Regisztráció Blogot indítok
Adatok
héjakútmácsonya

29 bejegyzést írt és 513 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Berlini merénylet – a TEK a Széna téren” címmel legalább öt fotót közölt az állami propaganda (MTI) arról, ahogy a símaszkos-géppisztolyos kommandósok fagyoskodnak a karácsonyi vásároknál. Ugyanez van a pályaudvarokon és fontosabb közlekedési csomópontokban. Nekünk nem terroristáink vannak (lásd…..
héjakútmácsonya 2016.12.24 13:24:31
@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt:

Azt írod: ilyen gyűlöletkampányokra fogékonyak. Kérdem: milyen gyűlöletkampányra?
héjakútmácsonya 2016.12.24 13:39:18
@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt:

Milyen felelősséget kellene nekem vállalnom az elmúlt hat évért?

Te lehet, hogy el szeretnéd felejteni, vagy már el is felejtetted, mi volt itt 2010 előtt, én viszont nem, mert nem 2010-ben érkeztem a falvédőről, vagy a Marsról.
Szóval én még élénken emlékszem arra, amikor a magyar kormányfő a 2006-os választások előtt esetleges terrortámadásokkal riogatta a magyarokat, a március 15-ei ünnepségek helyszínein pedig símaszkos, állig felfegyverzett kommandósok leselkedtek, noha akkoriban még nem volt divat Európában robbantgatni, teherautóval tömegbe hajtani, majd a győztes választások után, egész pontosan az őszödi beszéd kiszivárgása után rendszeressé váltak a terrorcselekményekkel való riogatások a hatalom részéről.

S ha szerinted a Budapesten posztoló kommandósok célja a félelemkeltés, akkor a többi európai nagyvárosban és New Yorkban megjelenő kommandósok célja is ugyanez?

S számoltál-e azzal a lehetőséggel, hogy az általad egyszerűnek nevezett emberekben nem félelmet, hanem épp ellenkezőleg, biztonságérzetet kelt a kommandósok jelenléte? Ha nem, miért nem?
héjakútmácsonya 2016.12.24 13:43:38
@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt:

Szóval Brüsszetől Vatikánon át New Yorkig a hatóságok profizmusuk teljes hiányát kívánják palástolni kommandós erődemonstrációval.
héjakútmácsonya 2016.08.27 16:42:29
"...Párizsban sincs olyan, hogy egy arab leszúrjon valakit just for fun"

Akkor nyilván az eddigi incidenseket (Nizzában, Párizsban, Londonban, Münchenben, Brüsszelben, s a többi) alvilági leszámolásokként kell kezelnünk.

"100 ezer lakosra vetítve Franciaországban kevesebb gyilkosság történik, mint Magyarországon!"

Rendben, s van-e statisztika arról, hogy 100 ezer lakosra vetítve Franciaországban hányan haltak meg eddig terrortámadásban és hányan Magyarországon?

"Nyugodtan lehet menni Párizsba turistáskodni."

Persze, hogyne lehetne. De annak kockázata, hogy lelőnek, felrobbantanak, kamionnal eltaposnak, késsel, baltával támadnak rád csak mert nem vagy iszlamista fanatikus az reális. Szóval ha valkainek a gyereke Párizsba készül, jogosan aggódik, s nem csak amiatt, hogy esetleg baleset érheti. S ezt az aggodalmat ostoboságnak, butaságnak bélyegezni, nos, az a valódi butaság. Mert ugye csak az egységsugarú fideszes apukák féltik a yereküket, csak ők aggódnak, hogy Párizsban esetleg egy fanatikus arab végez velük. Vagy nem?

"Vajon hogy nem tűnt fel Bayernek, hogy júniusban, a foci Eb-n a fél magyar kormány, meg még több tízezer magyar is kint volt?"

Nem tudom Bayernek feltűnt-e, nekem mindenképp, hogy úgy általában az EB-t, és különösen a hivatalos vendéket hangyányival jobban védték, mint az átlagpolgárt a dolgos hétköznapokon, vagy a mulatós hétvégeken, lásd Nizza.

"Annak meg, hogy valaki terrormerényletnek essen áldozatul Párizsban, összehasonlíthatatlanul kisebb az esélye, mint annak, hogy ..."

Hogy félrenyeli a croissant-t, megeszi egy cápa, ráesik egy repülőgép, vagy meteorit, esetleg a télapó rénszarvasostól. Ugye? De még mindig több, mint nulla. Ugye? S valahogy a közlekedési baleset, a croissant félrenyelése, a repülő lezuhanása, s a többi hozzátartozik az életünkhöz, vagy épp a halálunkhoz, de az esztelen öldöklések, vérengzések, tömegmészárlások Európában egy ideje már nem. Ugye?

" zsebtolvajlás, drog, szervezett bűnözés, etc. De semmi komoly."

Jó, valamikor becsúszik egy kamionos szlalomozás több ezres tömegben, több tucat áldozattal, köztük gyerekek, de semmi komoly, a közlekedési balesetek mindennaposak, még Franciaországban is. Ugye?

Azt nem tudom, hogy Bayer keveri-e a valóságot a hitével, de ezt a szöveget olvasva egészen biztos vagyok benne, hogy a szerző, nickgrabowszki bizonyosan keveri, tehát buta.
héjakútmácsonya 2016.08.27 17:18:46
@ednet2023: Tehát a többségről általánosítva megfogalmazni dehonesztáló állításokat, az társadalomkritika. De ha én netán azt állítom egy fiktív kisebbség egy részéről, jórészéről, hogy nem hajlandó szembenézni saját felelősségével, nem hajlandó változtatni a civilizált viselkedéssel összeegyeztethetetlen magatartásán, és ehelyett a többségi társadalmat okolja saját sikertelensége miatt, rasszistának, de minimum kirekesztőnek bélyegezve azt, akkor már rasszista vagyok?
Eddig nem gyarapítottam ama újságírók táborát, akik értelmezték Mesterházy Attila múlt szombati beszédét. Az évértékelőnek azonban van egy mozzanata, mely önálló életre kelt, ez pedig a bekiabálás.   Az MSZP elnöke arról beszélt, hogy aki az Orbán-rendszer nem…..
héjakútmácsonya 2014.02.02 10:35:27
@eaczel: Nézze Aczél úr! A dolog az úgy áll, hogy a köteles sztorinak komoly előzménye van. Mégpedig Kövér László 2002-es úgynevezett „köteles” beszéde, amelyet ugye, mint közismert (ezt iróniának szántam, s ezt a félreértések elkerülése végett írom), Gyurcsányék csináltak meg, vagyis ők alkották meg valójában Kövér köteles beszédét, mely érthető módon nem maradt hatástalan, a Fidesz mint fájó emlék megőrizte, s most lecsapott Mesterházy gyújtó hangú kampánynyitó beszéde hatása alá kerülő egyik résztvevő kötelet követelő bekiabálására. Az előzmények ismeretében meglehetősen álságos azon keseregni, hogy ez már mint Mesterházy köteles beszéde kap nyilvánosságot.

„Mi csináltuk meg a »köteles akciót« is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.” Gyurcsány Ferenc vallomása, Debreczeni József: Az új miniszterelnök, Budapest, 2006, Osiris Kiadó)

Szóval, a lényeg, annakidején a szocik egy egész kampányt építettek egy meghamisított beszédre, melynek hatása a mai napig érezhető, elég csak beleolvasni Mesterházy Attila facebook profiljába, az ott hozzászóló emberek szövegeibe. Döbbenetes, hogy milyen masszívan tartja magát ez a hazugság, hogy milyen mélyen beleette magát Gyurcsány manipulációja az emberek agyába. Gyurcsánynak, úgy érzem, nincs párja, nincsen párja a manipulációban, a félelem fortélyos felhasználásában.

