Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aknamunkás

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt hét szombaton a Népszava mellékletében jelent meg egy egész oldalas írás Kürti Katalin tollából a védőoltásokkal kapcsolatban. Többen buzdítottak rá a blogon a kommentek között, hogy írjak választ rá; ezt most meg is tettem. Eredetileg az volt a buzdítás tárgya, hogy ezt küldjem be az újságnak,…..
aknamunkás 2017.04.25 13:24:11
na, Tamás, a kötelezőséggel kapcsolatos jogi eszmefuttatására nem vagyok kíváncsi, tekintve hogy VAN jogászom, mahga meg nem az. Bár ezek szerint autodidakta és mindenhez ért, mégis, amennyiben az oltást követő események rendszere (még ha működne is) sem alkalmas a kockázatok számszerűsítésére, ugye, akkor az egész jogi kötelezőség alapja miszerint "több a haszna mint az előnye" elbukott. Ráadásul én vagyok kötelezve, maga nincs! Magának max ajánlott oltások léteznek.... A gyermekem van kötelezve, akinél 2 orvosi szakvéleménnyel bizonyítottam bíróságon, hogy sérülhet. Vagy valószínűsítettem, jogszabály szerint, ugye jogice beszélünk. Ettől függetlenül, szakértő bevonása nélkül is elrendelték az oltást. Bocs, van egy látatlanban készült Mészner féle szakvélemény, ahol leszögezi, hogy tökmindegy mi baja van az az érdeke hogy oltsák. Na, anélkül hogy az orvosi leleteit kikérték-látták volna, anélkül hogy konzultált volna a kollégáival akik ellenvéleményen vannak. Sicc...etikai feljelentésen ül a Kamara. Apropó, Tamás, Ön milyen eikai kódex alapján jár el?
Másik: félrevezető a cikke, mert amiket Kürty drnő szájába ad, és gúnyol (szinte hasonlít Boldogkőire a stílusa, ejnye )- azt a lengyel orvostudományi egyetem gyermekrehabilitációs orvosai mondták (tudja akik face to face találkoznak és próbálják gyógyítani a maga nem létező számait, az életeket): "Egy 2013-ban publikált cikk szerint 1978-ban 10.000-ből 1, 2013-ban már 50-ből 1 gyerek lett autista. [...] Az orvosok és a kutatók már a 60-as évektől rámutatnak arra, hogy a gyermekpopuláció egészsége romlik, és ez a rosszabbodás egybeesik az egyre nagyobb számú oltás bevezetésével". Nehéz elhinni, hogy Kürti doktornő tényleg komolyan azt gondolja-e, hogy a '60-as évek és napjaink között csak és kizárólag az oltások számában van különbség?! Viszont ha nem, akkor meg honnan tudja, hogy az egymillió különbség közül az oltások (is) felelősek, Ugye ezt írta. Na itt van a cikk, akkor, és mint már évek óta ajánlgatom Önnek, a lengyel orvosokkal beszélgessen!
www.valaszthato-oltas.hu/images/Oltast_koveto_cikk.pdf - ugyanők - Lancet cikk alapján találták a statisztikák alapján, hogy a halálozások lecsökkentek az oltásprogik bevezetése előtt (adott betegségből adódóak). Azok az orvosok kikutatták..igen, érdekelte őket annyira.
És még egy: „Az Állam Alkotmányból fakadó kötelezettsége hogy kizárólag olyan betegségek megelőzésére írjon elő oltási kötelezettséget, amelyek esetében ez feltétlenül indokolt, és a gyermekek csak olyan oltásokat kapjanak, amelyek a lehető legkisebb egészségügyi kockázattal járnak."(hivatkozással AB 39/2007 (VI.20) határozatban megfogalmazottakra) Oké?
Oviedói: Az Oviedói Egyezmény 5. cikkében foglalt tájékozott beleegyezéshez való jog „Egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett személy szabadon és tájékozottságon alapuló beleegyezését adta.” A beleegyezés hatálya minden orvosi cselekményt lefed, különösen a megelőzés, diagnosztizálás, kezelés, rehabilitáció, kutatás céljából végzetteket. Befolyásnak tekintendő minden olyan külső ráhatás, ami az érintett szabad akaratát befolyásolhatja, így a nem megfelelő, világos és megfogalmazott tájékoztatás is. Megalázó az a bánásmód, amely az áldozatokban félelmet, szorongást és kisebbrendűségi érzetet kelt és alkalmas arra, hogy megalázza, lealacsonyítsa őket vagy megtörje erkölcsi ellenállásukat, valamint lelkiismeretével ellentétes cselekedetre sarkallja őket." Az Oviedói Egyezmény 5. cikkében foglalt tájékozott beleegyezéshez való jog és az Emberi Jogok Európai Bíróságának vonatkozó gyakorlata, Buzás Péter, ELTE ÁJK, Nemzetközi Jogi Tanszék, 2012 ápr.20. www.academia.edu/10175285/Az_Ovied%C3%B3i_egyezm%C3%A9ny_5._cikk%C3%A9ben_foglalt_t%C3%A1j%C3%A9kozott_beleegyez%C3%A9shez_val%C3%B3_jog_%C3%A9s_az_Emberi_Jogok_Eur%C3%B3pai_B%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1g%C3%A1nak_vonatkoz%C3%B3_gyakorlata
És még - arról mi a tartós mi nem az, és a nyájimmunitás. a valós: www.vacstac.hu Felnőtteknek szóló védőoltások
Diphtheria – tetanus – (pertussis) elleni védőoltás (Dultavax, Boostrix, Adacel)
A három betegségről itt olvashat részletesen: Diphteria, Pertussis, Tetanusz
Ismeretes, hogy az oltással biztosított immunitás általában kevésbé tartós, mint az, amely természetes úton, betegség vagy tünetmentes átvészelés hatására alakult ki. A védettség a diftéria (torokgyík) vonatkozásában máris oly mértékben kezd csökkenni, hogy a csoportimmunitás kellő szinten tartása érdekében a fejlett országokban, így hazánkban is, tervezik a lakosság 10 évenkénti, rendszeres, emlékeztető oltását. Az oltóanyag célszerűen tetanusz (merevgörcs) elleni komponenst is tartalmaz majd, ezáltal egyszerűsíthető lesz a sérültek tetanusz elleni védelme is.
aknamunkás 2017.05.08 11:21:28
Kedves Tamás, köszönöm a válaszát, azért meglepett amit az etikai kódexről írt, de nem csodálkozom, láttam az MNO cikkét is... esetleg becsületkódexnek is nevezhetjük, bár csak lelkiismeretről van szó (ami emberré tesz). Íme mutatom kedves beszélgetőpartnereinek, akik esetleg nem beszélnek angolul, megismerés céljából Dr wakefield interjúját, magyar felirattal. Első lépés az én becsületkódexem szerint hogy megismerjem a tényeket és mindkét oldalt meghallgassam. www.youtube.com/watch?v=I35XkClOnmM&feature=youtu.be
És: mi mindannyian, akik a kötelező oltások és azok kikényszerítése mellett állunk ki, ezúttal kijelentjük, hogy tudatában vagyunk és beleegyezünk abba, hogy az érdekünkben (közérdekből) gyermektragédiák megtörténhessenek. Komolyan, az állatok nem pusztítják a gyerekeiket (köykeiket)- az anyajog amely az ivadékaink védelmét célozza, ösztönjog és kódolt. Kért e már bocsánatot M. Adél édesanyjától? Tamás, bár az etikai kódexet (hovatartozást) nem tudja értelmezni, mégis- embernek született! A lelkiismeret különbözteti meg az állattól, mégis az állat védi jobban a kölykét, mint ez a civilizáció? Devolúció? Tudja, hazánkban ahol az OKNE nem működik. Ez csak egy eset, és még hány van? MINDANNYIAN felelőnk ezekért, de úgy érzem, nem tudatosult bennünk. www.valaszthato-oltas.hu/images/Adel_tortenete.pdf
A romániai kanyarójárvány apropóján született írásomat a következő gondolattal zártam: Végezetül egy dologra szeretnék még kitérni, ami nem kapcsolódik a fenti kérdéshez, de már látom, hogy elő fog jönni... Sőt, igazából már elő is jött: védőoltás-ellenes oldalakon már most olvasni, hogy "hogyan…..
aknamunkás 2017.04.21 11:51:58
