Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ColT

540 bejegyzést írt és 40834 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az a régi (minden bizonnyal Boncz Géza-)vicc, amit most természetesen nem találok, de szerepel benne [a] Rambo 2., és kb. az a poénja, hogy - Hát én vagyok a Cápa 3.! Amiről eszünkbe juthat a meglehetősen Boncz-közeli Markos-Nádas duó klasszikusa, ami viszont, szerencsére,…..
ColT 2024.03.15 20:12:52
Nem vagyunk egyedül a világegyetemben. Túl nagy az univerzum, mi pedig túl kicsik vagyunk hozzá képest, a nagy számok törvénye alapján biztosan van még intelligens élet a Földön kívül is. Jó ideje kutatjuk a földönkívüliek nyomát, pedig nem biztos, hogy igazából találkozni…..
KKBK Pár kérdés a fideszesekhez 2023.05.30 14:10:00
 “ No amount of evidence will ever persuade an idiot” Mark Twain  Nyolcmillió embert kell itthon megtanítani gondolkozni, csak az a baj, hogy egyenként "A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek" Wass Albert Aki nem hajlandó ütköztetni, annak…..
ColT 2023.10.21 09:44:42
@tesz-vesz: Minket is aggodalommal tölt el, na.
ColT 2023.10.23 18:22:18
@tesz-vesz: Az intézményrendszer a lényeg, és hogy az hogy működik.
Itt tök demokrácia van elméletben, csak ugye Polt, választási csalás, ilyesmik miatt nincs. Ettől még nincs, de nem azért, mert papíron diktatúra lenne. Elméletben verhető a dagi, de csak ott.
ColT 2023.11.28 17:00:48
@tesz-vesz: Már mindegy is, mitől nincs. Nincs.

"de még csak ez sincsek 2016 óta. mert a parlament felesleges a rendeleti kormányzás idején."
2/3-addal amúgy is felesleges.

"én Marosvásárhelyet se vetném el."
????????????

"Rendkívüli felmondással elbocsátotta a Corvinus egyetem Ádám Zoltán egyetemi docenst,"
Ez a világ vicce amúgy, volt interjú a rektorral előtte, aki mondta, hogy á, nem azért mondott le :D

"Kenyai vendégmunkások is dolgoznak már egy szombathelyi üzemben"
Ezen folyamat röhögök, hogy hogy nyal vissza a saját propagandájuk :D

" lehetett volna támogatni azt is,"
Én támogattam is volna. Magyarok ők is. A rohadékság felhasználni őket, amit a Fidzse csinál.
Esetleg lehetne úgy, hogy külön képviselőkre szavaznak.
  Ha valaki azt állítaná, hogy a csajozásnál az anyagiak semmiféle szerepet nem játszanak, valószínűleg abban a pillanatban abbahagynám a beszélgetést és el is búcsúznék. Ez az álláspont nyilvánvalóan köszönőviszonyban sincs a valósággal, ám a másik véglet ugyanúgy fals. Szó sincs arról, hogy a…..
Movie Tank A Parallax-terv (1974) 2014.05.08 16:00:00
Szövevényes történet, tomboló üldözési mánia, rejtélyes öltönyös figurák fegyverrel, a háttérben húzódó, elképesztően nagyívű összeesküvés, menekülő főhős, és a cég. Egy paranoiathriller nyers hozzávalói. Ám ezeket rendszerbe kell szedni, hogy végül megkapó…..
Virage Asteroid City (filmkritika) 2023.06.15 15:46:16
Álmodik-e Wes Anderson egy animációs technikával készült, de Jeff Goldblum által is alakított földönkívülivel egy tulajdonképpen élőszereplős filmben? A válasz: igen. Furcsának, esetleg ellentmondásosnak tűnik a kérdés? Nem furcsább és ellentmondásosabb, mint Anderson legújabb filmje, az Asteroid…..
ColT 2023.06.15 17:53:57
A repülőgépipar, mint a hadiiparon belül is kifejezetten innovatív húzóágazat, számos stádiumot élt már meg. Jelen poszt ennek az iparágnak a változásairól szól, elsősorban az USA esetét áttekintve, a második világháborútól többé-kevésbé napjainkig. A téma a repülőgép-tervező és/vagy -gyártó cégek…..
ColT 2023.06.10 20:31:16
@Maga Lenin: Ja, de arra az akkor meglevő technika bázisán válaszoltak, mert ennyire volt pénz - csoda nincs. Meg azért azok a háborúk lokálisak voltak, nem kellett nagy mennyiségű cucc hozzájuk. Irak kevésbé, de az sem volt igazán nagyméretű.
ColT 2023.06.10 20:32:36
@Maga Lenin: Hajókat se építenek olyan intenzíven, meg ott azért nincsenek olyan brutális drágulások talán... a hajótest acél, atommeghajtás adott, ami nem atom, az még kiforrottabb, stb... Meg a hordozó platformok sem használódnak/avulnak olyan gyorsan.
  Szerző:Koronkai Zoltán SJ Ferenc pápa magyarországi látogatására készülve a napokban tartottuk Szólj be a pápának című programunkat. Ezen a Szólj be a papnak rendezvénysorozatból inspirálódva igyekeztünk válaszokat találni a fiatalok kérdéseire. Több mint 150 kérdés érkezett, és legtöbbjük a…..
Virage Még mindig látlak Téged 2022.12.17 13:43:19
A fél világ azt találgatja, vajon James Cameron képes lesz-e újra megdönteni saját rekordját és ismét filmtörténelmet írni az Avatar 2-vel. Ha igen, akkor szinte biztos, hogy gazdagabbak leszünk egy új saga-val, de ha nem, legalábbis egy 3. résszel, hiszen a hírek szerint a 2. és a 3. rész együtt…..
Ha operatív, akkor nem az én dolgom ha stratégiai, akkor nem az én dolgom ha valaki más már csinálta egyszer, akkor az ő dolga ha még senki sem csinálta, akkor beszéljünk róla, hogy kinek a dolga (... és ha beszélünk róla, akkor biztos nem fogsz meghívni mindenkit, akit kéne, úgyhogy újra kell…..
Oly sok szakmájához jól értő, elhivatott, sikeres projektvezető dolgozik a nagyvállalati és informatikai projektek világában. Igen ritkán, de találkozhatunk olyanokkal, akik félreértelmezik projektvezetői feladatukat, és nem a megfelelő attitűdöt mutatják projektmenedzseri tevékenységük során:…..
ColT 2022.07.12 10:21:52
@m_balage: Egy kezemen meg tudom számolni, hány jó PM-et ismerek :D
Minden rendes programozó és értelmes (azaz nem menedzsment) munkát végző szakember jól tudja, hogy az adminisztráció a legundorítóbb dolog a világon. Az adminisztrációs munka - legyen az bármilyen apró - az alkotói szárnyalás gyilkosa, a kreatív elme ádáz ellensége. Az ilyen fölösleges és bántó…..
"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz...
ColT 2022.07.11 17:32:08
A SAPka.

