Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkornel

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbbi kéktúrám során szerencsés lehetőség adódott, szülői fuvart tudtam igénybe venni a Kiskunságban. Így egy csütörtök reggelen el is vitt édesapám a Petróczi iskolához. A ma vendéglátóhelyként üzemelő épületben a pultos lány fémdobozostul tette elém a bélyegzőt. A pecsételés után átkeltem a…..
kkornel 2017.07.16 08:28:14
A street-food forradalom végre ideért Tatabányára is. A gasztrománok sajnos nem voltak túlságosan elkényeztetve nálunk minőségi gyors kaják terén, de szerencsére tavaly megnyílt az Ízműhely (helyieknek mondom: Dózsakertben,  a régi Facuki helyén), és viharsebesen meghódította…..
kkornel 2017.06.11 19:10:54
@FilmBaráth: elnezest en csak kepek alapjan es az altalad leirtak utan tudok velemenyt formalni nyilvan ezert is irtad a cikket, hogy megoszd a tapasztalataidat. A kepek utan a levesrol nem tudok nyilatkozni lehet jo volt (bar a tejszines vagy inkabb tejfolos habaras nyomai nem tuntek el nyomtalanul)
Mint irtam a foetel koreteben a petrezselyem nem jelentkezik inkabb a tanyer szelere van szorva rendkivul hanyagul es kulonbozo mereture vagva.
A vanilia szosz semmi igazi vaniliat nem tartalmaz (ertsd nincsenek benne fekete pontok amik a valodi vanilia jelenletere utalnak). Innentol kezdve ez az ebed nem tunik tobbnek mint egy atlag alsokategorias etterem ebedmenuje, a kepek es a cikk utan koszonom szepen nem fogok elutazni Tatabanyara, de ha arra jarok megkostolom igerem.
Ui.: Definialnad azt a szo osszetetelt, hogy street food etterem?
[Az első rész a pintxókról itt]Baszkföld gasztronómiailag egyértelműen a világ legfontosabb regiói közé tartozik, jelentőségében ott van Japán, Franciaország, Peru között a világ élvonalában. Nem véletlen, hogy itt még egy falusi - kis túlzással - grillbüfé is képes…..
Nagyon szeretem a krémleveseket. Készüljenek gyümölcsből, vagy épp zöldségféléből, nekem nem számít, már jöhet is egy adag! Erre a hétvégére eredetileg spárga krémlevest akartunk készíteni Törpirivel, de lévén hogy a szezonja véget ért, így helyette egy szép darab…..
kkornel 2014.07.31 12:16:52
@Fodri: csak éppenséggel nem maradt zöld
  A vasárnapi választás fő kérdése, hogy marad-e Orbán Viktor kormánya és az előző 4 év kormányzási gyakorlata, vagy kormányváltás lesz Magyarországon. Vajon folytatódik-e a trafik- és földmutyik kora, milliók további elszegényedése, a fiatalok tömeges külföldre…..
A töltött sertésláb francia klasszikus (pied de cochon farcis), emblematikus étel, amely lélektanilag megérinti és elgyengíti a magyar férfiembert is. Maga a kreáció valószínűleg sok évszázada létezik. Sőt, magyaros verziókról is hallottam már, a tejben áztatott zsömlés,…..
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
kkornel 2014.03.11 11:51:19
@Étteremkritikus:
A jobb éttermek, nem feltétlenül a dolgozók pihenése miatt zárnak be, hanem szimplán azért, hogy mindenki egyszerre vegye ki a szabadságát és ne külön külön.
Szoval az, hogy egy étterem bezár 2*2 hétre dolgozói szempontból nem feltétlenül a legjobb.
Ugyanis nem feltétlenüól akar mindenki január első két hetében "nyaralni"

