy melyik az első, akkor én is csak az egyiket jelölném meg.

Dátum. Én is azt hiszem, hogy jegyzetek, mondjuk naplójegyzetek. Ha valaki rendszerető, szokott az ilyenre dátumot írni.

NCBE. Nem feltétlenül. Tegyük fel, hogy azt jelenti: "centi". Mindenki szokta mondani, hogy "pár centi", "x-valahány centi", "hány centi" és itt sincs csak szám mellette. Azonkívül te is ismersz olyan rejtjelezést biztos, amiben többször kijön ugyanaz a karakterlánc, nem?

Még egy érdekességet megemlítenék. Első oldal, legalsó sorban: WLD'S. Az angol nyelvet feltételezve, ekkor "WLD" egy személy neve lehet, hisz a nyelvtanban a birtokos szerkezet csak személyek neve után szokott lenni ilyen: 'S.
2012. február 21. kedd, 18.00 Takács Gábor fizikus előadása A húrelmélet gyökerei a 60-as évek végére nyúlnak vissza. Hogyan lett az erős kölcsönhatások leírásából TOE ("mindenség elmélete") jelölt? Milyen fizikai problémák motiválták története során és ma? Van-e eredménye a húrok pengetésének? Az…..
Hétfőn-kedden egész nap tanítottam. Ez jellemzően azt jelenti, hogy szerdán, azaz ma még nem térek teljesen magamhoz, kicsit szétesik az ilyen "másnap". Így aztán pihentetőként átnéztem a közösségi médiás dolgokat, kicsit tanulási szándékkal.Például megcsináltam…..
Disz íz London Nem félsz attól? 2011.09.25 11:10:00
— És akkor itt a társaságban mindenki ilyen Reikivel foglalkozik?— Nem, nem mindenki, de többen is. Most, ahogy így végignézek rajtuk, inkább úgy mondanám, hogy ezoterikusan egy kicsit mindegyikünk meg van húzatva.— Na erre nem mondanék…..
899 forint. Ennyibe kerül négy, darabonként 2500 milliamperórás nikkel-metálhidrid akkumulátor, használatra készre töltve a sarki Lidlben. És ennyibe kerül egy kilencvoltos akku, két bébi- vagy egy góliát-méretű akku is. Ki a fene vesz még hagyományos alkáli vagy szén-cink…..
Remélem, Budapest várostörténészei majd legkésőbb 50-100 év múlva kiderítik és publikálják is, hogy 2011 őszén tulajdonképpen mi a franc zajlott a színfalak mögött a budai fonódó villamosvonal körül. Számomra ugyanis lassan kifejezetten parajelenségnek tűnik, ami a…..
mig8 (törölt) 2011.09.01 15:20:36
@tothh: Alapvetően egyetértek veled. Csak egy apró megjegyzés: aki egyedül ül az autójában, az nem mind agglós. Már persze akkor, ha az aggló a főváros határán kívül van :)

@Mandika69: Igen, az volt az eredeti elképzelés, hogy a Frankel is jó lenne. Csakhogy azt megtorpedózta a tűzoltóság, hozzáteszem: jogosan.

@szellemkor: Jelen esetben a villamospályák ténylegesen egymásba csúsznának. De mondjuk ez lényegtelen. Az viszont lényeges, hogy két viszonylat maradna csak meg, a 17-est összevonnák a 19-essel, ami mondjuk logikus. Villamostorlódás pedig egyáltalán nem lenne, nézd csak meg a Főmterv szimulációját (vhol az Indexen megvan). Sőt, a villamos semmilyen fennakadást nem okozna az autósok számára.
mig8 (törölt) 2011.09.01 15:27:13
@Izo: Az volt a baj, hogy a főváros méretét erőltetetten növelték. Ma már a főváros része rengeteg olyan terület is, ami máshol agglónak számít, pl a 3. kerület egy jelentős része (Aranyhegy, Remetehegy, stb - na innen is sokan járnak be autóval)

Épeszű kerületi polgármester nem akarhatja, hogy a kerülete a zónán kívül essen, esetleg részben ide, részben oda tartozzon. A fenti példánál maradva a 3. kerületnek is van erősen belvárosi része, ami tutira belül kéne legyen.

Marad tehát az, hogy csak akkor lesz díjfizetés, ha lesz előtte közlekedésfejlesztés, zónahatáron átmenő HÉV, metró. Csak arra meg nincs pénz. De ezt szolgálta volna a BKSZ, vagy jelenleg a BKK.

Vagy esetleg lehetnénk drasztikusabbak: rajzoljuk újra Budapest határait, és a kerületeket! Ez viszont nem reális. :(
Forradalom előtt áll a kerékpárosok világa: megszűnhet a pumpálás. Egy fiatalokból álló csapat, a PumpTire Team megalkotta az önfelfújó gumiabroncsot. Már csak 250 ezer dollárra van szükségük, hogy az ötletet valósi vállalkozássá tegyék. Évszázados nyűgtől szabadíthatja…..
mig8 (törölt) 2011.08.30 22:47:27
@igazi hős: Hazafelé nem baj :) Az szokott gond lenni, ha odafelé megyek és meg kell jelenni. Vagy ha már a kollégák is szóvá teszik az izzadtságszagot... Mondjuk mióta van zuhany, azóta meg lehet oldani, de tény hogy bőven időt kell rá szánni, szóval körülményes.

(Ettől függetlenül csak akkor nem tekerek, ha már hó van.)
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..