Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joeperry

665 bejegyzést írt és 367 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző Checkpointban elkezdtük a PC Guru (leánykori nevén: Guru) történetét, és most befejezzük - vagy legalábbis eljutunk addig a pontig, amíg nekünk retrós szemszögből érdekes volt a sztori. Az újság ugye nagy túlélő, ma is létezik, sőt PC Guru show-k is vannak időről időre - de minket főleg a…..
A blaxploitation filmek az átlagember számára ma már épp úgy a múlt ködébe vesznek, mint John Shaft egykor meghatározó figurája. A laza stílusú, nőcsábász magánkopó egy sor filmben és egy rövidéletű, felvizezett tévésorozatban építette fel legendáriumát. Bár a szex és erőszak nem túl míves koktélját…..
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
Tavaly nyáron hirdetett a Filmalap történelmi filmes pályázatot, amelyre összesen 404 filmterv érkezett. Közülük 14-et választott ki a Filmszakmai Döntőbizottság.  A Filmalap a nyertes filmtervek ötletgazdái mellé tapasztalt forgatókönyvírók és hozzáértő producerek bevonását szorgalmazta. Most, hogy…..
IDDQD Checkpoint 5x07: Stormregion 2019.04.21 21:42:23
A Checkpoint szívügye régi magyar játékfejlesztő stúdiók sztorijainak előásása. Volt már itt a Digital Reality egykori vezetője, de beszéltünk a Philos egyik volt igazgatójával, volt Black Hole-osokkal vagy legutóbb a Zen Studios két tagjával, és akkor még régi novotrade-eseket nem is említettünk. A…..
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
Hát ez is eljött az ötödik évadban: összesen kétszázadszor ültünk össze a Checkpoint podcastcsalád médiaportfóliójának keretein belül, hogy valami retrós meg videojátékos témáról beszélgessünk. Az alkalomnak élő felvétellel adtunk rangot, a helyszín az EPAM Hungary meetup terme volt, akárcsak a…..
joeperry 2019.03.16 18:37:39
joeperry blogja Nélkülem 2019.02.17 18:15:45
Az én utolsó órámbanNem szólnak fanfárokNem tépem majdA húrokatOtt sem leszelÉs nem azértMert én kértemVolnaCsak egyszerűenMinden könnyebbNélkülem Meg aztánMiért is tennédHiszenCsak csendesenÁtölelÉs magához húzAz a néhány pillanat Mikor nem nevetekRajtadTalán észre sem veszedDe akkorBizonySzámít…..
Idén 60 éve, hogy meghalt minden idők legnagyobb magyar filmsztárja, a nők bálványa, Jávor Pál, akit sokan a letűnt aranykor utolsó elegáns lovagjának tartanak. Íme néhány érdekesség a színészlegendáról. Jávor Pál/ Forrás: Wikpedia..
Ahogy divatossá váltak a független jellegű filmek a nagyobb stúdiók körében, egyre többen kapták meg a lehetőséget, hogy megmutassák mit tudnak elmondani a maguk generációjáról. Mintha csak az összes new yorki entellektüel a '90-es években filmszerződést kapott volna karácsonyra. A 200 szál cigi…..
Azt, hogy milyen filmek uralják el a mozikat annak idején is leginkább az jelölte ki, mi aratott akkora sikert, hogy érdemes legyen meglovagolni. Az 1987-es Végzetes vonzerő, melyben Michael Douglast instabil szeretője kezdi el zaklatni, egyike volt a trendteremtő alkotásoknak. Hatására…..
A pofátlanságnak ugyan nincsen határa, de ha lenne mértékegysége, az a „vgg” (viagogo) lenne. Jó pár helyen felhívják már a figyelmet a Viagogo trükközésére, ehhez én magam is szeretnék most csatlakozni, és bemutatni, hogy működik a Viagogo pszichés manipulációja. Nem igazán az IT biztonság vagy…..
joeperry blogja Vallomás IV. 2018.12.09 15:02:25
Bárhogy szépítem Mindig isEgy seggfej voltamAz is maradokEgy seggfejHatalmas szívvelÉs álmokkalAmik már sosem válnak valóraBárhogy szépítemEz vagyok énNéhány horzsolásÉs egy elferdült kormányNyomok helyettSosem hagytam többetEzeknélÉs nem is fogok...
