Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabi Konyhája

727 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év eseményeiről elmondható, hogy fantasztikus helyszíneken zajlottak és minden képzeletet felülmúló érdeklődés övezte a burger partikat, rengeteg régi törzsvendéggel és sok új érdeklődővel vegyesen. A januári Hari Kebabos debütálás után úgy gondoltam, hogy egy másfajta kompozícióval jó ötlet…..
A Don Pepe már többször bizonyította, hogy nem viccel, ha egy összeállításnál a húst kell középpontba állítania. Egy évvel ezelőtt kaptunk már egy 8 HÚSOS BBQ supreme pizzát, a nyáron pedig dupla sajttal és dupla baconnel kaptunk sokkot az egyik legnagyobb nagyágyúnak számító dupla tésztás,…..
A nagy kézműves burger forradalomra már lassan csak egy régi szép emlékként gondolunk vissza és sajnos sok igen ígéretes koncepcióval, frenetikus burgerekkel operáló szimpatikus helynek sem sikerült túlélnie a kritikus kezdeti éveket és/vagy tartani a megkezdett szintet és sokszor bajban vagyok én…..
Csabi Konyhája 2019.11.04 14:53:15
@ILS2: Szia! Három évvel ezelőtt csináltam egy TOP15 cikket fővárosi burgerezőkkel, mondjuk az már több okból sem releváns így 2019 végén, de ahogy ezt a cikk elején is írtam, sok bezárt egykori kedvenceim közül, szóval eléggé bajban lennék ha megint egy ilyen cikk írásába vágnám a fejszém.... :)
A Stadionok metrómegállónál található Pesti Pipivel már régóta és sokat szemeztem, illetve egyszer valaki ajánlotta is nekem valamelyik burger posztom alatt, így aztán észben volt tartva a dolog, de valahogy mindig akkor jártam arra, amikor egyáltalán nem voltam éhes. Most sem volt betervezve a…..
Régen főztem már valami finomat tarjából, pedig nagyon szeretem ezt a húst, így aztán elérkezett az idő, hogy ismét alkossak valami ütőset ezzel az alapanyaggal a főszerepben. Azt tudtam, hogy nem egyben és nem is szeletelve akarom használni, így aztán egy közel négy éves szuper receptemet vettem…..
Csabi Konyhája 2019.10.29 08:01:24
@GaborSzabo: Szia! Ez most vicc??? :)
A legutóbbi sütőtökös-spenótos spagetti sikerén felbuzdulva most egy jól ismert és talán mindenki által közkedvelt receptet turbóztam fel és értelmeztem kicsit újra, aminek egy egészen bődületesen zseniális ízélményű gasztro csoda lett a végeredménye. Pedig az elején még nem is vettem annyira…..
Ezerrel dübörög a sütőtök szezon és vele együtt határtalan fanatizmusom is újra szárnyal. Korábban csináltam már egy fergeteges sütőtökös tésztát, de most újrázás helyett egy újabb verziónak ugrottam neki. A végeredmény végül egy kicsit más lett, mint amilyenre előzetesen számítottam, de még így is…..
Csabi Konyhája 2019.10.16 12:28:39
@Attilajukkaja: hajrá-hajrá! ;)
A legutóbbi brutális tojásközpontú receptem sikerén felbuzdulva gondoltam, hogy még van hova tovább fokozni az őrületet, amiben nagy segítségemre volt egyik kedvenc Instagram csatornám (Tasty), ahol még régebben láttam ezt a receptet és gondoltam itt az ideje, hogy elkészítsem a saját kis verziómat...
Csabi Konyhája 2019.10.10 09:35:35
@élhetetlen: hahaha, köszi köszi az észrevételt, saját élmények megosztását! ;)
Csabi Konyhája 2019.10.11 11:49:55
@kocsmagomba: nagyon komoly! :)
Csabi Konyhája 2019.10.14 11:11:40
@Sigismundus: köszi a beszámolót, örülök, hogy jól sikerült! ;)
A Don Pepénél továbbra sem kell a szomszédba menni egy kis őrületért, meghökkentő ételpárosításért, keresztezésért. Ezúttal a satay csirke esett áldozatául a megpizzásításnak, én pedig izgatottan vártam a futár érkezését. Íme a szikár tények: currys sajtkrém, mozzarella, wok zöldségmix, roston sült…..
Már egy ideje itt pihent a konyhában egy üveg ajvár arra várva, hogy valami ínycsiklandozó fogás szülessen belőle. Régebben volt egy spéci bugerem, amiben én is előszeretettel használtam ajvárt, de valahogy egy összetett recept formájában nem igazán jutottam gondolatban tovább annál, mint hogy a…..
