Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quentin vagyok Montargis-ból

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alkotó Részecskék Írós kifli 2016.03.08 12:28:39
A vaj készítés melléktermékével, az íróval, gyönyörű fényes kiflik sültek. Újra bevetésre került a kovászom is. A recept következő: A hűtőben csücsülő kovászomból kimértem 10 dkg-ot. Hozzáadtam további 10 dkg lisztet és 1 dl vizet. Jól összekevertem, és hagytam 3-4 órát, hadd dolgozzon. Délben…..
Az egész azzal kezdődött, hogy a kezembe került egy Delfin-könyv. Biztos sokan emlékeznek még a sorozatra: ifjúsági regények sokaságát adta ki a Móra kiadó tizenöt éven át ennek a keretein belül, és is sokat olvastam közülük, bár a legtöbb mintha inkább fiúknak szólt volna. Nos, ez éppen a Tulipános…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.10 03:37:32
@kacagány:
Ez szerintem baromság.
Persze van pár hülye, aki mindenbe ilyesmit magyaráz bele, azoknak az ibolya is a fasz szimbóluma.
Szabó Vivien Amióta Svédországban élek, sorra kapom az érdeklődő kérdéseket ismerősöktől és ismeretlenektől. Megérte kiköltözni? Jobban érzed magad ott? Hogy lehet kijutni? Mennyiből lehet kijönni egy hónapban? Mire kell figyelni? Az alábbiakban összegyűjtöttem minden olyan kiköltözéssel és svéd…..
Azt hiszem, 2010 körül volt, hogy meghívtuk őket egy házibuliba. Aztán megjelentek, kizabálták a hűtőt, összesározták a szőnyeget, elhajtották az összes jó csajt és srácot, és még tőlem kértek cigit, mielőtt elmentek. Azok a fajták voltak, akik sokáig néznek a szemedbe, majd amikor rájuk köszönsz,…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.09 00:45:45
@- duplagondol:
A megfelelő helyen igen, de nem gondolathelyettesítő szövegkitöltő szóként.
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.09 11:24:31
@felcsutisuttyo:
Mind a 25 ember, aki ott lesz a gyűlésen?

Még az éjszakai Rákóczi úton se tűnnének tömegnek.
Az elmúlt évtizedek egyik legjobban ismert és legtöbbször idézett magyar költője, Romhányi József 95 évvel ezelőtt, 1921. március 8-án született Budapesten. Furcsa ellentmondáshoz vezet ez a mondat, hiszen a rengeteg Romhányi-mondat ott él a köztudatban, a szerző neve azonban alig-alig. Viszont, ha…..
Liberátor Moderálási elvek 2016.02.07 23:21:22
Már régóta érik, hogy egy posztot a moderálási elveknek, de még inkább a moderálás mögött meghúzdó érveknek szenteljek. Ebben a blogban sok munkám van, és a web2-es long tail-ben az lenne a szép, hogy az elvégzett munka értékét akár még növelhetnék is a kommentek. Értelmes hozzászólásokat…..
Leállt az AC/DC amerikai turnéja Brian Johnson fülproblémái miatt. Az orvosok azt javasolták az énekesnek, hogy azonnal hagyja abba a turnézást, különben teljesen elveszítheti a hallását. Hogy ez pontosan mit jelent, arról nem szól a közlemény, tehát nem tudni, hogy Johnsonnak végleg fel kell-e…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.08 19:24:48
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.08 01:43:50
@Tiborpapa:
Lehet.
De most egyértelműen jól csóválja. És ezt már nagyjából egész Európa belátta.
Igazából nem is tudom, mi lett volna itt, ha tavaly Gyurcsány és bandája van kormányon. Valószínűleg vagy katasztrófa, vagy polgárháború (magyarok kontra megélhetési migránsok).
Egyébként múlt héten már a németek is panaszkodtak, hogy a migránsok 10%-a olyan, aki egyáltalán kiképezhető valami munkára, 90% annyira tanulatlan, hogy utcaseprésen kívül másra még képzés után sem alkalmas (nulláról kellene kezdeni velük, illetve nulla alól, a nyelvtanítással), de még nagyobb baj, hogy több mint 60% egyáltalán nem is akar dolgozni, valamint mindegyikük egyetlen problémamegoldási módot ismer: az agressziót.

Hát valahogy elolvadt a sok százezer több nyelvet beszélő orvos meg mérnök, mire a német határra értek.
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.08 02:35:07
@Tiborpapa:
Én sem szeretem, de ebben a kérdésben maximálisan igaza van.

