Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidori

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2010-es parlamenti választás egyik fontos eseménye volt, hogy hosszú idő után nem csupán kikerülni lehetett a törvényhozásból: a MIÉP 1998-as „fehér hollós” bekerülése után most két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt. A Jobbikkal és az…..
Csütörtökön megkezdődik a magyar parlamentben az állampolgársági törvény módosítására benyújtott javaslat tárgyalása, amellyel a „kettős állampolgárság” kérdése a 2004-es eredménytelen népszavazás után immár hivatalosan is újra a magyar politika napirendjére…..
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
vidori 2010.05.13 01:04:58
@Ordnassac: Mesterházy ugyanaz, mint a pártot vezető öregek: életkorban kevesebb, de régies gondolkodásmóddal. Az öregek kerestek egy bábot a fiatalabbak közül, akit tudnak irányítani és elég simulékony hozzájuk. Gyurcsány hozzá képest öntörvényű, megosztó. Öszödön beijedtek az öregek és utána hátraarcot csináltak. GYF megosztó, mert akart egy vonalat húzni, hogy eddig a XX. század és nem tovább, jöhet a XXI. századi baloldal. Kiköpni nem tudják, lenyelni nem tudták! Lesz még itt kavarás. Van a második vonalban sok olyan szoci, aki a rendszerváltozás után nőtt fel, és kezdett politizálni, most ők kezdenek lázadozni...
Az NBB ügy mindenkire visszaüthet:
Fidesz: a tagok többségével szoros kontroll alatt kell tartania a bizottságot, mert a fejükre nő a Jobbik.
Jobbik: az elnök sok olyan infóhoz hozzájuthat a pártjuk körüli szervezetekről stb, amelyről nem beszélhet senkinek, mert kompromittálja magát és a pártját, maradt még akna...
MSZP: Szekeres egy jolly joker, mi nem volt még? Pénzügyi szakember! Még az elején elviszik a balhét, hogy később fontosabb dolgokkal tudják tematizálni a sajtót! De ehhez a játékhoz szerintem másik ember kell. Gyurcsány a költségvetési bizottság elnöke?
LMP: naívan viselkedik, nem akarja felvenni a parlamenti stílust, de másképp nem lehet más a politika, csak ha belülről rohaszt...
vidori 2010.05.13 09:10:25
@Új Nick: Azzal tudja kompromittálni magát a Jobbik, ha a kuruc.info-ra tesz fel oda nem való híreket, pl. a NATO-val kapcsolatban. Illetve így legalább a kádereket lehet ellenőrizni, hogy igazat mondtak-e a múltjukról, vagy nem. Kérdés továbbá, hogy a Magyar Gárda miatt találnak-e olyan személyt, aki átmegy a C vizsgán?
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
vidori 2010.04.27 00:11:38
@Ordnassac:
Nagyszerű munkát végeztél ezekkel az adatgyűjtésekkel.
Lenne még egy kérdésem: fordult már elő korábban olyan, mint most a heves megyei 2. sz. választókerületben, hogy 3 képviselője lesz az országgyűlésben?
Horváth László - egyéni, Fidesz
Sós Tamás - megyei lista, MSZP
Ivády Gábor - országos lista, LMP
Most is van több olyan választókörzet, amely végül is 2 képviselőt ad, de én hármast másikat nem találtam, és te?
vidori 2010.04.28 08:33:21
@Ordnassac: Köszi a szép munkát.
Gábortól kérdezném, ha akar rá válaszolni, hogy volt-e már arra példa, hogy egy választókerületből, de több párt színeiben bejutott képviselő együttműködött volna választóiért? Nem értek egyet a frakciófegyelmesdivel, mert én az egyéniségeket kedvelem: tisztességesebbnek tartom azt, aki képes és mer ellenvéleményt is megfogalmazni, és azt a pártot is többre nézem, amely nem tusolja el ezeket a belső kritikákat, mert az ilyen esetek a bukást vetítik előre, ugye?
A Fidesz profizmusa előtt le a kalappal, de médiabirodalom építés, na ne! Megkérdőjelezi a független sajót, amiért még Petőfiék harcoltak! Igaz egyszerűbb, ha saját orgánumokat grundolok, ahol a saját véleményemet elmondhatom, és nem kell tartanom attól, hogy valaki vág belőle, esetleg megkérdőjelezi a tartalmat. Pénzszerzésre sem rossz, hiszen a pártnak adott támogatást a vállakozó a médián keresztül elszámolja reklámköltségnek, a média kifizeti szakértői díjnak a pártkatona felé, illetve lesz egy kis tanulmányosdi, és kéz kezet mos!
vidori 2010.04.28 08:35:47
@Ordnassac: szükséges csere, mert a mirkóczki az egyházügyi illetékes. Lesz még náluk balhé a húsosfazékért!!!
Be kell ismernem, a szabadba csalogató szép idő és a tévé elé vonzó jégkorong világbajnokság csökkentette valamelyest a blogírási lelkesedésemet. Mindenesetre a politikusok sem igazán segítenek: amennyire meg tudom ítélni, 1990 óta nem volt még olyan választás Magyarországon,…..
Úgy néz ki, hogy ez a választás sem múlik el komoly tévedésem nélkül: egyelőre ugyanis semmi jele annak, hogy a két forduló között felpörögne a kampány. A lapokban már a következő kormány névsora fut, időnként meglepő nevekkel, az elemző pedig – miután lényegében…..
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
vidori 2010.04.06 23:46:22
@john paul johnes: Teljesen egyetértek Veled! 4 évente arról szól a választás, hogy ki akarja győztesnek vagy ahhoz tartozónak érezni magát!