A blog rendszeres olvasói számára már nem ismeretlen eredetű rajongásom az esztergomi híd túloldalán található Középkori Parasztétteremmel kapcsolatban, hiszen korábban már háromszor (#1, #2, #3) is sikerült rabul ejteniük nem csak a hely utolérhetetlen atmoszférájával és a felszolgálók fergeteges…..
A gyöngyösi Steakpalota egyfajta kultikus helynek számít a városban és nemrég új helyre is költözött, viszont mivel a régiben nem jártam, így azzal összehasonlítani nem tudom. A jelenlegi lokáció viszont egészen parádés, hiszen úgy van közel a városközponthoz, hogy közben mégis egy félreeső kis…..
A hűvösebb idő beköszöntével azonnal fellobbant bennem a krémlevesekkel kapcsolatos határtalan fanatizmusom és már rögtön az elején elhatároztam, hogy valami igazán különlegeset, ütőset szeretnék alkotni. Nagy kedvenceim és egyik fő specialitásom közé tartozik a sütőtökkrémleves, amit rendre el is…..
A nemrégiben tett kis szlovák körtúra keretein belül az első megálló Besztercebánya volt, ahol a mesésen szép főtéren tett séta alkalmával azonnal megakadt a szemünk a szóban forgó egységen, aminél impozánsabb épületben, egész pontosan egy barbakánban kialakított éttermet nem nagyon láttam még. A…..
Csabi Konyhája 2019.09.24 10:17:00
@élhetetlen: hahaha, semmi gond, teljesen értem, illetve egyetértek a leírtakkal. én is általában a hely nevezetességeit igyekszek kipróbálni mindig a snassz dolgok helyett, de mivel én tényleg nagy hamburger rajongó vagyok, így nem tudtam ellenállni a kísértésnek, és amúgy is jellemzően a "pub food" volt inkább előtérben itt, na meg kíváncsi is vagyok mindig, hogy más országokban, kultúrákban hogyan gondolják ezt a műfajt és például jelen esetben is egy igencsak pozitív élménnyel gazdagodtam. Másnapra már be volt tervezve egy igazi autentikus szlovák zabálás egyik kedvenc helyemen, a Középkori Parasztétteremben, jön majd arról is cikk. ;)
Egyik ősrégi receptemet poroltam le a legutóbbi rakott brokkolis tészta fantasztikumán felbuzdulva és még én magam is meglepődtem, hogy a blogon nem találtam a szóban forgó ételről feljegyzést. És bár én magam se emlékszem, hogy mikor készítettem el utoljára, azért annyira nem kellett megerőltetnem…..
A Don Pepe tekercsek nagyon nagyot mennek egész évben és a hónapról hónapra megújuló összeállítások szinte kivétel nélkül azonnal mindig nagy kedvenceim lesznek, és valahol előre borítékoltam ezt szeptember hónapra is, hiszen egyik nagy kedvencem, a hortobágyi palacsinta került az újraértelmezés…..
A különböző rakott ételek örök nagy kedvenceim közé tartoznak és már számtalanszor alkottam ebben a műfajban, ami számomra egy abszolút megunhatatlan és végtelenségig variálható ételcsoport és én magam is meglepődtem a blogon való keresgélés közepette, hogy brokkolival még nem dolgoztam ebben a…..
Csabi Konyhája 2019.09.11 08:59:11
@élhetetlen: nálam ez nem ijesztő, hanem standard arányok, adagok. sose értettem az olyan recepteket, hogy "fél fej hagyma", 5dkg sajt vagy éppen szalonna, 20dkg tészta,csipetnyi fűszer, stb. Számomra ezek értelmezhetetlen és nevetséges dolgok. Főleg hogy amiket én főzök azok nem zóna adagok, de jelzem is a receptek végén minden esetben. Nálam minden főzés egy öklömnyi hagymával indul, ami jelen esetben 45dkg, de nincs ezzel semmi baj. Mivel megadom a kellő időt neki, amit sokan elfelejtenek. Mivel a másik, amit nem szoktam érteni: "1-2 percig pirítom a hagymát...." a hagymának IDŐT KELL hagyni, nem szabad elsietni, és így teljesen beleolvad az elkészült ételbe. Jelen esetben pl a darált hús majdhogynem eltűnt, vagy legalábbis se zavarónak se uralkodónak nem nevezném, de nálam amúgy is áll az 1:1 - tészta:hús arány, aztán jelene esetben itt van még 60 dkg (!) brokkoli is, ami nem kevés és igen, összességében a sajt és a brokkoli az uralkodó, amihez a tészta - nem is értem a fél kg tésztát miért emelted ki, persze vannak receptek amik egy maroknyi tésztával csinálnák ezt is :)))) - jó kis testet ad. persze ízlések és pofonok, kinek mi, nálam ez az elvadult stílus a nyerő, ami egyébként hidd el, lehet csak első olvasatra olyan ijesztő ;)
Csabi Konyhája 2019.09.12 10:56:37
@élhetetlen: ja neeeeem nem, semmi gond, és egyébként valahol igazad is van, de azért azt tudod te is jól hogy azért nem minden "árunál" állja meg a helyét a dekára számolás, mert mire elkészül, addigra eltűnik, minimum felére összesül/összeesik, stb... meg nyilván én se vagyok tévedhetetlen, lehet elbírt volna több brokkolit, most így sikerült, és nem tűnt brokkolihiányosnak a végeredmény még így se. ;) pacsi!
