Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stikee

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abból indultam ki, hogy másnál is hever otthon jópár műanyag flakon amiket már nem használ, mert felvilágosultan tudja, hogy károsak, mégis sajnál kidobni, mert félig még tele van. Nekem van egy nagy kosárnyi ilyen flakonom, találtam benne golyós dezodort is. Először is…..
A következő illatkeverékeket kb. 20 ml hordozóba (jojoba olajba vagy alkoholba) öntsük, finoman rázzuk össze, és hagyjuk érni legalább egy hétig, ahogy az előző bejegyzésben leírtam. A recepteket angol internetes oldalakon találtam, volt, ahol 2-6 hónap várakozási időt is…..
stikee 2010.08.10 02:24:58
@Lucrezia:
Szia Lucrezia,
nem tudod véletlen, hogy mi átlagpolgárok is bejuthatunk-e a Mediline-ba? ill. láttam ugyanitt kb 300 Ft-ért illóolajat, használtad már őket? a Helén ugyanolyan jó, mint az Aromax? Esetleg van más márkákkal is tapasztalatod? sajnos rá kellett jönnöm, hogy a gyógyszertári illóolajaim nem teljesen tiszták... úgyhogy fel kell újítanom a készletet:)

Köszönöm, ha válaszolsz!:)
Ez egy hajmosás után használható, öblítést nem igénylő hajbalzsam receptje. Hidratálja a hajat, fényt és tartást ad neki. A hozzávalók arányát változtathatjuk szükség szerint.10 ml jojoba olaj30 ml aloe vera gél5 csepp illóolajSzerezzünk egy üres szórófejes (sprays)…..
stikee 2010.07.07 01:52:40
@Zsidanna:
Szia,
örülök, hogy használ:) Mióta mosod vele a hajad? Azóta is elégedett vagy vele? Pár "barátosnémnak" nem nagyon jött be... de szerintem valamit nem jól csináltak:)
Sajnos mostanában nem volt sok időm a blogba írni, mindenkitől elnézést kérek a késlekedő receptekért... Más problémával vagyok elfoglalva: a férjemnek túl magas lett a koleszterin szintje (pedig még fiatal ember), és ennek az okairól és csökkentéséről szeretnék minél…..
stikee 2010.05.15 22:27:50
@Zsidanna:
Szia, én filteres tea és kávéfőzőben csinálom a gyógynövényteákat, ennek nagyon-nagyon apró lyukú a szitája.
Ha nincs ilyen kéznél szerintem érdemes beszerezni a legkisebb szövésű szitából egyet. A forró vizet ráöntöd a növényekre lefedve hagyod állni negyed órát, majd átszűröd ezen a szitán, akkor nem szabad hogy maradjon benne növényi rész. A negyed óra alatt, amúgyis leszáll minden az aljára, így ha ügyes vagy és lassan öntöd, akkor még a szitában sem lesz semmi. Anyukám is mindig így főzte régen a kávéját, hagyta egy kicsit ülepedni, utána szűrte csak le, innen a trükk. :) Mennyi chilit tettél bele?
Képzeljétek, az illető aki minden nap használja: simul a bőre és szerintem is látványosan más a struktúrája! Érdemes mellette bőrradírozást is végezni.:)
Télen a hideg miatt gyakran érdemes kenegetni az ajkainkat. Íme egy ajakbalzsam recept, ami garantáltan segít a száraz, cserepes ajkakon, nincs benne semmi ártalmas, és nagyon könnyű elkészíteni házilag is.1 tk (teáskanál) kakaóvaj1 tk shea vaj1 tk mandula olaj1 E vitamin kapszula15…..
Bár testápolásra alkalmas bármelyik kéz és arckrém, amit az oldalon leírtam, álljon itt most egy házilag elkészíthető recept, ami magasabb víztartalma miatt könnyebben szívódik fel. Tudjuk, hogy a shea vajnál jobb testápoló nem nagyon van, de nincs mindig idő arra, hogy…..
stikee 2010.04.22 23:42:06
Nos, amint ígértem íme a "stikee-cellulitkrém" :D(természetesen mindenki úgy változtatja, ahogy szeretné):

1 marék borostyánlevél összetépkedve

1 gr chili (nekem csap apróra zúzott volt itthon)

2 gr fahéj (por)

1,2 dl ásványvíz (ebből nekem legalább 0,1-et felvettek a füvek)

1 kávéskanál zöldtea (nem filteres)

1 dl olaj (én szezámot, olivát és napraforgót raktam bele, mind hidegen sajtolt)

4 gr méhviasz

11 gr Cetyl alkohol

5 gr sztarinsav

bórax: egy nagyon pici késhegynyi , a tartósításért

8 gr shea vaj

5 csepp teafaolaj, szintén a tartósításért

10-15 csepp rozmaring illóolaj

Az elkészítés megegyezik a fent leírtakkal, kivéve:

-én a shea vajat a már tűzről levett zsírfázishoz adtam (vagyis nem olvasztottam fel előtte) és utána szépen lassan öntöttem bele a vizes fázist.