Egyébként Mesterházy szövege kísértetiesen hasonlít a 2010-es választások előtti Fideszes szövegekre. Akkor Fideszes politikusok ígértek elszámoltatást, s akkor a szocik jajgattak, hogy itt leszámolás készül, meg koncepciós perek, Gyurcsány, 2009-es lemondó kongresszusi beszédében odáig ment, hogy az egész igazságszolgáltatást a Fidesz kiszolgálásával vádolta meg, mert éppen több korrupt szoci politikus is vád alatt volt. Sőt, 2011 tavaszán ügyészeket, újságírókat, nagyköveteket fenyegetett meg azzal, hogy nem lesz nekik bocsánat, ha kiszolgálják Orbánt, mert ha ő egyszer visszatér… Nos, akkor nem lesz bocsánat. Az ilyen szövegeket egy Jobbikos politikus is megirigyelné.
feleselő Szalonzsidózás 2014.01.11 13:29:28
Épületes, magas színvonalon zajló facebook-os párbeszédre leltem Ara-Kovács Attila, a Magyar Narancs állandó szerzőjének profilján. Elég messziről indult el ez a beszélgetés, egész pontosan Ara-Kovács úr Irakról szóló cikkéből, melyre Aczél Endre írta meg a maga…..
feleselő Ubi dubium, ibi libertas 2014.01.06 19:38:39
Vagyis, ahol kételkednek, ott szabadság van. S ez a mottója a Democrat.blog-nak. Ám a blog gazdái semmibe veszik saját, jól csengő latin mottójukat is, ha nekik nem tetsző véleménnyel találkoznak. Márpedig ma délután találkoztak egy ilyennel, s kétely nélkül cenzúrázták, a…..
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
héjakútmácsonya 2013.11.29 10:11:16
@maroz: Mit is?
héjakútmácsonya 2013.11.30 16:45:42
@maroz:

Az egészségügyben méltányolható, de ott is csak egy bizonyos szintig. Ám a szórakoztatóiparban, szerintem, aligha.
Fentebb írtad, a nők ingyenes belépése gazdaságilag ésszerű, hisz egyet fizet, kettőt vihet, amit nem igazán értek. Pontosan mire is gondoltál? (Ha a pasiknak sem kéne fizetniük, lehet, még több fogyasztó lenne, még több fogyasztásra költhető pénzzel.)
Azt az állításomat pedig még mindig tartom.
héjakútmácsonya 2013.11.30 17:02:36
@Thasaidon:

„Nem mások nevében nyilatkozom,…”

Korábban ezt írtad nekem: Szóval nincs szó arról, hogy az érintettek valóban diszkriminálva érezték volna magukat, hanem valaki más ezt kijelentette helyettük. Thasaidon • zothique.blog.hu 2013.11.28. 12:03:14

Nos, nekem ebből úgy tűnik, mégiscsak mások nevében nyilatkoztál. A „feljelentő” viszont saját ügyében fordult a hatósághoz, úgy mint egy diszkriminált.

„Te ezt tényleg úgy képzeled el, hogy a lányok/fiúk (nem tudom, te melyiket tekinted diszkrimináltnak) fogcsikorgatva tűrték a rettenetes diszkriminációjukat, és valahányszor meghívták őket egy italra/befizették a belépőt, titokban átkozták azt a szemét tulajdonost, aki ilyen gyakorlathoz folyamodik?”

Nem, nem így képzelem, de attól függetlenül, hogy én, hogy képzelem, ez diszkrimináció. Egyszer, rég, velem is megesett, s ugyan nem csikorgattam a fogaim, de cseszegette az igazságérzetem. Most pedig végre volt valaki, aki lépett.

„Elfogadták és rendjén valónak tartották a gyakorlatot, valószínűleg mert a saját, nemi szerepekről alkotott felfogásukkal is egyezett.”

Már megint mások nevében beszélsz. Miért? Sokan elfogadták, elhiszem, sokan beletörődtek, elhiszem, sokan rendjén valónak tartották, még ezt is elhiszem, sokan viszont nem. Te ezt elhiszed? Én közéjük tartozom. Mit szólsz?
Milyen felfogással egyezik meg, hogy nekem pasiként fizetnem kell, a nőnek meg nem? Hm? Ha gavallér akarok lenni, majd kifizetem a párom, nőismerősöm (stb.) belépőjegyét is, de engedtessék már meg, hogy ezt én döntsem el, ne a tulajdonos! Oké?!
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
héjakútmácsonya 2013.11.21 14:00:57
@Tündér_Lala:

Azt valóban nem írta le a szerző, hogy helyes megmérgezni a bort dézsmálókat, de a helyesléssel határosan megértő a borát saját kezűleg tönkre tevő, a borába bosszúból, ártó szándékkal fagyállót keverő borosgazdával. S egyértelműen a tulajdont magasztalja, míg arról egy szót sem ír, hogy az élet védelme azért mégiscsak előbbre való a tulajdonénál.
héjakútmácsonya 2013.11.21 14:09:00
@Franci123:

Visszakérdezek. Az ölés az egyetlen mód a tulajdonom megvédésére? Igen? Ez a borosgazda kizárólag a tolvajok megmérgezésével tudta „megvédeni” a borát? Tényleg nem volt semmi más megoldás? S ha még igen is lenne a válasz, mint ahogy persze nem, akkor is adódik a kérdés, valóban halál jár a tolvajlásért? Valóban azt teszem a tulajdonom védelméért, amit csak akarok?

„Szerinted mit kellene tennem?”

Ne én találjam már ki!
Gyurcsány Ferencet leköpték és megütötték, amikor a bíróságra igyekezett. Mintegy húsz tüntető közül emelkedett ki a tömegből (utóbb kiderült) Pál Márton, aki az éppen Hír televíziónak nyilatkozó ex-miniszterelnököt arcon köpte és megütötte. Ha már kulturált,…..
héjakútmácsonya 2013.09.20 09:22:23
@Könnyen elkaptuk, uram!: „Szóval, Révész hazudott.”

Mit? Révész az Örs vezér téren parkolt le, onnan ment gyalog az Astoriához, a Fidesz rendezvényére, s gyalog indult a gyűlés végén a kocsihoz, amikor az anyja telefonon hívta, hogy a Síp utcánál, felszólítás nélkül kezdték el a hazafelé igyekvő, nem randalírozó, békés tömeget könnygázgránátokkal lőni. Révész ezért visszafordult és elgyalogolt a Síp utcához, ahol odaballagott a rendőrökhöz, akik a sorfal mögé kísérték, néhány szót váltottak vele majd félájultra verték az ellenzéki képviselőt, akinek a verés miatt a csontja törött, majd a vérző fejű, kissé zavart embert sorsára hagyták, orvosi segítséget nem hívtak, majd az esetről össze-vissza hazudoztak. A kormánypárti képviselők pedig kinevették, gúnyolták Révészt.
héjakútmácsonya 2013.09.20 10:06:16
@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Keveset, persze, halálra is verhették volna, hisz ők a népi demokratikus államrendet védték a fasisztákkkal szemben. Vagy valami ilyesmi.
héjakútmácsonya 2013.09.27 17:00:16
@Démonmac1: Állandóan ezt kapja az ember az arcába, ha merészkedik vitapartnerei figyelmét felhívni arra, hogy 2006 őszén nem csak, sőt, többségében nem randalírozó bűnözők voltak az utcán, hanem elégedetlen, felháborodott, de békés, törvénytisztelő emberek. Az azonosító nélkül, nem rendszeresített fegyverekkel oszlatni kiküldött rendőrök pedig a tévészékház ostroma után mindenkit ütöttek-vertek, összefogdostak és meggyanúsítottak, aki az utcán volt. S jönnek sokan azzal a baromira cinikus és hazug szöveggel: aki nem ment oda, annak nem esett bántódása. De egy jogállamban nem eshet bántódása a rendőrök részéről annak sem, aki törvényes keretek között fejezi ki a rendszerrel, azaz a kormánnyal szembeni nemtetszését. Ám a jogállamot Gyurcsányék 2006 őszén felfüggesztették, a jogállami elbánás nem járt a rezsim ellen törvényesen tüntetőknek.