Ismét Csabi Konyhája Burger Party a fővárosban!!! Az igazat megvallva egy régebb óta dédelgetett terv válik most valóra, hiszen a Retro Burger eredeti helyszínén is majdnem megvalósult már egy esemény korábban a Kis Salétrom utcában, de ez a megújult, minden szempontból optimálisabb helyszín a…..
Dániai stúdiózásunk során eltöltött idő túlnyomórészt tényleges munkáról szólt egy a nagyváros zajától távolabbi kis falucskában, de azért egyik szombat este bementünk Aarhusba egy kicsit megmutatni magunkat és felfedezni a várost, meginni 1-2 sört és végül teljesen spontán módon megenni egy…..
Az igazat megvallva, ezt a receptet már többször is elkészítettem korábban és annyira bagatellnek gondoltam, hogy eszembe se jutott cikket írni róla, de aztán szöget ütött bennem a felismerés, hogy attól, hogy még valami pofonegyszerű, miért ne oszthatnám meg másokkal is? Én amúgy is nagy híve…..
Csabi Konyhája 2019.08.23 09:14:02
@Burgermeister: hahahaha, amúgy igen, van benne valami.... :)))) de én már megtanultam, hogy le kell küzdeni a kajakómát haha, persze nem mindig sikerül...
Csabi Konyhája 2019.08.23 09:17:42
@Void Bunkoid: hát pedig hidd el, sok ember számára nagy dolog ez, illetve sokaknak a konyhai tudása tényleg egyenlő a nullával. és ezt most nem lenézően írom, hanem ez az igazság és amúgy meg bár azért nem feltétlenül az ilyen kőegyszerű recept leírások a jellemzőek, de néha vannak/kellenek ilyenek is és a visszajelzések alapján van is rá igény, de persze elfogadom azt is, ha valakinek ez nem jön át. :)
Csabi Konyhája 2019.08.24 08:13:58
@Frady Endre: hahahahaha, ez nagyon nagy! köszönöm! :))))
Ebben a hónapban már avattam egy új kedvencet a hamburgeres tekercs képében a Don Pepe akciós kínálatában és mindkét pizzának sikerült felkeltenie élénk érdeklődésemet, így aztán egy baráti sörözgetés alkalmával úgy esett, hogy mindkét összeállítás a letesztelés sorsára jutott a fővárosban, házhoz…..
Elsőre talán furának is tűnhet, hogy külön posztot kap az uborkasaláta elkészítésének a folyamata, de az az igazság, hogy én borzasztó kritikus vagyok ebben a műfajban is és az egy kezemen meg tudom számolni az igazán finom salátákat, amiket ettem, ezek közül is pedig a házi, drága jó anyám féle az…..
Néha már komolyan bajban vagyok a bevezetők írása közben, hiszen nem szeretném mindig magamat ismételgetni, de néha mégis kénytelen vagyok. Itt egy újabb hónap, a Don Pepe pedig megint csak nem fukarkodik az újabb őrült gasztronómiai hősköltemények terén. Amibe első látásra beleszerettem, az nem is…..
A Burning Angel Chili manufaktúra székhelye a szlovákiai Nagymegyer kis városkájában található, ami egyébként igen közel van a magyar határhoz és a legutóbbi, a Chili House-ban tartott Csabi Konyhája Burger Party keretein belül sikerült megismerkednem nem csak magával a márkával, de a különböző…..
Lehet hogy sokaknál fel sem merülhet az, hogy esetleg marad valami egy grillezés után, de miért is ne fordulhatna elő, hogy akár a vendégek által hozott áruk sokaságából végül a hűtőben ragad néhány csomaggal mondjuk grillkolbászból és éppen nem tervezünk a közeljövőben egy újabb partit összehozni?…..
Csabi Konyhája 2019.07.29 15:16:53
@kvadrillio: hajrá-hajrá! ;)