Regisztráció Blogot indítok
Adatok
third

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis ezt mondják a moszkvaiak erre a fura figurára, amelyik a (szocreálos posztban is bemutatott) Kijevszkaja állomás egyik mozaikján szerepel. Aki azt hiszi, időutazásról van szó, nem téved. Csak épp az ellenkező irányba. Ugyanis a kép 1917-es eseményeket ábrázol,…..
Jaj ne haragudjatok, tudom, hogy genyó vagyok. Én is szívből utálom az ilyen átverős címeket, de ezt nem hagyhattam ki, mert persze én is azért kattintottam az Inhabitat cikkére, mert benne volt, hogy BKK. Nos ez BKK egy ausztrál építésziroda, melynek neve nagyon kreatívan a három…..
third 2014.01.30 01:20:38
@_most_: Attol, hogy Felcsuton epul majd, attol meg lehet a felhokarcolo fovarosi. Mint tudjuk, a fovaros neha athelyezodott a tortenelem soran, most maid kinevezuk Felcsutot fovarosnak, oszt osztan fovarosi lesz az a felcsuti felhokarcolo. Ahol van mar akademia (meg ha csak foci is), van mar repter, stadion, ott epulhet felhokarcolo is, es kinevezheto fovarosnak is.
Nnnahat.
third 2014.01.30 04:21:44
@Blista: "Latin-Amerikában a '70-esévekben épített toronyházak az egyik legnagyobb urbanisztikai probléma, mivel évtizedek óta szellemtornyok, drogosok és bandák tanyája, többször kiégtek, és semmit nem tudnak velük kezdeni, "

Nem kell olyan messzire menni, eleg a pecsi szellemhazat megnezni. Nem annyira felhokarcolo, de elrettento peldanak tokeletes.
@Blista: hajozasi utvonal is lesz, oceanjaro-meretu hajoknak? Mert az meg nem volt. Vagy csak lemaradtam a hirrol :)
Mit nem tud még a használtautó-kereskedelemről, a fontoskodó, kisstílű márkaszervizesekről és a bepróbálkozó ügyfelekről?Mai cikkünk blogposztja...
third 2012.01.01 00:41:26
@moslekzabalo.hu: Köszönöm a választ :) Akkor tehát először szert kell tennem egy milliomos barátra-férjre-papucsra...? Nem gondoltam volna, hogy ezen múlik a dolog, de akkor inkább már egy brandnyúúú autót kérnék, ha már úgyis pénz van még a bőre alatt is. És akkor melyik jobb a japán/ázsiai autók közül? :)
Komolyan kérdezem, január első hetében kéne vennem egy autót. Addig is, amig szingli vagyok, és csak kb 3000 EUR-om vagy kb 4000 USD-m van a célra és nem akarok hitelt. Kapok ennyiért használt, de még használható autót? Vagy felejtsem el és vegyek inkább egy bringát vagy rollert?
third 2012.01.01 01:52:25
@wensonati: Szia, neked is nagyon boldog új évet!
Nissan... erre nem is gondoltam. De jó ötlet. Német tudásom a béka emésztőcsatornájának az alja alatt van egy méterrel, de létezik, hogy egy 21 éves autóban 43ezer km van? Vagy az "EZ 08/1990" nem azt jelenti, hogy 21 éves a drágám? Ami nekem mindegy, ha pár hónapig elhurcolja a hab testemet, csak tényleg 43ezer km 21 év alatt...?
third 2012.01.01 01:53:31
@wensonati: éééés még bele is férne a költségvetésbe, hitel nélkül :)
Rövid időn belül Matolcsy és Debreczeni könyve után ez már a harmadik könyv, ami a poszt témájául szolgál, de ez a történet is csodálatos - a maga módján. Megjelent Gereben Ágnes ízléses borítóval megáldott könyve: Mong Attila azonban nem átallott kitenni egy…..
