Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ne most

0 bejegyzést írt és 3347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Puzsér Róbert Média: a népek ópiuma címmel tartott stand-up estet csütörtökön a Bazaar Klubban. Terítékre került Hajdú Péter, Friderikusz, Tvrtko és Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője is. Kérdés, hogy mennyivel különb náluk a magyar média fenegyerekének kikiáltott kritikus, aki maga is a…..
Afrikával, Ázsiával és Latin-Amerikával hasonló tempóban rabolják az európai földeket – írja egy most megjelent nemzetközi tanulmány. A földterületek fölötti tulajdonkoncentráció nem csak Magyarországon jelent problémát, hanem az egész kontinensen. A European Coordination…..
ne most 2013.04.19 23:36:57
@különvélemény: Jelentős volt és nem versenyképes. Rengeteg ilyen volt a régi rendszerben. A cukorrépa önmagában röhej, csak a szubvenció tartja életben. Nem véletlenül adták el a cukorgyárakat. Az új külföldi tulajok hatalmas beruházásokat valósítottak meg. Magyarország nem akarta elijeszteni a befektetőt ezért szabad kezet adott az új kisebbségi tulajoknak, akik a könnyeb ellenállás irányában a Mo-i üzemeit építette le, mikor szükülni kezdtek a piaci lehetőségek és a szubvenció.

2006-ban már csak kb 1500 ember dolgozott a cukoriparban.
ne most 2013.04.20 21:37:57
@különvélemény: Nyereségessé kell tenni? Cukorrépa soha sem lesz nyereséges a cukornád mellett. Olyan mintha a fútóversenyen egyesek autóval indulnának. "Nyereségessé kell tenni", tiszta kommunita 50-es évek, narancs, gumipitypang meg gyapot termesztés, nehogy már importálni kelljen.
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
Amikor az ember megérkezik egy új országba, a legfontosabb dolgok egyike, hogy legyen hol álomra hajtani a fejét. Itt, a blogon is rengeteg posztban olvashattuk már, hogy milyen körülményekkel találja szembe magát a határátkelő, és remélhetőleg azzal is egyre többen tisztában…..
ne most 2013.03.20 14:48:16
@hagyma: :Északon és néhány országban, ahol erősen védik a bérlőket általában nehéz bérelni. Ahol a tulajdonos van előnyös helyzetben ott meg könnyű, ha van pénzed lásd USA.
Mo a kettő között valahol, ha van pénzed, de nincsenek igényeid akkor könnyű.
Andreán úgy követel egymillió forintot a Főgáz, hogy soha nem volt fogyasztója. A Főgáz szerint 5 évvel ezelőtt egy hölgy két tanúval átiratta az ő nevére a mérőórájukat, csinált egy 340 ezres tartozást, majd elhunyt. A rendőrség ugyan tisztázta az ügyet, a Főgáz mégis…..
ne most 2013.03.18 16:08:07
@látjátok feleim szümtükkel: A gázszolgáltató nem tehet úgy, mintha nem is látta volna a határozatot, ha jóhiszemű akar maradni.
ne most 2013.03.18 20:02:27
@látjátok feleim szümtükkel: Az ügyfélszolgálat annyira képviseli a céget, hogy a hívások rögzítésére törvény kötelezi őket. Ha az ügyfélszolgálatos mond valamit, akkor az egy érvényes nyilatkozat.

