Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lomposfarkas

0 bejegyzést írt és 407 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Novemberben ajándékötlet hónapot tart a Golyóstoll blog. Ezt a tollat bátran ajánlom töltőtollkedvelőknek! (Az ajándékozásról általánosságban ebben az írásban olvashatsz.) A minden év novemberének első péntekjén tartandó Töltőtoll Világnap alkalmából ma a Golyóstoll blogon rendhagyó módon egy…..
1851-ben Edward Hargraves, egy angol aranyásó a Sydneytől 200 km-re nyugatra fekvő Bathurst közelében aranyat talált. ..
A rendőrség szerint véletlen baleset történt 1983-ban, ám sokan a leghíresebb politikai gyilkosságot emlegetik...
lomposfarkas 2019.09.01 12:16:05
@kéki béla:
"abból, hogy egy óra sérült, még nem következik, hogy a sérülés időpontjában állt meg"
A világirodalom összes krimije leírja világosan, hogy ez pontosan így van. Miért zavarta volna meg a korabeli rendőrség ezt a hitet :))
Herman Hollerith, az amerikai népszámlálási iroda munkatársa 1884-ben szabadalmaztatta az általa feltalált lyukkártyás adatnyilvántartó gépet. Találmányának később jelentős szerepe lett a III. Birodalom nemzetiségi politikájában, és az Endlösung - azaz a Végső Megoldás -  gyors és hatékony…..
Bájos képeslapok a Photoshop előtti időkből, a vidéki Amerika elképesztően nagyra növő vadjairól és terményeiről. Avagy: amivel hátramaradt családtagjaikat is csábították az új világba a bevándorlók...
lomposfarkas 2019.08.21 17:20:55
Sokan irigyeljük a topbajnokságok labdarúgóit, a mesés fizetések, a menő autók és az állandó reflektorfény sokak számára jelent komoly vonzerőt. Arra talán kevesebben gondolnak, hogy miközben nyaralás közben mondjuk az angol bajnoki meccseket nézzük, milyen szinten vannak kizsigerelve a játékosok...
Ez egy gyakori kérdés volt a XIX. század végi amerikai nagyvárosokban, amit a bérlők tettek fel a háziúrnak. A válasz kétféle lehetett. Most a rosszabbik lehetőséget vizsgáljuk. New York-i szegények lakta bérház WC-i..
A pedoszkóp vagy fluoroszkóp a maga nemében egyedülállóan veszélyes alkalmatosság volt a negyvenes-ötvenes évek cipőboltjaiban. Hogy miért? Mert minden egyes felpróbált cipő után megröntgenezte a lábakat.....
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
lomposfarkas 2019.07.10 15:03:29
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
Az alábbi történet az egyik legismertebb magyar színésznő és a kádári állambiztonság kapcsolatáról szól. Mivel a hatályos ügynök –és adatkezelési törvény a józan ész határain túlmenően is gúzsba köti a kádári múltfeltáráson fáradozó kutatókat és történészeket, nem tehetem meg, hogy az érintett…..
A nyári kerti tartózkodás általában kellemes dolog, főleg délután és estefelé, mikor már enyhül a kánikula, és tényleg kellemes a szabad ég alatt tenni-venni, grillezni, vagy csak láblógatva bámulni az eget, a csillagokat. Nincsen azonban rózsa tövis nélkül, utóbbit ez esetben egy ádáz rovar…..
lomposfarkas 2019.06.17 14:25:12
@geegee: Apám, szívemből szóltál! Engem is nagyon megkínoznak a rohadékok, vércsoport vagy mittudomén mi miatt (a sajtó mindenfélét ír...) csak deet-es szúnyogriasztóval indulok neki a természetnek.
Egy gyakorlatias tanácsadó:
www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/lakossag/arviz_ajanlasok_egyeni_vedekezes_szunyogok_ellen_2.pdf
Április végén két napra bezárt Feröer-szigetek minden turistalátványossága, de tárt karokkal várták az önkénteseket. A cél az volt, hogy a karbantartási és fejlesztési munkákat végezzenek el az Izland és Norvégia között szigetcsoporton. A Feröer-szigeteken is érződik már…..
Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen…..
A Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes feldolgozások máig a kedvenceim közé tartoznak. Ehhez, természetesen elengedhetetlen volt az eredeti művek, valamint a Jeremy Brett-féle adaptációk iránti vonzalmam is. A többi pedig, már jött magától... A Benedict Cumberbatch és Martin Freeman nevével fémjelzett…..
lomposfarkas 2019.05.13 13:06:00
@hegecz25: Tény, hogy Holmes kokainista volt, Doyle írásaiban többször előkerült, Watson mindig kiakadt miatta. Ahogy a BBC sorozatban is megjelent a kokózás. Az újabb feldolgozásokban miért kellett volna kihagyni a detektív efféle tulajdonságát?
Nyugaton nemrég minthacsak valaki elsütött volna egy startpisztolyt és a nagy vállalatok szinte egyszerre fontosabbnak találják bizonyos ideológiák terjesztését mint a pénzszerző funkciójukat. Idén erről már született pár cikk tőlem, utánna lehet olvasni. Viszont arra számítottak, hogy az Y…..
A legnagyobb dél-afrikai ellenzéki párt, a Demokratikus Szövetség (Democratic Alliance) is azt ígéri, hogy biztosítani fogja a határokat a bevándorlókkal szemben, akiket a rendőrség már most is véletlenszerűen megállít és igazoltat. Az afrikai bevándorlókkal szemben az erőszak…..
Mohács népe kicsiny piros-fehér-zöld zászlókat lengetve vonul a Duna partján, a kikötőhöz, ahol éppen a Paksról érkezett sugárzó anyagokat rakodják ki, hogy azokat az M60-as autópályán Pécs mellé, a bodai atomtemetőbe szállítsák. A több ezres lelkes tömeg, sugárzó arcok tengere, időnként Viktor,…..
lomposfarkas 2019.05.08 11:44:01
@Bognár L: Hehe, az Orbán idézet láttán szerintem Orbán röhögne a leghangosabban most :) Hisz megmondta világosan:
" "Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól""
Amit ő maga meg is erősített később:
"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
Vagyis legfőbb közjogi méltóságként definiálta, hogy ő maga hivatalból hazudik. Ezek után mennyit ér egy Orbán nyilatkozat, akárhol is, akármit is mondott...
MovieCops ZSARU VAGY CSIRKEFOGÓ 2019.04.08 06:00:00
Ákos, Donát és Zoli barátomnak A filmtörténet egyik legrokonszenvesebb sztárja, a francia Jean-Paul Belmondo épp holnap tölti be 86. életévét. Hogy mégis egy nappal előbb jelenik meg ez az írás az egyik legsikeresebb filmjéről, annak egyetlen oka az, hogy három jó barátommal közös privát…..