Fővárosi Blog A Moszkva tér 2011.06.11 07:00:00
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térrőlA tér 1960-ban Az előző részben a tér történetét olvashattuk a második világháború végéig, most a 40-es évek végétől folytatjuk. Már 1949-ben döntés született a 2-es metróról. Akkor…..
third 2011.06.12 17:42:13
@fovarosi.blog.hu: nekem sem megy, nem tudom a videokat megnezni. Firefoxom es Chrome-om van, egyikkel sem megy egyik video sem.

@Lófasz Hadnagy: most kicsit messzebb elek, de evtizedeken at a Szilagyi Erzsebet Fasor volt a lakohelyem, es a Nyugatihoz jartam minden nap. A "Kalefos"-ok voltak, akiktol rettegtem, mert reszegen tortek-zuztak, utanuk csak a szemethegyek maradtak, uvegcserepek es hugy-nyomok, pont, mint most. Egyszer pedig kikaptak este 8-kor a taskamat a kezembol, kevettek a taskambol es elvettek a penzemet, szetdobaltak az irataimat, megalaztak szoban es megfogdostak, amikor probaltam sirva osszeszedni az irataimat - az en szememben ezek voltak a "kalef"-osok. Alja csocselek volt, reszeges "nagyfiuk". Pont mint most, az ott tanyazo csovesek.
third 2011.06.12 20:48:35
@Várúr: "mi régi kalefosok"

Nem tudom, mennyire régi kalefos vagy, de ez konkrétan 68 őszén történt, azok után a szomorú események után, és ti - vagy valakik ott a téren - nagyon "menők" voltatok :(
Nem "nyúltatok" hozzám, csak itt egy kis megcsipkedés, ott egy kis csöcsörészés, miközben a földröl szedegettem össze a dolgaimat. Aktuális barátnőtök attól még lehetett, ez a fajta "nagyonmenő" nagykisfiú viselkedés nem zárta ki ezt. A rólatok szóló könyv volt a kezemben, köszönöm, de pont annyira tartom igaznak, mint a kommunizmust dicsőitő könyveket: a lényeg mindkettőből kimaradt :(

Én nem csak a "majdnem mind diplomás" kategóriában vagyok. A diplomámat pedig nem a büfé-ruhatár szakon szereztem, és nem is az akkor divatos Marx-on.
Egy egész franchise indul el az egykori nagy sikerű nyelvművelő műsor feltámasztásával. Grétsy László és Schmitt Pál végre közös műsorban. Az új "Álljunk meg egy szóra!" egy reality jellegű műsor lesz, amelyben az államfőt fogja folyamatosan kísérni…..
Bekönnyeztem! ..
third 2011.03.11 07:40:34
@kangep: es a tobbiek, akik Daddy-t szidjatok: a lovek mellett - kulonosen a versenylovak mellett - gyakran tartanak macskat, kutyat, de birkat es kecsket is. Mert a lovaknak lelkuk van, es jot tesz - nyugodtabba teszi oket. Pl. nem "szital" tobbe a lo, ami tonkreteszi a labait es lehet sorolni a vegtelensegig az elonyoket. A nyuszi-cica-kutya-birka egy boxban szokott elni a loval, es igazi baratsagok szovodnek - lattam mar buskomor cicat, mert elpusztult a lova, es buskomor lovat, mert elpusztult a cicaja.
Ez nem puppy love, ahogyan a dal is mondja... Es legfokeppen nem meleg, aki ezt szereti latni, ahogyan kedveskednek egymasnak.
third 2011.03.11 07:44:17
@digitime: Az allatok fejeben ilyenkor az jar, hogy az allatokat nem ismero emberek magukbol indulnak ki, amikor egy allatot megitelnek... Ugyanis a lo is es a kutya is TARSASleny - akik mindegy hova es hogyan, de tartozni szeretnenek valakihez. Ellentetben az emberekkel, akik csak lebuzizni tudjak egymast, ha kimutatja valaki az erzelmeit...