Ja mégegy: még nem olvastam Boldogkői cikkét, de édesapám, profeszor - aki a rend híve....és szerinte is - oltani kell, de nem minden áron (olvasta Adél boncjegyzőkönyvét) - csak ennyit mondott: ez nem is orvos. Orvos válaszoljon orvos cikkére. Olyan ember aki gyermekekkel foglalkozik, aki tudja miről beszél. Érdemes a lengyel orvostudományi egyetem gyermekrehabilitációs orvosainak tanulmányát elolvasni. A gyermekekért! Érdemes lenne...! ismerni azon orvosok kutatásainak eredményét, akik face to face a gyerekekkel dolgoznak. www.valaszthato-oltas.hu/images/Oltast_koveto_cikk.pdf Ezt megelőzni, ezeket a károkat nem oltástagadás, hanem alapelv. Ha megtehetjük, tegyük meg. Csak a lelkiismeretünk bánja, ha mégsem teszünk semmit, hanem az oltásellenesekre fogjuk... oltásellenesség pedig létezik mióta oltások vannak. A közérdekű adatok értékelésében (szülői tanulmány az oltáshelyzetről, valaszthato-oltas.hu) a történelmi statisztikák azt mutatták, hogy a himlő (ha már szó esett róla) mikor kötelezetten oltani kezdtek, a megbetegedések száma 2x 3x-ra duzzadt, és igen már akkor is voltak oltásellenes orvosok, Magyarországon is! Némi túlzás zt állítani, a himlőt az oltás fékezte meg, inkább a közegészségügyi intézkedések, csatornázás stb- mígnem kötelezetten oltottak, majd iszonyúan megugrott a himlős esetszám, majd tizenpár év adathiány után valóban eltűnt. Mi lehetett az adathiány időszakában? Ki tudja? tehát nem állítható, hogy az oltástól szűnt meg a betegség. Sajnos nem. Jó lenne, ha igen, jó lenne, ha nyugodtan oltathatnánk, de akár oltunk, akár nem, nyugodtak semmiképp sem lehetünk. Odafigyelve, őszintén, a gyermekekért kell cselekedni. A one size fits all itt nem működik.
aknamunkás 2017.04.22 12:17:33
Tamás, lehet nevetgélni, de az az egy biztos, hogy semmi sem biztos! És a nevetgéléssel semmi nem változik meg! Viszont, talán segít önnek, ha megmutatom a sorozatot, amelyet free lejátszanak újra. Orvosok, kutatók, sőt a saját szakmájából is (Dr Tony Bark) - mellesleg gyermekorvos és kutatási specilaista, tanítja is a kutatástat, értelmezést, kritikus szakmai anyagok áttekintését) érdekelheti. A helyzet nem fekete fehér, embernek maradni minden körülményben az egyedüli megoldás. Jó szórakozást, mindenkinek: go2.thetruthaboutvaccines.com/docuseries/replay/?utm_campaign=ttav&utm_medium=email&utm_source=maropost&utm_content=2017-04-22-0130&utm_term= az uSAban a szakma áll fel, kimentek az emberek közé. A farma érzi a biztos profitveszteséget, jönnek ide. Profit nem maradjon behajtatlan. Detto ezt láthattuk az EU csatlakozás kapcsán, akkori külkeres idős professzorom fogta a fejét: "csak piacot csinálnak az odakint eladhatatlan termékeknek..." és lett így. Cirka 20 év után feltűnt még a miniszterelnöknek is, pedig előre szóltak a szakemberek! Most lejátszuk ezt a farmával, és természetesen a lelkiismeretes bennünket hivatni védett emberek (tudósok, orvosok, biostatisztikusok) nem abban segytenek, hogy az emberek megtalálják a megfelelő és legjobban védő megoldást... a folyamat megállíthatatlan, kicsúszott a kezeinkből, Istenek nem vagyunk bármennyire is annak akarunk látszani. Maga sem az Tamás, még egy apró tudatállapot megélése is hiánzik önnek: szülőként felelősséget vállalni A Gyermekéért! 140 éves hagyományos oltákötelezettség és oltásrend más országokban is - nos, látjuk az eredményt. Bár Angliában 100 éve nincs oltáskötelezettség, nem pusztultak ki...A kérdés, mit tegyünk a helyzettel, mert az ellenségünk körberöhög bennünket. Szerencsére - mondja ön, még nincs mutáció... szerencsére. Tudományosan. Véletlenül. Gratula!
illetve ezeket is érdemes lenne átnéznie: a szülők pánikban vannak, és akiknek róluk és a gyermekeikről gondoskodnia illene (a propaganda szerint)- hátat fordítanak, és gyűlöletet gerjesztenek. Tűrhetetlen. www.greenmedinfo.com/anti-therapeutic-action/vaccination-all
Korábban is többször találkoztam olyannal, hogy védőoltás-ellenes honlapokon megszólalók azt állították, hogy a gyermek esetében a háziorvos/allergológus/neurológus/stb. is azon a véleményen van, hogy az oltás okozott valamilyen bajt. Ezen két szempontból is szoktam…..
aknamunkás 2014.09.21 20:42:31
No ezt...
1- mielőtt elájulna magától, kedves blogíró úr, nem önnek köszönhető az okne módszertan fejlesztése, legalábbis papíron. Lehetségesen pozitív becslésem szerint 20 éven belül elérjük a gyakorlati alkalmazását is e valóban nagyszerű irománynak. Lesznek adataink!!! :-)
Szóval erre EUs irányelv kötelezi az országot, és arra is hagytak szépen időt... szegény magyar rendszernek, hogy felfogja a sokkot, miszerint a farmakovigilancia (gyógyszerbiztonság éberség) irányelv keretében Mo-on is el kell kezdeni 138 éve pusztán hagyományból kötelezett oltásgyakorlat alkalmazása UTÁN az oltást követő nemkívánatos események felügyeletét, megfigyelését. Miért is lett kiemelten fontos Európában ez a project? Nem bízunk mi fogyasztók a gyógyszergyárakban!!!
Mert a gyógyszergyárak relativ KIS populációkon tesztelik a gyógyszereiket (köztük az oltóanyagokat is) ezért a termékek biztonságossági profilja csak azután válik ismertté, ha NAGYSzámú populáción tesztelik.(lsd farmakovigilancia irányelv: miért kell) Magyarországon 138 éve NEM figyelik a következményeket - csak oltanak. Nem tekinthető biztonságosnak, teljesen etikátlan és alaptörvény ellenes, de az egészségügyi törvény is "különösen kiemelten orvosbiológiai kutatásnak, kísérletnek" definiálja az epidemiológiai ill járványügyi kutatásokat... Persze tudom ez magát nem zavarja.
A többi országban, mielőtt érvelne vele, már működik kb 20 éve ez a rendszer. Sőt egész szépen - egyes becslések szerint akár 15%-ban a valós számoknak megfelelően- be is jelentik VIZSGÁLATRA a mellékhatást. Mert abból lesz jó (aktív) adat, ha megvizsgálják a bejelentett mellékhatást, úgy értem pl az okne bizottságnak illene látnia a gyermeket is (ahogy maga sem, ők sem érzik fontosnak a kis emberek személyes valódi vizsgálatát). Szóval az ottani bejelentések szerepelnek a gyógyszertájékoztatóban. Ezek alapján készül. Mégsincs köszönőviszonyban sem az előírásokkal, Mo-on a KI OLTHATÓ kérdéskörben. Továbbmegyek:az TB jogviszony alapú szolgáltatásban benne foglaltatik a környezeti és egyéb rizikófaktotok kiszűrésének kötelezettsége. Mekkora baj hogy nincs olyan tudományos módszer ami alapján ki lehetne szűrni ELŐRE a gyermek vajon az elvárt hatást produkálja az oltásra vagy sem? Ezért fizetjük a tb-t, hgy ne tudják megvizsgálni a környezeti rizikófaktorokkal telitett oltást? Nem a mi problémánk!
Itthon, összegezve. nincs oltást követő megfigyelő rendszer (ok, papiron már létezik)
- ezért nincs oltást követő nemkivánatos esemény tisztességes megvizsgálása - sem (aktiv adat)
- fentiekből látszik maga az oltást követő nemkivánatos esemény kivizsgálási rendszere is (még) működésképtelen - majd egyszer összeáll...
ezért van az az, hogy mélyen tisztelt oltási szakértőnk kérdésekre (szakmai) nem tartja magát illtékesnek, mert ő csak olt.
kötelezetten és mániákusan :-)
akár a halálba is azt a gyermeket, akinek szervezet nem tiszteli a törvény szavát és mer rosszul reagálni
és ezt megtehetik?
ön ehhez adja a beleegyezését.
irjon egy könyvet a halálbüntetés visszaállitásáról, hisz ott is ártatlanokat áldozhatnak be - pedig ott bizonyitani kell az ártatlanságot - hogy ne ártsanak ok nélkül... és bizonyitsa be nem számít a hibafaktor... mert az jó a köznek...
és az anyagon túl (vele együtt) létező világról ne alkosson véleményt - az aki képtelen összetett gondolkodásra (túl sok az adat, ugye statisztikus úr, és sok a lehetőség?) Gondolkodni szabadon, ezt tudom ajánlani...
Ki tudja jók e az oltások vagy sem? SENKI. Igen is. Nem is. Kötelezni? Erkölcstelen.Ha van akinek rossz, van akinek jó. Találják meg és ésszel használják az egészségügyi rendszerüket, találják meg kinek jó ha oltják, és akkor JÓ is lehet belőle. Erre a most ismert legkiválóbb eszköz a kötelezettség feloldása, az orvosok szabad döntése (kis gondozottjaik állpotának függvényében)- és nem a kötelezett vakcinák mellé enyhitésként alkalmazható egyéb módszerek fikázása.....tudja ha nem kell beadni nem kell kivezetni se :-) ilyen eccerű.