Továbbra is ajánlom szíves figyelmedbe Bodoky Tamás könyvét: Túlkapások – Újratöltve (Elektromédia Kft., 2010).
Két napon belül, immár másodszor ragadok "tollat". azért, mert kritikus a helyzet, és nagyot csalódtam az ellenzéki, blogoszférában. Azért ragadok tollat, mert ha Magyarországon ilyen hangulatkeltéssel el lehet szabotálni egy teljesen normális és demokratikus ötletet, akkor ennek az…..
Érdekes, és számomra örömteli fordulat következett be az Együtt-PM és az MSZP közötti tárgyalásokban. Eddig a nyilvánosságot, és így tulajdonképpen az állampolgárokat kizárva tárgyaltunk a választási együttműködésről. Tegnap azonban Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is…..
héjakútmácsonya 2013.08.25 10:31:47
@rabelais:

De itt a nulláról kellene indulni, hahó! Mit zavarnál le októberig? Egy pofont, legfeljebb.
héjakútmácsonya 2013.08.25 10:35:57
@Mária: "Elmegy rá az MSZP jelöltje, meg az E14-PM jelöltje, meg a szimpatizánsok."

Biztos, csak a szimpatizánsok mennének el? Mi erre a garancia? Mi a biztosíték, hogy egy ember csak egy szavazatot ad le? Kik számolnák a szavazatokat, kik összesítenék? Stb.
Az MSZP elnöke szerint 20 ezer szavazókör van Magyarországon. Váratlan fordulat következett be a demokratikus ellenzéki pártok közötti együttműködésben. Az MSZP elnöke – négyszemközti megbeszélésen – „előválasztások” megtartását javasolja az Együtt 2014-PM párt…..
héjakútmácsonya 2013.08.24 10:59:15
@Dr. Tóth Zoltán: Attól függ, mit is értünk a vezérelvű vezetés alatt. Ha azt, hogy egy személy dönt mindenben, s ő felügyel mindent, akkor nem jó, nyilván, ám ha azt, hogy egy testület, többségi alapon, meghoz egy döntést, s ennek a döntésnek egy személy, a pártelnök, érvényt szerez, beosztottai révén, közvetve, és/vagy közvetlenül, akkor viszont jó. Mármint a vezérelv.
Azt a fajta felfogást, amely alapján egy párt még elnököt sem akar, vagy épp mer választani, mert az csúnya, despotikus dolog, naivnak és infantilisnek tartom. Az a rossz, ha egy párt egy személyre épül, s ettől az egy személytől függ, ám ha van egy úgynevezett karizmatikus vezető, egy vezéregyéniség, az jó. Addig jó, míg nem a saját képére és hasonlatosságára alakítja át a pártot, tehát más is lehet benne vezető.

Egyébként én a „demokratikus ellenzék” formulát is visszásnak tartom. A Jobbik demokratikus választásokon szerzett a választóktól mandátumot (most ne tessék a NSDAP-vel példálózni!), tehát szigorúan véve demokratikus, s úgy látom, sokkal kevésbé egy személytől függ, sokkal kevésbé egyszemélyes, mint akár a nevében is demokratikus Gyurcsány-féle DK, vagy a Bajnai-féle Együtt-PM szövetség.

Mesterházy javaslatát még mindig tökösebbnek, demokratikusabbnak tartom Bajnaiénál, bár kétségtelen, hogy előbbi javaslata időszűke miatt kivitelezhetetlen, utóbbié viszont gyorsabb, egyszerűbb, ám kétségesebb, mivel demokratikus deficittől szenved. Közvélemény-kutatás alapján eldönteni, ki legyen az MSZP-Együtt-PM szövetség közös listavezetője, azaz kormányfőjelöltje, nos, számomra komolytalannak tetszik. (S ha már a közös vezető kiválasztása megoldhatatlan kihívás a két tábor számára, mi lenne, ha netán koalíciós kormányt kéne alakítaniuk, s együtt kéne kormányozniuk??)
Bajnai kirekesztené a Fideszes, Jobbikos választókat, mondván, ők rossz szándékkal torzítanák az eredményt, azon túllendülve, hogy ilyen rosszhiszeműen közelít meg egy választói réteget, miért nem szűrné ki a DK-s és LMP-s, s egyéb választókat is? Hisz ezek sem részei az Együtt-PM-MSZP szövetségnek, ezek is torzíthatják az eredményt. Bajnai és Mesterházy ugyan a kormányváltást akarók kormányfőjelöltjének posztjára pályáznak, de valójában mégiscsak az Együtt-PM-MSZP szövetség közös miniszterelnök-jelöltjének megválasztása a tét, amely szövetség viszont nem fedi le a kormányváltást akarók teljes táborát, azaz csak e tábor szimpatizánsait szabadna szavaztatni.
Közeleg a meleg front – nem túl eredeti viccelődés, de fantáziátlanul viccelődni nem emberi jogi téma (reméljük). Ám ez esetben önmagában is tilos viccelni. Meg bármit is mondani, ami minimálisan az egyet nem értést fejezi ki a Pride, vagy általában az LMBTQ-IDKFA stb.…..
héjakútmácsonya 2013.07.17 16:43:44
@stabika: Nem butaság. A lényegről szól, arról, hogy mára már eljutottunk oda, hogy nem a homoszexualitás szégyen, hanem az, ha valaki nem szimpatizál a homoszexuálisokkal, vagyis átestünk a ló túlsó oldalára. A felvonulás napján az esti rtl klub híradóban a tudósítás végén a riporter azt mondotta, hogy minden világvárosban (értsd: civilizált településen) ezen a napon kiteszik a városházára a szivárványzászlót, Pesten azonban nem. Az rtl klub üzenete egyértelműen az volt, hogy aki civilizált akar lenni, annak rokonszenveznie kell a homoszexuálisokkal, sőt, ki is kell ezt nagy nyilvánosság előtt fejeznie. Nos, ez a cikk ennek a rém buta, intoleráns hozzáállásnak a kritikája. Azt nehezményezi, hogy egy tábor a saját életviteléhez való hozzáállást teszi meg az emberiség civilizáltságának fokmérőjévé, továbbá rokonszenvet akar kicsikarni maga iránt.
héjakútmácsonya 2013.07.18 15:45:06
@mcs: Már elnézést, de nem erről van szó, hanem arról, hogy az rtl klub esti híradójának a homoszexuálisok felvonulásáról szóló tudósításának az volt a veleje, lényegi üzenete, hogy civilizált embernek rokonszenveznie kell a homoszexuálisokkal, s ezt a szimpátiát ráadásul illő nyilvánosan is kifejeznie. Ha nem, akkor mucsai, vagy pusztai, ahogy te fogalmazol. Holott az, amit a homoszexuálisok elvárhatnak az állammal szemben az az, hogy ne legyenek másodrendű állampolgárokként kezelve, a társadalommal szemben pedig annyi elvárásuk lehet, hogy fogadják el őket. Mármint a létezésüket, az életmódjukat, ám ennek nem lehet része a szimpátia. Hova vezetne, ha elvárás lenne a társadalommal szemben, hogy szimpatizáljon a melegekkel, mi több, nyilvánosan fejezze ki rokonszenvét a homoszexuálisok mellett? Miféle agyament, orwelli világ lenne az ilyen?
A fenti írás pedig ezt az agyament ábrándot bírálja. S én sem szeretnék olyan világot, ahol akárcsak elvárás is velem szemben, hogy kivel rokonszenvezzek, ha civilizáltnak akarom tekinteni magam, vagy hogy mások annak tartsanak.
héjakútmácsonya 2013.07.18 17:14:14
@mcs: „…polgárok rokonszenvüket fejezik ki.”

