Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meiszner.kati

682 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gourmetchef Vegán egytálétel 2022.02.01 19:55:33
    Vegán egytálétel  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc vegán receptemet, ami egyszerű és nagyon finom.   A recept 2 adagra :   Hozzávalók: Tészta: 30 dkg brokkoli  20 dkg sárgarépa 6 darab tojás  sárgája (főzve) 1 doboz szuperédes főtt kukorica 20 dkg csiperke…..
meiszner.kati 2022.02.06 18:51:17
Egy családi vagy baráti társaság számára összeállított menü esetében, annak alapja a vendéglista, hiszen szeretnénk mindenkinek gondtalan örömet okozni az ünnep alkalmából, olyat készíteni amit szeret, vagy legalábbis belefér az ízlésvilágába. Arról se feledkezzünk meg, hogy manapság olyan sok, és…..
Az avokádó egy utóérő termés ezért a megvásárlás után még néhány napig hagyjuk meleg helyen megpuhulni, amíg a héját megnyomva puhának nem érezzük. Az éretlen avokádó mérgező! A türelem gyümölcse, a finom selymesen puha avokádó. Mexikóban ahonnét származik ez a trópusi gyümölcs, még keményen szedik…..
Először bizarrnak tűnhet, mégis érdemes kipróbálni. Ez az összeállítás tartalmazza egy ételen belül a számunkra szükséges tápanyagokat, és különlegesen harmonikus ízvilágot képvisel. Hozzávalók 2 adaghoz 10-12 szál  zöld spárga 1 kis darab lágy tofu  2 szál újhagyma 1cm-es gyömbérszelet…..
Amikor csak tehetjük a padlizsánt héjastól készítsük el! Hiszen a szép lila színe a bio flavonoidoknak köszönhető. Úgyhogy ha a recept ezt megengedi és nem egy elöregedett és magos példánnyal van dolgunk, ne hámozzuk le a padlizsán héját. A túlérett, elöregedett padlizsánnak a szolanin tartalma is…..
Hihetetlen gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel ez a párolt  kukoricalisztes spenót gombóc. Letisztult ízekkel amit persze felturbózhatunk különböző öntetekkel, mártogatókkal, és kimcsit, salátákat kínálhatunk hozzá. A spenót nagyon sokféleképpen felhasználható ételeinkben, és aki odafigyel…..
Milyen és hány vágódeszka legyen egy konyhában? Milyen anyagból, mekkora méretű, és milyen formájú legyen? Egy háztartásban minimum négy vágódeszkának kell lennie. Ideális esetben az élelmiszerek feldolgozásához jellegüknél fogva ajánlatos a saját vágódeszka használata. Ha húsételeket is…..
Nem vagyok egy nagy chips rajongó, de azon már elkezdtem gondolkozni, milyen egészséges helyettesítőket dobhatnék be, amire időközönként elcsábulhatok. Korábban répát vágtam csíkokra és azt mártogattuk mindenféle szószba. Nekem alapvetően nem az a lényeg, hogy mit mártogatok, hanem mibe.  Találtam…..
Könnyű, ugyanakkor különleges, és színes étel. Könnyű mert egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük, mert a ricotta különösen ha olasz változatban vagy egy hozzá értő sajtkészítőtől sikerül beszerezni lágy és krémes mégsem nehéz, mivel  tejsavóból készül. Készíthetjük cukkinivel vagy padlizsánnal,…..
Friss baracklekvár vajas omlós kosárkákban - egy nyári vendégségre készülve ideális választás. Kedvenc nyári gyümölcsös süteményeim közé tartozik. Különösen gyorsan elkészül ha előkészítettük a hozzávalókat. Nálam a barackszezon idején mindig van a konyhában egy lábos éppen készülő lekvár. …..
Valódi Sáfrány Édes búzakása 2019.07.04 23:39:21
 A búza egy szívet lelket melengető étel, ugyanakkor hűsítő tulajdonságú a kínai gyógyító táplálkozás elvei szerint. Ebben a receptben felfedjük a búza, és más teljes gabonák főzési titkait. A teljes búzaszemek egy része megnyílik ami egyben azt is jelzi, hogy már megfőttek. Ugyan téli édesség a…..
Valódi Sáfrány Krumplis tekercs 2019.06.28 11:28:15
A tekercset teljes kiőrlésű lisztből vagy felesen kukorica lisztből készítjük. Így ez az étel már teljes kiőrlésű liszttel készítve válik megszokottá. Sokkal nehezebb a váltás, a finomliszt helyett teljes kiőrlésűt használni, a régi megszokott receptjeinknél. Különösen, ha visszaidézzük a gyerekkor…..
  Sok Édesanya szeretné ha gyermeke egészségesen táplálkozna, ennek érdekében áttér a bio alapanyagokra, vagy elkezd kertészkedni, és akkor saját kertjéből szedheti minden nap az egészséges friss zöldségeket. Áttér a kíméletes ételkészítési módokra, odafigyel az ételtársításokra és fokozatosan…..
Valódi Sáfrány Rizsleves 2018.12.14 00:04:34
Az egyik legjobb méregtelenítő nehéz ételek, túlevés utáni napon, vagy csak egyszerűen amikor szeretnénk tehermentesíteni az emésztőrendszerünket és a szervezetünket. Egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészülő étel. Hozzávalók 2 adaghoz: 1 evőkanál rizs 1 evőkanál olíva olaj, vagy más hidegen…..
