Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranyláz

0 bejegyzést írt és 704 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeptemberben indult négyrészes 'Hit és tudomány' vitasorozatunk záró alkalmán Jézus Krisztus személye körüli kérdéseket, történelmi tényeket és álhíreket boncolgathatjuk. Az eseményre való hangolódás érdekében a válaszadóknak szegeztünk egy-egy kérdést...
Sziasztok! Egy teljesen 'átlagos' 16 éves lány vagyok, aki a végletek embere. Nagyon gyakran írok, már egészen kiskorom óta. Ami a lelekemet nyomja azt leírom és most úgy gondoltam nem csak magamnak írok tovább, hanem végre megosztom veletek is.   Már nagyon rég nem hagy nyugodni a gond(olat),…..
sörfigyelő Edelmeister IPA 2019.08.16 15:55:12
Illat: lengyelesen savanykás, IPA beütéssel Hab: apad Szín: óarany  Az egyik legjobb Van Pur gyártmány. Azonban, mint IPA, csak a minimálisan elvárhatót hozza. A maga nemében egyedi módon, sem az angol édes, sem az amerikai citrusos IPA-ra nem emlékeztet igazán. Nem túl sűrű, de azért van benne…..
aranyláz 2019.08.17 08:19:28
@Permon Hopper Mosaic: embere válogatja :) nekem mindegyik ízlik, lehet egyszer "összekóstolom" őket, egymás után :)
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
aranyláz 2019.08.05 21:31:40
@Xezs7: Van ilyen is, nálunk is sokszor előfordult, hogy a főnökünk megkérdezte, vegyen-e le belőle, csak hát nem lehet mindig, pláne folyamatosan halmozni, mert akkor annyi lesz, hogy soha nem érsz a végére.

Sajnálom a posztolót, tudom hogy sok ilyen eset van, de nagyon sok a rendes, elhivatott kézbesítő is, higgyétek el. Csak abból nem születik cikk, ha megkapod a leveled, ahogy kell.

@Nancsibacsi: olyan utasítást nem fog kapni sehol(szerintem), legalábbis nálunk(nagyváros) ez elképzelhetetlen volt, hogy könyvelt(aláírandó) küldeményt ne kísérelje meg kézbesíteni., csak az értesítőt dobja be.
Nem kell megijedni, mert kedvenc zenekaraitokat fogom kifikázni. Akármennyire is fáj, ez az igazság. A csicskaság inkább csak olvasócsábító címnek mondanám, igazából olyan zenekarokat fogok előtérbe helyezni, akik mocskosul cikik, gázak, kiöregedtek, vagy csak szimplán eladták magukat. Lehet…..
aranyláz 2019.07.14 20:58:20
@Noname Watanabe: Hiperkarma a kétezres évek egyik legeredetibb zenekara, az első két lemezük zseniális, Bérczesi meg az egyik legjobb szövegíró
sörfigyelő Primátor IPA 2016.02.29 12:57:58
Illat: szolidan pikáns komlós Hab: szép és kemény Szín: óarany  A Primátor széles választékába belefért egy IPA is, mely a gyártól elvárhatóan korrekt minőségű, akár az IPA sörökkel ismerkedni kívánóknak is ajánlható. A nagyobb gyárak a biztosra próbálnak menni, ezért a vadabb ízeket lágyítják.…..
Korábban már írtam erről, de a Paypal (is) előszeretettel változtatja a kinézetét, így a korábbi cikk alapján már nem mindenki találta meg ezt az opciót. Így elkészült a cikk frissítése. Létezik egy egyszerű, de kevesek által ismert opció, melynek segítségével egy kis pénzt takaríthatunk meg minden…..
Lepa Elég furcsa album ez. Na nem (csak) zeneileg, hiszen eddigre a srácoktól már megszokhattuk a pszichedelikus vonalat és az ezzel járó különös zenei és hangszerelési megoldásokat. Hanem eleve az furcsa, hogy az egyik fele filmzene, a másik fele meg gyakorlatilag válogatás.…..
„Nem téved az, aki azt mondja, hogy ha nem ismerjük múltunkat, az megismétlődhet”. A felszíni részletek lehetnek mások, de a mélyben bizonyos jelenségek hasonlóak. A párhuzam Hitler hatalomra jutása és a nyugati demokrácia jelenlegi válsága között kétségkívül lehetséges”  - állítja Jason Lutes,…..
Amikor Rákosi Mátyás új himnuszt szeretett volna íratni Magyarországnak, a felkért Illyés Gyula és Kodály Zoltán megijedt a feladattól, de a top tenünkben listázott többnyire középszerű vagy annál is rosszabb műdalok alkotói híján voltak az aggályoknak, és bátran bevállalták, hogy megírják az új…..
aranyláz 2019.05.22 11:49:26
@darlacko: a Belgát abszolút adom! kiváló paródiája a sírva-vigadó magyar népléleknek, de egyúttal megteremti a feloldását is azzal, hogy kineveti/kinevetteti magát-alapmű
Dönci Az R.E.M. talán legerősebb lemeze ez, akárki akármit is mond. De az biztos, hogy ezután Bill Berry már nem játszott velük (így háromtagú lett a zenekar), mert szegény aneurizmát kapott, és az orvosok letiltották a nagyüzemű rokkerkedésről. Persze párszor egy-két dal…..
  Nem volna könnyű dolgom, ha bárkit arról akarnék meggyőzni, hogy a sikerhez vezető úton nyoma sincs semmiféle rizikónak. Ennek nem sok köze volna a valósághoz. Igyekszem ugyanakkor amellett érvelni, hogy maga a kockázatvállalás - optimális esetben - sokkal inkább hűvös számítás, mintsem lánglelkű…..
aranyláz 2019.02.22 00:15:39
@G. Nagy László: 1. "az életben nem dobhatsz akárhányszor" - tök mindegy. Ha egyszer jó bolt, az is megéri. Tízszer pláne."

