Regisztráció Blogot indítok
Adatok
interpreter

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felrobbant házú naiv ügyfél kiderítette, hogy a Posta Biztosító egyebek között azért nem akarja kifizetni a kárát, mert az Allianz Biztosító kiadta nekik, hogy 7 éve már volt tűzkára. Minthogy ezt igazából nem tehették volna meg, a feloszlatott PSZÁF helyett az MNB Pénzügyi…..
interpreter 2014.01.01 11:34:20
@lutria: râadâsul itt 7 èv telt el,es különbözõ is a helyszin.
A biztositónak a szerzödèskötèskor jogâba âllna râkèrdezni(amit sose szoktak,hisz akkor nem lenne sosem kötès)arra,hogy volt-e mâr kâresemènye az ügyfèlnek.
.Amennyiben ha volt-ès ez nem tetszik a târsasâgnak-jogâban âllna -15 napon belül-elutasîtani,a befizetett dijat visszautalni!
A valósâgban sosem kèrdeznek râ,mert az esetek tulnyomô rèszèben sosincs kâresemèny,sokan èvtizedekig fizetnek egy semmit èrõ szerzõdèsre.
Râèrnek kifogâsokat talâlni akkor,ha bekövetkezett a kâresemèny.
Valaki èvtizedekig fizet esemèny nèlkül,masoknâl óràk múlva bekövetkezik,errōl szól a biztosítâsi szakma.
A lènyeg:a târsasâgnak jogâban âll kockâzatelemzèst vègezni,de ha befogadta a szerzödèst,helyt kell âllni.
Inrelevâns,hâny,milyen kâresemènye volt az ügyfèlnek korâbban.A bizonyitâsi teher a târsasâgon van,ha összefüggèseket keres.Ha viszont ilyen nincs-ès a târsasàg vâdol-innentől kezdve büncselekmènyt követ el.
Igazi kafkai mocsárba ragadt naiv ügyfél, akinek a felrobbant háza után nem akar fizetni a biztosító. Most kiderül, hogy azért, mert 8 hónapja bénázik a rendőrség, hogy megállapítsa, nem szándékos gyújtogatás történt, hanem villám csapott a PB-palackba. Korábban megjelent…..
interpreter 2013.09.26 12:14:38
@Martinicske: igen,van.

Minden társaság-és a PTK is-kiköti,ez 15 nap szokott lenni az ajánlat beérkezése után.
Ettől eltérhetnek,pl a Posta 30 napot ír elő árvízre,földrengésre.

Általában élni is szoktak ezzel,tehát ha 14,nap törnek be,vissza is utasítják az ajánlatot.
Erre is van már LB állásfoglalás,mert ez tisztességtelen az ügyfélre nézve.

Formailag teljesen mindegy:ha valakit 15.nap után ér 100 milliós kár,vagy 15 évig fizeti,majd utána jön a káresemény,tök mindegy,a társaságnak fizetni kell!(lene,mert nagy károkat sosem fizetik,kivétel nélkül perre viszik,ez a belső szabályzatuk a társaságoknak)
interpreter 2013.09.26 12:25:41
@simon says:: a korábbi posztból úgy értelmeztem,hogy nem a palackba,hanem a házba történt a tűzesemény,ami miatt felrobban a felhevült palack.
Ilyenkor a hőhatás,aztán ok-okozatként a robbanás,de nem ismerem a részleteket,és fizikus sem vagyok:)
Határátkelő Hakuna matata 2013.05.24 06:52:00
Ma egy, a megszokottól eltérő Határátkelő készült számotokra, ugyanis abban a szerencsében volt részem, hogy találkoztam az ideiglenesen hazánkban állomásozó Tyimpikével és Andrissal, akik Kenya Estet tartottak, képekkel, történetekkel mutatták be afrikai életüket, amiről…..
interpreter 2013.05.24 15:34:00
@Philosoraptor: Ne haragudj,de erre az alpári proli "akasztásos"szövegedre itt senki nem kiváncsi!

Nem a falud kocsmai közönsége előtt nyilvánulsz meg,hanem egy nyilvános fórumon írogatsz.
Ugye,menni fog a jövőben?
A biztosítási díjra azonban továbbra is igényt tart, hiszen még nem zárták le a káresemény vizsgálatát. Előzményként pár mondat káreseményemről. Lakóházam leégett, felrobbant egy gázpalack. Kidőltek a falak, minden elégett. A ház teljesen megsemmisült, közte az összes…..
interpreter 2013.05.24 07:26:48
@bigmac: minden biztosítónál alapban benne van a tűz-robbanás kockázat.
Polgári per rendtartás szerint I-II fokon bárki képviselheti magát.
Más kérdés persze,hogy a jogszabályokat,törvényhelyeket ismerni kell.
Ha mindene megsemmisült,nem kell perköltséget fizetni,lehet kérni illetékmentességet,vagy perfeljegyzést.
Ha komoly a baj(feltételezhető egy tűzkárnál)még az OBH elnökétől,vagy a Bíróság elnökétől lehet soronkivüliséget is kapni,nem kell várni éveket.
Ezeket az ügyeket gyorsabban letárgyalják.
Úgy vettem ki,hogy a poszt-toló már bíróságra vitte,helyesen tette.
Minél hamarabb be kell adni a keresetet.

