Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pestiNő

10 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Verba volant, scripta manent. A szó elszáll, az írás megmarad. Vannak iszonyú napjaim, a mai is az. Ilyenkor közérdekű közleményt írok, abszolúte segítve a nagyközönséget. Valahogy úgy érzem, ez a bejegyzés mindenféle extra nélkül is nagyot fog menni, mert szerintem az emberek 99%-ának fogalma…..
pestiNő 2020.10.22 19:21:46
@Az igazi Trebics: igen, igaz, látod, nem vagyok egy köziges. de mondjuk nincs olyanja a k. ügyfélnek. a k = kedves. akkor bukó. és egy halomnak nincs.
pestiNő 2020.10.29 19:09:40
@Gábor3: mindig van mit tenni. vigyük akkor végig, kapjanak egy levelet a 60 nap túllépéséről az idézett jogszabállyal (nagyon kevesen élnek vele, ezt tudom, mert az emberek nincsenek kioktatva). A Fővárosi Kormhiv amúgy is nagy kedvencem :D a határidő őket is nagyon erősen köti (kötné, csak nincsenek felelősségre vonva) de kíváncsi lennék, mit reagálnak...
"Calumniare audacter, aliquid semper haeret." Vakmerően kell rágalmazni, valami úgyis ráragad.(bár a semper az mindig, de elfogadtam)   Szerintem a legjobb tyúkperek egyike a rágalmazás-becsületsértés kombó.  Ennyire színesen nem tud senki káromkodni, mint mi, még angolul is nehéz dolgom van,…..
pestiNő 2020.10.08 18:24:56
@MAXVAL birсaman közíró: jajaja, a hangosbeszélőbe, amikor ezt mondod, kissé jobb a helyzet :D igen amúgy, nagyon sokat lehet finomítani, mikor már nem áll meg a dolog. csak hát szerencsére vagy épp ellenkezőleg, az emberek dühösen kevésbé gondolkodnak racionálisan. ahhoz óriási önfegyelem és önuralom kell, azt meg nem oktatják az iskolában. panem et circenses!
Sok bába között elvész a gyerek (Krúdy! ti.! vö.! stb.!), nemde? Szavamra! Najó, nem ezt a kifejezést használtam, mikor belefutottam a 4! cikkébe, de úgy emlékszem, vagy Ford Fairlane-től vagy CarbiB-től idéztem hirtelen. Amikor több kézen fut át egy hír, az olyan, mint az a játék, mikor sorban áll…..
pestiNő 2020.10.05 16:05:16
@MAXVAL birсaman közíró: mindig örülök a témába vágó kommenteknek, ezért csak egy javaslattal élek: szerintem a legjobb cél az lenne, hogy a mai napon tessék elkezdeni hajat növeszteni és egy jó három év múlva el is lehet ajándékozni. Addig is kvíz: az Alaptörvény ide illő passzusát ki találja meg?
pestiNő 2020.10.07 13:21:05
@desw: rengeteg virtuális szeretetet, a keresésed loggolását, etc. (amúgy nem rossz ötlet a nyereményjáték sem, hogy legyen valami tétje! valami értelmeset, ne mondjuk a régi római jog könyvemet, ami akkor és azóta sem volt jó semmire sem)
Idézet Általános gondolatok Hogy mennyi pokoli házasság van, pontos adatokat nem a KSH szolgáltat nekünk, hanem a műkörmös/fodrász kombináció. Amennyit ott hallgatnak a szakemberek, azért veszélyességi pótlék járna. Lényeg a lényeg, a vitás ügyekből sosem fogyunk ki, legyen az házastársi vagy…..
Adversus solem ne loquitur! (Erasmus)Ne vitatkozz azzal, ami világos, mint a nap!  Általános gondolatok Rövidke bejegyzés következik, de az eset, ha igaz, eléggé egyszerű, mindamellett, hogy az érintettek tekintetében nyilván megrázóbb. Mielőtt teljesen kihalna az emberiségből a józan paraszti…..
"Tu ne cede malis, sed contra audentior ito." (Vergilius) A vész ne ijesszen, még bátrabban szállj szembe vele.  Általános gondolatok Kevés téma hoz ki a sodromból jogászként, de ez - mint amikor effektíve meglopnak, olyan zsigeri rossz érzés, és ez  köt össze az összes…..
"Aliter in theoria, aliter in praxi." (Horatius) Más az elmélet, más a gyakorlat. Avagy bevezetem a témához illő a memoritert mindenki szellemi gyarapodása céljából a blogra, ha már az egyik nyelvvizsgám a latin. Általános gondolatok Eme blogposzt nem tér ki olyan anomáliákra majd, amelyben a…..
pestiNő 2017.03.08 09:39:14
@kerdes: köszönöm, javítani fogom!
pestiNő 2017.03.08 10:05:36
@kerdes: érdeklődhet mindennap, maximum nem kap választ aznap, erre nem kötelezhető senki, azaz erre nincs szankció. A közös felügyeletet ne keverjük azzal a jelenséggel, amikor a gyermek egyik héten az egyik, a másik héten a másik szülőnél van. Általában aki az utcára teszi a(z újszülött) gyerekét anyával együtt, nem igazán kíváncsi erre a verzióra, de van, ahol működőképes, illetve vannak esetek, amikor a gyereknek sem ez az igazi megoldás, nem biztos, hogy a kétlaki élet mindenkinek megfelel, a gyerek heti rángatása ide-oda, főként, ha nem egy településen élnek. Sőt, mondok jobbat, a kisgyerekeivel kihajított fél nem fog naponta a gyerekekről cseverészni mondjuk az anyaotthonban élve vagy a szülőházba visszamenekülve. A kétheti láthatást a törvény fogalmazza meg, nem én, de köszönöm a feltételezést. Megállapodással vagy bírói ítéletben foglaltak alapján ettől el lehet térni, de hogyan írtam is, egyező szülői akarattal is el lehet térni a korábban leírtaktól. A poszt a jogi kérdésekben hivatott elmerülni, nem a pszichológiaiban, azzal más blog foglalkozik. Kívánom, hogy sose kerüljön utcára újszülöttjével.

