Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luky91

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Luky91 2012.10.31 01:20:33
Hát megáll az ész! És ezt jó értelemben mondom. Nagyon nagyon nagyon klassz irás. Csak most jutottam el hogy elovassam, de egyáltalán nem bánom. Gratulálok hogy mindent szépen összehozott, óriási mázli volt hogy megtalálta újra az autót, és végül (persze utólag könnyű okosnak lenni) de jó döntést hozott, sőt az egyik legjobbat hogy ebbe belevágott. És persze annak is örülök hogy végül el tudta vinni a szüleit meg a nővérét Bécsbe, mert ez egy megható pillanat felidézni a szép múltat, és evvel gondolom mindannyiukat boldoggá tette. És ez felbecsülhetetlen, került is idáig amennyibbe került.
Még egy gondolat, olyan jó látni, hogy nem csak trendből vagy befektetésből veteránozik valaki (mert a sokan vannak azért ilyenek, tisztelet a kivételnek) hanem mert ténleg szereti és odaadással foglalkozik vele. Az már a sors fintora, és a piszok nagy mázlija hogy rátalált arra az autóra ami nagyban befolyásolta az életét gyerekkorában és sok családi emlék fűzi hozzá.

Őszintén szólva a mi családunkban is volt egy ilyen autó, egy gyönyőrü bordó szinű '87es Ford Sierra 2.3D GL, peugeot dizel motorral. Belátom nem egy kúltuszautó de egyszerűen imádtuk, és nagyon sok szép emlékünk van vele. Apám patika állapotba is tartotta. Igaz nem magának hanem nagybácsimnak vette először 90ben egy idős német bácsitól würzburgban, aki alig járt vele, és csak garazsba tartotta... Aztán nagybácsim sosem szerette meg, meg aztán a hargitai utak sem tettek jót neki. (ő székelyföldi, mi meg aradiak) Aztán 96-ban el akarta adni, és apám mindjárt mondta hogy ő szivesen megvenné. Szóval akkor került hozzánk az autó. (én akkor 5 éves voltam) Az autónak meglepő, de nagy baja sosem volt (bár apám taxizott is vele akkoriban), de a Sierrával rengeteget utaztunk, mint belföldön s külföldön. Nekem az volt az autó, az autók alfája és omegája, ami hát elhiheti nagy hatással volt rám. Aztán sajnos 2002 ben el kellett adjuk, mert házat épitettünk és kellet arra pénz. Sors iróniája, hogy a mi családunkban megfordult jópár autó közül, ez volt amit rekordidő alatt vittek el. 2 órát sem állt az autópiacon, már jött is az ajánlat, nem is alkudtak. Kellet gyorsan egy jó autó ami az emberünknek aki haza akart indulni Jászvásárba... (pont az ország tuloldalára) Mindegyikünk szerette, legfőképp én, aki emlékszem 2 hetet zokogtam miután eladtuk.

Jó sokat firkantottam én is ide, nem is untatnék itt senkit sem többet, csak ezután a cikk után valahogy kedvet és talán egy kis reményt kaptam rá hogy elmenjek és felkeressem a mi kis Fordunkat.
Mégegyszer gratulálok!
Tudom, hogy otthon sokan nem érzik át, mert nem érdekli őket, vagy egyszerűen csak sétagaloppnak gondolják azt a több, mint ezer kilométert, ami e mögött a két öreg autó mögött áll. Nem is baj, gondolják csak, hiszen valószínűleg sosem láthattak egy ennyire idős dolgot…..
A minap, egészen pontosan hétfőn volt az a remek Porsche-program, ahol Walter Röhrllel autózhattunk. És nem jöttem el üres kézzel. Megkértem ugyanis a világbajnokot, hogy legyen kedves az autogramjával update-elni a belépő flepnimet. Fogadjuk el, hogy ezzel a plasztiklap kis…..
Luky91 2010.10.23 02:21:31
Luky91 2010.10.23 03:01:40
Jó reggelt.A kérdés a következő.Hétfőn a Hungaroringre kivittem a TC hőmérőjét. Úgy háromnegyed ötkor, az újságíró-autóztatás vége felé elővettem, odaballagtam a Porsche Carrera GT2 RS jobb hátsó kerekéhez, ráirányítottam, és megmértem a hőmérsékletét. Aztán jól…..
Abban a pillanatban, ahogy a Ponton vételárát átadtam Sune Edmarknak abban a bizonyos domsjői nappaliban, már tudtam, hogy nem úszom meg az idei Ornbaut. Itt kezdődik a börze Ornbau, ez a Nürnberg-közeli falu a csórómercis (legalábbis az Adenauer/300 SL/170-es/Ponton kabrió-vonalhoz…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..