Egy jó tanács:a Posta feltételei között(rá lehet keresni a neten)kiköti a III.kerületi Bíróság illetékességét per esetén.
Az nem jó,mert ott mindenki "koma"a társaság jogtanácsosának!
Az Unio,ezzel párhuzamosan az LB hozott egy olyan végzést,hogy ez tisztességtelen kikötés,és nem érvényes!
Azaz,ha a károsult vidéki,lehet vinni e kevésbé leterhelt lakóhely szerinti bíróságra!
Mai utunk Németországba, Augsburgba vezet, és kiderül, miért indul útnak egy mérnök és egy közalkalmazott, feladva mindent. Zsuzsáéknak szerencséjük is volt, hiszen egy baráti család az elején segítette őket, és viszonylag hamar találtak munkát is, bár a nehézségek csak…..
interpreter 2013.05.18 18:31:49
@barumka: Nem olyan hülye,mint hiszitek.
Sok jó meglátása van Laurának,ha nem is mindig kulturáltan hozza a tudomásunkra.
Elismerték a hibát, de a cég nem akart fizetni. Az igazgató bujkált, a biztosító mosta kezeit, a kár kétmillió forint. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
interpreter 2013.04.15 08:41:00
@pappito: azt tudja,amit a saját oldalatokon-Hagymával együtt-leirtatok,megosztottatok magatokról.
Ti adtok táptalajt.
Többször végigolvasva Attila Svájcból érkezett levelét, próbáltam olyan mondatokat (aztán már csak egyet) találni benne, amivel nem értek egyet – nem sikerült. Ami tulajdonképpen végtelenül szomorú. Hogy miért, az rögtön kiderül. "Sziasztok, jó napot…..
interpreter 2013.04.03 10:12:17
@NIKI LAURA: Meg lehet őt is érteni,a roma hordák évekig félelemben tartották Pesten.
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
interpreter 2013.03.30 13:20:06
@hagyma: Azt mond meg kérlek,hogy tudják ellenőrizni azt,hogy hány napot tartózkodtál az országon belül?!

Mert kifelé nem néznek.
Mikor mész vissza,a gépen ki kell tölteni egy deklarációt,melyben van egy olyan kérdés,hány napja hagytad el az államokat.
Oda,bármit beírhatsz.

Ezt csekkelték az citisen vizsgán?
interpreter 2013.03.30 13:34:21
@ctboy: Te sem tudod ,hogy ellenőrzik vissza az országban tartózkodás idejét?
Ma Ciprus felé vesszük az irányt, természetesen a válságról lesz szó, arról, hogy az ottaniak miként élik meg ezt a nem könnyű időszakot. Nagy hálával tartozom a ciprusi országfelelősnek, Orsinak, mert kérésemre villámgyorsan megírta a mai posztot, melyből egyebek mellett az…..
Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy résztvevőként meghívtak egy bécsi, a határokon átnyúló együttműködésről és munkavállalásról szóló konferenciára. Ha már ott voltunk, beszélgettünk is többekkel, ezeket az interjúkat a közeljövőben olvashatjátok majd itt, a…..
interpreter 2013.03.23 11:40:02
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
interpreter 2013.03.19 08:09:56
@Sanyi9: Román bűnözőkről tucatnyi írás van a német,svájci,osztrák netes oldalakon.Jó barát a google.
(igaz,magyarokról is..)

Személyes tapasztalat:
A magyar,és Ny-európai autópályákon tömegévek okoznak balesetet.A pár nappal ezelőtt személyesen tapasztaltam,hogy az M1-en tömegével előztek meg román,bulgár frsz kisteherautók,traileres kocsik 100-120km/h-val!

Az M1 autópályán létrejött káosz nagy részben köszönhető a román autósoknak,akik semmilyen szabályt nem tartanak be!