Ez idáig rendben is van, csak ne tegyék a civilizáltság fokmérőjévé a rokonszenv nyilvános megvallását, ne legyen elvárás a szimpátia nyilvános kinyilvánítása. Mert most efelé haladunk, sőt, már meg s érkeztünk ide, az rtl klub tudósítása alapján.
Pont elég a civilizáltsághoz, hogy elfogadom, léteznek homoszexuálisok is, így akarnak élni, egyenjogúan. Ők meg fogadják el azt, vannak, talán nem is kevesen, akiknek fenntartásaik vannak velük szemben, de ettől még nem barbárok, s idővel ők is elfogadóvá válhatnak. De parancsszóra nem, s úgy sem ha azt sulykolják, mantrázzák neki, hogy ha nem elfogadó, akkor hülye. Mert ez is intoleráns, ostoba viselkedés.
Ami Izsákon történt néhány napja valódi tragédia, amely ismét rávilágít a félelemre és a nyers erőre épülő Orbán-rezsim tarthatatlanságára.Az ilyen fájdalmas esetekben az első dolog, amit meg kell tennie minden érző embernek, az a részvétnyilvánítás az áldozat…..
héjakútmácsonya 2013.04.15 16:45:16
@R.T. Flakfizer:

Én Szabó Tímea végkövetkeztetését vonom kétségbe, s azt írom, abszurd az, amit állít. Ennek bizonyítására hivatkoztam külföldi példákra. Például arra, hogy nem lehet személyesen felelős a francia államfő azért, ha a francia rendőrök lelőnek egy fegyvertelen, többszörösen hátrányos helyzetű, menekülő, külvárosi srácot, s attól, hogy ez megtörténhet, még nem jelenti azt, hogy Franciaország nem jogállam. Tehát ha elvonatkoztatunk Magyarországtól, az itteni politikai küzdelmektől, és egy külföldi eseten keresztül vizsgáljuk Szabó állítását, könnyebben belátjuk, mennyire tarthatatlan. Ugye?
Az eset következményei jogállamiak (szolgálati jogviszonyunkat megszüntette a rendőrség, az ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyzete az elkövetőket), az előzmények azonban nem vezethetők vissza a kormány politikájára. Mert ez, akkor is megtörtént volna, ha most épp Bajnai a kormányfő, s akkor lenne nagy gondban szabó Tímea, hogy kit hibáztasson.
héjakútmácsonya 2013.04.15 16:46:58
„az izompolitika, az agresszió eljuthat akár az izsáki rendőrökig is? szerintem igen.”

Akkor inkább már a 2006 őszi rendőri brutalitás szakmai (rendőri), jogi és főleg politikai kezelésében keresendő az izsáki rendőrök agressziója! Mert mit tapasztalhattak 2006 őszén a rendőrök? Azt, hogy következmények nélkül lehet ártalmatlan embereket utcán, fogdán összeverni, csontjukat törni, tettleg és verbálisan inzultálni, a bíróságok csupán rendőr „tanúk” vallomása alapján, futószalagon helyzete előzetesbe az utcáról, kocsmáról összefogdosott embereket, a rendőr kollégák egymást fedezve hamisan tanúskodtak a bíróságon, ügyész (Varga Gergely) tanúkat fenyegetett, a felettesek fedezték a beosztottjaikat, a feletteseket pedig a kormány.
Sólyom László mondotta, a jogállam próbája lesz, hogyan dolgozza fel az igazságszolgáltatás a rendőrök által elkövetett jogsértéséket. Nos, számos bírósági ítélet támasztja alá, hogy lényegében képtelen volt ezt feldolgozni, azaz a jogállam, ha meg nem is bukott, de ebben a baromira súlyos ügyben csődöt mondott, mert a politika, az akkori balos hatalom nem akarta, hogy a jogállam érvényesüljön, mert az számára rém kínos lett volna.

„hogy jön ez a képbe?”

Így. Úgy, hogy 2006 tapasztalata, mármint az, amit akkor a rendőrök megtapasztalhattak, tehát, hogy következmények nélkül lehet ütni az állampolgárt, akár az izsáki agyonverésig is vezethet.
héjakútmácsonya 2013.04.15 16:49:43
@R.T. Flakfizer: „a Malina Hedviget sem értem … mi köze ennek ehhez az ügyhöz?”

Tegnap este, negyed kilenc után, azt írtad nekem, hogy csak Észak-Koreában nem alap, hogy egy ilyen ügyben (az izsákiról volt szó) a rendőrség nem nyomoz.
Erre hoztam fel példának Malina Hedvig ügyét. Őt ugyan nem verték halálra, és a támadói sem rendőrök voltak, de rendőrségi nyomozás lényegében az ő ügyében nem folyt, a szlovák kormányfő hirdetett ítéletet az ő ügyében, az áldozatból csináltak bűnöst, Manlina Hedviget a legalapvetőbb emberi és állampolgári jogaitól fosztotta meg a szlovák állam. Hat és fél éve nem zárult le az ügye, nem volt rendes, tisztességes nyomozás, nem volt vádemelés, nem volt jogerős bírói ítélet. Most pedig, hogy újra Fico a kormányfő, elmegyógyintézetbe akarják zárni. Szóval nem kell Észak-Koreáig mennünk, hogy sztálinista módszerekre bukkanjunk. Északi szomszédunk prezentál ilyet. Az EU-s intézmények és vezetőik hallgatása mellett.
S F.C. Tobint és V. Redinget is emiatt hoztam fel. Mert utóbbi az előbbit félti a magyar igazságszolgáltatástól, de Malina Hedviget nem félti a szlovák államtól. Pedig Tobinnak Magyarországon jogállami bánásmód járt, Malinának pedig Szlovákiában sztálinista. Reding biztos asszony viszont Tobin ügyében nyilatkozott, Malina ügyében hallgat. Miért?
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
héjakútmácsonya 2013.04.11 09:12:43
@pocaklakó minimanó:

Nos, a gyülekezési törvény ilyesmire nem ad lehetőséget, nem hogy a mindenkori kormányfőnek, de még a rendőrségnek is. Feltételezett veszély az lehet, ha a gyülekezés úgy akadályozza a forgalmat, hogy az más útvonalon nem biztosítható, valamitn népképviseleti szerv és bíróság működését akadályozza. Más, ún. feltételezett veszélyt a törvény nem ismer. Szóval azzal, hogy a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy utasítsa a rendőrséget, hogy az tiltson be egy gyűlést, törvényt sértett. Törvényt sértett a kormányfő, a belügyminiszter és végül a rendőrség is. S erre a törvénysértésre buzdította őt az ellenzék egy része is, mellyel persze le is leplezte az ellenzék eme fele álszent és képmutató hozzáállását a jogállamhoz.
héjakútmácsonya 2013.04.11 09:15:52
@Kamilla17:

Révész hadovál. Hadovál arról, hogy Orbán majd betiltja az ellene tüntetőket is. Hány kormányellenes tüntetést tiltott be eddig? (Volt egypár az elmúlt három évben.) Tessék már sorolni!
héjakútmácsonya 2013.04.12 09:05:59
@Negyvenértelmiségi: "Tüntettek az LMP-sek a Parlament előtt, előállították őket, és büntetőeljárás indult ellenük."