@Nbl:
Vagy lehet, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.08 18:13:00
@Gavroche11:
"amikor felhúzta Orbán a kerítést, akkor az csak látszatmegoldás volt, pótcselekvés"
Valójában már egy fél évvel korábban fel kellett volna. Kicsit megkésett intézkedés volt, de legalább megtették.
Alkotó Részecskék Vaj házilag 2016.03.06 19:15:33
A vaj készítés roppant egyszerű, és szórakoztató. Gyerekekkel különösen az. Elfogyott itthon vasárnapra a vaj. Szaladjunk valahová, mi van nyitva ... hagyjuk. Volt itthon egy adag (200 ml) habtejszín. 30% zsírtartalmú. A folyamat a következő: Elkezdjük felverni a tejszínhabot. Én kézimixert…..
Pestet körbejárva bepillantunk abba a pezsgő polgári világba, amely ragyogó vendéglőkkel, és a belvárosi családokat is „nagyobb” utazásra serkentő erős vonzerővel rendelkezett. A budai kirándulások, a dél-pesti kalandozások mellett a jó halászlé, a lelkes és hozzáértő vendéglősök Újpestre és a…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2016.03.07 13:41:42
@Yanagida:
Ha a Halimba-szigetről van szó (tényleg fogalmam sem volt, hogy van ilyen), akkor viszont az nem Halimba, hanem minimum "a Halimba", de leginkább ki kell írni a teljes nevét.
Halimba így névelő nélkül a Bakony-béli település.
Tanulj bátran az anyanyelveden, sosem árthat.
A röpke pornókarrierjét követően immár 10 éve lenge felsőben DJ-skedő Niki Belucci (polgári nevén Pósán Nikolett) már évek óta az egyik legfelkapottabb külföldi sztár-DJ a horvát partyvilágban. Az Ibiza utáni második legnagyobb európai techno-buliszigeten, Pagon immár…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2013.05.30 20:19:20
@doggfather:
Ami azt illeti, nekem is kellene. :-)

(És még jó fej is a csaj. Nem egy Einstein, az tény, de emberileg nagyon rendben van.)

@toljukcsináljuk!:
Hát, ilyesmi, bár a mash-upnál nem kikötés, hogy csak kettőből, akárhányból lehet. :-)
Quentin vagyok Montargis-ból 2013.05.30 23:16:29
@bréniek:
Mondjuk úgy, hogy beszélgettem már vele.
És szimpatikusakat nyilatkozik.
Quentin vagyok Montargis-ból 2013.05.30 23:17:07
@johevi:
játsszák (már úgy értem, hosszú sz, játsz+ják+teljes hasonulás)
Jippiájé, győzelem! Mit győzelem, G Y Ő Z E L E M  ! Lenyomtuk Brüsszelt , kokit osztottunk és feltartott középső ujjunkkal beintettünk a túlzott deficit eljárásnak. Mi ez, ha nem hurrá? Megcsináltuk, Feleim! Igen, mi, és nem a kormányunk, ezt azért nem baj, ha a…..
Csütörtökön 11-kor valóban magyarul szólalt meg a Euronews, ráadásul nemcsak a tévében, hanem online és a Euronews Express mobilappon is. Ahogy az Indexen már kedden már megírtuk, a világ 155 országában fogható nemzetközi hírtelevízió a görög után 13. nyelvként magyarul…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2013.05.30 13:52:58
@barb:
De mégse javítottad.
Hosszas betegség után szerda hajnalban, 67 éves korában elhunyt Komár László énekes. Komár 1962 és 1965 között a Scampolo tagja volt (majd 1967-től ismét), 1965 és 1967 között pedig a Dogs együttessel zenélt. A Scampolo volt az első magyar zenekar, amely rock and rollt…..
Azért a Redbull jól megtervezte Felix Baumgartner világrekordját. Valószínűleg dizájnerek és marketingesek hada dolgozott azon, hogy az egész olyan legyen mint egy hatvanas évekbeli scifi a retrovonalvezetésű lakókocsitól a roswelli központon át egészen a légi irányító popartos…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2012.10.18 03:10:19
Szabózolika meg több milliószor gyorsabb a fénynél. Mire a fény elért a képernyőtől a szeméig, már meg is írta és ki is rakta a cikket, ezzel a címmel:

Baumgartnet a fénynél is gyorsabb

(Az idiótája.)
Röhej, hogy az Indexnél - ahol van ráadásul ámítógépész rovat is - 20 év alatt nem fedezték még fel az F7 billentyű feladatát (mert nem, annyi a szar helyesírású cikk).

