Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranyláz

0 bejegyzést írt és 761 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
  Nem voltam önfeledten boldog, amikor vasárnap délután az angol bajnokság rangadóját néztem. Nem csupán a Liverpool csapnivaló játéka és a számos potyagól miatt bosszankodtam, hanem azért is, mert Szoboszlai - kiújult sérülése miatt - nem léphetett (és pár hétig még nem is léphet) pályára.   Ha…..
Fontos, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk közülük, hogy biztonságban legyenek az adataink?..
aranyláz 2023.12.16 20:21:26
@Androsz: "Mostantól a tolvajnak elég EGYETLEN kulcsot ellopnia tőlem, és hozzájut mindenemhez. Hát ennyit a jelszókezelő értelméről."

Nem igaz, hiszen pl a Bitwarden jelszókezelőnél is, ha be van állítva, ha egy új eszközről próbálnak bejelentkezni,
akkor kéri a 2. faktort a hitelesítéshez, vagyis pl. a hatjegyű kódot, tehát önmagában a mesterjelszó ismerete nem elég a belépéshez. De vannak egyéb lehetőségek is, mint pl. Yubikey kulcs, amivel még biztonságosabbá tehető.
Dönci Az Elefántnál említett Imi cimborám írt nekem egyszer egy SMS-t a SZIN fesztiválon, hogy menjek Esclin Syndóra. Kérdeztem: az mi? Mire ő: Olyan, mint a Portishead, csak jobb. És azért ebben a mondatában rejlik némi igazság. A triphop nem áll messze ettől a zenekartól, de sok…..
sörfigyelő Edelmeister Red 2022.07.16 20:04:11
Illat: malátás, kekszes, meglepően intenzív Hab: szép, vörösökre jellemző enyhén borostyános árnyalat a törtfehérben Szín: tawny portói felszikvizezve, borostyán és rubin között, szűrt   Külsőre és ízre elsőre olyan, mintha valami olcsó, de nem savas tawny portóiból szikvízzel (nem sima szóda,…..
  Az Országgyűlés egy hete kinyírta az egyik legnépszerűbb adózási formát. Már ez is épp elég baj. Ami viszont különösen visszatetsző, az néhány kormánypárti politikus és újságíró a döntéshez fűzött kommentárja. Mert olyan nincs, hogy nyitunk egy klubot, éveken át működtetjük, majd amikor bezárjuk…..
aranyláz 2022.07.22 22:56:36
@leponex: A nyereséges ételszolgáltatók meg kénytelenek lesznek valódi alkalmazotakkal szolgáltatni.

Tévedés, a futárok ugyanúgy csinálhatják tovább vállalkozóként, csak nem Katásként, hanem mondjuk általányadózással(vagy más formában).
Illat:  citrusos-barackos, kissé vörös Hab: sűrű Szín: megfelelően sötét  Két dolog nagyon nem tetszett benne, a kevés szénsav és a sok cukor.  Meglehetősen összetett az íze, mintha jó vörös sörhöz adnánk belga sört, meg portert. Elégé édes is, a végén…..
    Az utóbbi tíz nap során sokan úgy érezzük magunkat, mintha a Trónok Harca fináléjában járnánk. Daenerys kapcsán mindig is sejtettük, hogy bujkál benne némi őrület, ám a fene se gondolta volna, hogy végül porig rombol mindent... Az első döbbenet után idővel reagálni is kell, s az ember azt…..
aranyláz 2022.03.22 14:46:09
@G. Nagy László:

A gyilkosság független a gyilkostól? A gyűlölködés attól, aki gyűlölködik?
Kit akarsz te valójában eltörölni, a gyilkosságot, vagy a gyilkost?
Lepa Január 1-jén albumot megjelentetni? Hmm. Aznap biztos nem sokan vették meg. A címadó nem tetszik. A Cry, Cry, Cry már tökösebb. Hangja van a csávónak. Utána nagyon sablonos bluesba megy át. Igényesek a számok, meg jól énekel, de nekem nem jön be túlzottan. Kicsit túl…..
Gimnazisták a szántóföldeken Fiatalkorunkban, a hatvanas években, rendszeresen jártunk társadalmi munkára. Középiskolásként, majd egyetemistaként is töltöttünk egy-egy napot, de volt, hogy akár egy hetet is társadalmi munkát végezve. A munka jellege mindig fizikai munka volt, hol könnyebb, hol…..
 Közeleg a Mikulás, lehet készülődni Jézuskára, meg Szilveszterre. Nyilván egyértelmű, hogy sörrel is. A szokásos pakkok már a polcokon sorakoznak, mint a Szent András, Horizont, Belgaco Adventi válogatása, sőt az Optimus is feltűnt többek között. Két pakk azonban érdekesebbnek látszott. Az egyik a…..
Gyönyörűen megújult a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság főépülete, "leánykori nevén" a Szabó-palota. A Budai út és a Deák Ferenc utca sarkán található neobarokk műremek tetőszerkezetének cseréje, illetve homlokzatának felújítása összesen mintegy 245 millió forintból valósult meg. A kivitelezési…..
  Mindannyiunk alapszükséglete a biztonság. Egyikünk sem szeretne háborús környezetben, avagy bandaháborúk kereszttüzében élni. Sokan azonban nem érik be ennyivel, s létezésük minden apró mozaikdarabkáját tökéletesen biztonságossá kívánják formálni. Csupán azt nem veszik észre, hogy ezen…..
aranyláz 2021.09.17 21:17:32
@ViCa: "Osho viszont agymosas, egy szektavezer ( mondjuk alapból irtozom a szektaktol) összevissza gondolatai és nagy biznisz a kartyaktol kezdve a konyvekig..."