@lalibatyo: Ja, ezt ilyen "gyorsan" lehet.
A BASF üzleti inkubátorprogramjában részt vevő mannheimi Replique partner-együttműködésre lépett a prémiumkategóriás háztartási eszközöket gyártó Miele-vel. Saját 3D nyomtatóplatformján a Replique fogja gyártani, majd a gyártás után a vásárlóknak kiszállítani a Miele kiegészítő darabjait. A…..
Az új évezred kezdete óta a cégvezetők tisztában vannak vele, hogy a gyorsan terjedő digitális technológia kezeléséhez szervezetüknek reagálókésznek kell lennie. Akiknek gondjuk volt erre, azoknak sikerült gyorsan alkalmazkodniuk. Akik ellenálltak a trendnek, lemaradtak a többiektől. 2020-ban…..
ColT 2021.06.24 14:13:25
pragdave.me/blog/2014/03/04/time-to-kill-agile.html

A felhő meg akkor jó, ha csak publikus, dolgokat tartasz benne, vagy privát felhő. A felhőszolgáltatás szerintem nagyon para, gyak. odaadod az adataidat, mert becsszóra nem fér hozzá más.

Meg a felhőszolgáltatás is tud SPOF lenni, akár ha háló marad ki, akár ha a szolgáltatót hackelik meg (ld. még Outlook vagy Solarwinds botrány).
Nem mindig sikerül úgy a napunk, ahogy reggel kigondoltuk. Ez nem szabad, hogy elvegye a kedvünket semmitől, bizakodva tekintsünk az előttünk álló időnkre. Mindig van valami, ami megváltoztatja a rosszkedvünket jóra...
Miért nem nyelnek el mindent a fekete lyukak? Mi történik egy űrhajóból kieső asztronautával? Eltalál minket a következő erre járó aszteroida? - Csak pár alapvető kérdés, amelyek már valószínűleg sokakban felmerültek Az Androméda Webcast legutóbbi adásában a leggyakoribb csillagászati és űrkutatási…..
Mi most fedeztük fel a limonádé szörp termékeket, vagyis tudtunk róluk, de csak 3 törzskóstolónk fogyasztotta korábban ezeket az italokat. A legfőbb előnyük a mentaíz, ami annyira hangulatossá teszi a forró nyári napokat. Másik nagy előnyük lehet, hogy pillanatok alatt elkészíthetőek. Mutatjuk,…..
Hirtelen faképnél hagyott francia versenyzőt kértek fel Tóth László helyettesítésére a Francia Nagydíj hétvégéjére...
Kuhnya (Konyha) az eredeti címe annak a sorozatformátumnak, amelynek jogait az RTL Magyarország vásárolta meg és adaptálhatja majd a hazai televíziós piacra.   A magyarországi mellett horvát, szlovén, szlovák, észt, lengyel, török, görög és portugál piacra is eladott, eredetileg orosz fejlesztésű…..
Hát nem a szeretet jele ez: "A Windows 8 egy gyűlölt elemét hozhatja majd vissza a következő Windows 10" Pontosan tudjuk, hogy utáljátok... ezért visszahozzuk. És... elnevezzük ezt fejlesztésnek. "A Windows 10 idén ősszel vagy jövő évben megjelenő frissítésében egy teljesen átszabott tálca, Start…..
Az Egyesült Királyságban keres új gazdát Michael Schumacher pályafutásának első, 1991-es Formula–1-es autója...
ColT 2021.06.09 15:06:58
A fejlett 3D nyomtatás-szolgáltatásokat nyújtó olasz Caracol nagy nemzetközi csoportokkal dolgozik együtt a légjármű-iparban. A hagyományos eljárások kompozitalapú additív gyártással történő helyettesítésére összpontosítanak. A vállalat elsősorban repülőgép-törzsek pozicionálásához készít…..
ColT 2021.06.09 15:02:48
Ed Bolian megszerezte Paris Hilton egykori autóját, amit aztán elvitt a szervizbe. Ott derült ki, hogy a 620 lóerős Mercedes SLR McLaren igazi pénztemető vált.  A Mercedes-AMG SLS és a Mercedes-AMG GT előtt ott volt a Mercedes-Benz SLR McLaren. A Mercedes és a McLaren együttműködésében épült SLR…..