Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Békés megye 05. vk

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy nem a legjobb napot választottuk, hiszen őrült forróság volt, de semmiképpen sem bántuk meg, hogy ellátogattunk a Békésszentandrási duzzasztóhoz, vagy eredeti nevén, a Horthy István Zsilipműhöz. A duzzasztó egyike a kevés megvalósult vízügyi beruházásoknak, ami a…..
...nem mintha nem lenne elég sűrű így is a program, igazából kíváncsi vagyok a kérdéseitekre.  Iránymutatónak néhány segítség …. Pl: - Pici babával pihennénk Szarvason, de nem szeretnénk lemaradni a hétvégi babaúszásról , van-e a környéken egyáltalán ilyen…..
Békés megye 05. vk 2011.08.10 19:51:35
@nemszarvasi: Nem szarvasi létedre, elég jól tudod mi található a városban.

Tudod Te miről szól ez az egész? Arról, hogy jól érezzék magukat Szarvason! Nem pedig arról, amiről Te írsz, vegyél egy útikönyvet ha ezekre vagy kíváncsi.
Köszönjük a sok gyógyulást és jó kívánságot tartalmazó üzenetet! Reméljük Áron végleg a gyógyulás útjára lép. Reggel korához képest:) egész frissen ébredve a Lux Panzió bár-recepcióján két kedves hölggyel találkozott, akiknek némi segítségre volt szükségük.…..
Békés megye 05. vk 2011.08.05 12:01:37
@Csillámdementor: És most ez hogy kapcsolódik ehhez a bloghoz? Írj panaszlevelet az Arborétumnak és a kapitánynak.
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..
Békés megye 05. vk 2010.10.03 21:20:25
@kodó tamás: Nem meglepő eredmény, a szocik begyüjthették volna ezt a kerületet, ha van egy kis eszük. A tavaszi választás után még korrigálhattak volna, ha kiállhattak Hajdú László mellett.
Békés megye 05. vk 2010.10.03 21:26:24
Bár az önkormányzati választás – ha lehet egyáltalán fokozni - az áprilisi parlamenti voksolásnál is lefutottabbnak látszik, a pártok önmagukhoz képest azért okozhatnak meglepetéseket. Most éppen az LMP nehézségeivel van tele a sajtó, az Index egyenesen készülő…..
Békés megye 05. vk 2010.08.31 21:16:31
@Diocles: Maximálisan igazad van a XV kerülettel kapcsolatban. A Szocik hozhatták volna ezt a kerületet, ha Hajdút indítják. (Jó példa Tóth József a szomszédos kerületből).

Mostanra pukkadt ki az LMP lufi, arra nem lehet építeni, hogy két naponkét fát ültetnek BP- n
Ma az ország másik felébe utaztam, hogy két másik kollégámmal együtt részt vegyek egy elemzős beszélgetésen. (Csak zárójelben, ha már úgyis volt szó a közlekedésről: ismételten sikerült megtapasztalnom, hogy mennyire járhatatlan ez az ország, ha nem Budapestről, hanem az…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
Békés megye 05. vk 2010.03.23 19:11:53
@Ordnassac: Szerintem is lett volna esélye, hiszen a vidéki emberek számára fontos dolgokat nevezet meg mint program (szociális kártya, munkáért segélyt)

Nagyon megnézném, ahogy Barna bá elbeszélget Mesterházyva, Orbánnal vagy Bokrossal
Békés megye 05. vk 2010.03.23 19:53:17
@Aldobói.Feldob: Számomra szimpatikus személy volt. Az MDF kinyírta saját magát.
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Békés megye 05. vk 2010.03.21 11:39:32
@kenterbe: Ha az LMP több szavazatot kap mint a Jobbik vendégem vagy egy üveg villányi vörösre :-)
Békés megye 05. vk 2010.03.21 11:42:55
@eyeofodin85: És ki a 3 független?
- GYenesei?
- Szepesi?
- Barna bácsi? (nekem Ő a kedvenc miniszterelnökjelöltem, az egyetlen aki még nem hívta ki vitára Orbánt, igaz vele se akar senki vitázni, pedig lehet tudna mit mondani, mint a nép panasza)
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Fontos naphoz közeledünk a kampányban: holnap, március 15-én a három biztos bejutónak számító párt egyaránt utcai rendezvényt tart Budapesten. Egy korábbi bejegyzésben – Orbán Viktor évértékelője kapcsán – már jeleztem, hogy megítélésem szerint a hazai elemzések…..
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
Békés megye 05. vk 2010.03.13 12:40:21
@Surko: Minimálisnál is kevesebb energiába kerülne, ha jól tudom fillerekért lehet a helyi újságban megjeleníteni pár sort vagy a helyi internetes oldalokon. Nem gondolok plakát dömpingre vagy mindennapos forumokra, de azért valamit kéne tenni, még akkoris amikor már a területi lista meg van (éppen)

Az LMP - s jelöltről legalább lehet tudni, hogy létezik.
Békés megye 05. vk 2010.03.13 16:46:57
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..