de a rendszer látja magát.... ön a mentsváruk...
:-) hát Ön mondta, egyetértek: ön tényleg balek. Elsőként fogják beáldozni. Azoknak sincs lelkiismeretük.
Az interneten tömegével terjedő oltásellenes mémek (szöveges képek) egyike annyira kiverte a biztosítékot egy immunológusnál, hogy az internet egyik legnépszerűbb válaszát alkotta meg. Az eredeti poszt angol nyelven született, és annyira jól sikerült, hogy több millióan…..
aknamunkás 2014.04.05 11:39:39
akkor egy kis jog.... és a biztonság meg a kísérlet: Egyesült Királyság, Ministry of Ethics: ministryofethics.co.uk/index.php?p=9&q=2 1898 törvény: Kiiktatta a büntetőjogot az oltásmegtagadás kapcsán. Lehetővé tette a szülőknek, hogy mentességet, vagy kivételezést (egyéni oltásrend) kérjenek, amennyiben nem hisznek az oltások hatékonyságában illetve biztonságosságában. Törvénytelen és etikátlan kényszeríteni egyéneket akaratuk ellenére arra, hogy immunizáltassa önmagát (vagy gyermekét) még pandémiás időszakban is, a jelenleg fennáló törvények szerint
New York University School of Law
lsr.nellco.org/cgi/viewcontent.cgi?article=1226&context=nyu_plltwp
A törvény, amely szabályozza a gyermekkori kötelező védőoltás rendjét, három rendes kártérítési jog védelmétől fosztja meg a szülőket és a gyermekeket: 1. a szabad és teljeskörű tájékoztatáson alapuló beleegyezés jogától, egy kampányszerű orvosi eljárás esetében. 2. a pontos és teljes körű információ szolgáltatástól a vakcinák összetevőit és a lehetséges mellékhatásait illetően, 3. a jogtól, hogy a károsultak beperelhessék a gyártókat és az orvosokat oltási sérülés esetén. Míg ezek a nem tipikus kártérítési jogi standardok a közjó érdekében kerültek adaptálásra, fenntartásra és helybenhagyásra, ez a cikk leszögezi, hogy okoztak nem kívánt következményeket, a felesleges kötelező gyermekkori védőoltások tekintetében is: a nemzeti oltás-politika érdek-konfliktusa miatt – a nem kielégítő gyógyszerbiztonság, a nem kielégítő tájékoztatás az oltások mellékhatásaival kapcsolatban, és az elégtelen kompenzáció a vakcinák által indukált sérülések és egyéb nemkívánatos következmények esetében. A cikk egy új értelmezést kínál, a Legfelsőbb Bíróság mérföldkőnek számító ügyében (Jacobson kontra Massachusetts), hogy az állam (f)elismerje a kötelező védőoltásjog alkotmányos korlátait, és rávilágít a legfontosabb föderális mérföldkőre, a Nemzeti Childhood Vaccine Injury Compensation Act –re. (Nemzeti Gyermek Oltásszövődmény Kompenzációs Törvény).

