Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kacagó gerle

22 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában fél hat után kelek. Ilyenkor szoktam kiverni. Hetente kétszer-háromszor. A feleségem a szomszéd szobában alszik a gyerekkel. Azért reggel verem ki, mert este még hallhatja az asszony. Tulajdonképpen ezzel a pár mondattal össze tudom foglalni a jelenlegi életem.  Keresem a törést. Mert…..
Miután sorozatunk előző részében mindenkit meggyőztünk arról, hogy a kempingezés (akár gyerekkel, akár gyerek nélkül) a legtutibb módja a nyaralásnak, most térjünk ki arra, hogy ha már az elhatározás megvan, hogyan is vágjunk bele. Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk: a kempingezést, mint családi…..
Kacagó gerle 2019.08.16 12:49:46
@lilluska18: Mi is! A hétvégén viszem először a családot :) Csak egy napra és a közelbe!
Hobbitippek Mindenkinek Fotózás 2019.08.13 21:47:31
Mindig te készíted el a családi fényképeket az ünnepi alkalmakon? Kacérkodtál már a gondolattal, hogy megtanulj jobban fotózni? Szeretnél kreatívabb lenni, de a rajzolás vagy a festés nem igazán az erősséged? Vagy egyszerűen csak szebb képeket szeretnél posztolni? Naponta rengeteg fényképpel…..
Nemsokára kezdődik a suli-ovi-bölcsi szezon. De én olyan mocskosul pipa vagyok. Komolyan mondom, hogy ami nálunk folyik, az vicc. Most arra célzok, hogy ami az anyák között zajlik. Az a sok rettenet okos ember, aki tolja a fikát a másik arcába. Eszükbe sem jut, hogy mekkora kárt tudnak okozni vele.…..
Tele van az internet mindenféle pénzcsináló ötlettel, tippel, tanáccsal. Természetesen az nagyon jó dolog, ha valaki szereti a munkáját vagy a szabadidejében a hobbijával keres pénzt. Azonban valljuk be, a legtöbb ember (magamat is beleértve) csak elvan a munkájával. Illetve ami még ennél is…..
Hobbitippek Mindenkinek Cardistry 2018.04.28 21:31:22
Érdekel a zsonglőrködés? Jól bánsz a kártyával? Szívesen megtanulnál pár mutatványt a legyezőn és a profi kártyakeverésen kívül? Akár fel is töltenéd az előadásodat az internetre? Amennyiben igen, akkor a kártyazsonglőrködés kiváló hobbi lehet a számodra. Fénykép: deceptionathand.com Senki sem…..
Érdekelnek a legújabb műszaki kütyük? Szeretsz barkácsolni? Volt távirányítós autód, hajód? Mindig is vonzott a repülés? Elvitted a gyerekeidet egy drón bemutatóra, és neked is megtetszettek ezek a távolból irányított repülő eszközök? Bár lehet sárkányrepülőt is eregetni, azonban a huszonegyedik…..
Kacagó gerle 2018.03.03 21:56:44
@Trisi: Kösz az infót. Senki sem örülne, ha napozás közben felvennék videóra:)
- Hurrá, Péntek! - Péntek van, végre péntek! - Péééééééééééntek! Felkelsz, fürdesz, reggelizel, bepakolsz, irány a meló. Ha szerencséd van, jól alszol. Kipihenten indul a nap/hét. A munkád monoton. Semmi izgalmas, semmi új nincsen benne. Operatív menedzsment szép szóval. Munka után, haza.…..
Remekeltél technika órán az általános iskolában? Szerettél hajtogatni, vágni, ragasztani? Segítettél anyukádnak karácsonyfa díszeket és angyalkákat csinálni? Gyerekkorodban elkészítettél pár műanyag repülőmakettet? Esetleg komoly hajómakettező vagy? Akkor a papírmakettezést érdemes…..
  Az elmúlt években kialakult munkaerőhiány bebizonyította, hogy egy vállalat legnagyobb értéke a rendelkezésére álló humán erőforrás. Ma már nincs olyan szektor és nincs olyan piaci szereplő, aki ne küzdene a megfelelően képzett munkaerő hiányával. Különféle ötletekkel, megoldási javaslatokkal…..
Hihetetlenül hangzik? Elsőre nekem is - röhögtem és legyintettem: ez lehetetlen! De aztán elkezdtem kutatni (=YouTube-videókat nézni, hogy hogyan legyek gazdag); elolvastam Kiyosaki pár művét, majd Tim Ferrisstől a 4 órás munkahét - Szabadulj meg a 9-5-ig robottól és élj ott, ahová a szíved húz!…..
Közeledik az év vége. Szerencsére ilyenkor van egy kis leállás a munkahelyeken. Bár nem mindenki teheti meg, hogy két-három hétre otthon maradjon, azonban pár napot talán mindenki otthon tud tölteni. Az ünnepek miatt fokozott családi stresszhelyzet van, ezért fontos, hogy az ember valóban ki tudjon…..