-meglátásom szerint kézimixerrel a legjobb dolgozni a magas fordulaszám miatt

-a borostyánt, fahéjat, chilit, zöldteát kb negyed órát forraltam ( a veszteséget pótolni kell)

-amíg forró ill. meleg a krém addig kifejezetten folyékony állagú, itt nem szabad abbahagyni a keverést!!! Egészen míg kb 35 fokra le nem hűl, különben kicsapódhat a víz. Azért írom ezt le, mert én rögtön azt hittem, hogy valamit elrontottam:).

És az eredmény: egy kifejezetten kellemes illatú krém, nagyon selymes tapintást hagy maga után:). rákentem az alkaromra, szinte rögtön kipirosodott, de nem éget, nem csíp! Kellemesen bizserget:) Majd következett a kritikus alhasi rész: jól bemasszíroztam kb 20 perccel ezelőtt és még mindig piroslik a bőr, olyan kellemesen pezseg a bőröm alatt a vér :)
Összegezve: az első pillanatokban azt hittem, hogy a legközelebbi adagba majd több chilit kell raknom, de így látva az eredményt szerintem tökéletesen eltaláltam az arányokat. Aki erősebbet szeretne, ezekhez az arányokhoz viszonyíthat.
(a hasam még mindig "éget" :D)

Remélem érthető voltam... már későre jár:)
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
stikee 2010.04.22 21:49:02
A borax fehér por, (Natrium tetraboratum), ami nem azonos a "rózsamézzel" vagyis a glycerinessel.
Viszont "Homeopathia: borax ch .." tehát ha az orvoslásnak ennek a területén is alkalmazzák szerintem csak nem halálos! Illetve a wikin is írják, hogy élelmiszerekbe is rakják.
Antalvalin:
"Klórozott difenil (Polychlorinated biphenyls, PCBs)

Ezek olajos vegyületek, amelyeket eredetileg transzformátorokban használtak, míg ki nem derült, hogy a környezetben nem bomlanak le kevésbé szennyező anyagokra. Ekkor betiltották őket, mégis előfordulnak a kereskedelemben kapható szappanokban, mosószerekben és mosogatószerekben. Hulda Clark azt ajánlja, ezek helyett bóraxot és mosószódát használjunk." ebből is az következik, hogy annyira mégsem lehet káros. A borax antimikotikus hatással is rendelkezik, a borax glycerint a csecsemők szájában előforduló szájpenészre is alkalmazzák.
Valószínűnek tartom, hogy valamennyire ugyanarról az esetről beszélünk, amikor a NaOH (natrium-hidroxid)-ról azt mondjuk, hogy veszélyes anyag, mégis szappanokba ezt az anyagot tesszük. Máshol ez áll: "Klórtartalmú fehérítőszerek helyett alkalmazható a bórax, mely a tisztító és fertőtlenítő célnak tökéletesen megfelel, de a környezetet kíméli. A fürdőszobában, és a WC-ben egyaránt jól felhasználható tisztítószer. " ill. "Bórax