@abcd1234: azt kell mondanom, több dologban téved. Pl. Joga van információhoz jutni a különélő szülőnek is, de ezt fent részleteztem, erről szól a poszt is. A gyerek költségeihez történő kvázi egyenlő hozzájárulás olyan szinten nem valósul meg, hogy van olyan is, aki nagyjából semmilyen juttatást nem kap a gyereke mondjuk súlyos betegségéhez kapcsolódó költségek enyhítésére, hiába kérhető ehhez is külön hozzájárulás, az együttélő anya vagy apa nem kap a másik féltől semmit. A tartásdíj végső időpontjáról sok jogeset szól, sok feleslegesen elindított per, de erről talán egy későbbi posztban tudok szólni.
Általános gondolatok A kedves párod válasza a fenti kérdésre valószínűleg az lesz, hogy: "A szád!" Az egykori szövetséges nagy szerelem hirtelen változhat át elég barátságtalan ellenféllé, ha nem vigyázunk. Vagy ha vigyázunk, akkor is. Ha ezeket a sorokat olvasod, remélem, még 18 vagy, és mindennek…..
Általános gondolatok Amikor mindenki az időjárás kegyessége és a meghívó iniciáléjának dőlésszöge iránt aggódik, a házasuló feleknek egészen másról kellene elgondolkodniuk. Egyrészt a szüleink idején nem igazán volt köztudatban az, hogy ezt a nagyszerű jogintézményt előzetesen nagyon pontosan…..
Általános gondolatok Több ezer szülőt érint a kérdés, és bizonyára sok fórum is foglalkozik vele. Minden eset más, mégis törekedni kell ezt a sokszínű ügyet egy palettában rendszerezni. Bejegyzésem nem szakmai fórumoknak, hanem az ügy végpontján állóknak szól, akiknek leírom, hogyan induljanak el…..
pestiNő 2017.03.03 10:22:55
@Burgermeister: szexista felfogásával nem, a házassági vagyonjogi szerződéssel kapcsolatos nézeteivel ellenben maximálisan egyetértek. Hamarosan következő poszt témája is lesz eme jogügylet fontosságának hangsúlyozása.

@Csaba71: Én csak azt tudom mondani, éljen az apai jogaival, keresse fel a helyi gyámhatóságot, kulturált módon fognak Önnek segíteni. Az autója pedig a leírás szerint az Ön jogos tulajdonában áll, így bármikor birtokba veheti, rendelkezhet vele, azaz eladhatja, bérbe is adhatja. Most éppen valamiféle szívességi használatban lehet akkor, ha erről a bontóper során a vagyonmegosztásnál nem döntöttek. A jogokkal élni kell, a kötelezettségeket betartani, ezt ítélkezés nélkül mondom. Ne adja fel.

@swGuru: Sajnálom, ha tapasztalatból beszél, ilyen is előfordul, millió ügy között. Mivel a blog inkább jogi természetű, mint magánéleti, csak annyit szeretnék mondani, hogy maximálisan átérzem a helyzetét.

@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Nagyon egyetértek azzal a gondolattal, amit útravalóként ad a gyermekeinek. Én magam is el fogom ezt nekik mondani, szinte szórol szóra. Gyakorlatias, reális, felelősségteljes, még ha kissé megosztó is. Mégis az életre készít fel és nem lesznek meglepetések, illetve csökkenthető az előfordulásuk.
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
pestiNő 2012.02.11 19:56:49
McJoboljunk egyet: Gocus húga hétfőn kezdte a diákmunkát a Kerepesi úti hamburgeresnél, de valaki kapásból lenyúlta a csomagjában lévő étkezési utalványokat. Ez se jó, de az még rosszabb, ha ezért az áldozatot állítják pellengérre. Sztori alant, várjuk a további jó és…..
Biztos az időjárás zavarta meg Kínába szakadt honfitársunkat a nagykövetségen, aki képes volt többször belemondani a telefonon érdeklődő naiv állampolgár arcába, hogy keressen Guglival, ha információra vágyik: Nem is tudom hogyan kezdjem, azt hiszem valami nagyon nem stimmel a…..