Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ahonfia

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóim! A mai alkalomra egy újabb családi mesét terveztem, de rá kellett jönnöm, a múltkor elkezdett bevezető "útmutatót" érdemes lenne folytatni, hogy azok is bekapcsolódhassanak, akik már eljutottak egy szintre őseik kutatásával kapcsolatban. Úgy gondoltam, ideje, hogy…..
 A közlekedési “kódexünk” 39/A. § alatt tárgyalja a lakó-pihenő övezetben való közlekedés rendjét.A KRESZ ezen szabályozását még 1984-ben iktatták be. Már akkor is felismerték, hogy az egyre növekvő járműforgalmat mesterségesen ki kell szorítani az…..
A népszavazáson, ahol az EU-ukrán társulási egyezményről kellett dönteniük a hollandoknak, fölényesen győztek azok, akik elutasították az egyezmény aláírását. Hivatalos végeredmény csak a jövő héten lesz, a nyafogás, és a rettegés már megkezdődött.                                          …..
Jávor Benedek blogja Bemutatkozás 2010.02.14 20:38:00
1972-ben születtem Budapesten. 1997-ben végeztem az ELTE biológus szakán, ugyanitt 2006-ban biológia tudományokból doktori fokozatot szereztem. 1998-ban ösztöndíjjal Brüsszelben, 2007-ben Párizsban kutattam. 1998-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem környezetjogi tanszékének…..
Ma vitázott az Európai Parlament arról a megállapodástervezetről, amellyel Donald Tusk szeretné bent tartani Nagy-Britanniát az Európai Unióban. Értem azon munkáspárti és zöld brit képviselőtársaim szempontjait, akik amellett érveltek, hogy egy tolerálható csomaggal az "igenek" felé lehet billenteni…..
    Február 12-én zárult le az a konzultáció, amelyet az EB a paksi bővítés állami támogatásának ügyében hirdetett. Online alkalmazásunk segítségével közel 1000 ember küldött véleményt a Bizottságnak a bővítés kapcsán, hangsúlyozva a beruházás kockázatait, pénzügyi terheit, és a döntéshozatal…..
    Egyre újabb részletek szivárognak ki az Orbán-kormány gazdasági szabadságharcának valódi természetéről: olyan küzdelem ez, amely látszólag a külföldi gazdasági érdekcsoportok, az „euro-gyarmatosítás” és az USA ellen zajlik, a valóságban kizárólag a kormányzati…..
    A kormány mindent megtesz a paksi bővítéssel kapcsolatos információk eltitkolása érdekében. Most meghátrálásra kényszerítettem őket. Panaszom nyomán az Európai Bizottság előírta a paksi titkosítási törvény módosítását, és kikényszerítette egy vonatkozó jogalkotási terv benyújtását. Eszerint…..
Az NVB tegnapi döntése a kormány népszavazási kezdeményezéséről jogilag elképesztő - bár politikailag természetesen semmi másra nem számítottunk. Tekintve azonban, hogy az Orbán-rendszer ugyan egyre hatékonyabban tünteti el ennek nyomait, de még mindig egy jogállam romjain épül, adok egy esélyt,…..
  Brüsszel, 2016. március 23., szerda. Le jour d’aprés le choc – a sokk utáni nap, ahogy a tévé állandó szalagcíme hirdeti. Ezt nézi a sarki arab fodrászüzlet közönsége is, szemmel láthatólag megrendülten – de azért közben csattog az olló. Vendég van, munka van. A boltok, kávézók, éttermek…..
Gázgyári séta 2012/11/12. - írta: Emilke mesél • Szerkesztés... Öt év körüli fiúcska kapaszkodik az asszony kezébe, mennek a lépcsőn föl. Öt év körüli fiúcska kapaszkodik az asszony kezébe, mennek a lépcsőn föl. A síneken mozdony csattog, teherkocsikat vontat, a vagonok szénnel telve,…..
ahonfia 2016.03.06 19:18:46
@littke: ki a csuda beszélt neked Rákosi jólelküségéröl?
A rendszer volt szociális, Marshall segélyek nélkül.
