Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dVn

230 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oldja fel a kognitív disszonanciát, bárkire is adja le végül a voksát. Oltsa le politikai agitátor rokonait, haverjait, szomszédait, ha ekézni kezdik szavazata miatt. És legfőképpen mentse fel magát, ha úgy dönt, távol marad az urnától. Megmondjuk, kire, miért ne szavazzon az EP választáson.  ..
Nincs annál nagyobb büszkeség, mint hülyének lenni a matematikához. Nem kell szégyellni, nem kell magyarázni a bizonyítványt, elvégre rengetegen utálják és ugyanúgy rossz eredményeket értek el benne. Nem is gondolnánk, de ezzel generációknak ágyazunk meg ahhoz, hogy a problémamegoldás ősi…..
dVn 2019.05.09 09:41:01
@Majdénmegmondom: Örülünk a sikereidnek. Egyetértünk abban, hogy a matematikából szerzett jó jegyek önmagukban nem garantálják a sikeres boldogulást az életben. Ugyanakkor a te egyedi példádból ne vonjuk le azt a következtetést se, hogy a matematika tanulás értelmetlen és a "matekzsenik" a világ leghaszontalanabb teremtményei. Cikkünk egy szóval sem állította, hogy aki gyengén teljesít matematikából, az nem viheti semmire az életben, sokkal inkább arra keresi a választ, hogyan lehetne a matematikát mindenkivel megszerettetni és legyőzni a matematikai szorongást. Ami pedig a matekzseniket illeti, nélkülük a mai világban gyakorlatilag semmi sem működne, nem tudnál telefonálni, nem működne a navigáció, de még a bankszámládról se tudnál pénzt felvenni (a példákat nyilván napestig lehetne sorolni).
Elvarázsolt Kastély A remény 2017.08.22 23:26:34
Olvasd el, ha úgy érzed, elveszítetted. Oszd meg, ha úgy érzed, valaki éppen most veszíti el. Vagy tedd el azokra az időkre, amikor ezek közül bármelyik bekövetkezik...
Elvarázsolt Kastély Billog 2017.04.25 10:13:29
Mindenki retteg tőle. Mindenki próbálja elkerülni. Akire rányomják, annak végképp befellegzett. Ha Te, állampolgár mégis kacérkodnál a gondolattal, vajon milyen lehet, intő példaként szolgáljon Neked az alábbi történet...
dVn 2017.04.26 17:53:11
@s: Köszönjük a kedves, kulturált észrevételt és az építő kritikát. A hibát javítottuk. Szerkesztőségünk beíratta a szerzőt egy OKJ-s helyesírás tanfolyamra, elkerülendő olvasóink idegrendszerének további borzolását.
dVn 2017.04.30 17:40:17
@s: kain problem?:)
Lúzerfalván nem kell félni a felnőtté válástól. Itt mindenki örökre gyerek maradhat, és kedvére játszhat a világ legdrágább homokozójában. Biztonságáról és örök nyugalmáról pedig mindenki imádott ovibácsija gondoskodik...
A kormányzat ködösít. Az ellenzék próbál úgy tenni, mintha lenne. A lakosság pedig összeesküvés elméleteket gyárt Soros Györgytől az illuminátusokon keresztül a Habony művekig. Ideje, hogy valaki megint tiszta vizet öntsön a csordultig telt pohárba. A Súúúhanterek visszatértek és újra akcióba lendül…..
dVn 2016.09.28 14:20:47
@Lémusz: Köszönöm:)
Most aztán nem lennénk Orbán Viktor helyében. Pukli és a felbőszült tanársereg könyörtelenül kiadta a jelszót: szájber gyerek, kérjél bocsánatot! Különben? Különben dühbe jönnek és egy csapásra elsöprik a népet sanyargató viktatúrát...
Le az aljas imperalista, neoliberalista, liberálbolsevista halottak napi ünnepléssel, a hollywoodi halloween giccsparádéval! Íme, a hamisítatlan, világon egyedülálló, illiberális, népnemzeti, keresztény halálünnep egyenesen Lúzerfalváról! A Vajnágh Domokossal készült…..
Lúzerfalva határában, előre a lenini úton, egy isten háta mögötti kocsmában akadtunk rá a világból kiábrándult, a magyarság sorsának jobbításáért vívott reménytelen küzdelmekbe belefáradt és a közélettől megcsömörlött álmodónkkal, az Elvarázsolt Kastély szellemi…..
Rejtélyes jelenség ütötte fel a fejét. A varázsceruza egy csapásra eltüntette a demokratákat. Meg a liberálisokat. Meg a szólásszabadság minden feltétlen hívét. Pedig néhány napja még több milliónyian vonultak Párizsban. Világszerte „Je Suis Charlie” feliratokkal…..
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Az imperialista hatalmak újabb és újabb kísérletet tesznek (népi) illiberális demokráciánk megdöntése érdekében. Most éppen vaddisznókkal támadnak ránk! Míg a magukat a szabad világ részeinek hazudó, vallásgyalázó, multibuzikulti…..
Újabb véres merényletet követtek el humorral felfegyverkezett fundamentalista terroristák péntek reggel a Komolyság Nemzetközi Központja ellen. A merényletben több százan vesztették életüket, és további százak kerültek kórházba súlyos, nem ritkán életveszélyes…..