Összeláncolták magukat és elállták a Parlament egyik bejáratát. Nos, ha ilyesmit a Reichstag környékén csinálnak, akkor is elveszik őket a (német) rendőrök. Szóval nem csupán egy tüntetésről volt szó. A többi stimmel, de azok nem kormányellenes tüntetések, s én kormányellenes tüntetésekről írtam.
„Bármelyik nő, aki megérti egy háztartás vezetésének a problémáit, közel jár ahhoz, hogy megértse egy ország vezetésének a problémáit.”„Nagyon veszélyes az út közepén állni; mindkét oldalról elüthet a forgalom.”„A kommunista rezsimek nem valamiféle szerencsétlen…..
héjakútmácsonya 2013.04.09 10:10:46
@zobod: „Mellette Franciaország, pláne Anglia csak zárójelbe tett másodvonal,…”

Angliát például ki tette zárójelbe? Csak azt ne mond, hogy Németország! Angliát Anglia tette zárójelbe a kint is vagyok, bent is vagyok, az európai is vagyok, meg nem is vagyok politikájával. Tehát nem a németek, hanem maguk az angolok határoztak úgy, hogy ők az EU-ban csak másodhegedűsök lesznek. Franciaország törekvése pedig kis túlzással annyiban nyilvánult meg, hogy az EU-nak Brüsszel mellett francia központja is legyen (lásd: Strassbourg).
Úgy tűnik a hírös magyar kettős mérce nem áll meg Trianonnál, és a magyarosításnál, már popsit sem úgy fog a magyar, mint a szlovák. Az egyik már meg sem történt, a másik meg tahó paraszt. Szexuális zaklatással és rasszista támadással vádolták meg Hetényi Zoltánt, a…..
héjakútmácsonya 2013.04.02 20:59:38
@Csehszlovák Kém:

Egy kérésem van, mivel engem nem ismersz, így nem tudhatod miféle frusztrációim vannak, tehát ne is írj az én állítólagos, általad feltételezett frusztrációmról! Egyébként, ha jól olvaslak, akkor épp neked jutott eszedbe a popsifogdosásról Trianon, nem pedig nekem. Szóval még erről is Trianonra tudsz asszociálni. Mit mondjak, elég perverz! Nekem mellesleg nincsenek frusztrációim Trianon miatt, s úgy tudom a magyar társadalomnak nincs oylan nem elhanyagolható része, mely félne egy esetleges szlovák, román, vagy szerb területfoglalástól, ami viszont előbb felsorolt társadalmak egy nem elhanyagolható részéről már nem mondható el, s konkrét számokat, százalékokat a románok esetében ismerhetünk is, mivel a román közvélemény-kutatók időnként mérni szokták.
S nem a magyar, hanem éppenséggel a szlovák politikai elit jó része épít folyton arra a teljesen abszurd, ostoba és anakronisztikus, mesterségesen gerjesztett frusztrációra, hogy a magyarok vissza akarják szerezni az elvett területeket. Ezért reagálnak oly hisztérikusan az autonómia felvetésére, ezért születik korlátozó jellegű szlovák nyelvtörvény, ezért hoznak ellen-állampolgársági törvényt.
S mái napig nem szolgáltatott igazságot a szlovák állam Malina Hedvignek. Botrány, amit a szlovák állam vele művelt, és ennél már csak az a nagyobb botrány, hogy ennek a bánásmódnak nem lett következménye, nem akadt egyetlen egy EU-s intézmény, vezető, vagy bárki, aki kiállt volna ennek az embernek a legalapvetőbb emberi jogaiért, aki megvédte volna őt az arrogáns hatalom önkényétől. Szó nélkül tűrte az EU, mindazok, akik most Magyarország miatt aggódnak, hogy a szlovák kormányfő és a belügyminiszter a legközvetlenebb módon, durván beavatkozzanak az igazságszolgáltatás működésébe, és az áldozatból bűnöst csináljanak. Mert Malina Hedviggel ez történt Szlovákiában. Az ő ügyében a szlovák kormány megszüntette a jogállamot, megtagadta tőle a legalapvetőbb jogait. S mindezt következmények nélkül tehette.
S mi volt a következménye annak, hogy Fico anno egy faszita párt rasszista vezérével kötött kormánykoalíciót? Annyi, hogy az európai szoci pártokat tömörítő Internacionálé ideiglenesen felfüggesztette Fico pártjának tagságát, amit épp a magyar szocik kezdeményezésére rövid időn belül megszüntettek, és ismét teljes jogú tagok lehettek, miközben semmi sem változott, Fico továbbra is fasisztákkal szövetségben kormányzott.
héjakútmácsonya 2013.04.02 21:13:30
héjakútmácsonya 2013.04.02 21:13:42
@Csehszlovák Kém:

Fogadóóra? Csak nem tanár-diák viszonyban vagyunk, s te kinevezted magad ebben a viszonyban a tanárnak? Érdekes hozzáállás.
Nos, a "Milyen Mahacskala?! Inter!" című bejegyzésed óta nyilvánvaló számomra, hogy semmivel sem vagy különb azoknál, akikat magas lóról bírálsz.
A magyar baloldali elit egy része sikongatva tapsikolt Victor Pontának, hogy – az ő olvasatukban – elegánsan átvágta a gordiuszi csomót, egy biciklicsellel beetette a magyar házelnököt, bepanenkázta az elvetődő magyar miniszterelnök fölött a labdát a hálóba, majd elment…..
héjakútmácsonya 2013.03.05 16:44:57
@Virág et.: „Nem attól lehet jobb, ha meggyőzzük a másik ország vezetését, miután fenyegetni úgysem tudjuk?”

Már aki meggyőzhető. Aki nem, azzal minek vesződni?

2006 és ’10 között idehaza is és Szlovákiában is ún. progresszív, européer kormányfő és kormány volt hatalmon, itt is, ott is ugyanazon európai, nemzetközi pártcsaládba tartózó párt és annak vezetője kormányzott, mégis, akkoriban volt a két ország viszonya mélyponton. A magyar kormány lényegében a végletekig megalkuvó volt a szlovákkal szemben, mégsem tudott semmiféle eredményt elérni, a kapcsolatok borzalmasak voltak, a kér kormányfő között évekig nem volt hivatalos találkozó, és a mélypont a révkomáromi Fico-Gyurcsány találkozó, ahol Ficó Gyurcsányt saját fegyverével, vagyis a fasisztázással szerelte le.

Fenyegetni pedig a mindenkori magyar kormány nem is tud, hisz a szomszéd nacionalisták a határon túli magyarokat túszként bármikor használhatják.
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
héjakútmácsonya 2012.12.23 19:11:16
@kúrórudi: „- nekem kár hazudoznod.. nem tudsz.. kint voltam 2006 okt 23án az astoriánál... a rendőrsorfalat is láttam tehát elég elől.. és repült el mellettünk könygáz... nem verzek meg mem csuktak le stb stb. mert nem gyújtogattam autót nem dobáltam utcakövet a rendörökre stb stb.. egyszerű ez....”

Ezzel azt állítod, 2006 őszén csak az sérült meg, aki randalírozott. Ez viszont nem igaz, durvábban fogalmazva: hazugság. Ajánlott irodalom: Bodoky Tamás Túlkapások című könyve és Pesty László Megsebzett ünnep c. dokumentumfilmje. Az ezekben ismertetett történetek cáfolják az állításod.
héjakútmácsonya 2012.12.23 19:17:40
@Gulyáslikőr:

2002-ben feloszlatták az Erzsébet hidat elfoglalók tüntetését, pedig akkor is volt még jó pár híd, melyen keresztül A-ból B-be el lehetett volna jutni.
héjakútmácsonya 2012.12.23 19:28:47
@kúrórudi: „ebben mi a hazugság???”

Ha ezt még magyaráznom kell, akkor a vitánknak értelme nincs.

„voltak 2006ban békés tüntetők is nyilván...”

Ja, kösz. A többség, a döntő többség az volt, néhány száz, max. ezer randalírozó csinálta a fesztivált, ám az ostor a békés tüntetőkön csattant, őket ugyanis kisebb energiabefektetéssel tudta látványos külsőségek között begyűjteni rendőrség.

„de a tévészékház ostrom az semmi másról nem szólt csak zavargásról és utána is volt még néhány ilyen...”

