Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reekaa_p

33 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tervező: Joan Arnau and Carme Muñoz. 05 AM arquitectura forrás: Dezeen.com, 2012 április; Érdemes elbíbelődni a képeken-rajzokon: a szinteltolásos térbe bekerülő lépcső(rendszer) nemhogy elvenne, de hozzáad a tér használati (és kaland!) értékéhez! The house can be…..
reekaa_p 2012.04.16 15:10:14
Képes beszámoló az egyetem 2009-es oktatáspolitikai ankétjáról, Salzburgból. a kirándulás honlapja: aus.blogter.hu Nagyobb térképre váltás A magyar küldöttség kerékpáron érkezett: Salzburg, Kindergarten Halle 1 Architekturbüro 2001     …..
tervező: Barbara Brakenhoff - az épület a honlapján itt. A marie-claire 2012 első számában jelent meg (köszönet Virágnak!) az alábbi cikk (olvashatósághoz kattint!): Még nem látszik már igen: Nagyobb térképre váltás ..
elhangzott a Francia Intézetben, 2011. november 17-én.Városi közösségi kertekRosta Gábor politológus, „A városi tanya” című könyv szerzője, a közösségi kertekről beszélt röviden. New Yorkban már 1900 kertet művelnek helyi lakosok, melyek közül olyan példát…..
Kádár Bálint előadása ma!Érdekes, hogy míg a német vagy amerikai turisták Prágát vagy Bécset sokkal jobb városoknak tartják, a spanyol vagy olasz turistáknak általában Budapest az izgalmasabb, nagyvonalúbb és élettel telítettebb. A látogatók kulturális háttere nagyban…..
reekaa_p 2011.11.30 22:37:52
@Ponni: lájk!
Lehet így is... ajánlás Az fának szerelme bejegyzéshez  A világon máshol is : Élő szőlő híd Japánban ..
Jon Piasecki nevéhez fűződik a new york-i erdei ösvény. A köveket saját kezével egyenként faragta ki, illesztette össze, szállította a helyszínre. Szerinte a munkába fektetett energia, figyelem és türelem a részletekben mutatkozik meg igazán.   Mindezekre fény derül a…..
   ..
reekaa_p 2011.09.11 10:37:23
Köszönöm a válaszokat a rejtvényre, „sajnos” túl sokan ismertétek a házat, de így is jöttek érdekes és megfontolásra érdemes megfejtések – s történtek privát örömök. Mint írtam, a ház nekem meglepetés volt (kellő ismeret híján, volt akinek nem),…..
Egy jó terasz vagy erkély néhány négyzetméternyi zöld területet tud varázsolni a természettől mentes városi környezetben. Igen ám, de egy kellemes terasz kialakításakor számos problémával kell szembenéznünk: kicsi alapterület, bámuló szomszédok, árnyékolási…..
Építészet: MiAS Arquitectes 2007 Josep Miàs, Silvia Brandi, Adriana Porta, Maria Chiara Ziliani, Andreu Canut, Carles Bou forrás - és sok sok további kép: ArchDaily; Mikor a Barcelonai Építészeti Iskola hallgatója voltam (Barcelona School of Architecture - ETSAB), nagyon sokszor…..
Építész Stúdió / Felix Zsolt, Fialovszky Tamás Érdekes és jelzésértékű, hogy az Építész Stúdiónak ez már sokadik munkája amit fontosabbnak tartanak az ArchDaily-n megjelentetni mint az építészfórumon... Az épület egy meglévő szárny átalakítása, aminek - mint a vakolat…..
zappa pont Zappa idézetek 2011.05.18 20:00:00
Az elméletem szerint a zene jó, ez az egyetlen vallás, ami a lényeget karcolgatja. És bárki, aki valamilyen zenét hallani szeretne, az hadd hallgassa, mert az jó - attól az ember jól érzi magát. Ha tetszik, hadd menjen. Csak mert valaki másnak nem tetszik, az még semmit nem jelent - ez csupán egyéni…..
reekaa_p 2011.06.06 09:31:26
KOZ ARCHITECTES 2007-2010 28 szociális lakás 440 m2 Courbevoie negyed, Avenue de l'Arche A 3F csoport és Courbevoie Város Tanácsa 2007-ben írt ki pályázatot a Les fauvelles fejlesztési zóna utolsó megmaradt telkére. Kimondott cél volt "a szociális lakások új lehetőségeinek…..
reekaa_p 2011.05.26 15:28:28
@mB: igen, a korlát hm, nem lájk :(
de láttunk mi már hasonlót régebben :)
tarsas2010.blog.hu/2010/03/21/carabanchel_housing_dosmasuno_arquitectos
Magdeburg, könyvtár ismét - vagy ha jobban tetszik (e honlapról): a Salbkei könyvjelző -, Fazekas Kati találta az internet bokrai között (architext.com). Fent az építés első (nulladik) fázisa, amikor sörösrekeszekből építették fel az első, ideiglenes változatot. ...a lipcsei…..
reekaa_p 2011.05.11 16:16:59
A felejthetetlen Kétfarkú Kutya Párttól - ismeritek, ugye?..
reekaa_p 2011.04.25 19:33:06
Mi lehet ez? ************* ***************** ******************** ********************** ********************** ******************** ***************** *************  Tovább a megfejtésért...   Kis segítség: Dejó!                  …..
Symmetry from Everynone on Vimeo.Nempublikál Timi visszatér. Mert hogy volt egyszer egy híres építész, aki azt mondta, hogy csak a hülyeség szimmetrikus. Elhittük neki?..
reekaa_p 2011.04.24 18:26:58
Create a MySpace Playlist at MixPod.com A régi számok újrajátszva ezen a 2010-es albumon - szép: Tom presszója (Tom's Diner) üldögélek délelőtt egy kis presszóban lent a sarkon Arra várok hogy a pultos a kávém végre kiöntse De csak félig tölti ki és még mielőtt szóvá…..
A ház nyilvánvalóan felidézi az ismert, már-már klasszikus japán ellipszis-óvodát, de jobban a mi éghajlatunkra, berendezkedésünkre idomítva. Figyelmünket fordítsuk a térhasználati eszközeire: leülési, találkozási lehetőségek, külső és belső kapcsolata,…..
Múlt hét pénteken Chamberyben voltunk egy építészeti előadáson, amit Pascal Rollet tartott az INES-ben (Institut National de l'Energie Solaire). Érdekes volt. A lényeg, hogy ő és a diákjai, meg sok-sok mérnök kitaláltak egy olyan házat ami több energiát termel, mint amennyit…..
Nagyobb térképre váltás A kiírás: Otthon a városban 2011 (pdf);Timi javított léptékű alaptérképei << friss! Interaktív utcakép (www.norc.hu): Alaptérképek (kattintva letölt): korábbi telekállapot - a Budapesti gettó térképe 1944-ből (kicsit nagyítódik): A…..
reekaa_p 2011.01.12 08:37:39
The Killer Trees Uploaded by kapann. - Full seasons and entire episodes online...
reekaa_p 2010.12.23 14:42:15
A nagy leadások közben gondoljunk a karácsonyra is.  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* Karácsonyi rejtvény --------> Megoldással   Híres építészek azt a…..