Itt a kulcsmondat a "ha egyszer jó bolt", ugyanis nem biztos, hogy abban az "egy" esetben pont jó bolt lesz! Például hiába tudom, hogy jól játszottam, ha ász párral betoltam az 50 ezer forintos allint preflop, ha lemákol a KK, azért az kurvára tud fájni :) meg itt bejön a hosszú táv fogalma is, ami ugye csökkenti a varianciát, csak hát ahhoz nem csak hosszú idő, hanem "hosszú" bankroll is kell :) szóval azért ez nem csak puszta matematika. És hát az ember nem csak, vagy nem elsősorban racionális lény.
aranyláz 2019.04.24 17:47:19
@G. Nagy László: "De ez volna a cél, hogy elsősorban a fejünkkel döntsünk." Miért gondolod ezt?

egyébként attól függ, milyen természetű döntésről van szó, mindkettőnek megvan a maga helye
A Potemix-reklámok szintjéig süllyedő egykori világválogatott, az önbizalomhiányos varázsló és Váczi Zoli, aki Messinél is jobb lehetett volna, ha a folyadékmegvonásos alapozásban hisz. A magyar futball ugyan megsemmisült 1986-ban, de földet rá, mert a legröhejesebb idegenlégiósok után most itt…..
aranyláz 2019.04.24 17:37:41
@Innovált kutyák: szerintem nem modoros, de legalább vicces

Nagyon jókat nevettem rajta, köszi! A magyar foci minden "szépsége" benne van.

a hiányzó két videó megvan valahol? Koszta és Galaschekre gondolok
  "A mai világ elég rendesen lefelé halad a lelki, erkölcsi, szellemi lejtőn" - állítja a közgazdász Bogár László, s véleményével nincs egyedül. A konzervatív világlátásúak egész hitrendszere arra az erősen megkérdőjelezhető, nosztalgikus mítoszra épül, hogy annak idején minden jobb volt, s…..
aranyláz 2019.01.07 22:43:49
@G. Nagy László: szívesen, érdemes, nagyon jó! youtube-on is van fenn egy Zárórás beszélgetés vele, az is érdekes.