Nézz már oda, mi zajlik 89-óta, Rákosi nélkül.
De ne csak nézz, láss is.
Persze az orgazdák barátai a rablók.
Az alábbi cikk a New York Times 2016 február 21-i, vasárnapi Magazinjában jelent meg, a Pénzről című rovatban. A szerző Adam Davidson a National Public Radio „Planet Money” sorozatának egyik alapítója, valamint a NYT Magazine cikkeinek esetenkénti szerzője. 1980-ban egy napon, amikor 10 éves…..
  A Saul fia költői és intenzív alkotás.  De minden ízében klasszikus holokausztfilm. A film alkotói és az értékesítési ipar sugalmazása ellenére. Holokausztfilm, mert megerősíti azt az elbeszélést, hogy a népirtás lényege Auschwitz. Valójában még több üldözött, döntően sok zsidó pusztult el a…..
Mivel a fideszes szavazók az összes szavazó átlagának megfelelően ésszerűen, megfontoltan és beleérzően gondolkodnak a világról, biztos vagyok benne, hogy egyre nehezebben tudják összeegyeztetni Orbán tevékenységét a közjóval, ami -- szintén biztos vagyok benne -- egyre nagyobb lelkiismereti…..
ahonfia 2016.01.29 17:58:04
@nevetőharmadik:
Zsarolásról.
Ti láthatóan azt is kereskedelemnek gondoljátok, amikor, az egyik oldalon kibiztosított gépfegyverrel állkna a lélekkufárok.
Nyílván már a rabszolgavásárok is belefértek az elképzeléseitekbe.
Amúgy a szabad akartban filozófiailag is csak hinni lehet, eldönthetetlen, hogy létezik-e.
Az USArmy-val szemben pedig gyakorlatilag is nevetséges ilyenekröl tárgyalni.
Még mindig a szabad verseny utópiájában éltek, pedig az talán sose létezett, de már az is régen volt.
Gondolom, a TTIP-et is támogatjátok, hiszen az is kereskedelemröl szól. Mármint a mese szerint.
ahonfia 2016.01.30 21:49:46
@nevetőharmadik:
A zsarolásnak sokféle eljárása zajlik
- nem kaphatsz hitelt
- leminösítünk
- nem vesszük meg a termékeidet
- embargót hirdetünk
- felakasztunk, ha nem engedelmeskedel
- kinevezünk antiszemitának
- pénzt adunk az ellenfeleiteknek
- rátok szabadítjuk a népvándorlást
- autóbaleset ér
- nem nyílik ki az ejtöernyöd
- feljelentünk korrupció vádjával
+ az egész maffiatárház.
Elég nagy naivitás kell ezek meg nem látásához.

A szabad akaratba vetett hit csak azt a hitet gerjeszti, hogy magad formálod a sorsod.

A történelembn már mindent kipróbáltak, vagy vannak dolgok, amiket tiltanak, megakadályoznak?

Azt nem tudom, hogy szabad akaratomból írok-e.

Látom, néhányan nagy sötétséget gerjesztetek errefelé.
ahonfia 2016.02.03 21:24:33
@nevetőharmadik:
Tetszeleg a fene.
Ha így kiállítod a bizonyítványt tudatlanságodról, hogy a felsoroltak egyikére sem látsz példát, akkor kár veled szó csépelni.
De csak az utolsó pontról: a cseh kormányt így buktatták meg, hogy az övék legyen ott az atomüzlet.
Az elözö kettönél Haiderröl meg Möllemanról nyílván nem is hallottál.
Kéne egy kicsit tájékozódnod a világban, úgy tünik, rád férne.
Nyilvánosságra kerültek a legújabb politikusi vagyonnyilatkozatok. Sok meglepetés nincs. Azok, akik eddig is hazudtak, most is hazudtak. A rendszer a mai formájában értelmetlen és káros, mert csak hitelteleníti a politikát. Szerény kis blogunk szerkesztőségének minden tagja gazdagabb Orbán Viktor…..
ahonfia 2016.02.03 15:59:00
@fidesz maszop dk egykutya:
A kádári rendszer nem volt szocializmus, hiszen nem proletár- hanem pártdiktatúra volt.