Külföldi-gyakran nem valós biztosítással,túlterhelt-vagy a kocsi után 2-3db autót pakolnak-kisteherrel és padló gázzal rontanak át az országon.
Adott egy ország, ahol a napi átlagkereset 1 dollár, nagy a szegénység, az emberek még sem panaszkodnak, ahol inkább lemondanak a kajáról is, de befizetik a tandíjat a gyermekük boldogulása érdekében. Szóval ma irány Kenya, ahonnan Tyimpike és Andris küldött…..
interpreter 2013.03.17 13:37:19
@spangola: fogalmazását,megnyilvánulásait nézve Ön sem egy úri Dáma kategória!
De hát így szép az élet,kinek mi jön be:)
ui:a kancsika egy ostor szerű szerszám,lehet lovat,és nőt is ütni vele kívánság szerint.
interpreter 2013.03.17 14:47:13
@hagyma: vannak itt egy páran,akik mindig rasszizmust skandálnak.
Ajánlanám a helsinki bizottságot,vagy az egyenlő bánásmód hatóságot mint munkahely.

Nem védve a néha sarkosan fogalmazó Nikit,de csak autentikusabb az,aki valóban együtt élt akár a cigányokkal,akár a feketékkel,és első kézből mondja el a véleményét-tapasztalatait.

Egyébként a „cigány” mindig is helyettesíthető volt a „csalóval”, olyannyira, hogy az angol nyelvbe is igeként, („he gypped me”, „átvert engem”) került be.

.A kanadai lakosság nagy része szerint a cigányok "most azért mentek Kanadába, hogy mindenkit kifosszanak, ahogy eddig azt Európában tették; és hogy a cigányok kultúrájának fő jellemzője a koldulás és a lopás."

Most+ az a hír,hogy a felzárkoztatásra a Kanada kormánya 2e dollárt fizet azoknak a romáknak,akik elhagyják Kanada területét.
interpreter 2013.03.17 16:00:05
@NIKI LAURA: :))

Forrest Gump: "Mama always said life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Aligha lehet nehezebb dolog annál egy anyának, mint amikor látja messzire költözni a gyermekét. Ennél már csak az lehet a nehezebb, hogy belássa: a gyerek jó döntést hozott, mert új életében kiteljesedhet és olyan lehetőségek nyílnak előtte, amilyenekhez Magyarországon nem…..
interpreter 2013.03.16 12:52:52
@mommmmo: No,azért ez nem így van.

Ahol olaj van,ott MINDEN van.
Ahol nincs olaj,ott SEMMI sincs,és nem is lesz.
Igazán egzotikus helyre látogatunk ma el, Ildikó segítségével egészen Dél-Afrikáig megyünk. Kiderül, miért lehet nagyon fázni egy afrikai országban, hogy igazak-e a rémes közbiztonságról szóló történetek és miért várják el egy fehértől, hogy alkalmazzon valakit a ház…..
interpreter 2013.03.15 08:29:19
@mommmmo: pöffeszkedtek itt a biztonságos Európában,és fingotok sincs a világ másik végén történtekről.
A hírek elolvasása,vagy egy két hetes turista út nem elég véleményt mondani,minimum ott kell velük élni.
Éppen egy hete olvashattátok Zeeuws Meisje írását arról, miként is került ki Hollandiába. Sokan hozzászóltatok, sokat is kérdeztetek (jó szokásotok szerint), úgyhogy most itt a (nekem nagyon izgalmasnak és érdekesnek bizonyult) folytatás. Jó olvasást és beszélgetést! "Azt…..
interpreter 2013.01.27 20:18:58
@tucano: Mindenkinek igaza van.
A német császárság része volt,ezért német gyökerei vannak az országnak.Az épületek,mintha Hamburgba lennél.
Sokan beszélik a deutsche sprache-t.

A Dél Afrikai feketék :A volt francia és belga gyarmatokon működő orvosoknak feltűnt, hogy a fekete gyerek első éveiben minden téren, agyilag is, gyorsabban fejlődik a fehérnél.

Előbb vesz tudomást környezetéről, előbb beszél és előbb tud járni. Ez az előny kb. 3 éves korban a legnagyobb. Hároméves kortól 10-12 évig a fehér (és minden más fajú) gyerek behozza a hátrányt. Ekkor intelligenciájuk nagyjából hasonló. Azonban amíg a más fajú gyerek ezután testben és szellemben tovább fejlődik, a fekete szellemi fejlődése megáll és így marad.

Tapasztalat szerzése, lexikális tudása növekedhet, de intelligenciája nem. Absztrakt gondolkodásra képtelenek. Jellemző, hogy a fekete saját nyelven legfeljebb ötig tud számolni, azon túl már csak angolul.

Nincsen bennük kezdeményező képesség, önálló gondolkozás, kritikus helyzetekben nem reagálnak, pl. ezért nem hallani DA-i légitársaságoknál fekete pilótáról.

A fekete jövőképe legfeljebb öt nap, ennél hosszabb távra képtelen tervezni. A mának él, lehetőleg mindent azonnal össze szeretne harácsolni. Ami a kezébe kerül, azt addig nyüvi, amíg tart. Utána újat követel.