@Megdobbent:
Na ja, ahogy Rejtőnél is mondja Vágner úr, amikor Fülig Jimmy megfenyegeti valahol az Indiai-óceán közepén, hogy átdobja a korláton a tengerbe:
- Nagy dolog! Dobjon át a korláton a szárazföldre!
:-)

Egyébként én nem hiszem, hogy a mérések pontosak lettek volna, ahogy azt sem, hogy a hangsebességet át tudná lépni pusztán a gravitáció erejével. ugyanis az emberi testnek is van homlokellenállása, és 35 ezer méteren is van némi levegő, még ha kb. 50-szer ritkább is, mint a földfelszínen (de lefelé haladva rohamosan sűrűsödik, 20 km-en már csak 1/20 az arány).
Szóval nekem kb. olyan kamuíze van az egésznek, mint amikor nyáron pár hónapig találtak a fénynél gyorsabb adatátvitelt, ráadásul rézdrótban. Aztán persze kiderült hamar, hogy elbaszott valaki valamit, és mégse volt gyorsabb a fénynél.

Mindezt anélkül mondom, hogy fikáznám az ürge teljesítményét, mert tényleg nem volt semmi, amit végrehajtott.
Csak nem kéne átlendülni a Grimm testvérek birodalmába.

@Jofiu:
Azért nem lehetett egyszerű. Még úgy sem, hogy persze az ejtőernyőröknek van magasságmérőjük, hogy mikor nyissanak. De azért nem lehetett egyszerű egy (szerintük 1300, szerintem 800-1000 km/h) körüli sebességről lefékezni olyan 250 környékére, hogy aztán ne szaggassa le a kezét-lábát a kinyíló ejtőernyő zsinórzata.

@Patreides:
Vadászgép eddig már nem megy fel, mert kevés a levegő az égéshez (torlósugárhajtóművel is), folyamatos oxigénbetáplálással meg igen drága lenne. Anettkát is úgy vitték fel, hogy a gép 25 ezren felgyorsított kb. 2,5 Machig, aztán hasrahúzta a pilcsi a botot, és ment felfelé, amíg a lendület vitte.

(A legmagasabb cirkálómagassága az SR-71 Blackbirdöknek volt, de azok is 30 km alatt ballagtak a maguk 3200 km/h-jával. Ennél többet csak a MiG-25 tudott, de az sem sokkal - talán 200 km/h -, és csak rövid távon, míg az SR-71 hosszan, igaz, annak meg egyetlen fegyverzete a fényképezőgép volt (kémrepülőgép).)

Persze a világűr valahol 150 km környékén kezdődik, ami annyira nincs messze, átlagos kocsival (pl. az én 1200 éves és 1400 köbcentis, 60 lovas Opelemmel) is csak egy óra (160-at tud különösebb küszködés nélkül, de sík úton padlógázzal pár perc alatt feltornázza magát 180-ig is, de azt már nem szereti). Csak felfelé. :-)
Quentin vagyok Montargis-ból 2012.10.18 03:13:21
Bocs, elbasztam. Akkor még egyszer:

Szabózolika meg több milliószor gyorsabb a fénynél. Mire a fény elért a képernyőtől a szeméig, már meg is írta és ki is rakta a cikket, ezzel a címmel:

Baumgartnet a fénynél is gyorsabb

(Az idiótája.)
Röhej, hogy az Indexnél - ahol van ráadásul ámítógépész rovat is - 20 év alatt nem fedezték még fel az F7 billentyű feladatát (mert nem, annyi a szar helyesírású cikk).

@Megdobbent:
Na ja, ahogy Rejtőnél is mondja Vágner úr, amikor Fülig Jimmy megfenyegeti valahol az Indiai-óceán közepén, hogy átdobja a korláton a tengerbe:
- Nagy dolog! Dobjon át a korláton a szárazföldre!
:-)

Egyébként én nem hiszem, hogy a mérések pontosak lettek volna, ahogy azt sem, hogy a hangsebességet át tudná lépni pusztán a gravitáció erejével. ugyanis az emberi testnek is van homlokellenállása, és 35 ezer méteren is van némi levegő, még ha kb. 50-szer ritkább is, mint a földfelszínen (de lefelé haladva rohamosan sűrűsödik, 20 km-en már csak 1/20 az arány).
Szóval nekem kb. olyan kamuíze van az egésznek, mint amikor nyáron pár hónapig találtak a fénynél gyorsabb adatátvitelt, ráadásul rézdrótban. Aztán persze kiderült hamar, hogy elbaszott valaki valamit, és mégse volt gyorsabb a fénynél.

Mindezt anélkül mondom, hogy fikáznám az ürge teljesítményét, mert tényleg nem volt semmi, amit végrehajtott.
Csak nem kéne átlendülni a Grimm testvérek birodalmába.

