Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TeÉrted Akadémia

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TeÉrted Akadémia VPOP mikulásra 2010.12.13 16:50:00
VPOP-sajtószóvívőt hozott a Mikulás a TeÉrted Akadémia diákjainak 2010. december 6-án (volt különben csoki is, de az nem válaszolt a feltett kérdésekre).  Sipos Jenő a TeÉrted Akadémia Diákújságíró tanfolyamán már visszatérő vendég: ezúttal is szabályos…..
TeÉrted Akadémia Közel a vég! 2010.12.06 15:00:00
Na jó, nem is annyira közel, mert a mostani csoport csak februárban végez. Ám egyszer már véget ért a tanfolyam: hogy a tavaszi (májusban végzett) újságíró-palántákat mennyire viselte meg az elválás, és milyen benyomásokkal távoztak, arról az alábbi személyes…..
A BMK szakmai fórumai sorában november 16-án egy olyan műhely következik, mely pár órára, ha nem is diákújságíróvá, de újságíró-diákká avatja részvevőit! A program egyik felében elméleti alapozás történik a hatásos sajtókommunikációt és az informatív…..
Még márciusi a történet, de amíg a mostani csoport diákjainak első írásai elkezdenek folydogálni a blog oldalaira, talán érdemes visszaemlékezni az előző kurzus nagy durranására: Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvívője tiszteletét…..
Kicsoda Ő? Julius Athina szerint: Sárkány Eszter – Amikor először találkoztunk, azt mondta, a rendőrségnél tudná magát elképzelni szóvivőként. Az akadémia ideje alatt bizonyította, tisztességesen el tudná látni ezt a feladatot. Bár fiatal, már működik benne a…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint: Bédy Jármila - Mellette nem lehet unatkozni. Jön és robban körülötte minden. A feldobott labdákat rendre leüti, a viccben nem ismer tréfát.  Nagy vesztesége lenne a magyar sajtónak, ha ezzel a különös humorra megáldott lány nem…..
 Témákat kerestek az első órára Két csoportban indult el ősszel a diákújságíró kurzus a Budapesti Művelődési Központban. A TeÉrted Akadémia egyik csoportja az első alkalommal az újságíró felelősségéről, az újságíró etikáról hallhatott, amit példákkal…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint: Nagy Felícia Daniela – Az a fajta újságíró-palánta, aki akkor is kérdez, ha a többiek a  sajtótájékoztató után már rég a pogácsát és a kávét pusztítják. Olyan anyagból van összegyúrva, ami áttöri a gátlásokat…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint: Földházi Dalma – Tehetséges, nyitott lány, akit már joggal tekinthetünk újságírónak. Több cikke is megjelent már, ontja magából a gondolatokat. Hiszek abban, hitével jobb lesz a világ – a média világa is. Isten hozott a sajtóban…..
TeÉrted Akadémia Új csapat! 2010.10.05 12:40:00
Október 4-én elindult a brand new diákújságírás-tanfolyam. Az új csapat már összeállt, lelkesek és jó fejek, hamarosan az ő írásaik is olvashatók lesznek a blog oldalain. Hajrá, újak!Névsorolvasás: Kovács PetraLanger ViolaBakos OrsolyaTarnay MátyásPersőtzi EszterVelő…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint: Barabás Noémi – Érzékeny az őt körülölelő világra és érezni, ezt a világot ő is körülöleli. Gyorsan reagál az aktuális történésekre és legalább ilyen intenzíven tud alkalmazkodni, beilleszkedni egy új közegbe vagy akár…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint: Kretz Bence – Az egyetlen fiú – a nagy meglepetés. A lányok között inkább visszahúzódott, majd amikor cikket kértem egy aktuális témáról (2010. áprilisában), előállt az ÖBB sajtószóvivőjével készült interjúval. 14…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint:  Kaczvinszki Alexandra - Keveset beszél, de minden külső ingert, ami éri, elraktároz a megfelelő helyre. Kislányos külseje, komoly nő gondolkodásával párosul. Helyén a szíve és az esze. A keze pedig maga a csoda: a hennafestés tinédzser…..
Kicsoda ő? Julius Athina szerint: Agócs Anita – Hatalmas az akaratereje. Ehhez társul apró termete, ami megduplázza erejét. Jelenség, akit nem lehet nem észrevenni. Jó újságíró lesz belőle, mert mindig igazat mond. Jaj a hazug embereknek, akiket cikkeiben utolér.…..
TeÉrted Akadémia Ilyenek voltunk 2010.09.24 15:21:00
Julius Athina szerkesztő vezetésével 2010. februárjától május végéig tartott az a száguldó diákriporter-tanfolyam, amit a TeÉrted Akadémia keretében indított a Budapesti Művelődési Központ. A programról bővebben a www.teertedakademia.hu oldalon lehet tájékozódni, ez a…..