Persze, nyilván ez már értelmezés kérdése, hogy mi miért történik, látod, ami neked optimista, az neki pesszimista fejlemény :) De van igazság abban is, amit te mondasz. Ő elég sötéten látja a jövőt(jelent) de nagyon nagy fej.
aranyláz 2019.01.08 11:00:27
@G. Nagy László: "Egy művésznek három útja létezik: vagy szöszmörög otthon a magaskultúrával (de akkor ne sírjon, hogy nem sikeres)" hiszen ezt csinálja, ahogy a beszélgetésben is elmondja

"ám attól még mindig ez a legjobb világ" hogy érted azt, hogy legjobb? van másik?
Az internet nem felejt, ezúttal Bochkor Gábor 26 évvel ezelőtt készített interjúja bukkant elő, a rádiós-tévés riporter a budapesti koncertjére készülő Guns N’ Roses gitárosával beszélgetett, Slash a kínos témákat érintő kérdésekre is válaszolt...
Gyarapodnak a nyomok, sűrűsödik a rejtély, az idő pedig még mindig egy lapos kör. Viszont lehet, hogy Nic Pizzolattónak nem ártana kitörnie a saját lapos köréből. A harmadik évad harmadik részének nézőnaplója...
Pocsék zenék mindig voltak, igénytelenség mindig is létezett. A kilencvenes évek második felétől azonban olyan folyamat indult a fősodratú könnyűzenében, ami teljesen átalakította az addig ismert popműfajt. Korábban a nagyközönség előtt valamiféle zenei tudással és/vagy tartalommal felvértezve…..
A rockzene, ezen belül a heavy metal és társtílusai, például a punk, a lázadásból születtek. Ez a lázadás szólhatott a fennálló társadalmi rend, a szülők középosztálybeli életstílusa, a vallás, az oktatás, azaz bármilyen bevett, intézményesült szokás vagy berendezkedés ellen. A gitáralapú…..
aranyláz 2019.01.20 12:11:11
@spinat: nekem is eszembe jutott, de hál' istennek őt kihagyták, nem is lehet besorolni semmilyen skatulyába, éppúgy kiröhögte a hippiket, ahogy a konzumidióta amerikát

Egyébként ha már Neil Young, még elfért volna az Ohio, az egyik leghíresebb(és legjobb) ilyen dala. www.youtube.com/watch?v=hkg-bzTHeAk

Henry Rollins? lehet, hogy nem olyan nagy sztár, mint a fentiek, de értelmesebb
Lepa A Hiperkarma második albuma van ma terítéken, ami nagyon viccesen kezdődik, ugyanis a kifejezetten a szövegeiről ismert és szerintem főleg azoknak köszönhetően népszerű zenekar egy halandzsaszámmal indít (Padaba). Utána azért kapunk „rendes” szövegű nótákat: rögtön a…..
Lepa Bevallom, nekem nagyon sokáig tartott, hogy megértsem, mit kajálnak ennyien a Radioheaden, mert számomra túl művészkedő és nehezen befogadható volt, affektál az énekes, és még sorolhatnám. Hogy lehet – gondoltam – hogy az alapjában véve melódiabarát emberi lények…..
Dönci Az Európa Kiadó talán leghíresebb lemeze ez, amelyeken a mai napig játszott és szeretett koncertslágerek vannak. Az ars poeticus kijelentés, hogy „nekem minden egyformán popzene”, pedig lehetne akár a blogunk jelszava. Hiszen nem a stílus számít, hanem a minőség. A…..
Féltem megrendelni, de életem legkényelmesebb cipője lett!..
aranyláz 2019.01.04 10:29:55
@abes: ocsmánynak nem mondanám, de kicsit tényleg túl vastagnak tűnik
Ismerős, amikor egy társaságban valaki áradozik egy zenészről, zenéről, aztán az illető meggyőzi magát, hogy bizony hallgassa meg mindenki az új felfedezettjét – berakja, a többiek beszélnek tovább, de ő egyedül igyekszik látványosan élvezni azt. Pedig lehet igaza van, és…..