HEALTH PROMOTION INTERNATIONAL Vol. 13, No. 2,Oxford University Press 1998
www.bvsde.paho.org/bvsacd/cd26/promocion/v13n2/167.pdf
Ez a dokumentum leszögezi, hogy a legtöbb gyógyszerekkel kapcsolatos felvilágosítás problematikus mint `bizonyítékokon-alapuló" beavatkozás, hiszen hiányzik az elegendő empirikus támogatás a végrehajtáshoz, vagy folytatódik a hatásosság negatív eredményeinek tükrében is. A gyógyszerekkel kapcsolatos felvilágosítás jó példa a kockázatos közegészségügyi beavatkozások védősáncos megoldásaira, amelyet bármely bizonyítási teher megakadályozhatna, de ez a tény nem jól ismert a felhasználók közösségeiben, amelyek aztán univerzálisan köteleznek ezen egészségprevenciós prevenciós programok végrehajtatására. A erkölcsileg jól tájékoztató népegészségügyi politika azt sugallná, ezek a minőségbiztosítási kérdések kötelezettek kivizsgálásra ahhoz, hogy folytatólagosan és fenntartólagosan bármely
egészségprevenciós módszert alkalmazzák.
aknamunkás 2014.04.05 11:45:14
nézzük a szakmai tanulmányt, a lengyel összefogót, amelyet nem volt idejük elolvasni holott belinkeltem. Lássunk egykét megállapítást belőle. "Ki kell hangsúlyozni, hogy az immunrendszer a teljes szabályozottságot és védekező képességét, azaz az érettséget 3 éves kor körül éri el.
Megalapozottan állíthatjuk, hogy az élet korai szakaszában történő immunizálások gyengébbek és nem annyira tartósak, mint a szerológiailag érettebb alanyokban felderítettnél. Következésképpen a vakcinák hatékonysága a korai gyermekkorban (első 6 hónap) korlátozott. Ezért, hogy kiprovokáljunk és fenntartsunk egy megfelelő B sejtes immunválaszt az újszülöttekben, erős adjuvánsok (hatáserősítők) és több - időben gyakori- booster (emlékeztető) oltások szükségesek. Ezzel a probléma kétszeres: először is kísérleti eredmények világosan kimutatták, hogy az egyidejű beadása akár a csekély 2 vagy 3 szoros hatáserősítőknek vagy az ismételt immunrendszeri kihívások akár ugyanazon antigénnel is, legyőzhetik a genetikai rezisztenciát az autoimmunitásra. Másodszor, mivel általánosan elfogadott, hogy az immunológiai hatáserősítők hathatóssága és toxicitása elégségesen egyensúlyozva kell legyen az oltásos beavatkozásnál - hogy az immunstimulációt minimális mellékhatás mellett érhessük el - praktikusan értelmezve ezt az egyensúlyt igen nehéz elérni. Ennek az oka az, hogy ugyanazok a - hatáserősítők által befolyásolt és megcélzott mechanizmusok - felelősek az immunstimulációért, mint amelyek a különféle mellékhatások előidézéséhez is.
Az immunválasz hatási mechanizmusa a különböző oltások antigén összetevőire, különösen a többkomponenses oltásokra, nincsenek teljesen megértve és kutatva sem. A 2. sz. ábra mutatja a vakcinák és egyéb segédanyagaik feltételezett hatását a gyermekek immunrendszerére.