Lászlóval értek egyet, elég sokat olvastam régebben tőle, és legalább 90%-ban nagyon jó gondolatok voltak. Hogy aztán valójában ő mennyire hiteles, azt nem tudom megítélni, mivel nem ismerem, de jókat írt.
Kórtalan címmel könyvet írt Mohai Tamás gitárosról lánya, Marietta. A hazai rock-, blues- és dzsesszszíntér számos ismert formációjában játszott zenész sikerekről, kudarcokról, kapcsolatokról mesél a kötetben. "Egy 55 éves csávó vagyok, aki tud gitározni, azt szevasz. Az életem nagy részét itt…..
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
aranyláz 2021.06.15 21:50:05
@Killary Fucking Clingon: ezt most úgy mondod, mintha nyugaton nem nyúltak volna egymástól :) jó, lehet, hogy nem ilyen pofátlanul, de na, Zeppelin is nyúlt, meg sok más ismert banda is, persze ettől még én sem örültem, mikor megtudtam ezeket a kedvenceimről

Dinamitot nem sokat hallgattam, de ez a szöveg kiverte a biztosítékot nálam:
"Az iskolába tízórait nem viszek
Lesz majd másnak
Abból én is kérhetek" őszinte, kőkemény rock, hehe
Egyébként nem rossz a zene, de nekem a HBB, P.Mobil hitelesebb, és jobban is tetszik abból az időből.
  'Van egy álmom" - tudatta történelmi beszédében Martin Luther King 1963. augusztus 28-án. Nem is egyetlen álomképet festett, hanem mindjárt hatot, ám mind ugyanazt járta körbe: a feketék és fehérek egyenlőségét és testvériségét. Vajon mi történt ezekkel az álomképekkel a mögöttünk hagyott…..
aranyláz 2021.05.16 10:39:38
@Almandin: ezt már hallottuk százszor, ja, annyira haldoklik, hogy mégis a legtöbb bevándorló az USA-ba, meg Nyugat-Európába szeretne menni(a virágzó iszlám kalifátusokból, meg a kínai népi kommunizmusból, ugye) Attól, hogy vannak visszás dolgok nyugaton is(amit te úgy állítasz be, mintha már csak az lenne), még mindig sokkal élhetőbb hely ezek szerint. Totális diktatúra, hehe, ez jó, a saját félelmeidet vetíted ki szerintem(ráadásul úgy, hogy egy percet nem éltél ott, ahogy kiveszem a szavaidból).
aranyláz 2021.05.17 13:21:27
@G. Nagy László: "Baszki te hol élsz?"

Te mennyit éltél ott kint, Lacika? Elolvasod a sajtót, és azt hiszed, tudod milyen ott élni?
a francia tábornokok :D na, további jó maszturbálást, a megvilágosodástól jó távol(ahogy Pajor mondaná)

Baszki(ha már így beszélünk), még értelmezni se tudtad, amit írtam. A "még mindig sokkal élhetőbb hely" neked azt jelenti, hogy "minden szép és jó"?
aranyláz 2021.05.21 11:29:36
@G. Nagy László: bazmeg te tényleg hülye vagy

"mégis a legtöbb bevándorló az USA-ba, meg Nyugat-Európába szeretne menni(a virágzó iszlám kalifátusokból, meg a kínai népi kommunizmusból, ugye) Attól, hogy vannak visszás dolgok nyugaton is(amit te úgy állítasz be, mintha már csak az lenne), még mindig sokkal élhetőbb hely ezek szerint."

