Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Plezúr

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vettem egy polírozógépet. Használatra. Kibontás és megpörgetés után már rajzottak elő az ötletek, hogy bemutatom  a "Mi miért nem tudunk ilyet gyártani?" gondolatmenetre felfűzve a mondanivalót. Hiszen néhány milliárdból gyárat építve lehetne támaszkodni régi magyar márkák megbízható hírnevére (EVIG…..
Plezúr 2019.04.16 12:49:16
@kkm.furdancs: Közben rákerestem, tényleg csak secondhand találatok jöttek. Az áramfelvételt nem lehet büntetlenül növelni, mert annak valahol (melegedésben) távoznia is kell. Azért vigyázni kell ezekkel a gépekkel, mert szinte biztos, hogy nem felelnek meg a szabványoknak. Se egy lakástűz, se egy áramütés nem hiányzik senkinek. Használd elővigyázattal! És egyszerre ne dolgozz vele sokat, legalábbis ellenőrizd és ha melegszik, pihentetni kell. Tuti, hogy gyenge a csapágyazás, a fogaskerék-áttétel, stb. A teljesítményszabályozás is általában kamu, mert konstans elektronika nélkül kis fordulaton semmi ereje sem marad.
Őrületesen látványos képeken mutatta meg a mindennapi élet nehézségeit a mínusz 70 fokban egy kutató. Cyprien Verseux asztrobiológusként és gleccserkutatóként dolgozik az Antarktiszon, a Föld legelszigeteltebb kontinensén...
Plezúr 2018.10.18 01:58:42
@Fülig José: Kicsit odébb, Szibériában :)
youtu.be/3KInXvWoq9U?t=1560
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott.  Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy "Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban…..
Plezúr 2018.01.14 12:09:12
@Ylim: Köszönöm a helyreigazítást. Még azoknak is, akik elküldtek a picsába, mert legalább bemutatkoztak. Én valóban csak az elhangzott szövegre figyeltem, az pedig magyarázható volt így is, úgy is.
Annyit hozzá kell tennem, hogy én azért is hiszem el kétséggel amit mondtok, mert én - valószínűleg ellentétben a kommentelőkkel - nem nagyon nézek tv-t és főleg nem nézek hírműsorokat (tv2-t meg pláne nem) szóval részemről csak azért nem édesmindegy, hogy mit mondott a tv2 felkészületlen hírolvasója mert minden szakmai alkalmatlanság, minden kommentezős alpáriság egyformán elszomorít. Éppen ezek miatt tart ott az ország, ahol tart. És azt kell szomorúan mondanom, hogy pont azt kapjuk amit érdemlünk.
További nemes gittrágást kívánok az uraknak.
Plezúr 2018.01.15 21:05:33
@Világít a torony:
Ha tényleg elolvastad a hozzászólásomat, akkor abban feltételes módban megfogalmazott alternatív értelmezést olvashattál. Tévesen. Amiért kaptam néhány alpári megjegyzést, ettől függetlenül elismertem a tévedésemet. És ebben még semmi "vélemény" nem volt. (bár nem értelek, olyan bűn az ha véleményem van/lenne? Mit tesz itt mindenki? Mivel fejezted be Te a kommentedet? Vagy csak azért bűn mert nem a szokásos fikakórus hangját ütöttem meg?)
Egy véleményt fogalmaztam meg az első hozzászólásomban, miszerint a comment.blog sem megy a szomszédba az (ál)hírgyártásért. És itt is korrigálom magamat, mert én az index-ről keveredtem ide és inkább rájuk gondoltam...

Úgy látom, abban pedig nem fogunk egyetérteni, hogy miért tart itt ez az ország. Sajnos elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzem arra, amikor mondjuk 12 évvel ezelőtt ugyanezek a hangnemű és színvonalú kommentek hangzottak el, akkor is az aktuális miniszterelnökkel kapcsolatban. Talán a nickek mögötti urak személye sem sokat változott. Vagy ha igen, akkor az csak annyit jelent, hogy mindkét politikai oldalnak megvannak a frusztrált, mindig a mindenkori hatalmat szidó szerencsétlenjei, akik azzal áltatják magukat, hogy Orbán/Gyurcsány miatt vannak ott, ahol... Akkor a jobboldal mondta azt, hogy "Birka nép", most a baloldal mondja ugyanezt.
Szerintem tévedés azt hinni, hogy híreket csak a média hírműsoraiból szerezhet be az ember.
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Plezúr 2017.11.21 19:17:14
Sajnálom, hogy (majdnem) mindig beleszaladnak a kommentelők a szélsőséges álláspontokba. Már csak azért is mert Ambrus Attila - egyébként tisztelhető módon - tud reálisan nyilatkozni a saját szerepéről. Ebben a riportban nagyjából megmutatta, hogy egyfelől indulatos és ha kell kikezdik akkor visszaüt (és mondjuk börtön után ezen cseppet sem csodálkozom, sőt egyébként sem, az emberek döntő többsége hasonlóan reagál ha megtámadják) ugyanakkor választékosan és lényeglátóan írja le a maga szerepét ebben a történetben.