A pozitív szállodalisták mellett minden évben elkészülnek a negatívok is. Az elmúlt évben csak a legjobbakat mutattam be, így éppen itt az ideje, hogy a legrosszabbakról is írjak. A listát a TripAdvisor a felhasználói értékelések alapján állította össze -  íme USA,…..
third 2011.02.15 21:35:41
@Monorau Bukurea: Ellenkezoleg. A szamitogepezest 1985-ben kezdtem - es ITTHONI internetem van 1990 ota - talan ezert hasznalok pontos kifejezeseket.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
third 2010.11.24 18:44:23
@Kicsit Karcos: új néven regisztrált a TecsoGazdaságosVezetőbeosztású
index.hu/kultur/eletmod/2010/11/19/egy_dunantuli_troll_elete/
third 2010.11.24 20:01:24
"Ezért be kell szüntetni a svájci indexálás, inflációkövető indexálás vitát és be kell vezetni a gyerekszám szerinti indexálást. A gyermeket nevelő járulékfizetőknek nem csak adókedvezményt, hanem járulékkedvezményt kell adni, a munkáltatói járulékból is. " by Simon Peter www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/a_jarulekfizetok_lazadasa_elott_par_oraval.121189.html
Akkor tehát senkinek se legyen tisztességes nyugdíja, csak, akinek legalább 8 gyerke van. Ez jó megoldásnak tűnik, mert amig fiatalok, addig a segíjjbűl élnek, amikor meg öregek, akkor meg a magas nyugdíjból, Anyám meg a szar kétkölykös családmodelljével dolgozott 42 évet, ő meg haljon éhen, hiszen nem tett semmit (b.szott b.szni és szaporodni ész nélkül) Meg majd én is, ha megérem, mert nem vagyok hajlandó felelőtlenül elleni évente...????
third 2010.11.24 20:16:46
@az igazi Sipi: köpködni sem, nem éri meg
TSZ-esítés mikor lesz???? Vagy előbb jönnek a Pobjedák...
Tisztelt Munkahelyi (T)error blog! Korábban dolgoztam rövid ideig az XY nevezetű fuvarozó társaságnál tehergépjármű-vezetőként (kamionon). Mivel, ez idő alatt a feletteseim részéről az érződött, hogy csak egy rendszámmal nevezett, pénznyelő, élősködő organizmus vagyok a…..
third 2010.11.21 19:19:49
@Peetee: "- Ha rendszámnak érezte magát, akkor nem sikerült elvárható emberi kapcsolatot kiépíteni a koordinátorral...... - A járatok leadásakor van lehetőség konzultálni az elszámolóval..."
Van egy haver, X Laci, ő is otthagyta már ezt a céget. Ő mesélte, hogy jattolni kell a "koordinator"nak is és az elszámolónak is, különben baj van :((( Es nem elég a tecsóban vett bonbon, tudod...? Hja, ezt "elfelejtetted" megirni.
third 2010.10.15 01:48:14
@Csabi78: egy öngyilkosság sohasem "sikeres" hanem befejezett. Ha nem befejezett az öngyilkosság, hanem túlélte, akkor öngyilkossági kisérlet, szép szóval suicid hajlamú egyed próbálkozik felhívni magára a figyelmet és emiatt kétségbeesetten próbál bármit megtenni. Szvsz ez a pasi is csak el akarta érni, hogy foglalkozva legyen vele. Ez még nem elítélt, a farmer-póló nem erre utal.
third 2010.10.15 01:50:19
@kóserkóla: hja... egyet kell értenem veled. És nekem is sírhatnékom támadt, annyira találó a hasonlat.
Jelentkeztem egy minőségellenőr állásra, valamelyik multihoz egy vidéki nagyvárosban. Behívtak, de első körben még nem interjút kellett adnom, hanem gagyi matek és pszichológia teszteket kellett kitölteni. A magyar nyelvi feladatokról meg már nem is beszélve, ahol hiányzó…..
