Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kilgortrout

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem rég ért véget a jelenlegi televíziózás (sőt, inkább a jelen évtized) legjobb sci-fi sorozata, a The Expanse (magyar címén Térség, de ezt már most felejtsük el) második évada. Az eredeti könyvsorozatot képernyőre vivő Syfy csatorna meglepően magas színvonalú, ám hullámzó dinamikájú első évadot…..
A 2018–2019-es Premier League a 27. Premier League-szezon az elindulás éve, 1992 óta, összességében pedig a 120. első osztályú angol bajnokság. A szezon 2018. augusztus 11-én kezdődik és 2019. május 19-én ér véget. A címvédő a Manchester City, a feljutók pedig a Wolverhampton Wanderers, Cardiff…..
Mit tesz az ember, ha a kedvenc csapata lemarad a Vb-ről, és különben is iszonyúan unja a mainstream focit? Hát választ magának egy hipsztercsapatot! Minden világversenynek megvoltak a hipsztercsapatai, már akkor is hipszterkedtünk, amikor nem is ismertük ezt a szót, és imádtuk Radek Bejblt meg…..
kilgortrout 2018.07.10 17:28:22
Mindenkinek megvannak a kedvenc TV-s karakterei, legyen az Peter Griffin a Family Guyból, Sheldon az agymenőkből, vagy épp bárki a Trónok Harcából. Mondjuk az utóbbival vigyáznék, az évek során megtanultuk, hogy nem a legjobb ötlet megszeretni egy karaktert, mert hamar csúnya vége lehet. De nem…..
Egyik legjobb tulajdonságunk, hogy nem tudunk sokáig nyugodtan ülni, mindig újabb és újabb élményekre vágyunk. Kalandba pedig még akár akkor is keveredhetünk, ha társasozni kezdünk (Jumanji); vagy a kiadónk elküld külföldre, mert megakadtunk az írással (A Nílus gyöngye és A smaragd románca); de…..
A budapesti vizes vb utolsó versenynapjának lezárulásával a tudósítások helyét az elemzések, értékelések vették át a sajtóban, így vasárnap este óta sok helyen sok különböző véleményt hallottunk a vb eredményességéről. Jelen bejegyzésünkben eltekintünk a vb gazdasági és társadalmi hasznosságának…..
Ha valaki szereti a focit, ne adj isten tud is, azt nem kell győzködni, hogy jó, ha van egy olyan figura a támadók és a középpályások mögött, aki olyan szinten megvéd ha baromságot csinálsz, mint Cohn-Benditet az ügyvédje. Ebben a listában nem szerepel dekázókirály, meg nagyon nagy ollózós gólokat…..
A Szolgálólány meséje (The Handmaid’sTale) egy olyan sorozat, amit minden kereszténynek látnia kellene. Fájdalmas, de nagyon fontos kérdéseket feszeget és létező szólamokat erősít fel. Laborczi Dóra sorozatajánlója. Az index.hu Comment:com médiablogján jelent meg nemrég egy értékelés a…..
Focker Blog 28 nappal később 2017.05.16 15:30:00
Szeretem a zombis filmeket. Most sokan beleköthetnének, hogy Danny Boyle klasszikusában nem is igazi zombik vannak, hanem fertőzöttek, de ácsi, szerintem teljesen mindegy, a funkciójuk végül is ugyanaz, nem? A 28 nappal később Boyle egyik legjobb filmje. A horror köntöst tulajdonképpen…..
Ideális esetben minden szónak van egy és csak egy, többé-kevésbé jól meghatározható jelentése. Ettől az ideális esettől sokféle eltérés létezik. A szavak jelentésváltozása, egyáltalán jelentéstörténete és etimológiája mellett éppen ezeknek az anomáliáknak a vizsgálata szolgált alapul a tudományos…..
Nick Thorpe-ot, a BBC budapesti tudósítóját kerékpározás közben gázolta el egy autó a reggeli forgalomban Csepelen. Az újságíró sérülése miatt kórházba került. Egy éve. A BBC szerdán hosszú írást közölt a baleset áldozatának tollából a magyar főváros kerékpáros…..
kilgortrout 2012.09.20 10:40:37
@Don Quixote de la Ferko: Kezd szórakoztatni az ostobaságod, amit valóban szép kerek körmondatokba rejtesz-te politukusnak készülsz? Elhatározásommal ellentétben megpróbálom felnyitni a szemed.