Sajnálom, hogy a nézők és kommentelők nem képesek elválasztani egymástól Ambrus Attila egykori bűnözőt és a róla kialakult "hőslegendát" (és mémet), ami jelentős részben az internet hőskorának első ilyen terméke volt.
És én azt is sajnálom, hogy a mai riporteri kultúra ott tart, hogy olyan embereket ültetnek a mikrofon mögé, akik arra nem veszik a fáradságot, hogy megnézzék a filmet, amiről beszélgetni szeretnének. Ilyen esetben végképp értelmezhetetlen Tvrtko okoskodása. Ha nem látta a filmet, akkor szorítkozzon értékítélet-mentes kérdésekre. És kérjen bocsánatot, hogy teljesen tájékozatlanul ül be a riporteri székbe. Elképzlelhetetlennek tartom, hogy én úgy tegyek eleget egy ilyen felkérésnek, hogy nem nem láttam a művet, amiről beszélgetnem kellene. Ez már önmagában sértő a vendégekre nézve. Csak ez már senkinek fel sem tűnik mert ilyen gyalázatos a média...
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
Plezúr 2016.06.22 16:50:28
@Atanos: Kedves Atanos, azt hiszem köztünk nincs sem félreértés, de talán még vélménykülönbség sem. Ezt az egész Szente Vajk témát eszembe sem jutott volna szóba hozni, ha a cikkíró nem kerít a mondandójának olyan ... a folytatást most elhagyom...

Természetesen nem SZ. V. ismerete vagy nem ismerete alapozza meg és jellemzi egy ember műveltségét, ráadásul nem is olyan világban élünk, ahol a műveltség alapját a művészeti, kulturális teljesítmények ismerete jelentené. (lám ez is egy focis "topik")
De tényleg bosszantó számomra, amikor valaki a közszolgálatiságot meg a közszolgálati médiát nem látja másnak, mint a hírműsornak vagy az aktuális kormány szócsövének. Én egész nap a Kossuthot vagy a Bartókot hallgatom és talán sejthető, hogy nem az óránkénti (sajnos félóránkénti) hírekért, hanem az egyéb tartalmak miatt, amelyek még mindig hallgatásra méltóak. és amelynek leginkább nincs alternatívája kereskedelmi csatornákon.
De ezzel már megint nagyon OFF vagyok.

Viszont ma fociznak a fiúk és én eléggé tanácstalan vagyok, hogy mit tippeljek? A józanságom azt mondatja velem, hogy ki fogunk kapni:
- sajnos már tudjuk, hogy továbbjutottunk
- a portugáloknak győzniük kell, ha nem akarnak égni

Ugyanakkor lelkileg most elég erősek vagyunk, megmutatta ezt, hogy Izland ellen fel tudtunk állni a 11-es után, szóval megkockáztatom azt a hurráoptimizmust, hogy mikor mutassuk meg magunkat Ronaldoéknak, ha nem most :) Csak meg kell törni a portugálok kezdeti rohamait.
Plezúr 2016.06.22 20:39:48
@Plezúr: "Írtam az MTVA-nak és kértem, hogy sűrítsék a feliratozást."

No, nem akarom túllihegni a dolgot, de mintha most működne a feliratozás. A meccs vége óta minden megszólalónak kiírták a nevét. nem egyszer.
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
Le a kalappal előttetek, 1500 képet néztem át a repülőnapról, amit 38 fokban, tűzó napon a pusztában lőttetek, szép munka! Ebből a legjobb 30-at emelem ki a blogra és teszem ki a kirakatba. Csak így tovább! Coolya, Norbikapitány, karelxx, KGyST, zoliber, sunrise, Nagy István, HJG,…..
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Plezúr 2013.03.16 00:08:34
Emberek! Mi értelme ebből is politikát csinálni? Március 15-én ekkora hófúvásra nyugodtan mondhatjuk azt, hogy katasztrófahelyzet. A katasztrófahelyzeteknek meg az a tulajdonságuk, hogy a természet móresre tanít bennünket. El kellene viselni a dolgot emelt fővel. Idáig tartott a lényeg.