third 2010.10.03 23:12:19
@vázkulcs: egy ilyen, online-vegzett Soma-mamagesa-szinvonalu "pszichologus" megallapitotta a kezirasom alapjan, hogy nem szeretem az allatokat, es valoszinuleg nem en irtam, mert a kezirasom alapjan ferfi lennek, de ugyebar noi nevem van. Az interjun a hulye is ott ult, es amikor ezt kerdeztek, hogy miert nem szeretem az allatokat, akkor nem hittek el, hogy sajat kutyam van 16 eve, es hogy rendszeresen tamogatok tarsadalmi munkaval es penzzel menhelyeket (ezek leellenorizhetok is) - aztan a kovetkezo, hogy ki irta a kezirasos szoveget, mert hogy a ferjem, biztos, mert ferfi irta, az okos pszichoparaszt ezt allapitotta meg, akkor felkaptam az oneletrajzomat a pics@ elol, es a hatara ott elotte rairtam, kezirassal, hogy ahol ilyen parasztok valogathatnak a leendo munkaerok kozul, ott en nem kivanok dolgozni!!!
Megvartam, mig mindketto elolvassa, aztan a kezemben az oneletrajzommal kisetaltam :-)))
Mondjuk, en is abban a helyzetben vagyok a szakmamat tekintve, hogy valogathatok az allasok kozott :)
@kolbászoszsömle: Egyetertek!!! Es csak csendben kerdeznem, hogy szerinted, vajh mennyi a fizetese a "csodaeladok"-nak? Mert szerintem az ilyen hatalomvagyo gorenyeknel max. a minimalber fele, mert csak reszmunkaidoben jelenti be, oszt osztan a tobbi megyen zsebbol... - egeszen max.100ezerig, munkaido papiron 10-2-ig, a valosagban 8-tol este 8-ig. Hja, es anyagi (leltar)felelosseggel, ami "termeszetesen" havi kb. 50ezer "leltarhiany"-t hoz ki (hja, a tulaj fia bejar "ellenorizni" meg lopni - ismeros!!!) Hahahaha. :(((
third 2010.10.04 00:34:40
@silkent: hna ja, es ezek allapitjak meg, hogy alkalmas vagy-e egy adott munkakorre, vagy sem.
Amugy sajnos ez Magyarorszag.
En szofogado vagyok alapjaban veve, es amikor azt montttak, hogy el lehet menni akinek nem tecccik valami, akkor elmentem. (De sajnos nem teheti meg mindenki.)
Viszont itt, ahol vagyok, itt elkepzelhetetlen, hogy pl. olyan kerdest tegyenek fel, hogy van-e kolkod, es ha nincs, akkor mikor akarsz... Vagy, hogy az alap cv-dben fenykep legyen - majd csak akkor fogjak latni, hogy nezel ki, amikor az oneletrajzod alapjan behivnak interjura... addig nem. Addig az oneletrajzban szerepeltek alapjan kell donteniuk arrol, hogy alkalmas vagy-e arra, hogy lassanak szemelyesen.
Mas vilag ez, mint Mo.
Itt (ez is) Emberi.
Subba Subba szív iWiW 2010.09.17 08:55:00
 Heti fake (A képeken Destiny Davis.) Napoleon & Josephine Szexi A bal szélen is jó a hangulat? Nyaralás a barátnőmmel Hátulról, a kocsim Nem szégyenlősŐ semA KéjnőA II. kerület leggázosabb képviselőjelöltjeLatinos bulin!! PS artista..
Zsákfalu Ipolytölgyes III. 2010.07.17 12:30:00
Előző: Ipolytölgyes II.        Ahányszor itt jártunk, mindig ilyen kevés víz volt az Ipolyban. A Kossuth utca végétől hangos zeneszó kísérte utunkat, mint később megtudtuk, ez a Szent Erzsébet Otthonból jött, ahol fogyatékos embereket gondoznak, és éppen valamilyen rendezvény…..
Borzasztó mennyiségű adatlapot küldtetek be kedves olvasók. Mindenki köszöni nektek! Gyerőnk!Heti MILFMunkahelyi alkotásomPopó Szex, Seggbe baszásGyerekkoromban nagyon kis szerencsétlen voltam: SEFTAlaposan dokumentált repülés Londonba!DJ Fikidi mulatottKomoly Fotosop…..