Az ostrom különösen érdekfeszítő dolog, hisz a rendőrség saját belső vizsgálata is számos szakmai hibát fedett fel. Miért várt tétlenül a székház mögött több száz rohamrendőr, miközben vidékről felrángatott, rosszul felszerelt és láthatóan alkalmatlan, nem erre kiképzett rendőrök védték a székházat? Miközben az akkori kormányfő, saját bevallása szerint, folyamatosan tartotta az országos rendőrfőkapitány helyettesével a kapcsolatot, és utasításokat adott neki.

„utcáról akartatok kormányt buktatni... „

Ne használj többes számot, velem vitázol, én meg egyedül ülök itt a gép előtt. Nem akartam utcáról kormányt buktatni, bár ebben semmi rendkívüli, vagy antidemokratikus nincs.
Mintha most is ezt akarnák.

„mert azóta kiderült h lehet itt békésen is tüntetni... „

2006-ban is lehetett. Amíg hagyták.
Katolikus és református kórusvezetőkről és más keresztény közösségek tagjairól készített listát a HVG. A hetilap aktuális számában többek között a „nyilvános felekezeti kötődéssel” rendelkező tankerületi igazgatók lajstromával kívánja igazolni címlapsztorija fő…..
héjakútmácsonya 2012.12.15 19:41:27
@rabelais: Gyöngyösi képviselő mióta minősül „állami szervnek”? Gyöngyösi képviselő büntetlenül listázhatja a zsidókat, egész pontosan az izraeli állampolgársággal is rendelkező képviselőket és kormánytagokat, ahogy a HVG is büntetlenül listázhatja a keresztény hátterű állami tisztviselőket. Érdekes, de Gyöngyösi és a HVG magyarázata hasonlatos. Mindketten féltenek valamit. Gyöngyösi az izraeli állampolgárságú képviselőktől és kormánytagoktól félti a nemzet érdekeit, a HVG pedig a keresztény hátterű tanigazgatóktól az oktatás értéksemlegességét.

„a HVG azért ír a szakmaiságról, mert nem arról ír"),”

Ez a te interpretációd az én szövegemről. A bibi az, hogy a jelek szerint nem értetted meg a szövegem. Ezért kellene az én interpretációm helyett magához a forráshoz fordulnod: olvasd el a cikket!

Még egy és egyben utolsó kísérlet következik, hogy elmagyarázzam, mi a következtetésem a HVG cikkérről, azaz mit sugall, mi az üzenete, mi a lényege az én értelmezésemben a cikknek, mely szerintem a szerkesztőség szándéka is. A HVG 15 állami tisztviselő szakmai alkalmasságát nem a szakmai múltjuk, jelenük, teljesítményük alapján ítéli meg, hanem vallási hátterük, szokásaik, hobbijaik, öltözködésük alapján, és azt a konklúziót vonja le ezekből a „releváns” adatokból, hogy az oktatási rendszer értéksemlegességét veszély fenyegeti.
Kíváncsi volnék egyébként egy közvélemény-kutatásra, melyet a cikket olvasók között végeznének el, és a kérdés arra vonatkozna, az olvasók szerint mi a cikk konklúziója ezzel a 15 emberrel kapcsolatban, hogy mit válaszolnának.

„regiosztrálás után se tudtam elolvasni. a HVG ebben tényleg hülye,…”

Nekem sikerült, én hülye vagyok, a HVG is hülye, mert nem tudsz regisztrálni, tehát mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Bár ez csak az én interpretációm, de felőlem ezzel a konklúzióval akár le is zárhatjuk a vitánkat.
héjakútmácsonya 2012.12.16 19:37:13
@rabelais:

„Gyöngyösi képviselőnek is joga van listázni a zsidókat.” Írtam ezt arra válaszul, tegnap 13:24:36 –kor, hogy te 2012.12.13. 18:41:04-kor azt vetteted oda nekem, hogy a HVG nem tett semmi törvénytelen azzal, hogy állami tisztviselőket vallási hátterük miatt listázott, ám én ilyet, de még csak hasonlót sem állítottam, és tudomásom szerint itt a Mandineren sem állított ilyet senki sem, és erre 2012.12.13. 18:41:38-kor fel is hívtam szíves figyelmed, ami vagy elkerülte azt, vagy egyszerűen képtelen voltál felfogni, megérteni a szöveget, tehát igazam van abban, hogy szövegértelmezési gondjaid vannak, esetleg nem is olvastad, tehát úgy vitázol velem, hogy nem csak a vita témájául szolgáló cikket, de még az én hozzászólásaimat sem olvasod el, illetve nem végig, vagy nem értő módon, alaposan, hisz még tegnapi 14:24:52-es hozzászólásodban is olyat „cáfolsz”, amit itt senki sem állított. Nos, ezek után illő tisztelettel kérdezem tőled, te IQ-negatív vagy, esetleg szándékosan csinálod ezt?

A másik, Gyöngyösi képviselőről volt szó, tehát, hogy ő maga, Gyöngyösi Márton állampolgár, országgyűlési képviselő büntetlenül listázhatja az izraeli állampolgárokat. Tehát nem az államról volt szó, hanem Gyöngyösiről, az egyénről, de ezt is elég világosan leírtam, neked mégsem sikerült megértened, miről van szó. Akkor most nem ismétlem meg a fenti kérdést, képzeld ide.

Összefoglalva, úgy hülyézel le engem, s vonod kétségbe szellemi épségem, ordenáré stílusban, hogy egy tisztességesen megfogalmazott magyar mondatot sem vagy képes böcsülettel értelmezni, ráadásul a vita alapját képező cikket nem is olvastad, amikor pedig többszöri kérésemre végül rászántad magad, nem sikerült egy nagyon egyszerű, primitív művelet, ami nekem, hülye IQ-negatívnak kébá két percembe került. Nos, ezen gondolkodj el, csak nehogy megártson!

Ja, és boldog karácsonyt!
héjakútmácsonya 2012.12.17 10:18:03
@rabelais: „erre már válaszoltam:”

Mégpedig azt, hogy az állam nem listázhat büntetlenül, pontosabban törvényesen. Mire felhívtam becses figyelmed, hogy én nem az államról, hanem Gyöngyösiről írtam, de ez téged akkor, és most sem zavar abban, hogy ismételgesd, akár egy gép (droid?), a szöveged. Ahogy az sem zavar, hogy itt sem én, de tudtommal más sem vetett olyasmit a HVG szemére, hogy törvénysértőt művelt volna a keresztény hátterű, vagy általa annak vélt állami tisztviselők listázásával, de téged ez sem zavar abban, hogy ezt a meg sem fogalmazott állítást cáfold, ismételgeted, mint egy gép (droid?).

Századszorra írod le, hülye vagyok, mégis napok óta vitázol velem, ráadásul úgy, hogy a vita alapját képező cikket nem olvastad, általam meg sem fogalmazott állításokat (kettő is van ilyen) cáfolsz, ami azt is jelenti, hogy még az én hozzászólásaimat sem olvasod el rendesen, vagy egyszerűen nem érted, miről, mit írok. Ja, és regisztrálni sem voltál képes a HVG-n, mire a HVG-t is lehülyézted. Szóval mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Kábé így látod a világot.

S mivel te már egy ideje nem vitázol, hanem csupán minősítgetsz, ordenáré stílusban, valóban, a „vitának” értelme nincs, azt lezárhatjuk. Pá!
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
héjakútmácsonya 2012.11.08 15:24:10
@Madaras:„Malina Hedviggel mi történt sajnos bizonyithatatlan. Lehet, hogy a szlovákok politikája miatt, de senki nem tudja mi történt ténylegesen.”