Ha tényeket közölsz (közölnél), akkor érvelsz (érvelnél), de valószínűleg ezt hiába magyaráznám neked.
Tevékenységed megkoronáztad azzal, hogy igazoltad; vagy szövegértelmezésből nem éred el az elégséges szintet, vagy el sem olvastad, amihez "hozzászólsz", úgy hinted magas lóról köpedékedet. Ne keresgélj, ide másolom:
"Nem azért kell neked esni, mert valótlan a megállapítás, hogy figyelmetlenség/oktondiság/faszság az egy éves sztorit követően jobbulást kívánni, hanem azért, mert ex cathedra kijelentéseket teszel A Kerékpárosokról. Gratulálok, intelligens emberek szemében röhejes öngólt lőttél."
Hol van itt arról szó, hogy vitatom a tényeket, miszerint egy éves csúszással érkeztek jókívánságok?
Ezt követően pedig mást sem teszel, mint hülyézel.
Összegzés: el sem olvasod, amire reagálsz, és csak sértegetsz, provokálsz.
Konklúzió: ostoba troll vagy a legveszélyesebb fajtából, mert még azt is hiszed, felette állsz a plebsnek.
kilgortrout 2012.09.20 12:28:16
@Don Quixote de la Ferko: Másodszor se olvastad el, mihez szóltam hozzá, bravóóóó! ...vagy tényleg ennyire sötét vagy.
Azért szóltalak meg, mert egyből azonosítottad a hülyeséget (értsd egy év után jókívánságok) a kerékpáros társadalommal. Most már kezd fájni az ostobaságod. Persze hiheted ezt, hisz a magánügyed ugyebár... Idióta.
Na kiszálltam ebből tényleg, már nem szórakoztatsz.
kilgortrout 2012.09.20 12:43:49
@Don Quixote de la Ferko: Ergo troll vagy... Egyről beszélünk. Pá, "Doncsióte"
Kettős Mérce Sose halunk TEK 2012.09.14 10:56:55
A magyar terrorelhárítási kommandó a héten elkapta a BME-n Luke Skywalkert. Az ország fele ezen röhög, a másik fele szörnyülködik, hogy de hiszen Luke le is lőhette volna csoporttársait. Azt azonban alig valaki mondja ki, hogy itt a tragédia éppen a TEK részéről következhetett…..
kilgortrout 2012.09.14 15:06:07
@MACx: Azt olvastam, tíz perc alatt kiértek vagy negyvenen, aztán megvárták az előadás végét, és egyesével átvizsgálták a kijövő fiatalságot. Na innen kezdődik a vicc kategória...
kilgortrout 2012.09.14 15:11:07
@Altaïr: Szerintem sokaknak sikerült megfogalmazni a lényeget: Aki egy fekete játékpisztolyt fog a rá Uzit szegező rendőrre, azt az egyént azt hiszem jogosan választotta ki a természet a szelekcióra, hogy abban a pillanatban befejezze az evolúciós folyamatban való részvételt.
A megvásárolható álommal végre elérhetővé válik a régi vágy: a világ olyan, amilyennek akarjuk. Csak ki kell fizetni. Isten hozott a Rekallnál, annál a cégnél, amely az álmokat emlékekké változtatja! Douglas Quaid (Colin Farrell) egyszerű gyári munkás - bár szereti…..
kilgortrout 2012.08.21 13:18:41
@Sanosuke: Emiatt (???) viszont jó filmben játszhatott, mint pl. az In Bruges.
A nagy sportesemények, pontosabban kontinensviadalok vagy olimpiák elengedhetetlen kellékei a nyitó- és záróünnepségek, ezeket lehet szeretni vagy rühelleni, ettől még vannak, sőt, nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, lesznek is, míg Föld kerek (mint a rockerek, ugye). Az persze…..
kilgortrout 2012.08.13 16:28:33
@Bambano: A Union Jack nem a brit lobogó...? Azért "Union".