„Nem azért gyújtunk gyertyát, hogy véka alá rejtsük” – ezt az érdekes képet Orbán Viktor használta ma, amikor 56 napja hivatalban lévő kormányának működését értékelte a parlamentben. Akkor hát – a korábban már megfogalmazott fenntartások mellett…..
Subba HUNGARY VS FACEBOOK 2010.05.14 16:29:00
Zseniális tumblr (Nem tudod mi az a tumblr? Hát haver, akkor te bizony garantáltan béna vagy) azokról a bájosan naiv emberekről, akik képesek elhinni, hogy fizetős lesz a Facebook. “Még az utolsó réteget is lehúznák? Már csupasz vagyok!!” Varga Edit megbűnhődte már…..
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Modorosblog Irénkénél Surányban 2010.04.19 07:00:00
-Szevasz, aranypöcsűkém. Add már oda a jó anyádat nekem. A Ancsát. Pusszancs. Na drága Csőrikém, figyelj már ide. Kinéztem a Hermesben egy nagyon penge vaslétrát meg az mellett egy új búvárszivattyút a telekre, ezt a Gábor két fuvar között nem-e tudná nekem kivinni valamikor?…..
third 2010.04.19 20:59:46
@pollypudlipötty2: nekem van egy igazi, hamisitatlan Sokol radiom is. Anno a 70-es evekben uvoltott a nagymamam telken a kertben.
third 2010.04.19 21:18:29
@pollypudlipötty2: hmmmm... ki kellene probalnom, a 80-as evek vegen, 90-es evek elejen meg mukodott. Akkoriban a konyhaban recsegett, a reggeli kave melle. Igazad van, ki fogom probalni, hogy mukodik-e meg...
third 2010.04.19 21:35:36
@Benikuty: hogyne lenne kaphato, ha jol emlekszem, a 9 V-os "kocka" elem jar bele. Es en nagyon vigyaztam mindig, mert kiszedtem az elemet, ha nem hasznaltam, szoval a sav nem marta szet :) Szvsz fog mukodni :)
Es van meg egy Pajtas fenykepezogepem is.
A Zugügyvéd szerint is disszonáns, hogy magyar állampolgár nem élhet a választási jogával, ha külföldön dolgozik, és feladja itthoni lakását.Kedves Zug!Kivancsi vagyok a zugugyvedi velemenyedre. A jogi tenyallasegyertelmu, megis furcsanak tartom a helyzetet. Az Alkotmanyertelmeben…..
third 2010.03.18 20:32:33
Sziasztok, tudom, csunya dolog valasztasi temaval kapcsolatban felhozni az en ugyemet, de egy valami - szerintem - kozos benne. A BEJELENTETT LAKCIM kerdese. (itt megtalalod zugugyved.blog.hu/2009/12/09/lakcimkartya_tb_kartya#comments ) Ha bejelentett lakcimed van, akkor senkit nem erdekel, hogy hol laksz (esetleg 20 eve kulfoldon), csak fizesd a havi 4500 TB-adodat, es akkor szavazhatsz/valaszthatsz/akarmi (es meg az OTP is szobaall veled). Ha nincs Mo-n bejelentett lakcimed, akkor ugyan nem koteleznek a havi 4500 Ft-os TB megfizetesere, de gyakorlatilag elveszitetted minden jogodat es ugyintezesi lehetosegedet, mindenfele szempontbol.
Mondjuk, en nem akarnek szavazni, mert szerintem se szavazzon-dontson az ember egy olyan orszag sorsarol, ahol evek ota csak a 3 hetes vakaciojat tolti. Ugyanebbol az okbol nem engednem a hatarontul elo magyaroknak sem a szavazast, tehat egy Nagyvaradon vagy Pozsonyban elo soha ne szavazhasson arrol, hogy Mo-n melyik partot szeretne hatalmon latni. Es ugyanigy, en se szavazhassak - mert abban az orszagban, ahol a vakaciomat (sem) toltom, annak a belugyeibe nem etikus beleavatkoznom. Szerintem.
DE a bejelentett allando lakcim kerdesevel kellene valamit tenni, mindezektol fuggetlenul.