Regisztráció Blogot indítok
Adatok
velunkazur

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - Cigány kutyája már megharapott, zsidóé még nem - és röhög az egész református osztály, a kivételeknek tisztelet.Figyelmeztettek, hogy majd más lesz a módi a teológián a kihagyott két év után, markánsabban képviselteti magát az új vonal, az öntudatosabb magyar irány,…..
velunkazur 2010.03.29 16:53:28
@a nyugalom megzavarására alkalmas:
"Tehát mindkét fél képmutató."
Igen, ezt vállalom. Gyáva dolog, de ilyen közegben nem merem olyannak mutatni magam, amilyen vagyok.
velunkazur 2010.03.29 17:02:58
@egy nik a sok közül:
"már a rómaiak is tudták: similis simili gaudet"
Hát ezzel most kb. semmit nem mondtál. De ha esetleg azt akartad sugallni vele, hogy csak azért szólalok fel, mert kisebbséghez tartozóként azonosulok a kisebbséghez tartozókkal - ezt meg már mondtam az elején. Nem akartam objektív lenni (mint ahogy Balázs sem volt az).
Ha már a hasonlóságról van szó: pont az a problémám, hogy a tisztavérű, heteroszexuális, patyolaterkölcsű emberek gyakran nem tudnak azonosulni azzal, aki más, mint ők. Ez rohadt nehéz, de meg kéne próbálni. Már csak azért is, mert így lehetne utánozni azt, aki "emberekhez hasonlóvá lett", meg aki "gazdag lévén szegény lett értünk". Kérdem én: annyira nehéz ezt megtenni egy szittyamagyarnak a cigánnyal, ha Isten megtette a bűnössel? Igen, kurva nehéz. De ez a keskeny út.