@Jofiu:
Azért nem lehetett egyszerű. Még úgy sem, hogy persze az ejtőernyősöknek van magasságmérőjük, hogy mikor nyissanak. De azért nem lehetett egyszerű egy (szerintük 1300, szerintem 800-1000 km/h) körüli sebességről lefékezni olyan 250 környékére, hogy aztán ne szaggassa le a kezét-lábát a kinyíló ejtőernyő zsinórzata.

@Patreides:
Vadászgép eddig már nem megy fel, mert kevés a levegő az égéshez (torlósugárhajtóművel is), folyamatos oxigénbetáplálással meg igen drága lenne. Anettkát is úgy vitték fel, hogy a gép 25 ezren felgyorsított kb. 2,5 Machig, aztán hasrahúzta a pilcsi a botot, és ment felfelé, amíg a lendület vitte.

(A legmagasabb cirkálómagassága az SR-71 Blackbirdöknek volt, de azok is 30 km alatt ballagtak a maguk 3200 km/h-jával. Ennél többet csak a MiG-25 tudott, de az sem sokkal - talán 200 km/h -, és csak rövid távon, míg az SR-71 hosszan, igaz, annak meg egyetlen fegyverzete a fényképezőgép volt (kémrepülőgép).)

Persze a világűr valahol 150 km környékén kezdődik, ami annyira nincs messze, átlagos kocsival (pl. az én 1200 éves és 1400 köbcentis, 60 lovas Opelemmel) is csak egy óra (160-at tud különösebb küszködés nélkül, de sík úton padlógázzal pár perc alatt feltornázza magát 180-ig is, de azt már nem szereti). Csak felfelé. :-)

Ja, a centripetális erő befelé hat, attól biztos nem ájul el senki. Centrifugális erő meg, mint a fizikusoktól tudjuk, nem létezik. :-)
„Nem szép dolog” – így összegezte véleményét a fizetéscsökkentést felvető kormányzati törekvésekről Simor a fentiek alapján és az alapján, hogy a Fidesz-kormánynak most jutott eszébe elővenni a témát, nem pedig elődje, Járai Zsigmond jegybankelnöksége…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.06.21 22:54:40
@geszvat:
Pont olyan jegybank, mint a MNB.
Érdemtelenül jól bánik a Tesco - az ír Tesco legalábbis - Magyarországgal: azt a hamis képet keltik a vásárlókban, hogy Pumaföld egy ugyanolyan príma gasztronómiai fészek, mint egy olasz nagyváros. Balapety egy ír hipermarketben vásárolt olasz szalámiválogatást fotózott le, a…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.06.14 16:46:40
@sambalabammbumbumm:
És az megvan, hogy a labancok a Habsburg-párti MAGYAROK voltak, és nem az osztrákok?
Angéla csodás ajándékot eszelt ki nekem: beváltotta a legalább egy éve tett ígéretét és lement hídba. Tornászlány volt egykor a szentünk, pár év kihagyás után is simán hozta a gyakorlatokat. A fotókat nézve ugyan nem volt teljesen elégedett: „görbén áll a lábam, nem…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.06.01 00:59:51
B-oldal A KISS Budapesten 2010.05.31 08:00:00
Régi idők rákenrollja. Kitörő erővel és energiájuk teljében adott jó hangulatú koncertet 28-án pénteken a Sportarénában a KISS együttes. Látványos SHOW elemeket felvonultató színpadi produkciójukra régi és új lemezeikről egyaránt válogattak számokat de a 36 év alatt…..
Raymond Domenech minimum ellenszenves és a vébé után távozik a válogatott kispadról. Az 58 éves tréner játékospályafutása nem annyira jelentős, mint a korosztályos és a nagy francia válogatott élén eltöltött 17 év. 1993-ban kerül az U21-es válogatott…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.30 21:24:58
@robot_:
A portugálok legjobb esetben is a 4 között esnek ki, de lehet, hogy addig sem jutnak, bármennyire szimpatikusok is (pláne azok után, amit Fehér Miklós halála után tettek).
A hollandok dettó. Valahol útközben mindig megzakkan nekik a szekér (lásd 2 éve az oroszok ellen, pedig a franciákat félgőzzel focizva radírozták le a pályáról, Robben gólját meg hitetlenkedő gólörömét azóta is látom magam előtt). És ezek azért nincsenek annyira erősek és egységesek, mint a 74-es meg a 78-as csapatuk, van néhány (esetenként érdemtelenül) sztár meg egy csomó vízhordó.
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.30 21:28:22
@RAMBO:
Csatlakozom.
(Azt mondjuk nem értem, hogy Henry mellé Trezeguet-t miért nem lehet beválogatni, mikor kb. egymás gondolatát is tudják.)
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.30 21:29:49
@A kód neve Merkúr:
Hát a franciára azért nem használnám a kultúrnép jelzőt, az tény.