A vakcina által stimulált TH2 immunválasz a felelős az antitestek termeléséért, ez az út érvényesül az újszülöttekben és csecsemőkben, miközben ez a TH1 kielégítő immunválaszreakció egyensúlyosságának hiányában allergiás reakciók kifejlődéséhez vezethet. Ez tünetileg hasonlatos ahhoz a tényhez , hogy az allergiás megbetegedéseket a XXI. század „járványaként” tartják számon. Más szerzők szerint, a természetes környezeti fertőzések - amelyek természetes módon stimulálják a TH1 immunreakciót - és ezen természetes folyamatnak a beszabályozása a tömeges oltásgyakorlat által, az általános higiéniai állapotok javulása illetve az antibiotikumok széles körű elterjedt használata („higiénés teória”) elnyomja és késlelteti a TH1/TH2 immunválaszok kiegyenlítését, és feltételezhetően ez is hozzájárul az allergiás megbetegedések rizikójának a növekedéséhez. E tézis igazolást nyert egy antropozófus háttérrel rendelkező svéd gyermekeket vizsgáló tanulmányban, ahol is szignifikánsan kevesebb atópiás gyermeket figyeltek meg, mint a más háttérrel rendelkező csoportban. A más háttérrel rendelkező csoportban a betegségek és az MMR oltás közti kapcsolat megerősítésre került.
Ráadásul, a tanulmányok sorozatában, Silverberg at al. bemutatta, hogy a vadvírusos (WTVZV) (bárányhimlő) vírusfertőzés, és nem a bárányhimlő oltás (VV) védi meg a gyermekeket az asztmától és az atópiás bőrbetegségektől.
Megjegyzendő, hogy nem csak hogy nem járul hozzá a stimuláció (oltás) az immunrendszer megfelelő kifejlődéséhez, friss tanulmányok kimutatták, hogy a vakcináknak megvan az a képességük is, hogy tönkre tehetik az immunrendszer kifejlődését. Például, bemutatásra került, hogy az éves influenza oltás a gyermekek szervezetében tönkreteszi a vírusspecifikus CD8+ T sejt-immunitás kifejlődését.
aknamunkás 2014.04.05 11:48:07
"A fenti megállapításokból tisztán kijelenthető, hogy az immunrendszer rendes működése magába foglalja az immunműködés finom hangsúlyán alapuló egyensúlyosságot, az immunegyensúlyhoz szükséges 2 „kart”: (TH1/TH2), és ennek akármelyik oldalra való kibillenése árthat a testnek.
Ráadásul úgy tűnik, hogy a szükséges Th1/Th2 egyensúly jobban biztosítottabb a természetes immunkihívások által ( a relatív enyhe gyermekbetegségek mint bárányhimlő, mumpsz által) – jobban, mint a vakcinázás által.