Kínos esetben a cég jogászai esetleg felkérnek egy ügyvédet aki megfelelő díj mellett megpróbálja majd úgy feltüntetni, hogy az ügyfélszolgálatos valójában egy növény és nem is úgy értette, mással beszélt, rohama volt stb.
ne most 2013.03.18 20:04:54
@balazsj.: Dokumentumokkal igazolt. Még hogy életszerűtlen! Talán a repülőgépek nem is léteznek.
Néha az az érzésem, mintha kicsit háttérbe szorulna a határátkelésnek az a lelki folyamata, ami független pénztől, áraktól és bérektől, egyszóval az anyagiaktól, mert az új élet kezdetének nehézségeiről is szól. Miként Zsolt mai írása. FOGADÓ A HATÁRON!!! Ma…..
Örülünk, Vincent? Legyen meg 2013.03.09 22:04:58
       Mindent megtesznek, hogy rendőrök vigyék el őket, hogy az ellentüntetők homofób és rasszista megjegyzéseket tegyenek rájuk.  (Szolomajer Balázs, Konzervatorium)         Ez egy olyan ország, ahol nem elég tehetségtelen senkinek…..
ne most 2013.03.10 20:35:23
@Suna bácsi: Te még mindig azt hiszed számolnod kell Bajnaival vagy Gyurcsánnyal miközben kialudt a tábortűz.
ne most 2013.03.10 20:38:51
@lenoardo999: EU csak fizet 8000 milliárdot. Erre azt mondod azt asztal közepére szarik. Fényes jövő vár rád.
Pézsma Sofőrsors 2013.03.10 01:40:06
Áder János bajban van. Az ízig-vérig pártemberből lett köztársasági elnök dilemmája bizony nem kicsiny. Ő is pontosan tudja: ha a pártrobotok hétfőn megszavazzák, úgy a negyedik alkotmánymódosítási csomaggal olyasvalamit kellene aláírnia, amellyel államfőként kivégzi a…..
benyóblog Victor Ponta nem hülye 2013.03.09 16:13:42
Victor Ponta, Románia szocialista(-populista) miniszterelnöke ugyan nem volt képes megírni egy szakdolgozatot, a politikához azonban konyít: pontosan tudja, hogy miért válhat előnyére az, hogy szombaton részt vett Mesterházy Attila és az MSZP évértékelő (valójában választási…..
Kenőpénzt kellett volna fizetnie a jogosítványáért egy tanulóvezetőnek, de ő a vizsga előtt inkább szólt a TI-nak, és mi a rendőrséggel közösen elintéztük, hogy elfogják a korrupt oktatót. De a tanulóvezetőnek így is többe kerülhet majd a jogosítvány.     Február…..
Pár perccel ezelőtt Habony Árpád ügyvédi irodája perrel fenyegetett meg minket és mindenkit aki ismerteti vagy ír arról az ügyről, tudják! Mivel helyreigazítást kértek, mi ezt is megtesszük: Helyreigazitásunk itt…..
Az ember lassan hozzászokik, hogy ezt az országot egy maréknyi gengszter vezeti, akik között aránytalanul felülreprezentáltak az ideggyógyászati esetek. A vezetés második vonalát gátlástalan politikai karrieristák, a harmadikat pedig lelkes, de dilettáns idióták töltik be. Ennek…..
Nyomja ezerrel a bóvlikormány feje, hogy mekkora pénzt szakított le Magyarországnak az uniós pénzügyi tárgyaláson. Pedig amit "elért", az bizony kudarc. Hiába az összes vonatos hasonlat, hogy mekkora sterelvényen fér el az összeg. Az az igazság: Gyurcsány Ferenc megint lenyomta…..
Kevés idegesítőbb dolog van annál, hogy bár folyamatosan követjük a híreket és minden alkalommal rácsodálkozunk a valóság teljes szürrealitására, a sok bába között elvész a gyerek és év végén csak egy homályos benyomásunk marad arról a töméntelen mennyiségű cinikus…..
ne most 2013.02.05 10:32:45
@Trompf: Beültették a bevételek és a BKV közé, igy nem felelős a BKV-ért, sőt továbbra is szidhatja kívülről és mondhat okosakat.
A BKV egyébként is haszontalan, még a buszok is tönkremennek a kezeik között.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
ne most 2013.01.28 13:46:46
@Zabaalint: Semelyik náci nem mondhatta volna ezt szebben.
ne most 2013.01.28 13:48:37
@Salemi boszorkány: A katonaság nem munka, üdülés.
ne most 2013.01.29 01:09:15
@Szabványok: Egyenlősdi? Még szólásszabadság sem volt nem hogy egyenlősdi. Nagyon is megetervezett volt. "Egyenlősdi" röhej.

"Munkásosztáy uralma" ez a propaganda füzetekben volt, hogy a rabszolga jól érezze magát. Agymosás.

"A gazdaság szabályait ők _próbálták_ írni. De nagyon sikertelenül." Ja, lásd Kína is baromi sikertelen.

"Az Országos TervHivatalt, az Anyag- és Árhivatalt, a gazdaság kézi vezérlését akkor is butaságnak tartottam, ma is. " A Kínaiak nem értenek egyet veled. Nyilván az Ő bajuk.

"egy piacgazdaságban azt az embert veszik fel, amelyik a legnagyobb hasznot fogja hozni a cégnek." Álom, álom, édes álom. Agymosás majd bla bla.

"Páros lábbal rúgnák ki azt a HR-est, aki emócionális alapon vesz fel embereket." Zsuzsikát mindig emocionális alapon vették fel. HR-eseket zömét meg pláne, mert észérv nem szólhat mellette csak annyi, hogy rokon. Kevés HR-es van igazán szükség, mert kevés a munkatábor.

"A gépeket az IT veszi. A gazdaságosságnak és a cégimidzsnek megfelelően." Na ezt már a Guiness Book of Recordsnak ajánlanam az ökörség kategóriában.

Az IT veszi? Miért? Nincs purchasing department?

Gazdaságosból a Tescot ismerem. Semelyik számottevő gyártó nem hirdeti a gépét gazdaságosnak. Talán mindannyian hülyék.