Hobbitippek Mindenkinek Hobbifutás 2017.11.07 15:43:48
Futásról rengeteg cikket és blogbejegyzést lehet olvasni. Akár kezdő futó vagy, akár maratonista, az elérhető információ szinte végtelen. Amit viszont látok, hogy a futást, mint szabadidős tevékenységet egyértelműen egy fejlődő pályának állítja be a legtöbb anyag. Bevallom, amikor elkezdtem futni,…..
Szeretsz írni és jegyzeteket készíteni? Esetleg blogot vezetsz? Tetszenek a határidőnaplók és a jegyzetfüzetek? Tervező típus vagy? Szívesen elevenítenéd fel az emlékeidet? Akkor a naplóírás jó hobbi lehet számodra. Ráadásul, ehhez a tevékenységhez pedig egyáltalán nem is kell olyan rettentően sok…..
Édesszájú vagy? Mindig tetszettek a különleges sütemények, torták? Otthonosan érzed magad a konyhában? Kreatív vagy? Szereted a dekorációt? Nem ijedsz meg egy komoly recept láttán? Amennyiben szeretnél süteményeket és tortákat sütni, akkor a tortakészítés egy kiváló hobbi lehet a…..
Szereted a focit, de nem vagy egy nagy labdazsonglőr? Szereted a jó levegőt? Szeretsz mozogni? Szeretnél főnök lenni valahol? Kedveled a jó társaságot? Jó lenne, ha a hobbiddal pénzt is kereshetnél? Akkor a labdarúgó játékvezetés kiváló hobbi lehet a számodra. Puhl Sándor az 1994-es VB döntőn.…..
Hobbitippek Mindenkinek Rajzolás 2017.07.03 15:29:52
Gyerekkorodban az íróasztalod tele volt színes ceruzákkal? Volt gyurmázós radírod? Szívesen rajzoltad le a kedvenc mesehősödet? Akár még képregényt is rajzoltál? Tele volt az összes tankönyved firkákkal? Szerettél volna művész lenni? Amennyiben nem áll tőled távol a kreativitás, és szeretnél…..
Sok férfi vélekedik úgy, hogy neki nem kell elegánsan, ízlésesen öltöznie. Megfelelő a munkába, magánéletben a mackó és az agyonviselt póló. Ha ugyan azt az életet akarják folytatni, akkor persze. Én azt tapasztaltam, hogy ezzel a gondolkodással, többet vesztenek, mint nyernek.…..
Túl unalmas a munkád? Kezdesz kiégni az Excel toszogatásban? Szeretnéd magad tovább képezni? Részt vennél neves egyetemek képzésein? Tanulnál valami teljesen újat szabadidődben? Érdekel a molekuláris biológia? Vagy kínaiul szeretnél alapfokon megtanulni? Akkor az online egyetemi kurzusok hallgatása…..
Hobbitippek Mindenkinek Méhészet 2017.06.09 21:44:43
Szereted a természetet? Nem félsz a méhektől? Barkácsoló típus vagy? Nemcsak a macis mézet ismered? Gondolkoztál már azon, hogy őstermelő legyél? Amennyiben gondoznál méhcsaládokat, akik téged ezért mézzel megjutalmaznának, a méhészet kiváló hobbi lehet számodra. Kinek való? Akik nem allergiásak…..
Mindig te rakod össze a családodban és a baráti társaságodban az IKEA bútorokat? Kellemesnek tartod a fenyőfa illatát? Szoktál barkácsolni? Szeretnél bútorokat, fajátékokat, és egyéb fából készült hasznos eszközöket készíteni? A dizájn is érdekel? Akkor az asztalos munka kiváló hobbi lehet…..
Hobbitippek Mindenkinek Origami 2017.05.26 20:53:44
Te hajtogattad meg legelőször a sótartót a technika órán? Vagy papírszívet készítettél Anyák Napjára? Esetleg a te papírrepülőd szállt el a legmesszebbre? Vagy hajtogattál már papírsárkányt? Érdekel a geometria? Akkor az origami megfelelő hobbi lehet a számodra. Kinek való? Bárkinek, aki szereti…..
Hobbitippek Mindenkinek Bűvészet 2017.05.19 21:34:26
Kaptál gyerekkorodban Rodolfó bűvészdobozt? Megdöbbent, hogy Dynamo tud járni a Temzén? Talán emlékszel, ahogy David Copperfield repült? Esetleg tetszenek a kártyatrükkök vagy az érmetrükkök? Vagy a gondolatolvasás érdekel? Akkor a bűvészet egy kiváló hobbi lehet számodra.  Forrás: wsj.com Kinek…..
Sakkozz mindennap! Gyors matt 2017.05.12 02:17:10
Kitűnő feladvány arra, hogy az önbizalmunk az egekbe szálljon. Sötét lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Kacagó gerle 2017.05.12 08:50:58
Kacagó gerle 2017.05.12 20:25:17
@General Ludd: Én a matt 2-3 lépésben feladványokat szeretem:)