Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frodewin

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AI-blog Az öntudat határán 2011.02.28 13:20:00
Napjaink robotjai hozzánk képest superman képességekkel rendelkeznek: hatalmas tömegeket képesek megmozgatni, gyorsak és utánozhatatlanul precízek... egészen addig, míg minden szépen be van állítva, a környezet közel állandó és minden kiszámítható. Gondoljunk a nagy sikerű…..
Mivel az utóbbi időben úgy tapasztaltam, hogy rengeteg embernek téves, vagy adott esetben semmilyen fogalma nincs arról, hogy mit is jelent egy evolúciós folyamat, hogyan működik és korunk tudománya miért alkalmazza egyre több helyen. Ebben a postban szeretném az egyik talán…..
Először is elnézést kell kérnem a hosszabb szünet miatt, de hozzám is begyűrűzött a nyári hajtás. Cserébe viszont nagyon izgalmas dolgokat ígérhetek a jövőben a türelmeseknek!Ahogy nap mint nap olvasom a tudományos sajtót, majd az ezekből írott egyszerűsített hírportálos…..
Frodewin 2010.07.30 12:25:10
@Haibane: Nem túlbecsülni a robotika és becsüld genetikai tervezés. Azt hiszem, a biológiai robotok lesznek még erősebb. Az amerikai Craig Venter tudós már létrehozott egy szintetikus életforma. Lásd www.sciencemag.org/cgi/content/summary/328/5981/958
Ha azt mondanám, hogy az embereket leigázó robotok csak a modern kor szülöttei lennének, igencsak tévednék. Elegendő visszatekinteni Asimov munkáira, különösen az 50-es évekből mikor a mesterséges intelligencia mint tudományos kifejezés és elmélet útnak indult.…..