Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamásGM

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Legutóbb Tasnádi Péter próbálkozott azzal, hogy politikai üggyé, koncepciós perré, boszorkányüldözéssé nemesítse az ellene folyó büntetőeljárást. Még könyvet is írt saját meghurcoltatásáról 983 nap a Fidesz börtönében címmel. A ,,legutóbb” kifejezés…..
Izrael hadserege nemzetközi vizeken megtámadta és meggyilkolta a Szabad Gázát Mozgalom (Free Gaza Movement) jogvédő szervezet által indított hajóflotta 16 utasát. A flotta segélyszállítmányokat akart a Gázai Övezetbe juttatni, mindezt a 2007 óta tartó izraeli blokád ellenére. Az…..
TamásGM 2010.06.01 17:09:08
A Zöld baloldal és a Szociális Charta 2008 nyilatkozata:
Nyilatkozat az izraeli haditengerészet akciójáról

Mint ismeretes, az izraeli haditengerészet nemzetközi vizeken megtámadta a gázai övezetben sínylődő palesztin arab lakosságnak szánt humanitárius segélyt szállító békeflottillát, tizenhat aktivistát megölt, több tucatot megsebesített. A hajókon tartózkodókat őrizetbe vették, a hajókat izraeli kikötőkbe vontatták. Az izraeli kormány kijelentette, hogy egy újabb, segélyszállítmánnyal Gázába tartó hajót is föl fog tartóztatni. Az őrizetbe vettek között volt a németországi Bundestag két balpárti képviselője (Inge Höger és Anette Groth), továbbá a Nobel-békedíjas északír Mairead Corrigan-Maguire. A nemzetközi közvélemény és az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélte az izraeli haderő cselekedetét. Ugyancsak keményen támadja az agressziót a baloldali izraeli sajtó.
A békeflottilla elleni támadás sérti a nemzetközi jogot, kimeríti a kalózkodás fogalmát. Mivel önvédelemről szó sem lehetett, a humanitárius és békeaktivisták megölése: gyilkosság. Mivel a gázai övezet nem tartozik Izraelhez, az izraeli haditengerészetnek még a területi vizeken se lett volna joga ilyesmihez. A gázai övezet blokádja rettenetes állapotokat teremtett, öt gázai lakosból négy élelmiszersegélyre szorul – ez erkölcsileg is teljesen elfogadhatatlanná teszi a segélyszállítmányok elkobzását. A békeflottilla természetesen politikai gesztust is tett, amikor megszegte a blokád – egyoldalúan elrendelt és jogilag érvénytelen – rendelkezéseit, de ez nem változtat a misszió emberiességi jellegén. A politikai gesztust egyébként helyeseljük.
Amikor magunk is elmarasztaljuk a szélsőjobboldali izraeli kormány brutálisan sovén, neokolonialista politikáját, nem lehetünk tekintettel arra, hogy ezt a fölháborító esetet az antiszemiták kihasználják. Itt a zsidó nép barátai, őszinte internacionalisták tiltakoznak. Kettős mércéről szó se lehet.
Szociális Charta 2008, Zöld Baloldal
  Hogyan ocsúdott a 168Óra az első Orbán-kormányra? Mekkora esernyőt nyitott az ÉS a ’98-as barna eső ellen? – bár tök nyilvánvaló, hogy más volt a helyzet, hiszen nem kellett olyan állam- és életellenes fogalmakat megjegyeznünk, minthogy kordonbontás, és még nem…..
Hát hogyne! Azaz dehogy. Ma Magyarországon a legdinamikusabban fejlődő párt a Jobbik. Szavazóik maximálisan elkötelezettek, vezetőik járják a vidéket – tessék rápillogni egyszer a jobbikos naptárra, hogy egyetlen nap leforgása alatt egy emberük hány helyen cigányoz, szólal…..
TamásGM 2010.03.08 20:35:34
Egy dolog biztos: ma a legtöbb lázadó energiát a Jobbik - és főleg a mellette kiálló, talán csak időlegesen szélsőjobboldali fiatalok tiltakozó szubkultúrája - testesíti meg, ami sajnálatos. A Jobbik szubsztantív (tartalmi) programja teljesen konzervatív (beleértve a költségvetési egyensúlyt, a közrendet, a nemzeti érdek előtérbe helyezését), a teljesen látszólagos rendszerellenessége vonzza a joggal elkeseredett embereket. Ugyanis: mi a rendszerellenes a rasszizmusban? A RENDSZER MAGA RASSZISTA - egyéb visszataszító tulajdonságai mellett - , ezt az aspektusát tünteti föl "rendszerellenzéki" színben a Jobbik és a többi hasonló (FPÖ, Vlaams Belang, a Geert Wilders-párt Hollandiában etc.), holott a rendszer fajüldöző jellegét csak a rendszer híveinek KISEBBSÉGE bírálja, ők az ellenfél a Jobbik stb. számára, nem a rendszer maga. Azok, akik nemcsak a rasszizmust, hanem az okát - a rendszert - is támadják, azok Magyarországon láthatatlanok és érthetetlenek, s ezért könnyű velük élcelődni, kedves Gábor. A hatalom nélküliekkel könnyű tréfálni. Meglehetősen szokványos is meg banális.
Burzsoá pártokra nem szavazok többé, s végső soron bizony a Jobbik is az + az összes többi. (Vannak egyébként helyes szocdem ötletei, pl. a szociális bérlakásépítés, de hát ez aligha forradalmi...) A Jobbik ma a rendszer egyik leghatékonyabb védelmezője: a radikális lázadónak föltüntetett konzervatív állagvédő - mindig ez volt a szélsőjobboldal funkciója, akkor is, ha a hívei ezt nem mindig sejtik. Saját politikájukat illetően azonban NEMCSAK szélsőjobboldaliak táplálhatnak illúziókat, a hamis politikai perspektíva lehetősége a társadalom "áttetszetlen" jellegéből fakad, nem abból, hogy az emberek ostobák.
A Zöld Baloldalnak lesz néhány helyi jelöltje, listákra aligha futja, az én választókerületemben szinte biztos, hogy nem jön össze, úgyhogy érvénytelen szavazatot fogok leadni, vagy el se megyek. Egyéb idevágó problémákról majd írok másutt. Szervusztok, skacok.