Miért írod, hogy bizonyíthatatlan, és nem tudni, mi történt?? Ez nem igaz!! Pontosan tudjuk, mi történt, és bizonyítható is. Azaz bizonyítható lett volna, ha a szlovák hatóságok bizonyítani akarták volna, de miután az akkori szlovák kormányfő, aki a jelenlegi is, Robert Ficó és belügyminisztere egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében kijelentették, hogy Malina Hedvig hazudik, nem verte meg őt senki, ha mégis, akkor saját magát, és azért állítja azt, hogy azért verték meg, mert magyarul beszélt, hogy ezzel lejárassa Szlovákiát, a szlovák hatóságoknak már nem az igazságot kellett kideríteniük, hanem a miniszterelnök és belügyminiszterének nyilvánvaló hazugságait kellett mindenáron „bizonyítaniuk”. A szlovák sajtó érdekes módon megtalálta Malina Hedvig támadóját, de a hatóságok valamiért nem akarták. Malina Hedvigtől a szlovák kormány, végső soron pedig a szlovák állam a legalapvetőbb állampolgári, sőt, emberi jogait is megtagadta! Malina Hedvigből, a származása miatt megvert áldozatból a szlovák kormány bűnbakot csinált, és odavetette még egyszer a szlovák sovinisztáknak áldozatul. Ténylegesen ez történt.

„Solyóm visszaforditása is csak egy válaszlépés volt”

Mire? Érdekes, de a szlovák kormányok is általában erre hivatkoznak, hogy ők csak válaszolnak? Valaha is kitiltottak Magyarországról szlovák államfőt? Igen, vagy nem? Nem. Akkor mire válaszlépés a szomszédos és szövetséges (EU, NATO, V4) Szlovákia részéről a magyar államfő kitiltása Szlovákia területéről?
Mire válaszlépés a szlovák nyelvtörvény? Mire válaszlépés a magyar prefektusok (Romániában járunk) kirugdalása?

S milyen válaszlépésre érdemes Malina Hedvig jogfosztosása, a dunaszerdahelyi incidens, Sólyom kitiltása Szlovákiából, s a többi?
héjakútmácsonya 2012.11.10 13:50:39
@Madaras: „Nem a verésben kételkedtem, hanem a bizonyitásban, hogy azért volt mert magyar. De nekem ez is mindegy.”

És ne hergeljem fel magam? Nem is magam hergelem, hanem te engem, ilyen szövegekkel! Lehet, neked mindegy, Malina Hedviget azért verték meg, mert magyar, vagy sem, nekem nem.
A verés okában pedig azért nem kéne kételkedned, mert az áldozat elmondta, hogy az utcán sétált, telefonon magyarul beszélt, s ekkor támadtak rá. Ezt az állítását senki sem tudta cáfolni. Ám Robert Ficó kormányfő és belügyminisztere azt állították, hogy Malina Hedviget nem verték meg, hazudik, hogy lejárassa Szlovákiát. S innentől a szlovákl hatóságoknak már nem az volt a dolguk, hogy kiderítsék, kik verték meg a lányt, hanem az, hogy igazolják Ficó rágalmait. S ez az Európai Unió egyik tagországában történt. Az tehát, hogy egy származása miatt megvert embert a legalapvetőbb állampolgári jogaitól fosztottak meg. S ehhez az EU különféle szervezeteinek egy szava sem volt. De nem csak az EU, hanem a civilek sem hallatták hangjukat eme otromba jogfosztást látva.

„Sólyom úr kitiltása más. Állitólag a szoboravatásra "elfelejtették meghívni a szlovák állam képviselőjét. Ezen már meg lehet sértődni!”

Sértődni épp lehet, de nem ez volt Sólyom kitiltásának hivatalos indoka, ugyanis ilyen indokkal nem is lehetett volna kitiltani. Sólyom Lászlót közegészségügyi kockázatra hivatkozva tiltotta ki a szlovák kormány, s erről a minap állapította meg az Európai Bíróság, hogy megalapozatlan ok volt.

„Amig nem ismerjük el a Trianoni határokat, nem szamithatunk másra.”

Tessék?? Ki nem ismeri el a trianoni határokat? 1920. június 4-én írta alá Magyarország a szerződést, ezzel elismerte az új határokat. Legutoljára a második világháborúban nem ismerte el Magyarország a határokat, a ’47-es békeszerződés aláírásával ismét elismerte a régi-új határokat, majd a ’90-es évek elején-derekán kötött alapszerződésekkel ismét elismerte (tök fölöslegesen, egyébként). Szóval Magyarország elismeri a határokat, szó sincs arról, hogy nem. Az persze a frusztrált, paranoid szlovák, ukrán, román és szerb soviniszták rögeszméje, hogy Magyarország vissza akarja hódítani az elvesztett területeit. S a frusztrált, paranoid magyar soviniszták rögeszméje, hogy egyszer Magyarország vissza tudja szerezni elvesztett területeit. Más senki.
héjakútmácsonya 2012.11.10 20:06:08
@Madaras:Madaras2012.11.10. 15:19:27
„Ha jól emlékszem, volt néhány atrocitás zsidó emberek ellen Budapesten, a végén mindig el lett mosva, mondván, nem igaz, nem is azért, és különben is!”

Rosszul emlékszel. A legutóbbi esetben is meg lett a tettes, igen hamar. Ráadásul a magyar kormányfő nem jelentette ki, hogy azt a zsidó embert nem is verték meg, hazudik, csak hogy lejárassa Magyarországot.

„(azért nem nehéz látni, hogy a kettős állampolgárság miatt felerősödött ez a tendencia).”

Sehol sem volt még a magyar kettős állampolgárság, amikor szerte a Kárpát-medencében magyarokat vertek és a Fico-Slota sovén szlovák kormány folyamatosan provokálta Magyarországot és a szlovákiai magyarságot. Talán még szó sem volt erről, amikor Malni Hedviget megverték, vagy amikor Dunaszerdahelyen a szlovák rendőrség joglap nélkül magyar állampolgárokat vert, de a nyelvtörvény is ez előtt született. Talán soha nem volt olyan rossz a viszony Magyarország és Szlovákia között, mint amikor mind a két országban épp balos, szocdem kormányfő regnált, Dunán innen Gyurcsány, amonnan pedig Fico. Szóval a fenti eseményeket nem tudod a kettős állampolgárság magyar bevezetésére visszavezetni. De ha tudnád, akkor is ostobaság. Szlovákiában és Romániában már rég alkalmazzák a magukét.
S az, hogy épp magyar balos kormányzás alatt vált már-már hidegháborússá a magyar-szlovák viszony, igazolja, hogy az opportunista, a szomszéd érzékenységét a saját érzékenységünk elő helyező régi magyar balos külpolitika szart se ér. A baloldali magyar kormány idején nem hogy javult, de kifejezetten romlott a két ország viszonya.
Bornai Tibor Ki volt az? 2012.11.08 09:25:46
Minden olyan embertől, akit előző írásom megbántott, bocsánatot kérek. Nem ez volt a szándékom, és ha pontosan végigolvassák még egyszer, ez talán ki is derül. A mocskolódóktól pedig azt kérem, gondolják végig, biztosan én idegesítettem fel őket ennyire, vagy már előzőleg…..
héjakútmácsonya 2012.11.08 13:55:20
@Tiborpapa: „Ne csodálkozzunk, ha minden szomszédunk rühell minket, mivel mi egyetlen alkalmat sem hagyunk ki, hogy az orruk alá dörgöljük, hogy a nagyszüleik loptak.”

Kiknek a nevében írsz? Kik azok a mi, akik odadörgölnek? S azt honnan szeded, hogy minden szomszédja rühelli Magyarországot? Valóban, a szomszédos államok egy jó részében nem csekély embertömeg rühelli Magyarországot, és általában a magyarokat, de ennek oka talán mégsem mi magunk vagyunk, hanem sokkal inkább a szlovák, ukrán, román és szerb soviniszták, akik mindenféle baromságokkal hergelik, riogatják az erre fogékony tömegeket.
Dopeman a Bazdmeg után legújabb, Szopni fogsz című számához is az Erzsébet hídon forgatta a klipjét. A  videó hátterében ezúttal is a Milla október 23-ai rendezvénye látható, akárcsak tavaly. Az alternatív köztársasági elnök mostani alkotása egyelőre nem…..
héjakútmácsonya 2012.10.28 09:27:46
@Putyilov gyári melós: „Orbán Viktor cigány származású ember, nem feltételezetten cigány hanem cigány embernek született.”