Azokhoz hasonlítottam, ahonnan bevándorolnak nyugatra, te idióta! Egy két mondatos, kurva egyszerű szöveget nem tudsz értelmezni bazmeg. És te írsz blogot :DDDDDD
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
aranyláz 2021.05.05 22:24:33
aranyláz 2021.05.06 13:43:04
@6.Lenin: igen, ezzel egyetértek. Ezért nem is látom sok értelmét erről(mármint a vallásról) vitatkozni, mert ez nem egy egzakt dolog. Nem véletlenül van a Tao Te King-ben egy olyasmi mondás, hogy a bölcs a közelit akarja, nem a távolit.
    Ha szeretnénk végletesen leegyszerűsíteni a világot - márpedig a megértéshez ez többnyire elengedhetetlen - úgy alapvetően háromféle emberi értékrendszert fogunk találni. Az ortodox konzervatívokét, akik mindent a hagyományból kívánnak levezetni (legyen az bármilyen idiótaság); a klasszikus…..
aranyláz 2021.04.30 15:07:04
@G. Nagy László: A Fidesz szerinted, jobb, vagy baloldali?
Ez most egy személyes írás, kevésbé marketinges, elnézést kérek azoktól, akiket ez esetleg zavar. Azt hiszem, magyarázatot kell adnom, miért nem írtam bejegyzést az elmúlt három hétben. Ennek az oka, hogy elkaptam a Covid vírust, és elég rossz állapotba kerültem, végül majdnem két hét kórházi ápolás…..
sörfigyelő Borsodi Gyömbér Ale 2021.03.21 19:27:51
Illat: tisztességes citromos sör, cukorral Hab: elég dús, hófehér, tartós Szín: világos rezes arany, kicsit homályos   Amikor megláttam, hogy Gyömbér Ale került véglegesen a dobozra, már akkor sejtettem, hogy itt a piackutatáson megint túltengtek a tahó prolik, akik a Ginger Ale-ről azt se…..
½ óra alatt elkészíthető, fantasztikusan finom, olaszos ebéd vagy vacsora...
aranyláz 2021.03.05 19:42:05
@Who111: ott van pedig, a fűszereket csak a végén, sütés előtt

"Egy sütőbe tehető serpenyőbe vagy jénaiba összekeverem az egészet, rászeletelem a sajtot, megszórom még a fűszerekkel, és csak annyi időre teszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon."
  A Szájer-ügy kirobbanását követően Vésey Kovács László egy meglehetősen indulatos írásművet tett közzé a Tutiblogon, melyet a Mandiner is átvett, mi több, Bayer Zsolt a vasárnap esti műsorában szinte egy az egyben fel is olvasta azt. Úgy tűnik, mintha e poszt - a liberális véleményelit elleni…..
aranyláz 2021.01.03 15:58:34
@G. Nagy László:

"Még akkor is, ha sokszor pusztító az, amit gondol és ír."

"Sorossal nem az a baj, amit mond, mert szavakkal nem lehet ártani."

Most akkor lehet, vagy nem?
aranyláz 2021.01.05 11:04:44
@G. Nagy László:

Akkor maradjunk csak a második mondatnál: "Sorossal nem az a baj, amit mond, mert szavakkal nem lehet ártani."

A szavak ugyebár a gondolatok(vágyak, érzések stb.) kifejeződései, a gondolat pedig hatalmas teremtő erővel bír, szóval ez sem áll meg.
aranyláz 2021.01.16 18:19:12
@G. Nagy László: "Csakhogy ezek kizárólag a gondolatok tulajdonosára hatnak."

óriási tévedés
    "Minden egyszerű. Az emberek komplikálják túl a dolgokat." - írja Albert Camus, és a magam részéről mélységesen egyetértek vele. Az élet nem bonyolult, a politikai pozicionálás és hitvallás pedig különösen szimpla dolog.   Ha maradunk a klasszikus jobb- és baloldali felosztásnál - amelyben a…..
  Lassacskán megérkezünk a jövőbe. Ami tegnap még csak a sci-fi szerzők kreatív elméjében élt, az ma már szinte a valóság: a robottechnika a szexpiacon is egyre jelentősebb szerepet játszik. Borítékolható volt azonban, hogy ezzel párhuzamosan megjelennek a hivatásos károgók is, akik a szexrobotok…..
  Kétféle vallásosság létezik. Az egyik legyártja a maga emberarcú istenét, s elnevezi Jahvénak, Allahnak, vagy bármi egyébnek. Ez az Isten néha szerető, néha haragos; néha támogató, néha ellenséges; néha jeleket küld, sőt egyesek szerint még kommunikálni is lehet vele - de mindenképp egy tőlünk…..
aranyláz 2020.11.16 10:07:16