Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzatmáriA

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés a nándorfehérvári diadal 555. évfordulója tiszteletére július 22-ét a nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította. Az emléknap méltó megünneplésére a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatot hírdet középiskolás diákok…..
Kedves Diákok!Kérem azokat, akik támogatott tankönyvből tanultak, hogy tanév végén hozzák vissza a könyvtárba.Érettségizők legkésőbb a szóbeli érettségi nyitó napjáig.Alsóbb évfolyamosok június 8-ig. Osztályfőnökötöktől, vagy a könyvtáros tanároktól tudjátok meg,…..
A Pest Megyei Hírhatár márciusban meghirdetett pályázatán "Pest megye legnépszerűbb középiskolája" címet nyertük el holtversenyben a ráckevei Ady Endre Gimnáziummal. Bővebben ITT olvashatsz!..
Illyés Könyvtára Április 2012.04.19 14:15:00
"Április, ó Április,Minden csínyre friss!Faun-bokájú, vad suhanc,Újra itt suhansz!Vásott cigánykerekedPorozza a tereket,Repül a szemét,Levegőbe parazsatHintegetsz és darazsat,Illatot s zenét! ..."                 (Tóth Árpád)..
Még két hétig lehet jelentkezni a Nemzeti Tankönyvkiadó középiskolások számára hirdetett vetélkedőire.Országos természettudományos verseny: Felhívás és nevezési lap.Forrásközpontú történelem országos történelmi műveltségi vetélkedő: Felhívás és nevezési…..
112 évvel ezelőtt, 1900. március 31-én született Szabó Lőrinc. Ez a kedves, tavaszt idéző vers a Lóci-versek körében jelent meg.        Lóci verset ír Ünnep előtt volt. Kint a kertbenhúsvéti bárány bégetett,most borult virágba az alma,a barackfa már…..
Békát fogott a holló, csőrébe kapta, s felrepült vele egy háztetőre. Amint zsákmányával letelepedett a tető szélén, a béka hangosan kuncogni kezdett. - Mit nevetsz, Béka öcsém? - kérdezte a holló. - Semmi, semmi, kedves Holló nővér - válaszolta a béka -, szóra sem…..
Illyés Könyvtára Húsvét 2012.03.28 12:29:00
A húsvét az egyik legnagyobb ünnep a zsidóság és a kereszténység számára.A zsidóknál eredetileg az árapadás kezdetének ünnepe volt, amely fokozatosan történelmi jelentést kapott. Az Egyiptomból való kivonulás ünnepe lett.A keresztények húsvétkor Jézus Krisztus…..
Unokám részére szeretnék összegyűjteni olyan versikéket, mondókákat, meséket. Közben gyakorlom a blogkészítés rejtelmeit. Pl. most egy képet illesztek ide, illetve bemásolom Móra Ferenc versét. A képen ugyan nem cinege van, de azért aranyos. Móra Ferenc: A cinege…..
  Kedves Diákok és Tanárok!Április 12-én, csütörtökön szeretnénk megemlékezni a KÖLTÉSZET NAPJÁRÓL.14 órától mindenkit szeretettel várunk a Könyvtárban, aki szívesen elmondja, felolvassa legkedvesebb költeményét, akár saját alkotását.Természetesen várunk…..
  Stephen Motyer: Ki kicsoda a Bibliában Színes képek sokaságával illusztrált kötet több száz bibliai szereplő életrajzával ismerteti meg a legfiatalabbakat. Az Ószövetség és az Újszövetség történeteinek…..
A könyvtár nyitvatartási rendjehétfő                    8.00-15.00kedd                    8.00-15.00 …..
Christian Grüning: Az eredményes tanulás titka. Hogyan javíthatunk olvasási és tanulási képességeinken.A szerző egy tehetséggondozó alapítványnál gyerekek memória-fejlesztésén dolgozva kezdte el elmélyültebben vizsgálni a hatékony tanulási- és munkatechnikák kérdését.Gene…..
 Meseíró pályázat a Mesélj mindennap! kampány keretében 18 éven felülieknek...
"Pulyka melle, malac körmeliba lába, csőre –Mit kívánjak mindnyájunknakaz új esztendőre?Tiszta ötös bizonyítványt,tiszta nyakat, mancsotnyárra labdát, fürdőruhát,télre jó bakancsot.Tavaszra sok rigófüttyöt,hóvirág harangját,őszre fehér új kenyeret,diót,…..
Illyés Könyvtára Érdekességek 2010.04.15 11:06:20
Polcon porosodó könyvek..
Illyés Könyvtára Beköszöntő 2010.03.30 14:25:00
Ennek a blognak a szerkesztésével az a célom, hogy bemutassam az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI könyvtárát. Milyen állománnyal rendelkezik, milyen szolgáltatásokat nyújt, milyen programokat rendezünk. Szeretném, ha friss, napi információkat találnátok itt, és az is jó volna,…..