Az, hogy Orbán miféle származású, tök lényegtelen, nem lehet politikai viták témája, ha az, a közeg rasszista. Nos, a Bajnainak politikai visszatérési utat nyitó „Milla” úgynevezett alternatív köztársasági elnöke ismét témává tette Orbán feltételezett származását. Amíg nem jön erre valamiféle válasz Bajnaiéktól, kénytelen vagyok őket rasszistának, de legalábbis olyan embereknek vélni, akik megtűrik köreikben a rasszizmust.

„RASSZISTA PEDIG AZ, AKI BŰNNEK TEKINTI, SZÉGYELLI, LEHAZUDJA A CIGÁNY SZÁRMAZÁST!”

Nem. Az legfeljebb egy frusztrált ember, aki szégyelli származását, mert úgy érzi, szégyellni való. Rasszista pedig az, aki valakit származásával támad. A fenti videó pedig ezt teszi, tehát rasszista.

Az pedig az úgynevezett magyar baloldal szellemi, lelki nyomorát bizonyítja, mennyire mélyen benne van Orbán „orsósózása”. (Lásd a fenti videót!)
héjakútmácsonya 2012.10.28 09:37:47
@Putyilov gyári melós: „Tehát most azt mondanád, hogy egy segédmunkásból bölcsésszé és különféle állami posztok birtokosává tett pártállami funkci okádhat katedráról áltudományos hazugságokat, ha viszont kimond egy valós nevet egy proli gyerek rapper az utcán, akkor az elítélendő.”

Kétségeim támadtak afelől, hogy te valóban csak megjátszod a hülyét. Lehet, hogy tévedek?!

Az a proli gyerek nem egy valós nevet mondott ki, te értetlen! A valós név: Orbán. Képes vagy ezt felfogni? Nem? Nos, akkor ez a te bajod, de azért megpróbálom elmagyarázni.
Orbánt leorsózni cigányozás, azaz rasszista megnyilvánulás, attól függetlenül, hogy Orbán apja esetleg valóban Orsós néven született. Nyilván ezt sem érted. Már meg sem lepődök. Ám ezt is elmagyarázom. Azért rasszizmus, mert egy politikust, politikai tevékenysége miatt, feltételezett származása miatt támadja, a konkrét esetben, kódolva lecigányozza. Úgy tudom, ez művelt, européer körökben bűnnek számít. Ezért is várom, egyre türelmetlenebbül, Bajnaiék reakcióját.
héjakútmácsonya 2012.10.28 12:03:18
@Counter: „Ha jól tudom, a magyar társadalom bármely szegmensét en bloc rasszistázni ("rasszista közeg") további vizsgálat nélkül megalapozza a balliberalizmus, magyarellenesség és más vádakat az így megszólalóval szemben.”

Ezt jól tudod. Abban viszont már nagyot tévedsz, amit ezután írsz, vagy amire ezután célzol.
A rasszista közeg, melyre hivatkoztam, az az a balos közeg, melyben Orbánt leorsósviktorozni napi rutin. S lám, ennek a közegnek a része a Milla, mára Együtt 2014 (élén Bajnai, Juhász, Kónya, csatlakozik Kuncze) ún. alternatív köztársasági elnöke is. S ha Bajnaiék nem fosztják meg Pityingert a címétől, nem határolódnak el tőle, akkor ők is részei lesznek ennek a rasszista balos közegnek.
Balavány György csütörtökön írt egy blogbejegyzést a Jobbik miskolci produkciójáról, ami így zárul: „Kíváncsian várom, ennek alapján indul-e eljárás Vona Gábor és a hasonló kijelentéseket tevő társai ellen. Valami jogállamról volt szó, azt hiszem. Nekem se…..
héjakútmácsonya 2012.10.22 11:52:45
@bizony mondom:

A gond az, Balavány úr, hogy még mindig adós annak tisztességes magyarázatával az ön írásait olvasóknak, és úgy általában a köz ügyei iránt érdeklődőknek, hogy a korábbi antiszemita, cigányellenes cikkeket publikáló, a mandiner stábját leliberálisozó és legyurcsányistázó közíróból mára miképp lett ugyanazokat a mandinereseket leorbánistázó, a cigányellenes szövegeket előadó emberek ellen feljelentésre felhívó „liberális” megmondó?
Mert magyarázat van rá, oka van ennek a metamorfózisnak, csak még nem ismerjük, mert ön, Balavány úr, titkolja az okát. De addig nem szabadna önt színpadra engedni, amíg nem tisztázza pálfordulásának körülményeit, okait. Azért, mert ennek hiányában ön hiteltelen, elvtelen köpönyegforgatónak tűnik.
Az Európai Bíróság minapi ítélete, miszerint Szlovákia jogszerűen tiltotta meg Sólyom Lászlónak, hogy belépjen az ország területére, nagy felháborodást okozott itthon, különösen a jobboldalon. Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának kedden kihirdetett ítélete…..
héjakútmácsonya 2012.10.18 17:43:07
@Megfigyelo: „Hogy neked mi a véleményed Ficoról vagy Gasparovicról teljesen irreleváns abban, hogy Szlovákiában a szlovák kormány jogosult a dolgokat eldönteni, és nem a magyar.”

Terelsz. Senki sem vitatja el a mindenkori szlovák kormány jogát arra, hogy maga határozza meg, mi legyen Szlovákiában, de a saját alkotmánya, törvényei, és bizonyos közösségi normák, írottak, s nem írottak is, azért gúzsba kötik. (Nekünk ezt most mantrázzák mindenünnen, amikor a magyar kormány a saját, ún. unortodox útját járja.) Szlovákia lehet bármennyire szuverén, de az állampolgárainak, legyenek azok szlovák származásúak, vagy épp magyarok, jár a jog előtti egyenlőség és a tisztességes jogi eljárás. Márpedig ezt Malina Hedvignek a szlovák állam nem adta meg, s azért nem adta meg, mert magyar, s azért sem, mert egy soviniszta, paranoid kormány nem akarta neki azt megadni.

„Nem lesz nyugalom K-Európában, amíg a magyar kormányok jogot formálnak arra, hogy beleszóljanak Szlovákia (és más szuverén országok) belügyeibe.”

Tessék?! Akkor a közösségi jog ezek szerint csak Magyarországra vonatkozik? Csak Magyarország belügyeibe lehet kívülről beavatkozni, Szlovákiáéba nem?
héjakútmácsonya 2012.10.18 17:54:09
@Megfigyelo: „A dunaszerdahelyi incidens is a nagymagyarországos transzparensek és a szlovákgyalázó magyar irredenta jelszavak megjelenésével kezdődött...)”

Mondjuk ízlés dolga, hogy az incidens kezdetét mikorra tesszük, de a tényeken az mit sem változtat. Azon tehát, hogy felfegyverkezett szlovák rendőrök, a szlovák állam nevében magyar állampolgárokat vertek össze úgy, hogy noha az akkor regnáló szlovák kormányfő ígérte, nyilvánosságra hozzák a casus bellit, ennek ellenére a mai napig sem tudhatjuk, milyen alapon intézkedtek, szóval hogy milyen JOGI alapja volt a szlovák rendőrségnek a verésre.
Mert azt talán még te is belátod, hogy Szlovákia területén Szlovákiát szidni ugyan bunkóság, de még nem ok arra, hogy a szlovák rendőrök ezért összeverjék a gyalázkodót. (Elég ehhez elképzelni, mi lenne, ha Magyarországon, egy Magyarországot gyalázó szlovák, vagy bármely más nemzetiségű csoportot a magyar rendőrség összeverne.)
héjakútmácsonya 2012.10.18 18:25:21
@kesztió:

Te ugyanolyan primitív módon általánosítasz, mint amazok.