A négyszögletű kerek erdőben, ahol már száz éve tart a hét szűk esztendő és ahonnan képtelenség kiseperni a sötét középkort, az emberek egyetlen szórakozása a vásári bábjátékos rekeszizmokat nem kímélő előadása maradt, akinek személye mindeddig homályba…..
Nincs több tépelődés, nincs több tanácstalanság! Nem árulunk tovább zsákbamacskát, magasról teszünk az elfogulatlan, pártatlan tömegtájékoztatás hamis illúziójára és kerek perec megmondjuk a tutit.   A négyszögletű kerek erdő népe újra választani készül. Mivel a…..
A világ legmegdöbbentőbb írása, amelyet valaha is olvastál. Igaz történet alapján. Szigorúan csak egészséges öntudattal és önbecsüléssel rendelkező, 18 életévüket betöltött olvasók részére!   Überc Ikivel senki se mutatkozott szívesen. Nem lájkolták, nem…..
A gép nyikorogva bár, de forog. Az alkotó meg sajnos sosem pihen. Luciferkó sosem adja fel,  ti meg azért küzdjetek és bízva bízzatok, ha másért nem azért, mert amúgy halálra unnátok magatok! Tragikomédia örökjáratban. Falanszter jelenet. Játszódik Lúzerfalván (hivatalos…..
Ki más vértezhetne fel minket jobban a jobboldali értelmiségivel szembeni verbálkaratéra, mint szerkeszőségünk szentfazeka, a keresztény-konzervatív-népnemzeti-turulszárnyakon-repkedő-csodaszarvas: Csicsó Ferenc.   Mielőtt belevágnék, szögezzük le gyorsan: valódi…..
Ha csak lehet, meneküljünk! Amennyiben mégis elkerülhetetlen, hogy megküzdjünk vele, íme itt az útmutató, hogyan szelídíthetjük meg és kezelhetjük ölebünkként még a legelszántabb fajtájukat is. A négyszögletű kerek erdőben a belterjes tenyészetnek köszönhetően…..
dVn 2014.04.16 14:25:01
@Trackers: Az már régen volt,ki emléxik rája:) Azóta megváltoztak, már ilyenjük is van: mszp.hu/szervezet/hataron_tuli_magyarok_tagozata
dVn 2014.04.16 15:14:37
dVn 2014.04.18 21:47:24
@doggfather: Ha kijózanodtunk a húsvéti pálinkázásból (utoljára kiélvezzük a legális pálinkafőzés gyönyöreit:), már jön is a folytatás.
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Novák Tamás: A…..
Már csak kettőt kell aludni, és itt az újabb fülkeforradalom, amikor végképp és menthetetlenül jobbra fordul sorsunk. Legalábbis a pártok ígéret dömpingje alapján. Utánajártunk az igazságnak. Mint megannyi, a demokráciáért aggódó honfitársunkat, minket is mélyen…..
A középiskolában kezdődött. Ártatlan dolognak indult, mint minden, ami a középiskolában kezdődik. Ő igazából nem is akarta, legszívesebben meghúzódott volna egy sarokban azzal kis bongyor hajú barna lánnyal, akivel hetek óta szemezgettek a folyosón. A haverok azonban addig…..
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren innen, de az üvegzseben túl, ahol az erdőben a rezsidémon dúl, volt egyszer egy kis falu, amit Felisútnak hívtak, közvetlenül Leisút szomszédságában. Leisút egy gyönyörű, fenyvesekkel vadregényes tájon terült el, takaros…..
Nincs más út csak a Viktor útja, bármit hoz reánk. E földön nála nincs nagyobb erő. Az Alaptörvényre esküszöm, hogy hozzá hű leszek, és nem hátrálok meg a rezsiharc elől (Szörényi-Bródy: István a király c. Rockoperája után szabadon). Fukusima a katasztrófa…..
dVn 2014.01.17 12:42:03
@Rive: Köszönet az észrevételért! Fotó cserélve.
dVn 2014.01.17 15:51:35
@Moin Moin: Szerintem a dalszövegből kiderül. A korábbi posztban megtalálod a fordítást is és néhány fontos háttérinfot a Kraftwerkről.
dVn 2014.01.17 17:45:50
@Moin Moin:
1. És a "Radioactivity is in the air for you and me" szerinted az atomerőművek támogatásáról szól? Ezek alapján az "I program my home computer / Beam myself into the future" is a számítástechnika előtti méltóságteljes térdre borulás?
Túl azon, hogy az eredeti verzió valóban még a rádió - aktivitással poénkodik.

2. Mellesleg nem azt írtam, hogy a Kraftwerk írta a dalt eredetileg is atomenergia ellenes himnusz célzattal, hanem hogy az atomerőműveket ellenzők nyomatják ezzel a céllal. Később viszont már ők maga Krafwerk is ebbe az irányba mozdította a dalt.
Eleged van a média által eléd dobált gumicsontokból és a szűnni nem akaró ízléstelen bulvárpletykákból? Most megtudhatod, mi zajlik valójában a magyar politika hálószobájában. Mi van a Kerényi levél, a Magyar Krónika meghiúsult alakuló ülésének hátterében, miért lesz…..