De ha csak lopás lett volna, akkor nem lett volna mit kisajátítani a rendszerváltás után. Pedig elég nagy rabolt vagyonok jöttek létre belöle.
Csak lopással nem lehetett volna munkát adni a cigányságnak, felépíteni az országot a háború után segélyek nélkül, kártérítésre kötelezve.
Alapvetö különbség, hogy akkoriban a vagyont nem lehetett örökölhetöen ellopni, csak a megtermelt javakat lehetett megdézsmálni. De annak is volt korlátja, hiszen az irigység is meg tudta akadályozni.
jus archiv Úton 2016.01.21 19:01:03
...banánt akarok, anyuka.....
A gyakorlatban is megkezdődött az amerikai előválasztási procedúra, miután több hónapnyi manőverezést követően Iowában most először szavaztak a két párt jelöltjeire. A republikánusok versengését kis meglepetésre Ted Cruz texasi szenátor nyerte, míg Donald Trump várakozásokon alul teljesített. A…..
Nem várhat tovább a fasizmus elleni fellépés! Kezdeményezzük a Demokráciavédelmi Bizottság megalakulását egy civil és egy pártpolitikai kamarával. Részletek később. (PKP)..
ahonfia 2016.01.28 21:55:30
@neoteny:
mondanom kellett volna, hogy a fajnak fontos a faj fennmaradása. (közérdek).
De úgy tünik, te elfajzott vagy.
ahonfia 2016.01.29 12:26:49
@neoteny:
Ez nagy tévedés.
A legalapvetöbb példa az éppen tárgyalt eset.
Az egyednek semmi érdeke nem füzödik az utódokhoz. (Az evolúcióban nincs szociális rendszer, az az embernél már egy kicsit módosít.)
Mégis minden faj egyedei utódokat hoznak létre, amivel saját életkilátásaikat csökkentik.
Ez éppen annak a következménye, hogy a faj egyedeinek közös érdekoptimuma nem az egyedek érdekoptimumainak az összessége.
A természetben mindenütt látható ez a közös célszerüség. A farkas nem öli meg a falka 2. legerösebb tagját, pedig az az ö egyeduralmát segítené. De a falka túlélését veszélyeztetné.
Ez egyszerü játékelméleti megfontolás, hogy az összhaszon kooperatív stratégiákkal optimalizálható.
Lehetne mondani, hogy a közcélú viselkedés az erkölcsös. Amiböl persze következne az is, hogy a liberális elvek erkölcstelenek.
Meglep a fenti hozzászólásokban, hogy ilyen nyílvánvaló és közismert dolgok nem világosak.
Dúró Dóra jobbikos politikus megtalálta a Polgári Konzervatív Pártban az ellenfelét. FB-oldalán azt írja, "Remélem, egy újabb Együtt, PM vagy DK komolyságú "hiteles, baloldali gyűjtőpárt" születik. Ez tovább segítené hazánkat a lengyeléhez hasonló, ideális állapot létrejöttében: hogy eltűnjön végre…..
ahonfia 2016.01.28 22:04:14
@Bánegressy:
A baloldal bünei is elévülhetetlenek. A nemzetellenesség is nyílvánvaló.
A baloldalnak - nem az álbalnak - is fel kell ismernie a nemzeti érdekvédelem fontosságát.
De a lényeg az az, hogy közérdekü társadalmat kéne csinálni. Erre csak a baloldal vállakozhatna. Ha lenne. Bármiféle jobboldal erre nem alkalmas.
ahonfia 2016.01.29 12:06:36
@Bánegressy:
Nem állítom én, hogy lehet közjó társadalmat csinálni.
Sokkal pesszimmistább vagyok a jövöt illetöen.
Pusztán a tisztánlátást igyekszem segíteni.
Ne nevezzük demokráciának a globalista diktatúrát, ne nevezzük balnak az álbalt, ismerjük fel az érdekeinket, ismerjük fel a gonoszságokat.
