Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nóóri

27 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan gondolkodtak és gondolkodnak azon, mivel lehetne mosolyt csalni az emberek arcára, mi az, ami képes őket kirángatni a hétköznapok rohanásából, mókuskerekéből. Tökéletes válasz nincs, de egy megközelítőleg tökéletes mégis van. Ha egyszerűn személyként kezeled őket. Nem…..
  - Visszafogás! P125. (Ó mondtam már, hogy köszönöm a reggeli kakaót? Kiléptem az ajtón és már ott is volt az asztalon, mintha csak otthon lennék.)- Újonc! P150. (Hallod az a pisztráng, beleettél? Ha már egyszer ökológiai tisztogatás volt, érted... halgazdaságok és a…..
 Már egy jó ideje ugyanoda jártam fodrászhoz. A hölgy ismert engem és a hajam kezelhetetlenségét, elég volt csak annyit modanom: rövidre vagy nagyon rövidre, és már vágta is. Mindig megcsodálta, hogy hogyan lehet ennyi hajam, és ha tehetné velem indulna egy fodrászversenyen...…..
A következő bejegyzés talán kissé kusza, de remélem adhatok vele valamit nektek:Sokan  úgy tartják, hogy egy párkapcsolatnak nem lehet úgy vége, hogy egyik fél se sérüljön és a jó viszony megmaradjon. Akit csak megkérdeztem, mind azt mondta, hogy a volt…..
... ami talán nincs is. De hátha mégis...        FákFák. Suhogó lombuka szélbenáll, a megmásíthatatlan.Mert mi lesz már, hajön a tél, és tép lombotfáradhatatlan.Azt hiszi tán, tett valamit,s az megmásíthatatlan.Várok tovább, s nézemaz…..
A szépen hangzó cím kicsit talán költői túlzásnak hathat, ám hazafele jövet mégis csak ez ugrott be az elmúlt néhány óra élményéről. Új családom meghívására résztvettem az idei Akadémiai beszámolón, ahol is a doktoranduszok és phd-sok, vagy kutatók tartottak előadást…..
Egyik kedves sorstársunk szomorú vagy inkább már már tragikomikus esete a témaválasztással. Nem elrettentésnek szánva közöljük, de jobb ha látjuk, bizony ilyen is előfordul. A vége kicsit negatív kicsengéstől terhes, de az ő helyzetét megértve nem is várhatunk pozitív…..
2010 november 27. Leesett az idei tél első hava! Nem tudom, ki hogy van ezzel, de mikor péntek (nov. 26) éjjel ráeszméltem a szakadó hóra, gyermeki lelkesedéssel ugráltam a kavargó pelyhek között. Reggel csak fokozódott az öröm, mert addigra a mi környékünkön már jó tíz centi…..
Nem kell megijedni, sem nem lesz szó evolúcióról, ősrobbanásról vagy tyúk és tojás kontextusról, csupán csak egy apró commentelésre invitálás. Felkértek, hogy írjak egy cikket arról ,miért éri meg egy kis létszámmal működő szakot választani a nagy tudományegyetemekkel…..
Fura dolog az érdeklődés, még furább dolog a bizalom. Az ember örök kereső, ha biológus meg végképp, és ha piciny karunkra téved, egy év kiképzés után ott találja magát, hogy választania kell egy feldolgozandó témát, ami van, hogy csak egy fejezet az életéből, van, hogy…..
 Nos, ez az a mese, amit Nóóri kérésére írok meg, mert kissé idejemúlt lett időközben.Július utolsó hétvégéjén részt vettem a European Open in Agility nevű rendezvényen. Ez tulajdonképpen egy Európa bajnokságnak felel meg a sportágunkban, csak épp nem úgy hívják…..
"Atyaég, ez egy rozmár!"De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük ott, ahol egy átlagos egyetem, átlagos karának, átlagos szakán tanuló hallgató napja kezdődik. Óracsörgés, szinte már hiányzó utazás a piros hetes, vagy a kukacvillamos fedélzetén, majd a megérkezés az…..