Singh vizsgálata szerint, az autoimmun reakciók okozta finom változások egy gyermek fejlődő agyában megváltoztatják a myelin hüvelyt, és végül a felső agy gyengüléséhez vezethetnek: beszéd, kommunikáció, szociális kölcsönhatások, és egyéb idegrendszeri tünetek, amelyek autista gyermekekre jellemzőek. Ebben a tanulmányban a kanyaró vírus került vizsgálatra, de az immunizációs program alatt az oltásrendben a gyermekek egyidejűleg több virális komponenst tartalmazó vakcinát kapnak. Mi történik olyankor egy gyermek agyában? Jelenleg nincsenek ilyen irányú vizsgálatok, tanulmányok.
Tsumiyama at al szerint a szisztémás autoimmunitás elkerülhetetlen következménye az immunrendszer túlstimulálásának, az antigének ismételt újraoltásaival.
Valójában, a felnőttek többszörös oltásait kapcsolatba hozták különböző autoimmun phenolmena-val, mégis a gyermekek általában jóval több oltási terhelésnek vannak kitéve, mint a felnőttek - mivel a feltételezések szerint az ekkora terhelés biztonságos.

A dogma ellenére, mely szerint a perifériás immunválasz nem hat a központi idegrendszerre, elégséges bizonyíték mutatja ennek pontosan az ellenkezőjét.

Így nem megalapozott a feltételezés, miszerint az agyi fejlődés egy kritikus periódusában az oltásos beavatkozások az immunrendszert egyre több vakcinával manipulálva biztosan nem okoznak mellékhatásként az idegrendszeri fejlődésben károkat.
A fenteikben bemutatottakban az az érdekes, hogy az elmúlt évtizedekben jelentett fertőző betegségek csökkenése azelőtt következett be, mielőtt a vakcinákat adott betegség ellen bevezették volna.

Egy 2002-es Lancet Fertőző Betegségek egyik tanulmányában kijelentik: „a bizonyítékok összesítése azt sugallja, hogy a személyes és környezeti higiénia lecsökkenti a fertőzések terjedését” és „így ezen felmérés eredményei azt mutatják, hogy folyamatos, mérhető jó hatása van a környezeti és személyes higiéniának a fertőző betegségek nem terjedésére” . Ugyanezen tanulmány kimutatta, hogy a fertőző megbetegedések miatti elhalálozások már sokkal azelőtt szinte elhanyagolható szintre süllyedtek le, minthogy a tömeges immunizálási programokat bevezették volna.

Az orvosok és kutatók rámutattak (már a 60-as évek óta ) hogy a gyermekpopuláció egészsége rosszabbodik, amely egybeesik a növekvő mennyiségű vakcinák bemutatásával. Az allergiás megbetegedések, mint az asztma, autoimmun betegségek, cukorbetegség és sok neurológiai működés zavar – tanulási nehézség, ADD (figyelemhiányos működési zavar), ADHD (figyelemhiányos hiperaktív működési zavar) görcsök és autizmus – olyan krónikus megbetegedések, amelyekre a figyelmünket már felhívták.
Úgy tűnik, megérné egy „elővigyázatossági iránymutatást” összeállítani, az 1988 etikai irányelv alapján, amelyben lefektetnék, hogy ha van lehetséges, de nem kellőképpen megértett rizikója az új technológiáknak, jobb ha nem alkalmazzuk ezeket, mint megkockáztatni a bizonytalan de lehetségesen nagyon súlyos következményeket." szó szerint idézve igazi orvosoktól, akikben bízom. Lengyel Orvosi Egyetem, Gyermekrehab osztály, TANULMÁNY az oltás-sokk ról: újra linkelem:
www.rescuepost.com/files/prog-health-sci-2012-vol-2-no1-neurologic-adverse-events-vaccination.pdf
Elég sok embertől megkaptam a Council on Foreign Relations (CFR) nevű szervezet interaktív térképét, mely különböző védőoltással megelőzhető fertőző betegségek alakulását mutatja be az elmúlt években. (Ezúton is hálásan köszönöm mindenkinek, ha netán valakinek…..
A Hír TV Gyógyhír c. műsorának szeptember 9-i adása kapcsán az alábbi levelet küldtük a műsor szerkesztőségének. Tisztelt Gyógyhír!Szeptember 9-i, "A BCG oltás hatékonysága" c. műsoruk véleményünk szerint súlyosan elfogult volt az oltásellenesek javára. A műsorban aránytalanul sok időt kapott egy…..
aknamunkás 2012.10.07 11:59:06
Hello szkeptikusok :-))) látom nem változtatok, értelmetek mintha nem menne minden irányba. Alapvető probléma, a modern gyógyszerbiztonság alapkövetelménye, a farmakokinetikai vizsgálatok értékelése vakcinák esetében nem előírt. Mi a farmakokinetika? a gyógyszer (és segédanyagai) komplex formulájának a testre gyakorolt hatása. Görög eredetű kifejezés: pharmacon-gyógyszer, kinetikos-mozgásba hoz.