Szoval, ha ezt ugy vesszük ez is egy ujabb kihasználása a szakácsnak
Új kihívásokat keres a séf, Sergio Herman, aki nem tudom, hogy mennyire ismert Magyarországon, de az biztos, hogy nagyon megérdemelné. A legendás Oud Sluis a fő étterme, ebben a belga határhoz közeli kis étteremben ért el olyan hihetetlen eredményt, amire minden szakács megnyalná az…..
Az utóbbi 5 évben óriási dolgok történtek a hazai gasztronómiában (legalábbis egy bizonyos feltűnő rétegében, sajnos arra még mindig hiába várunk, hogy az országszerte létező sokezer étteremnek akárcsak a töredékét igazán elérje a változás szele...). Közben viszont szép csendben eltűnt az egyik,…..
kkornel 2013.10.29 09:01:43
@világevő: igen, pont ezért érdekelne, a trendek és a tányérok változása. Érdekes a creme bruleé is, de leginkább, hogy a régi képeken csak fehér tányéron tálaltak, a képeid között meg legalább a fele szines.
A hotelek ma már nem csak szállást biztosítanak az utazóknak, hanem komplett szórakoztató, wellness és gasztronómiai központokká váltak, ahonnan a vendégnek néhány napig akár ki sem kell tennie a lábát, akkor sem fog unatkozni. Bemutatjuk a tíz legnagyobbat. 10. Excalibur…..
Ha a konyhádat felszerelted ez előzőekben leírtakkal, akkor az alapélelmiszereken a sor. Olivaolaj. Első és legfontosabb, csak extra szűzet vásárolj. A polcok alján található sansa feliratút véletlenül se tedd a kosaradba. Ez a maradék gyümölcsből vegyi úton kinyert lötty…..
kkornel 2013.06.02 23:59:03
mise en place Pizza, te csodás! 2013.03.28 13:57:53
A pizza sokkal régebbi történet, mint gondolnád. A 16. század környékén Bartolomeo Scappi már jegyzett ezzel a névvel ételeket. Ugyan itt még nem feltétlenül élesztővel készítették a tésztát, és a paradicsomszósz sem játszott. Helyette cukrot használtak, feltétnek pedig,…..
Hír röviden: Most szombaton, azaz június 1.-én nem tudunk kinyitni. Várhatóan június 8 lesz a jó dátum. És most hosszabban: 17 év vállalkozói pályafutás után azt szoktam mondani, hogy vállalkozni itthon olyan mint átmenni egy sűrű dzsungelen egy szál bozótvágóval. Tudjuk,…..
Tales from the blog V/H/S (2012) 2012.10.03 18:34:00
Azt hiszem az idei év egyik legvárósabb horrorja közé sorolhatjuk a V/H/S című produkciót, amely egy ideje VOD formátumban ugyan elérhető, illetve jó néhány filmes fesztivált is végigjárt már, az Államokban pedig hivatalos formában holnapután kerül közkézbe. A film egyik…..
Előfordul olyan egy blogszerkesztő életében (vigyázat, intim részlet...), hogy nem ért egyet mindenben azzal a poszttal, amit megjelentet. Nagyjából így vagyok Balázs írásának bizonyos részeivel, de a fogalmazás néha kissé talán túlzott markánsságát hajlamos vagyok betudni…..
világevő Pesti vs Huszár 2012.08.30 18:20:10
Ha a budapesti éttermi élet két nagyon sikeres és tehetséges, egyéni figurája együtt lép "színpadra", akkor az egy olyan esemény, amit kár lett volna kihagyni. Főleg akkor, ha csak két estén keresztül szerepelnek együtt, utána ki-ki megy a maga dolgára, Pesti István Bécsben,…..
kkornel 2012.08.31 09:35:35
@magyar bucó: Ettél már ilyen, vagy ehez hasonló helyen?
Hidd el jól lehet lakni, és az ízek itt egy picit mást jelentenek, mint nálad.
A britek is szeretnek játszani a saját klasszikus kajáikkal. Ahogy itthon is van pár séf, aki képes arra, hogy megőrizze egy hagyományos magyar fogás előnyeit, ízeit, mégis tökéletesen átalakítva tálalja, ott is felmerült már egy ideje, hogy a street food, az utcai kaja előnyeit…..
kkornel 2012.08.29 15:48:29
@xlngx: mozzarella hab? mozzarella talán pici tejszinnel turmixol (paco jet) zselatin bele, leszur.
habszifonba két patron hutube 1-2 órát állni hagyni.

Szerintem v.mi hasonlo lehet a "recept"
kkornel 2012.08.29 21:37:23
@Emődi Tehéntánc: mi a "strandkaja?"

A húslevest, lehet nagyon profinis szervírozni, ahogy pl az osztrák Plachutta teszi.
Azt ígértem Huszár Krisztián és a Mák szétválásának kapcsán, hogy be fogok számolni a fejleményekről is, követem mindkét szálat, hiszen a magyar gasztronómiai élet nagyon fontos szereplőiről van szó. A Mák Tálas Kata személyében megtalálta az utánpótlást, ahogy…..
Bárcsak ilyen hamar megoldódna a magyar gasztronómia minden problémája, he nem is kibéküléssel (egyelőre?), de legalább minden résztvevő számára kedvezőnek tűnő megoldással máris lezárult a tegnapi ügy. Huszár Krisztián, aki a Mák bistro konyhai csapatát vezette komoly…..
Idén a cég vezetősége úgy döntött, hogy a bray-i éttermeknek közös személyzetis bulit szervez január 8-án. Ami nem is rossz ötlet, mert nagyjából úgyis ismerjük egymást. Nálunk vasárnaponként 12-16 óráig van konyha, viszont azon a délutánon bezártunk egy órával…..
Látszólag semmi köze a gasztronómiához a témának, épp csak annyi, hogy az egészen elképesztő felvétel készítőjével vacsoráztam a Flocons de Sel nevű két Michelin-csillagos étteremben tegnap este. Az étteremről írok bővebben is hamarosan, talán két hét múlva már három…..
kkornel 2012.02.08 08:33:25
Egy kis európai gasztroámokfutás zajlik a héten, ezért se jutott időm frissíteni a blogot. Amszterdamban a Wine Professionalen kísérem figyelemmel elsőként a Costes étterem bemutatkozását kiváló hazai borokkal kiegészítve. Ezen a nagyon magas presztizsű vásáron még osha nem…..
Különleges fináléval készültünk az Olcsó ebéd menő helyen sorozat lezárására, ahogy a címből és az étterem nevéből lehet következtetni. Eddig az optimális ajánlatokat kerestük a városban, olyan éttermeket, ahol olcsón kapunk megfelelő vagy épp kiváló minőséget, most…..
8ker Blaha átalakítása 2011.04.26 12:08:00
 Ma többen elküldtek egy felhívást felmérésre - holnapig lehet reagálni rá, tegyük meg. Kedves Hallgatók!A budapesti Blaha Lujza tér felújítását tervezik. A terv készítői állítják, hogy a térnek nincs közösségi szerepe, csupán átközlekedésre szolgál.…..
Igazi ínyencek most akár 550 angol fontot (kb. 170 ezer ft) is elkölthetnek (két személyre) egy afternoon tea-re, azaz egy valódi angol ötórai teára (aminek a legjobb fordítása az uzsonna lenne, ha az elegáns szó lenne). A teázás lényege, hogy hagyományosan tartalmaz a tea mellett…..