Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bucii

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikron Mit fedezünk fel 2011-ben? 2011.01.04 23:37:00
Megkezdődött az új évezred második évtizede, 2011-et írunk. Az évszám 1999-hez és 2003-hoz hasonlóan prímszám, de ennél valószínüleg lényegesen fontosabb dolgok is kapcsolódnak majd az idei esztendőhöz. Számos terület van a tudományban ahol érdekes eredményeket…..
Hajmeresztő ötlettel állt elő a román űrügynökség, miszerint egy ballon valamint  kábellel egymás után kötött rakéták segítségével eszközt juttat a Holdra. Kreativitásban és eltökéltségben aligha szenvednek hiányt a Román Aeronautikai és Kozmonautikai…..
Öt évvel elődje kudarca után sikeres starton van túl a földi jégtakarók vastagságát, kiterjedését vizsgáló Cryosat-2 űrszonda. Az ESA Earth Explorer programjának újabb tagja a Föld krioszféráját fogja vizsgálni. Az evidens, hogy a sarkvidékeken csökken a jéggel borított…..
Ma repülhet az első (és borúlátók szerint talán egyben utolsó) tagja az Ares programnak, az Ares I-X tesztrakéta. Az indítási ablak magyar idő szerint 13:00-tól kezdődik, és szuborbitális repülésről lévén szó, jó sokáig, négy órán át nyitva is marad. A legfőbb akadálya…..
India október 22-én felbocsájtotta első Hold-szondáját, a Chandrayaan-1-et. Ezzel az ötödik országgá/szervezetté vált, ami elérte égi kísérőnket a Szovjetunió, USA, Japán, az ESA és Kína után. Az űrszonda a "szokásos" nagyfelbontású kamera, spektrométerek és…..
Mint ismeretes, két hete és egy napja leállítottuk az Ed Mitchellnek, a Holdon járt tucatnyi ember egyikének szegezendő kérdések gyűjtését blogunkon. Ezúton is köszönjük a kommentelői aktivitást mindenkinek! A szép számmal összegyűlt kérdések közül Gaius Balthar és…..
Bucii 2008.09.19 17:22:06
Hmm, még jönnek ide a kommentek, akkor gyorsan idelinkelek egy forrást, ahol elég sok hoax állítást tételesen cáfol a szerző:

www.braeunig.us/space/hoax.htm

(Meg köszönöm a utolsó 10 cikk listáját, bár még nem kellett használnom, nem sikerült annyival lemaradnom az utóbbi edőkben :) )
Laza lelki tartással Columbia 2008.09.16 00:21:00
Na, szóval, hát ismét megjártuk Columbiát. Részt vettünk egy végtelenül izgalmas előadáson, csupa-csupa újdonságot hallottunk... :P. Végre meghallgathattam 50-szerre is, hogy hogyan érdemes kommunikálni általában a gyerekekkel. Wazze, nekem a négy gyerekemből három autista....…..
Minden a legnagyobb rendben zajlott, mikor hétfőn hajnalban a Mars északi sarki régiójában leszállt az USA legújabb marsszondája, a Phoenix. A földi csapat legnagyobb örömére a procedúra a legkisebb probléma nélkül zajlott le. Az atmoszférikus belépés során a kapcsolat végig…..
Lehet, hogy a brit állampolgároknak hamarosan nem kell majd külön Big Brother valóságshowt nézniük a televízióban ahhoz, hogy valakinek minden mozdulatát figyelemmel kísérhessék. Ha egy tervezet megvalósul, ők maguk lesznek az alanyai annak a megfigyelésnek, amelyben minden…..
Michael Griffin képviselőknek küldött levében explicite kizárta az orosz Progresszek bérlését/vásárlását a Shuttle flotta nyugdíjba küldése utáni időszakban, ezzel teljes egészében a COTS (Commercial Orbital Transportation Services - gyk kereskedelmi űrszállító…..
A Space Florida emeli a tétet, az állam kormányzósága által is támogatott szervezet két millióval megemeli az első célba érő jutalmát ha az indítást Floridából hajtják végre. A hivatalos indoklás szerint a Space Florida célja ezzel a gesztussal Florida állam szerepének…..
Belsőség Dráma és ünnep 2008.04.05 19:59:00
Ahogyan fokozták a párbajok az izgalmakat, úgy csökkentette a hideg az emberek testhőmérsékletét itt a drift EB-n. Géza és Ádám párbajában Géza autója megütötte Ádám BMW-jének a hátulját, így sokáig kérdéses volt, hogy Ádám tudja-e folytatni a versenyt. Nagy volt a tét,…..
Az esetleges szivrohamert elnezest, kellemes aprilis elsejetAmi korabban volt:Vége, befejezem a blogot. Nincs értelme tovább csinálni, csak az időmet viszi, az űrkutatás senkit sem érdekel kishazánkban (vagy én írok szarul, ki tudja). Már egy hónapja csak takaréklángon tudtam…..
20:45 elindult. erre sem fogadtam volna.20:44  leemelik a sapkát a tankról20:43 a hidraulika teszttje folyik, hamarosan nyomás alá helyezik az üzemanyagtankokat20:40 - Elkezdődött a T-9 perces visszaszámlálás, visszavonják a fehérszobát tartó kart. Az időjárás jó, egyelőre…..
Mandiner blog A www szerelmesei 2008.01.23 09:43:00
 A '90-es években mindannyian megtanultuk, hogy az internetes cím úgy kezdődik, hogy www, aztán jön a domain név. Technikailag ez már akkor sem volt feltétlenül így, a www nélküli változat webcímként használatának nem volt elvi akadálya. Sokak fejében a mai napig tartanak a…..
Egy eleddig elképzelhetetlen koncepció kezd egyre szélesebb körű támogatást nyerni az USA-ban, ahogy arról a Washington Post is beszámolt nemrégiben. Egyes kongresszusi képviselők a NASA által jósolt kockázatokkal nem törődve 2010 után is reptetni szeretnék az elvileg azévben…..
Negyven éves műszer miatt nem indulhat idén az Atlantis űrrepülőgép, így tovább késik a Nemzetközi Űrállomás bővítése.Az eredetileg csütörtökre kiírt indítás egy aprócska, Apolló korabeli, a 60-as években kifejlesztett technológiára épülő műszer miatt hiúsul meg,…..
Élő skypecast közvetitést adunk a Discovery inditásáról október 23-án magyar idő szerint 15 órától 18 óráig. Szó lesz az űrállomás fejlesztéséről és az űrrepülőgép biztonsági szakértőinek aggályairól is.A közvetités oldala a skype.com-on. Csatlakozni az ingyenesen…..
Edét az űrbe Szaporodtam 2007.10.02 15:42:00
Az imént meglátogatott Eszmeralda, a csajom. Szaporodtunk. Remélem, látom még felnőni félmilliárd utódomat, bár erre csak akkor lenne esélyem, ha magammal vinném őket az utazásra: én fénysebességgel távolodom majd a bolygótól, így sokáig fogok élni, míg ők elpusztulnak…..
addict Hirdessünk Hitlerrel 2007.09.17 08:18:00
Jézus és a beviagrázott nyugdíjasok után folytatssuk reklámetikai kirándulásunkat, ezúttal azt a kérdést körüljárva, vajon szabad-e, érdemes-e a világ valaha élt egyik legelvetemültebb gonosztevőjével egy reklámban viccelődni, és ismertségét egy termék hirdetéséhez…..