Úgy tűnik, az első évem a biológia szakon egyben az utolsó is: szeptembertől a SOTE orvostanhallgatója leszek. Bánom is, meg nem is. Bánom, mert egy nagyon jó csapatot kell otthagynom, mert hiányozni fognak a tanárok, a barátaim, az órák, a kis létszám. Bánom, mert most majd még…..
Mi sem tudtuk mire számítsunk és a szervezők se számítottak ránk. Hallottunk hideget, hallottunk meleget, rólunk meg nem hallottak semmit. Így indult a terepgyakorlat drávai része. Mondhatnám, hogy nem volt jó,mert a világ végén volt (a szó mindenfajta értelmében) és a…..
Nóóri 2010.08.07 12:08:27
@Aropa: Megszűntetni semmikép nem szabadna a terepgyakot, inkább csak egy kis vérfrissítés kellene. Maradhatna a Dráva is, csak mondjuk egy másik részét fedezhetnénk fel, pl.: Gemencet, bár oda biztos nem könnyű bekerülni
Ha meg új vizekre eveznénk, akkor még szóba jöhetne a Zemplén is.
1. A Borsodi Volán nem a BKV, nem mindig írják ki a megállókat és valahol a Bükk szívében van egy Rókafarm.2. A világ leggusztább étele a gombás rántotta, de csakis nagy edényben, 40 tojásból.3. Az orchideák itthon kicsik, gyönyörűek, és az út mellett nyílnak. Furcsa…..
Már látom, ahogy páran felhúzák piciny szemöldöküket, de ítélet helyett menjetek el előbb a Természettudományi Múzeumba és nézzétek meg a "Hatlábúak birodalma" kiállítást. Egy kis reklám következik...Tudtad emekkora a világ legnagyobb légyfaja?mitől…..
Egy hatvanas házaspár a 35. házasságiévfordulóját ünnepelte egy romantikus kisvendéglôben. Hirtelen megjelent az asztaluknálegy icipici tündér, és azt mondta:– Amiért ilyen csodálatos példát mutattatokmásoknak a hosszú, boldog házasságra,most mind a ketten kívánhattok…..
Bár a bárd csattog felettünk, a humort nem söpörhetjük a rendszertan táblázatok alá, ím egy kedves kis gyöngyszem:A kisbéka elmegy a jósnőhöz a jövőjéről érdeklődni:- Kedves kisbéka, belenéztem az üveggömbömbe és megláttam a jövőd. Holnap fényképező gépek csattognak…..
Elérkezett az idő kicsit megismerkedni a biológia terepi részével, végre szikrázó napsütés és frissen rajzó szúnyogok vártak ránk az ócsai madárvártán. Kicsit belenézhettünk hogyan zajlik a madárgyűrűzés, aminek számomra az egyik mai napig rejtélyes része, ahogyan a…..
Nóóri 2010.05.12 21:32:40
@yoska: Ha nem csak teljesen az ember tehet a dologról, akkor is kicsit vissza kéne venni az energiafogyasztásból, meg a széntüzelésből...igyenkor jönnek az esélyegyenlőségi aktivisták, hogy de hát Indiában és Kínában is megérdemlik az emberek, hogy autójuk legyen, azonban akkor aztán elszabadul tényleg a pokol. Inkább mi a fejlett világ kéne, hogy a minimálisra redukáljuk a fogyasztásunkat. Egy próbát megér, ötletei biztos nem egy emberkének vannak.
Csak, hogy valami vidámabb is legyen a természtevédelem keserű nehézségei mellett, megírom a mai nap nagy aranyköpését.Nap közbeni lyukasóránkat Z-tanszéki pihengetéssel töltöttük. Haladt az idő, és Anna felsóhajtott:- Kéne menni tanulni...Erre Nóri megnézte az…..
A most következő cikk megtalálható az origo tudomány rovatában is, de az elolvasás közben éreztem, hogy ide is ki kellene rakni. Egyszerre döbbentett meg és erősítette meg bennem azt amit már eddig is tudtam, egy országban csak addig működik a természetvédelem, amíg valakinek a…..