A farmakokinetika a gyógyszertan azon szakága, amely a szervezetbe bejuttatott gyógyszerek szervezeten belüli sorsát vizsgálja, vagyis leírja a gyógyszerek szervezeten belüli mozgását. A gyakorlatban ez a tudományterület elsősorban a gyógyszerek hatóanyagaival foglalkozik, leírhatja azonban más a szervezetbe bejuttatott anyagok sorsát is (pl tápanyagok, metabolitok (anyagcsere termékek) hormonok és mérgek (oltásoknál: segédanyagok is).

A farmakokinetika területén belül 4 nagy csoportot vizsgálnak (4 M), ezek:
1. Abszorpció: a szer bejutása a szervezetbe, a felszívódás.
2. Disztribúció: a szer megoszlása a szervezet szöveteiben és folyadéktereiben.
3. Metabolizáció: során a szervezet bontja és átalakítja a szert és annak származékait.
4. Exkréció, Clearence: a gyógyszerek és származékaik kiválasztása (a metabolizmussal együtt),
az elimináció (kiürítődés) része.

Megtörténik, hogy egyes gyógyszerek vagy származékaik irreverzibilisen (azaz visszafordíthatatlanul) akkumulálódnak (azaz felhalmozódnak) a szervezetben.
A 4 kinetikai történés befolyásolja a szervezetben a gyógyszermozgást és a gyógyszerszintet, és ez alapjaiban határozza meg a gyógyszer hatékonyságát és aktivitását, azaz mikor milyen dózisban kell beadni, ismételni. Ezen ok miatt a farmakodinámiás vizsgálatok (ahogy a szer hat a szervezetre) és a farmakokinetikai vizsgálatok (ahogy a szervezet hat a gyógyszerre) szoros együttértelmezésben adják a gyógyszerbiztonságot (farmakológia: farmakodinámia, farmakokinetika, preklinikai vizsgálatok).

www.univet.hu/units/gyogyszertan/Eloadasok/magyarl5&6vegleges.pdf

Ha nincs ilyen vizsgálat avagy nem kötelező értékelni, persze h nem ismernek el mellékhatást, hisz nálunk nincs. Ennyire eccerű. Ha van nem értékelik...mert hagyomány, és nem gyógyszerbiztonság. Miről vitatkozunk???? Egy jogot akarunk: nemet mondani. Mint minden "nyugati" országban, emberi jogod szülőként megítélni, akarod a gyermekedet védeni, oltással vagy nem? legalább elmondanák...hé, lehet hogy megvéd de fogalmunk sincs mi történik a gyerkedben utána...közben...vagy miért is mondanák el?? Ha immunválaszod nincs ugyis meghalsz. Ezért azt megvizsgálták (farmakodinámia). beadsz egy elölt v legyengített kórokozót (jaj kombináltan egyszerre többet is! )és jé van immunválaszod rá. Nem hiszed? www.google.hu/search?q=farmakokinetikai+tulajdons%C3%A1gok+%C3%A9rt%C3%A9kel%C3%A9se+nem+el%C5%91%C3%ADrt+vakcin%C3%A1k+eset%C3%A9ben&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
aknamunkás 2012.10.07 12:02:10
Most nézzük, csecsemők és kisgyermekek esetén mit mond a gyógyszerbiztonság és miért:members.iif.hu/lakner/download/cikkek/kvk/KVK_LaknerG.pdf

- 30.o: a gyógyszerválasz farmakokinetikai fázisa: ...a gyógyszerfejlesztés során leállási kritérium a kedvezőtlen farmakokinetikai sajátosság...(!!!)

- 17.4. a gyermekkor klinikai farmakologiája (40.o):

1. Felszívódás: orális bizonytalan (lassú ürülés)
2. Eloszlás: vízterek a felnőttekre jellemző értékeket kisiskoláskorra érik el, zsírtartalom az életkor előrehaladtával nő a test víztartalma csökken,
3.. fehérjekötés: a kötőfehérjék éretlensége miatt a szabad gyógyszerfrakció az újszülöttekben magas (ehhez kötődnek a vakcina anyagai), a bilirubin és a gyógyszerek vetélkednek a kötőhelyekért, szulfonamidok és ceftriaxon alkamazása a leszorításos farmakokinetikai reakciók miatt leghamarább 3-6 hónapos korban merülhet fel, vér-agy gát újszülöttkori éretlensége miatt fokozott a kpi idegrendszeri penetráció.
4. Metabolizmus: a máj mérete, véráramlása és metabolikus kapacitása az életkorral nő. Születéskor számos anyagcsereút éretlen, s ez metabolikus kerülőutakat vagy toxikus metabolitok felszaporodását eredményezi.
5. Kiválasztás. A vese kiválasztó folyamatai születéskor még éretlenek. Teljes kifejlődés legkésőbb 2-3 éves korig fejeződik be. A máj és vese fejlődés miatt a 2-3 éves korban testtömegre tekintve meghaladja a felnőttkori clearence értéket..
A gyógyszerválasz farmakodinámiás fázisát az életkor befolyásolja!