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Mind tudtuk, hogy eljön a pillanat, amikor adást készítünk korunk egyik legnagyobb hatású és legnagyobbat bukott játékfejlesztőjéről, Peter Molyneux-ról. Csak azt nem tudtuk, hogy annyit pofázunk majd róla, hogy azzal rekordot döntünk - ugyanis bőven két óra fölött fejeztük be a beszélgetést…..
Robert Zemeckis míg arra várt, hogy Tom Hanks lefogyjon a Számkivetett második felére, úgy döntött, hogy addig se tétlenkedik. Ebből az elhatározásból született ez a világsikerű film, ami már önmagában sokat elárul arról, hogy a rendező mennyire a csúcson volt annak idején. Zemeckis egy igazi…..
Látszólag erődemonstrációt tart a Fidesz a sajtófronton azzal, hogy minden átmenet nélkül, brutális leszámolás kíséretében visszafideszesítette a Hír TV-t, ám valójában előre menekül. Az Orbán-rendszer természetéből adódóan mindenkit példásan meg kell büntetniük, aki beleköp a nagyfőnök tányérjába,…..
A paródiák mára erősen hanyatlásnak indultak, pedig nem is oly rég a legkedveltebbek filmek között voltak. Mióta a ZAZ-csapat feloszlott, majd Zuckerék külön-külön is visszavonulót fújtak, többnyire csak olyan próbálkozások akadnak, melyek színvonala nem üti meg a minimálisan elfogadható szintet…..
joeperry blogja Tánc 2018.03.16 21:18:31
Bárki bármit mondAhhoz is kellEgy nagy levegőTalán kettő isHogy mindent hátrahagyj Magam többször isJátszadoztamEzzel az izgalmasEgyszersmindRettentő kényelmesGondolattal Ilyenkor mindig azt képzeltemHogy a szakadék szélénTáncolokEgymagamRészegenMiközbenForrón tűznek rámA pokol lángjai Ezek…..
joeperry blogja #101 2018.03.04 00:10:44
Tegyük felHogy minden okkal történtAznapMikor szánalmas életemVéglegFélresiklott Tegyük felHogy nem reszkettemZokogvaA fájdalomtólÉs nem kértemŐrült táncra a halált Bár minden percbenAnnyiraSzerettem volnaBenneteketAhogy ti engemBármikor Akkor talánNem jutokArra a pontraHogy átfagyva kínzomA…..
Egy meteorit becsapódása által kiváltott vulkáni aktivitás járulhatott hozzá ahhoz a környezeti katasztrófához, amely a földi élet nagy részének kipusztulásához vezetett 66 millió évvel ezelőtt...
Ritka az olyan jó film, amit annyian kevesen láttak, mint Peter Weir alkotását. Az ausztrál származású író-rendező Hollywoodba való átcsábulása óta anomália volt az álomgyárban. Egy szerzői filmes, aki szabadon kalandozott a legkülönbözőbb műfajok között és szupersztárokat vett rá, hogy mozduljanak…..
"Sajnos átmeneti készlethiány előfordulhat a termékekből, de folyamatosan érkeznek az új termékek áruházainkba." - írta a Tesco ügyfélszolgálatosa a cég facebookján többször is az augusztus 31-én kezdődött Tefal akció kapcsán érdeklődőknek. Ez ráerősíti az ügyben hozzánk szokatlanul nagy…..
joeperry 2018.01.15 22:17:57
A karácsonyi filmek ritkán mutatják be az ünnep igazi arcát, még kevésbé szólnak annak valódi hőseiről, akik az utolsó pillanatban is készek a nyakukba venni a várost a tökéletes ajándékért. Ezt a súlyos hiányosságot pótolta Brian Levant vígjátéka, melyet pont Amerikában, a vásárlási őrület…..