Ez dupla telitalálat!! Ugyanazzal a túrós "tésztával" kétféle torta!  Ez a "tészta" lisztmentes, és némi rizs keményítő adja meg az állagát. A sütőtök, és az alma a másik fontos alkotóelem, de bátran variálhatjuk tovább az éppen aktuális idénygyümölcsökkel. A túrót készíthetjük házilag, vagy olyant…..
A káposztás lepény amely megédesíti a délutánt! Az biztos hogy egy ideális vendégváró, vagy vacsora. Gyorsan elkészül, egyszerű alapanyagok szükségesek hozzá, melyek szinte mindig fellelhetőek egy háztartásban. A lepényben lévő káposzta pedig semmilyen eddigi káposztás élményünkhöz sem…..
meiszner.kati 2018.11.27 16:23:27
@bdk: Fejes káposztából készül. Már sütöttem lila káposztából aszalt szilvával - ez is egy nagyon "finom" alternatíva. A tésztához valóban kell egy tojás, köszönöm, már kijavítottam a receptben. Van amikor én is kihagyom a tojást. Amikor vegánoknak sütök, vagy bármilyen más okból, például nincs itthon tojás - ekkor elhagyható. A töltelékhez ez esetben egy evőkanálnyi őrölt lenmagot keverhetünk. Sikeres sütést!
meiszner.kati 2018.12.02 22:17:57
@kmera: Az eszteregnyei Míves Tejmanufaktúra termékeit használom a káposztás lepényhez. A sajtválasztásnál fontos szempont, hogy ha kihűlve fogyasztjuk a káposztás lepényt ne váljon egy rágós, kemény élménnyé. Ezért érdemes egy jobb minőségű, friss sajtot, esetleg egy rövid érlelésű félkeményet választani. A füstölt sajtok szerintem nagyon dominánssá válnak, a káposztával szemben.
A datolya és az olívabogyó a sivatag kenyere. A legősibb táplálékok közé tartoznak, legalábbis 2000 éves datolyát is találtak  a régészek. A csodálatos, hogy volt köztük amelyik megőrizte az életerejét, és kihajtott. A friss datolya is feltölt bennünket életenergiával és nem kell annyira félteni az…..
Valódi Sáfrány Kimchi 2017.12.08 01:19:55
Tudod hogy a kimchi a legegészségesebb ételek közé tartozik?     Koreában a kimcsi a legalapvetőbb étel, amely nélkül elképzelhetetlen egy étkezés.Úgy tartják, hogy gyógyító tulajdonságokkal bír, megkönnyíti az étel elsajátítását, és nagyszerű megfázás elleni szer.A kimcsi mint minden tejsavas…..
A Japán kenyerek inkább kalácsra emlékeztetnek  Sokszor elintézik azzal hogy a japán kenyér olyan mint az angol fehér kenyér. Az igaz hogy a 19. század közepéig a rizs volt a legfőbb élelmiszer, és csak ezután alakulnak az első pékségek európai mintára.  A japán kenyérhez alacsony sikér tartalmú…..
Valódi Sáfrány Brokkoli saláta 2017.11.17 01:49:46
A brokkoli is egész éves zöldség lett, viszont a kertből frissen szedett termésnél még a főzővíz színe is sötétebb, gyönyörű mély zöld ( kicsit sajnálom is kiönteni) valamelyest utalva a magas beltartalmi értékeire. A brokkoli rendszeres fogyasztása megelőzi az érelmeszesedést, és az idő előtti…..
 Az egyik legkülönlegesebb halétel a maga japán "egyszerűségében"! Különleges alkalmakra, mint a közelgő Karácsony. Addig beszerezhetőek a hozzávalók, és készíthetünk egy főpróbát szűk körben. Ha mindeddig nem voltunk a japán konyha szerelmesei a dashi por (szárított tonhal por) különlegesnek…..
meiszner.kati 2017.11.10 23:53:34
@Andrass9: A Japán konyha ételeiben az a csodálatos, hogy nem nagyon kell szellőztetni utánuk a konyhát, feltéve ha nem égeti el a szakács az ételt. Én is örülök hogy megpróbáltam, úgy 36 évvel ezelőtt, sok mindent meghatározott az életemben.
A krémleveseket sokan azért szeretik mert úgymond nem kell rágni. Ennek a levesnek, csak az alapja krémes, és a vékony szárzeller szeletek, a trombitagombával már darabosak. Annak való aki a krémlevesbe is mindig tesz valamit. Vajban pirított kenyérkockákat, tésztát, vagy bármilyen más…..
Manapság az év bármely szakában az asztalunkra kerülhetnek a legegzotikusabb zöldségek gyümölcsök. Egyébként nem csak az egzotikusak. Egy városlakó megszokta, hogy itt a mérsékelt éghajlaton is a zöldséges pultokon egész évben nyár van, hiszem rendszeresen ideszállítják a legtávolabbi földrészekről…..
Az édesburgonya avagy batáta, arról nevezetes, hogy megszokott ételeinkben kiválthatjuk vele a burgonyát. Még egy ilyen nagy klasszikus mint a burgonya gratin is fantasztikus lesz batátából, sőt ha van többféle színű batátánk akkor  látványban messze meg is előzi azt. A látványt növelhetjük a gratin…..
A közepes  cukkinik a maximálisan 15-20 centis méretűek még rendelkeznek azzal a friss ízzel, és felhasználható  zöld (sárga) héjjal ami ehhez a lepényhez, és szerintem minden más módon elkészített cukkinihez elengedhetetlen. Válasszunk minél kisebb példányokat! A cukkini és a rizsliszt aránya 1:1.…..