Egyébként nem, én az vagyok, aki anyádat dugja, add oda neki a nekem szánt pénzt, majd legközelebb ideadja.
Glenn Danzig az utóbb években csak arról volt híres, hogy töketlenkedik. Egyrészt a bulvármédia azon röhögött hetekig, hogy egy nagydarab, de nála kevésbé kigyúrt ember jóformán egy legyintéssel földre vitte a keményen pózoló rocksztárt, másrészt pedig a Misfits az ő…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.30 16:42:55
@krferi:
Na ja, Glen bátyó közel sem egy óriás termet.
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.30 19:05:39
@Lamorak:
Én elég rendszeresen azzal foglalkozom, de te ezek szerint nem nagyon értesz hozzá.
(Illetve a másik lehetőség, hogy valószínűleg nem a magyar az anyanyelved.)
Különösen nagy kedvencem az a helyzet, amikor valaki bunkó dolgot művel, lehetőség szerint olyat, ami egyben veszélyes is, aztán amikor ez valakinek nem tetszik és annak valamilyen módon hangot ad, akkor jön a megtorlás. Renegade is egy ilyet írt meg, miután buszon ülve nézte végig…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.30 16:31:35
Ákos, Tankcsapda, Magna Cum Laude @ Szeged, Dóm tér 2010.05.22. A századik születésnapját ünneplő Délmagyarország kölcsönkérte Szegedtől a Dóm teret, elhívta Ákost, a Tankcsapdát meg a Magna Cum Laude zenekart, felállított egy színpadot a fogadalmi templom kapujában, szembe…..
Szamárpad Diplomátlan diplomások 2010.05.21 12:40:00
Egy, a saját nyelvén beszélő nemzet vagyunk. Külföldön meg csak mutogatunk, kézzel és lábbal, mi az, hogy nem érted mit akarok – csattanunk fel. Ez van, valahogy nálunk nem divat külföldiül beszélni. Viszont ’96 óta a diploma megszerzésének feltétele a nyelvvizsga.…..
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.21 17:29:26
@monstermagnet:
És mindez ki a faszt érdekel?
Aki tovább akar fejlődni, megtanul majd 1-2 akárhány nyelvet a diplomája után.

De ne legyen már feltétel a nem nyelvszakos diplomához.
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.21 17:50:01
@ZF2: @radiris:
És szerintetek azok közül hánynak volt nyelvvizsgája, akikkel beszéltetek?

Mert konyhanyelven a fiatalok (kb. 30 év és az alatt) többsége elbrekeg valamilyen nyelven nálunk is, elég lemenni kb. bármelyik szórakozóhelyre, hogy ezt tapasztald.

De minek a diplomához nyelvvizsga?
Ez baromság.

(Ja, az angolul 500 millióan és a spanyolul 400 millióan egyaránt téves, egyik felfelé, másik lefelé.)
Quentin vagyok Montargis-ból 2010.05.21 17:55:36
@radiris:
Mellesleg mondjuk egy hollandnak nem nagy kunszt megtanulni németül vagy angolul, egy svédnek, dánnak, norvégnak szintén. Kb. mintha egy erősebb nyelvjárást tanulna a saját nyelvéből.
(Vagy a szláv, illetve újlatin anyanyelvűeknek egymás nyelvén; igazából tanulniuk sem kell, egész jól megértik egymást, voltam ennek párszor fültanúja és alanya is: Olaszországban egész jól elboldogultam spanyolul, és Bulgáriában meg az egykori Csehszlovákiában oroszul - mindezt úgy, hogy én mondtam a mondandómat az általam beszélt nyelven, a helyiek meg válaszoltak a sajátjukon, amit én persze nem mindig értettem.)

Mi magyarok e téren bizony hátrányban vagyunk, a nyelvünk rendszerének alapjai sem hasonlítanak az indoeurópai nyelvekéire.
(Sőt, a finn és az észt is elég távoli - bár ők egymást szintén egész jól megértik nyelvtanulás nélkül is.)
Miközben a focihíreket túrtuk, észre sem vettük ezt a videót, a Homár viszont megtalálta. Na jó, nem a törzsutasok álltak spontán össze, a videó a buszközlekedést népszerűsítő kampány része, de akkor is zseniális és Mukhtar tényleg nem tudott semmit az egészről. ..