"A kémiailag tiszta bórax nagyon fontos minden háztartásban. Sok mindenre használhatjuk, ezért nem szabad hiányoznia egyetlen kamrából sem. A bórax nagyon jó tojáskonzerváló szer. Üvegvíz helyett tegyük a tojást oldatba, melybe minden liter vízhez 2 evőkanál bóraxot számítottunk. Hogy a tej össze ne menjen (meg ne savanyodjék) tegyünk bele bóraxot, minden literre egy késhegynyit számítva. Éppen így használ a tejesedény bóraxos vízzel való kiöblítése. Szóda helyett bóraxot használunk, ha finom porcelánt és üveget mosunk ki. Ha aranydíszítés van az ilyenféle edényeken, akkor meg éppen csak bóraxszal szabad mosni. Aki a kis árkülönbséget nem sajnálja, a mindennapi mosogatáshoz is vegyen szóda helyett bóraxot, mert az a kezet nem támadja meg. Fémtárgyak ragyogó fényesek lesznek, ha finom, nedves bóraxporral, vagy egészen forró bóraxoldattal súroljuk meg, és utána puha ronggyal tisztára töröljük. Bóraxot mosásnál is nagyszerűen alkalmazhatunk szóda helyett, mert nem marja ki a szálakat, a kezet nem támadja meg, és fehéríti a ruhát. Emellett a szappanszükségletet is csökkenti. Finom selyemholmit, azonkívül tüllt, csipkét, etamint, batisztot, tiszta gyapjúanyagot, különösen fehéret, csakis bóraxszal szabad mosni, sohasem szódával. Keményítéshez is szükségünk van bóraxra, mert ha a keményítőhöz (negyed kiló rizs- vagy búzakeményítőhöz két evőkanállal) bóraxot teszünk, a ruha keményebb és fényesebb lesz. Testápoláshoz is használhatjuk. Mindennapi mosdóvizünkbe tegyünk egy kanálkával, különösen ott, ahol kemény vízvezetéki vízben mosdunk. A bőrt a bórax lággyá, simává teszi, alaposan eltávolít róla minden piszkot és zsírosságot. A szeplőt is eltüntethetjük vele. Negyed liter vízben oldjunk fel félkanálnyi bóraxot, ebbe mártsunk vattát és nedvesítsük meg vele a szeplős helyeket. Az oldat legyen meleg. Ha a fürdővízbe bóraxot teszünk, eltüntet minden izzadtságot és zsírosságot. Aki nyáron nagyon izzad, az izzadási helyeket mossa meg gyenge bóraxoldattal. Bőrkeményedések is eltűnnek, ha bóraxszal dörzsöljük be, és gyakori bóraxos lábvizet veszünk. (Egy tál meleg vízre halmozott kanál bóraxot számítunk.) Manikűrözésnél nélkülözhetetlen a bórax. A körömágy bőrének eltávolítása vagy hátratolása sokkal könnyebben megy, ha kezünket előbb néhány percre langyos bóraxoldatban áztatjuk. A zsíros haj szép lesz, ha bóraxoldatban mossuk, utána pedig tiszta meleg vízzel öblítjük. Nagyon ajánlatos torok- és szájvíznek is a gyenge bóraxoldat, mert fehéríti a fogakat. Asszonyoknak nélkülözhetetlen a bórax. Egy liter langyos vízben egy kávéskanálnyi bóraxot oldunk, és a legkellemesebb és legmegbízhatóbb irrigálószert kapjuk. "" Ezt azért már túlzásnak tartom :). Amúgy ahol olvastam, hogy máj és vesekárosodást okozhat, mindegyik a wikire hivatkozott!!! Kíváncsi volnék egy "igazi" szakértő véleményére is! Bár mindezek alapján én azt mondom, hogy még mindig egészségesebb, mint a SLS! Bocs, ha hosszú voltam!
Lukrécia kencéi Parfümkrém 2010.04.16 17:29:00
Mikor még gyerek voltam nagyon divatos volt a parfümkrém. Anyukám kedvence gyönyörű  kristály tégelyben volt, amit kiűrülés után is érdemes volt elrakni, és nagyon kevés kellett a krémből hogy illatos legyen az ember. Mostanában viszont csak fújkáljuk magunkat, de miért…..
A körömvirág krém előnyeit valószínűleg mindannyian ismerjük. Tökéletes vágásokra, égési sebekre, gyulladásokra, kidörzsölődésre, kipirosodásra. Ez a krém amit most leírok azért jobb, mint a bolti krémek, mert csak megbízható alapanyagot tartalmaz. Teljesen zsíros krém…..
Miből lehet nem káros fogkrémet készíteni? Először nézzük át az anyagokat, aztán írok recepteket is.SzódabikarbónaA tegnapi cikk után a kommentekben is felvetődött a szódabikarbónás fogmosás gondolata. Nagyon sokan mosnak/mostak szódabikarbónával fogat, igen jó…..
Mikor már alaposan átnéztem a saját flakonjaimat, eszembe jutott, hogy azért a férfiak is használnak kozmetikumokat, ha nem is annyit, mint mi. A tusfürdő után a második leggyakoribban használt dolog a borotvahab. Drága párom és a fiam majdnem minden nap borotválkozik, miközben…..
stikee 2010.04.09 13:18:19
@Ronika31:
Nagyon szépen megköszönöm!!!
uzenet87@freemail.hu
Kíváncsian várom!:)

(Azt hiszem nem jelent meg az előbbi hozzászólásom...)
stikee 2010.04.09 13:19:05