Csak felteszek egy kérdést: amennyiben ennyire sérülékenyek a kis gyermekek, miért nem kötelező farmakokinetikai vizsgálatot elvégezni azokra az anyagokra amelyeket belefecskendeznek a fejletlen szervezetbe, főleg mivel Mo-on még születéskor is azonnal BCG oltást adnak? Németországban azért nincs BCG oltás, mert a tüdőbaj baktériuma olyan mutációt fejlesztett ami ezen a hagyományos BCG védőoltáson „röhög”.... Németországban ezért lebeszélnek az orvosok a BCGről. Menj ki és kérdezd meg.
Az MTV Az Este c. műsorának július 10-i adásában sajátos párbeszédet láthattunk a betiltott étrend-kiegészítőket forgalmazó orvos, Lenkei Gábor, valamint Falus Ferenc országos tisztifőorvos között. Ebben Lenkei Gábor tett néhány olyan állítást, amelynek valóságtartalmát könnyen ellenőrizhetjük. De…..
aknamunkás 2010.04.27 11:04:12
@pounderstibbons: szia, azt gondoltam kötözködésen már túl vagyunk. Szinte lehetetlen feladatra kérsz, hogy pár sorban magyarázzak el egy olyan dolgot, amely szemléletmódhoz kötődik. Eddig sem sikerült, most sem fog... Lenkeinek van egy CDje: élni jó. Ott részletesen magyarázza a táplálkozási qi összefüggéseit (test-lélek) Volt hogy ajándékba adták, egyébként meg nem túl drágán méri (ahogy a vitaminkészítményeit sem) Szerintem nézd meg. Egy kicsit Hofisra veszi a figurát, nekem szimpi. Aztán: hallottál-e arról, hogy azért alszik minden élő lény a földön, mert túl alacsony a rezgésszint? Ilyenkor megy a lélek "pihenni", feltöltődni a magas szférákba? Legalább az ego kikapcsol ilyenkor - amennyiben valaki nem tud aludni, pihenni (nem kisgyerekes anyaként) akkor annak biokémiai oka van, nevezetesen szabályozórendszer (vitaminhiány, vitál(élő)tápanyaghiány) hibás működése, amely sejtszinten befolyásolja az egész-séget. Tényleg, vedd meg a Lenkei könyve(ke)t, bátor írások, tele létező hivatkozásokkal, csak javadra szolgálhat. Ha te küzdesz cukorbetegséggel, ami nem lehet könnyű, van mód rá, hogy könnyebbé tedd a dolgokat. Mi szükséges? Nyitottság, bátorság, (egészséges) szkepticizmus. Higyj annak, amit tapasztalsz! Ha 3 hónapot szeded az alapot, rögtön (kb 1 hónap) érezni fogod mi a qi. Utána negyedévenként emelheted az adagot, majd ugyanígy vissza. A testvére segíthet elmagyarázni, megállapítani hol kell javítani. Komolyan, mit veszíthetsz? Ha bárki belehalt volna, már visszhangozna a sajtó.... Egyébként tényleg, az a német bank aki a forintot manipulálta a krízis kezdetén, csak 90 milliót kapott.... Ez sem bűzlik neked? Van most egy másik film, a port.hu az előzetes letölthető: vigyázat ehető! (eredeti: a gyermekeink okolni fognak bennünket... fr dokumentumfilm) És egy másik amerikai: Food INC, ez le is tölthető. No komment - csak nézz rájuk, fújnak a változás szelei, csak rajtad áll: befogod e a szelet, vagy ellenében próbálsz haladni. Sok szeretettel: Krisztina és befejezésül egy Hofi vicc: megyek az utcán, látom a táblát: Vigyázz, a tetőn dolgoznak! Én értem, hogy odafent gondos munka folyik, csak azt nem értem: miért mindig nekünk kell idelent vigyáznunk? Látod, én is ezt teszem. Vigyázok a gyermekeimre, farkasanyaként. 3 év tapasztalatában: jó utat találtam. Thank you, My Lord. Vigyázz magadra.
Az Egészségügyi Tudományos Tanács súlyos fogalmi zavarral küzd. Két okból fontos ezt a zavart eloszlatni. Egyrészt a Tanács a magyar kormányzat része, egész pontosan a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának tudományos háttérintézménye, ami nem lebecsülendő dolog, ezért is finanszírozzuk a működését…..
        A Zeitgeist-Addendum III.-ban igen érdekes dokumentumfilmben láttam először erről a nem mindennapi projektről. Aztán hónapokkal később több külföldi oldalakon is igen sok figyelmet szenteltek ennek a dolgonak, ami megmondom őszintén…..