"- Pistike, milyen fagyit kérsz? Pirosat, narancssárgát, zöldet, stb?"
Amikor változott a kormányt adó pártok személye, egyikre sem emlékszem, hogy azt mondta volna, hogy ezt és ezt megtartom az elődőmtől, mert én sem tudok jobbat!
A pártprogramok a "szakértőknek" valók, hogy legyen mit elemezni. Ha valaki végig olvasta (elég száraz volt) a mai Népszabadságban (bocsi a reklámért) a pártok válaszait az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekre, és semleges akar maradni, akkor mindenkinél talál 1-2 szimpatikus gondolatot, de mindig jön előtte vagy utána a feketeleves, azaz olyan gondolat, amelytől rögtön hátraszaltót akar ugrani.
A köztársaságunk válságban van, mert csak az országgyűlési képviselők juttatásairól volt konszenzus a parlamentben, és az ehhez kapcsolódó esetekben, illetve néhány nemzetközi hatású, de a magyar ember mindennapjait és életét befolyásoló esetben nem.
Pl. a hálapénz attól még nem fog megszünni, hogy az orvosok 2x-3x annyi fizetést kapnak. Ki az a hülye, aki nem fogadja el az adózatlan pénzt azért, amiért még fizetést is kap? Idealisztikus, de amiért nem fizetünk, azt nem tartjuk értékesnek -> ilyen a magyar felfogás, mert mindennek ára van, ehhez kellene alkalmazkodni a politikusoknak is. Amit az állam az adómból finanszíroz, azaz "ingyen van" legyen a mentő, a védőoltás, a kétévenkénti alapos általános szűrővizsgálat. A többiért inkább fizetek számla alapján, amely nekem költség, a gyógyítónak bevétel. magyarországon mindenki vállalkozó: a túlélésre vállalkozik!!!
A sok "összevisszaság" miatt mindig az utolsó pillanatig hezitálok, de a lelkiismeretem mndig elvisz a fülkéig, nem tudok otthon maradni.
Az országgyűlésben is inkább mamelukok voltak/vannak/lesznek, mint képviselők -tisztelet a kivételnek- , leginkább azt a politikust becsülöm, aki szavazáskor nem a pártja, hanem a lelkiismerete és a választókerülete érdekei szavaz!!! Sajnos a megélhetési politikusok ezt nem tehetik meg!
Mindig visszacseng a fülembe az az Antall-kormány idején elhangzott vicc poénja, amikor sok százezer ember veszítette el állását, hogy "... nem baj, ha nem értesz semmihez, majd jó leszel politikusnak!"
Úgyhogy, hajrá gyerekek, nőjjünk fel!
A sajtó beszámolói alapján úgy tűnik, hogy az idei választási kampány egyik legviccesebb és egyben talán legjellemzőbb eseményére került ma sor egy budapesti kávézóban. Az MDF sokadik kezdeményezése nyomán az LMP kampányfőnöke ide várta az országos listát állító pártok…..
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
vidori 2010.03.27 00:27:51
Demokrata: lassan szitokszó lesz ez is, mint sok más értelmes szó, azaz csak egy töltelékszó a többi között, a régi értelme nélkül. Pedig 21-22 éve még üldöztek ezért embereket. Ha a Jobbik győzne, ez az üldöztetés visszatérne, mert szerintük csak az a demokrata, akit ők annak tartanak, de a megnyilatkozásaik alapján elég homályos, mitől lesz valaki ilyen, vagy olyan - ez a van rajta sapka, az a baj, ha nincs akkor az baj effektus.
Vannak (örök)fiatal demokraták is, akik csak akkor akarnak demokraták lenni, ha megfelel a szájuk ízének, de diktatórikus hatalomra törnek, azért kell a 2/3. Olyanok, mint a vezetőjük, aki 3-ból 1x tudott győzni, most készül az egyenlítésre - sportnyelven szólva. Diktátori hajlamok nélkül nehezen lehet egy ekkora gyűjtőpártot egyben tartani!
Kijelenti az mszp, hogy megvédi a demokráciát, de szintén csak a saját érdeke szerint! Azt nem vitatja senki, hogy ezután is a legnagyobb baloldali párt marad, de ez kevés, mert csak feltartott kézzel, fegyvertelenül mennek a választási háborúba - durvábban: pusztakézzel tankok ellen, csak 100 évben 1x, ha bejön. Az öszödi beszéd arra volt válasz, hogy ez így nem mehet tovább, de nem tanultak belőle, pedig a megtisztulás és az ujjáépítés elkezdődhetett volna, és nem itt tartanának. Majd a vereség után kezdenek hozzá átalakulni, de így sokkal fájdalmasabb lesz mindenkinek, aki érintett.
Előzőeket azért írtam, mert a demokráciánk megcsúfolása, amit az MDF-el csináltak. Mennyire demokratikus az a párt, amely megfosztja a választókat attól, hogy ők dönthessék el, kérnek-e a másik pártból, vagy sem. Erre honnan vették a felhatalmazást? Miért kell ennyire félni egy rendszerváltó törpepárttól, amely saját magát járatja le?
Lejárt már ennek a gondolkodásnak az ideje, de ezt érdemeljük, ha szeretjük az éppen regnáló kormányt szidni, de azért mindig tőle akarjuk a megoldást?
Én örülök annak, hogy több lehetőségből lehet választani, bár még mindig nem tudom, hogy kire szavazok. Nem is kapta meg a cédulámat senki sem!