És nem értem, miért kell azoknak a szervezeteknek a vezetőit izélgetni, amely szervezetek végül mégiscsak kibányászták a hóban rekedteket. Ha jól tudom, senki nem fagyott meg, pedig megfagyhatott volna. Nem akarok belemenni itt az adok-kapokba, de múlt vasárnap a feleségem kitalálta, hogy márc. 15-én menjünk el Bécsbe, "foglaljuk el a császárvárost":) Én aznap este megnéztem a meteorológiai jelentéseket és azt mondtam, hogy szó sem lehet róla. (4 nappal korábban!!!) Azt kell mondjam, aki csütörtökön-pénteken útnak indult, az vagy nem tájékozódott, vagy képtelen értelmezni a meteorológia jelentéseket. Tipikus, majd lesz valahogy mentalitás. lett is valahogy...
Nyilván az illetékes hivatalnak is van felelőssége, és leginkább az, hogy úgy látszik, kishazánkban még mindig a leghülyébbekhez kell igazítani minden rendelkezést. Az nem elég ha a meteorológusok elmondják, hogy milyen idő várható (mínusz 10, 100km-es hófúvás) hanem le kell zárni az utat, hogy a felelőtlen emberek ne tudjanak elindulni. Nem olyan a közhangulat, hogy ezt megtehetné a rendőrség, de én bizony nem sajnáltam volna ha végigbüntették volna azokat, akik például nyári gumival nekiindultak ennek az útnak.
A fenti poszt pedig azért tetszett, mert szembe mert menni a mostanság oly divatos lincs-hangulatú megmondóposztokkal. A dühös emberektől csak annyit kérnék, hogy ha nem haragszanak azokra a felelőtlen autós társaikra, akik meggondolatlanul ott tülekedtek az autópályán, csakhogy "érvényesítsék" a hosszúhétvégéhez fűződő jogaikat, akkor legyenek kicsit türelmesebbek azokkal a katasztrófaelhárítókkal szemben, akik a hosszúhétvégéjüket pedig azzal töltötték, hogy mentegessék őket.
Nem is értem, hogy facebookozás közben miért nem jutott eszükbe letölteni inkább az okostelefonjukra valami teleportáló applikációt...
Ugye ismeritek a viccet az agresszív kismalacról, amelyik beleesik a gödörbe? Jön a jótünder, mondja: - Várjál malacka, hozunk egy létrát és kiszabadítunk!
Mire a kismalac: - NEM VÁROK!

Hát, kb, itt tartunk.
Plezúr 2013.03.16 01:11:47
@Balt: @Könnyen elkaptuk, uram!:
"a legnagyobb gond ott volt, hogy felengedték a kamionokat az autópályákra."
Ez valószínűleg így van, ezt utólag, ha józanul áttekintik az illetékesek, látni fogják. Hogy beismerik-e, az már persze kétséges...
Plezúr 2013.03.16 01:14:58
@muscas01:
"Őket nem kell menteni? "

De kell! A mondataidat csak azért nem értem, mert mintha az lenne az olvasata, hogy nem mentették a hóban ragadtakat. Szerintem mentették őket erő felett. Az más kérdés, hogy a megelőzés sokkal hatásosabb lett volna.
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
Plezúr 2011.09.26 01:25:31
@Táskás Tóni:
"Milyen kár TG-ért, azt hittem ennél finnyásabb, ill. finomabb ember. "

Ennél már csak az lenne furcsább, ha egy tanár egy egyetemen politikai alapon válogatna a hallgatók között...
Plezúr 2011.09.26 01:36:30
@Táskás Tóni:
Hát, nem fogok tudni megnyugtató választ adni Neked. Addig semmiképpen sem, amíg a magyar Parlament "felekezetei" egymást "szelid bőrbe bújt sátánként" aposztrofálják. Bocs, hogy Téged idéztelek, ugyanezt másként is megfogalmazhattam volna.
Jó éjt!
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Plezúr 2010.04.12 02:41:51
Kedves Török Gábor!
Érdekesen alakult ez az este, nem lehetett túl könnyű az első 2-3 óra, de legalább szóba került a blog...
Kíváncsi leszek az OVB ügyetlenkedéseinek média visszhangjára, bár ma késő este úgy tűnt, hogy az eredmények elmosták annak a párszáz embernek a kálváriáját, akik matematikai értelemben teljesen feleslegesen álltak sorban hosszú órákon keresztül. Az M1 választási műsorának végén, de még a Híradóban sem tettek említést arról, hogy a 11. kerület ominózus választókerületében még éjfélkor is tartott a szavazás... És ahogyan látom Rétvári biztosan győzött.
A joghoz ugyan nem értek, de ha az OVB nem szórakozik a kampánycsenddel, a kutya sem (értsd média) foglalkozott volna azzal, hogy pár szavazókörben még folyik a választás, mindenkit lekötött volna az eredmények alakulása. Persze a választási maratonistáknak legalább annyi örömük adódott, hogy a fél ország őket sajnálta. De az esetük utólagos óvást csak akkor jelenthetett volna, ha nagyon billegő eredmények születnek, ez viszont nem történt meg.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valamilyen felelősség keresés, amit az este folyamán Ti erőteljesen szorgalmaztatok? (meg is lepett ez a "keménység"...)

Sok érdekes dolog történt ezen az estén, nekem mégis az MDF bukása volt a legemlékezetesebb. Egyszerűen azért mert én még emlékszem az elmúlt 20 év történéseire, emlékszem az 1990-es kicsit fájó MDF-SZDSZ kibékíthetetlenségre és bizony akadt volna akár egy ember is az országban, aki azt vizionálta volna, hogy ez a két párt "vállvetve" hullnak ki szégyenteljesen a politikai életből?
Plezúr 2010.04.12 02:56:56
@Süveges Gergő:
Akkor lehet, hogy tévedtem, bocsánat!