"cégimidzsnek megfelelően" ejha - Vajon milyen cégimidzset sugall a HP Pavilion DV7-7147sg? Eddig ez az év baromsága.
A blog mostanában átcsapott egy kissé tudományos hangulatba, ezt most kiegyenlítjük némi munkahelyi piszkos témával, ha bánjátok, ha nem. A bejegyzés címében szereplő kérdésre természetesen számtalan morális vagy pénzveszteségben is kifejezhető válasz adható, azonban ha az…..
Két rövid megjegyzés az elején. Mikor népszavazást kezdeményezett a Más Politika a Munka Törvénykönyvének egyes elemiről, akkor bizony szinte kérés nélkül állt mögé az ellenzék segíteni. Szolidaritás, MSZP, DK aktivistái is gyűjtötték az aláírásokat négy különböző…..
ne most 2013.01.28 00:20:07
@vajdasagi: A stadion megmarad a tanár meg kirúgják, mert nincs gyerek akit tanítani kellene.
ne most 2013.01.28 00:25:01
@Pop40: A HajdúBét bebukott Bajnai meg széttárta a kezét, ennyit tudtunk tenni. Ezután újabb üzleti vállalkozásokba fogtak máshol.

A devizahitel bebukott. Bajnaiék irtak egy etikai kódexet, ennyit tudtunk tenni.
ne most 2013.01.28 00:43:56
@Pop40: Bajnait biztosan teljesen váratlanul érte a válság, miután 2009-ben megalakitotta a kormányát, még biztosan néhány Faxot is küldött.
Tisztelt Uraim! Mielőtt még az uniós bíróság a magyar devizahitelesek perében igen nagy valószínűséggel a bankok oldalára áll, felhívom szíves figyelmüket egy olyan köztes, ám igen drasztikus gazdaságpolitikai megoldásra, ami mindhárom félnek (devizahitelesek, bankok,…..
sorok között Magyar térerő 2013.01.26 05:34:00
Amikor az igazgatóság elnöke és a vezérigazgató egyidejűleg dobta be a törölközőt, nagy kő esett le a szívemről, mert azt hittem, hogy végleg keresztet vethetek az állami mobilcégre. Tévedés. A makacs elhatározás hegyeket képes a csúcsára állítani. A kapitulált fejesek…..
Veszélyes vizekre evezek most. Talán sokaknak nem fog tetszeni, miért "védem meg" az adóssághegyeken ülő önkormányzati vezetők karácsonyi jutalmát. Nem védem meg. Ez a poszt másról szól.A hír (Hírtelevízió, szerdán, nap közben, minden hírperiódusban): Vissza kell…..
ne most 2013.01.23 20:49:30
@Zsoo: Azt tudom, hogy ők építettek. Az, hogy te feleslegesnek tartod lényegtelen.
Mit építettek, az utóbbi 3 évben EU-s pénzből, mert valahova elment az a pénz, azt nem lehet adósságtörlesztésre használni?
ne most 2013.01.23 21:17:07
@Zsoo: Bla bla ..... Mi épült?
ne most 2013.01.23 21:44:04
@Kuviklacz: Évi úgy 3000 milliárdból?
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
ne most 2013.01.16 12:12:16
@Peggy Bundy 2013: Ha a banktól valaki számonkéri, hogy nincs kedvezményes konstrukció, akkor a bank meghirdet egy kedvezményes konstrukciót, ami abból áll, hogy be kell fizetni 10 milliót és cserébe seggbe rúgnak egy általad választott időpontban.
Ha azt mondaná valaki ez nem kedvezményes, akkor azt mondják, de igen, mert ez a neve.
Tegnap az emberek ledöbbenve figyelték, ahogy az FKF emberei reggel 8-ig hagyták, hogy mindent eltorlaszoljon a hó, ma pedig döbbenten tapasztalják, hogy az elkotort hó miatt nem tudnak kimenni a lakásból. Most akkor melyik legyen? A történet meglepő módon nem a hétfői havazáshoz,…..
A héten ismét felmerült a 13. havi nyugdíj ötlete. Néhány nappal ezelőtti posztunkban már értekeztünk ennek a társadalomromboló hatásáról, de mivel a téma egy jellegzetes magyar korszellemet és kórtünetet tükröz, úgy gondoljuk érdemes tovább elemezni. Ha az alapvető…..
ne most 2013.01.14 13:06:46
@totorohun: Kvalifikáltabb? Mitől a távirányító használatától?
ne most 2013.01.14 13:09:59
@WildBear: Maximalizáljuk az életkort is meg az intelligenciát és testsúlyt? Azok nem zavarnak még vagy még nem gondoltál rájuk? A minimálbért meg nevezzük maximálbérnek!
ne most 2013.01.14 13:11:02
@lavór: A szakemberek a bankokat kezelik.
A multinál végzett munkával kapcsolatban az egyik leggyakoribb kritika, hogy „pofára megy” az ember megítélése és nem a valós teljesítmény számít. Valóban hasznos-e egy „Dráma és Színjátszás” gyorstalpaló elvégzése és sikeres lenne-e Antigoné csoportvezetőként? Mai…..