Szomorú kötelességnek kell eleget tennem ezen a késői órán azzal, hogy cikket kell írnom az imént elszenvedett verségről és a búcsúról.  Gyászos nap ez Hollandia számára, gyászos nap ez minden narancsbarátnak, még akkor is, ha a portugálok elleni rangadó előtt sem voltak…..
kilgortrout 2012.06.18 12:09:12
@melchi zadok: Ezért kellett volna a hollandoknak szurkolni!:) Hátha a dánok elcsípnek egy döntetlent, és akkor a két legantipatikusabb csapat együtt buszozhatott volna a reptérre.:)
A szerencse fiai a dánok, esélyt nem adott nekik senki a hollandok ellen, de, ahogy egy Eb-t is megnyertek már a mázlifaktor mindent megdöntő kilengésével, és most is durván belódult a mutató. (Tessék megnézni, hány helyzete volt a hollandoknak - igen, a focit gólokra megy, de abban,…..
Anthony Burgess éppen ötvenéves Gépnarancsa mind a könyv formájában, mind a Stanley Kubrick által adaptált filmváltozatban a popkultúra egyik meghatározó remekműve. Alex és a drúgok ámokfutása számos előadót és zenekart ihletett meg, amelyekből összeszedtük a legérdekesebb…..
kilgortrout 2012.05.22 14:53:41
@Vasárnapi húsleves: Szerintem nem...:) Te pl. Mercedes einhundert-dreiundzwanzig-ot, Volvo S firty-t vagy Renault cinq-et szoktál mondani?;)
kilgortrout 2012.05.24 14:57:52
@Vasárnapi húsleves: Akkor lehet, hogy nem értelek. Kilencvenöttel (95-tel), ill. ninety five-val (95-val). Vagy hogy is?
Kicit Felláli, de ez még csak a 800 forintos kategória Az Ázsia Center mellett működő China Martban volt valami megbeszélni valóm. Az irodák a felső szinten vannak, de természetesen lent is jártam egy kört, hátha veszek egy élethű Glock-utánzat airsoft pisztolyt, amivel húsz…..
Az idei Balaton Sound egyik legnagyobb produkciójának a Magyarországra 17 év után visszatérő Björk ígérkezett. Az izlandi énekesnő hangszálain azonban olyan göböket találtak pár hónapja, amik akár maradandó károsodást is okozhatnak, és emiatt lemondani kényszerült több…..
kilgortrout 2012.05.11 12:48:27
@ufig: Szerintem Björk nem az a kategória, amelyik elavul. Nevezhetjük klasszikusnak, mint a Pink Floydot vagy az AC/DC-t, Faith No More-t stb., akiket akkor is megnézünk, ha évek óta nem adtak ki üj lemezt.
  Olasz konyha magyar fűszerrel: Szabó Éva iparművész keresztezte a két kultúrát. A Kalocsáról származó művészt a népművészet mai alkalmazása foglalkoztatja, így hosszas munkával, ecsettel kifestette Aprilia Scarabeóját. A fotókon kalocsai népviseletben motorozik…..
"A Heti Hetes vasárnapi adásában a Marslakók producere megrágalmazta lapunkat és munkatársunkat" -  írja a Magyar Narancs.  Majd így folytatódik: „A fenét se érdekelné, ha Jáksó pusztán lesújtó véleményét közölte volna a Narancsról vagy Iványi Zsófiról. De Jáksó…..
kilgortrout 2012.05.02 16:33:32
@Harald Blåtand: Szia, bocs de nem. Médium a tévé, médium a rádió, médium az újság; média pedig a tévé, rádió, újság.;)
kilgortrout 2012.05.02 16:52:05
@Kutchek: Igazad lehet, köszönöm.:) Akkor tehát legalább abban egyezzünk meg, hogy semmiképpen sem "médiák".
"Jómagam eszerint korrigálok.":)
...és tudom, hogy a coll (avagy hüvelyk) jele nem ugyanaz, mint a macskaköröm, leszek szíves odafigyelni.:P