Az is fontos lenne, hogy ismerjük fel a közjó tartalmát.
Az evolúció még beépítette a szükséges ösztönöket az egyedekbe, ma már nincs ideje rá, nekünk kellene felismerni. Bár már nekünk is fogytán az idö.
ahonfia 2016.01.29 17:48:59
@Bánegressy:
A tisztánlátás terjesztését már elkezdtem. Az álbal el is terjedt. Nem sok, de mégis.
Az ma történelmi pillanat, hogy akárki ki tud tenni a netre információkat, melyeket sokan láthatnak. Persze nem ugyanazok az eszközök mint a hatalomnál, de a lehetöség fennáll. Ma még. De mihelyst fenyegetövé válik a globalista hatalom számára a tömegek informáltsága, akkor lépni fognak.
A globális rendszerváltásért sokkal többet nem hiszem, hogy tudnék tenni.
Még kalasnyikovom sincs, pedig az se lenne sok.
Ma úgy állunk, hogy az MSZP-n kívül az összes ismertebb ellenzéki párt (DK, Együtt, MoMa, LMP) vezetője is MSZP-s gyökerű politikus, amely szociológiai tény alapvetően határozza meg az ellenzéki mozgásterüket és a saját ellenzéki tudatukat. Minden rendelkezésükre álló nyilvánosság mellett (ami,…..
ahonfia 2016.01.27 11:49:14
@jános515:
Ezek szerint fogalmad sincs, mi a baloldal.
ahonfia 2016.01.27 11:56:27
@csentecsa: a baloldalt nem érdemes összekeverni az álballal.
ahonfia 2016.01.27 23:08:45
@csentecsa:
erre való az álbal kifejezés.
Magukat baloldalinak mondó jobboldaliak.
Mivel most már annyi mindenki ért a csokhoz, hogy még a hentesnél is elmagyarázták az anyósomnak, miért kellene minket egy harmadik gyerek legyártása irányába kapacitálni, mi is pennánkra vesszük vagy mi. Valójában persze szót sem érdemelne egy olyan ötlet, amelyet kitalálását követően azonnal meg…..
ahonfia 2016.01.26 21:25:14
@aetius70: akkor miért minösíted, miért erölködsz?
Az, hogy az USA és az EU együtt ismerték el, hogy Irán teljesítette a vállalásait, és hogy feloldják a szankciókat, elsősorban az olajár szempontjából fontos, és általában Putyin gyengítését szolgálja. Tekintve, hogy már csak a hülyék számára nem világos, hogy az oroszok állnak az Európát elárasztó…..
ahonfia 2016.01.22 23:45:32
@Khonsu:
Elég felelötlenség megnövelni a pokolgépet az ország közepén.
Már mindenki mindent tud, csak azt nem, hogyan lesz a végtárolás, meddig és mennyiért.
Biztosító pedig nem biztosítja, mert a várható kár olyan hatalmas.(kárérték*valószínüséggel, ahol a valószínüség csekély)
ahonfia 2016.01.22 23:46:40
@borzimorzi:
Ilyen volt az IMF hitel is.
Egy-két alapvető szempontot írok le itt: 1. Olyan, hogy állami pénz, nem létezik. Közpénz van, még pontosabban az adófizetők (természetes személyek és gazdálkodó szervezetek) pénze, amelynek kezelésével ezek megbízzák az államot. Minden látszat ellenére ezért a magyar állam által kezelt pénz nem…..
A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a…..
ahonfia 2016.01.19 13:34:48
@HaFr: Elolvastam, meg is értettem.
Gondoltam, nem olyan bonyolult ismeret, hogy több pénz áramlik ki innen mások javára, mint amennyi ide jön.
Azt is gondoltam, hogy a mások java is minket fosztogat, tehát az ellen is fel kellene lépni.
Hacsak nem már megint valami idegen segítség kéne a kormányközelbe jutáshoz.
ahonfia 2016.01.22 20:05:20
@HaFr:
Világos, ebben az országban még nem jutott senki idegen segítséggel kormányra.
Egyszerübb is letagadni a Napot az égröl. Provinciálisan.