Ezek után joggal felmerül fel a kérdés, hogy akkor miben tehetségesek? Kitűnő ritmusérzékük van a táncoláshoz és a zenéhez, különösen jól énekelnek kórusban. Nyelvtehetségük nagy. Még a hetvenes években Délnyugat-Afrikában (most Namíbia) néhány napot töltöttem a vadállatokban bámulatosan gazdag Etosha nemzeti parkban (30 ezer km² területű). Egyik este a vacsorát kiszolgáló fekete pincér nyelvtudásával büszkélkedett. Megkértem, hogy mondjon valamit németül. Erre ő: Heil Hitler!
Vannak sikeres természetgyógyászaik, bár több a csaló, mint a becsületes. Néhány jó orvos is akad közöttük. Részemről 1 vagy 2 százalékra teszem a feketék számát, akik intelligencia tekintetében képesek felvenni a versenyt a többi fajtával.
A következő eset, amely valóban megtörtént, jól jellemzi a fekete mentalitást. Egy birkafarmernál 30 évig minden nyár végén egy fekete munkása nyírta a gyapjút. Jó munkája jutalmául a farmer 100 birkát adott neki, hogy törzsterületen gondok nélkül megéljen belőlük.

A farmer nagy meglepetésére a fekete egy év után megjelent nála, és munkát kért. A farmer csodálkozva kérdezte, hogy miért nem tud a birkákból megélni? Válasz: lenyírtam őket télen, és mind elpusztult a hidegben. Farmer: hogy tehettél ilyet, mikor 30 évig mindig nyáron volt a nyírás?! Fekete: mert nem volt ott a baas (főnök).
interpreter 2013.01.27 20:31:47
@montroyal: Az apartheid-évek alatt az országban biztonság uralkodott. Miután DA saját elhatározásából 1961-ben megszűnt az angol világbirodalom tagja lenni, hallatlan gazdasági fejlődés indult meg, amely a nyolcvanas évek végéig tartott és minden emberfajra előnyös volt.

Európából ezekben az években érkezett a legtöbb fehér bevándorló, nagy többségükben szakemberek. Megemlíthető, hogy a feketék részére ekkor létesültek modern egyetemek és a déli félteke legnagyobb és valószínűleg legjobb kórházai.

A merev apartheid-törvényeknek kétségkívül nagy hibái is voltak, melyek az emberi méltóság megsértésére vonatkoztak, és talán főképpen az, hogy a gyakorlatban nem lettek végrehajtva logikusan és becsületesen. Például a feketék szabadon vásárolhattak a fehér üzletekben és áruházakban, vagy a fehér családokban nagyon sokszor fekete dadák gondozták a kisgyerekeket (különösen búroknál). Viszont nem léphettek be éttermekbe, egyesületekbe, sőt, még a református templomokba se.

A hatvanas évektől kezdve a liberális és kommunista propaganda által felszította hisztéria DA boszorkányüldözésévé fajult. Célja egy olyan bűnbak felállítása volt, aki Afrika minden bajáért felelőssé tehető, s emellett jó szolgálatot tesz nyugati politikusok népszerűsítésének (pl. Bob és Edward Kennedy, és sokan mások).
A XX. század totalitárius szelleméhez méltóan a propaganda nem tétovázott a "fajgyűlölő" DA-i rendszert az abszolút rosszal azonosítani, és erőszakos megdöntését előkészíteni. A fehér uralom elsöprésének tervét nem a fekete tömegek iránti együttérzés sugallta, hanem az ország kincseinek megkaparintása.

Az apartheid korszak utolsó elnökét, a 73 éves Pieter Bothát, az NP liberális beállítottságú kormánytagjai 1989-ben a parlament segítségével "betegszabadságra" küldték, azaz eltávolították a hatalomból. Az új elnök De Klerk miniszter lett, aki rohamléptekben számolta fel az apartheid korszakot.

1990 elején kiszabadultak a politikai foglyok (néhány százan lehettek, a legnevesebb Mandela volt), legalizáltak minden terrorista mozgalmat (az ún. "felszabadító hősöket"), mint az African National Congress-t (ANC) és a kommunista pártot is.
Ezután gyorsan következtek az események. Három évig tartó fehér-fekete "alkotmányhozó" tárgyalások után De Klerk tálcán adta át a hatalmat az ANC-nek. Az 1994-ben tartott általános választásokon az ANC fölényesen győzött.

Az első elnök Mandela volt. Javára legyen mondva, hogy 27 évi börtön és házi fogság után a fajok közti békítő politikát hirdette. Utódául Mbekit jelölte, akit saját pártja, az ANC, az elmúlt hetekben rúgott le az elnöki "emelvényről". Mbeki egy karakter nélküli, az ország valódi problémáit mellőző, alattomos fehérgyűlölő, senkiházi hazudozó volt. Kilenc éves garázdálkodása többek között a közbiztonság vészes romlását, az ország kitűnő infrastruktúrájának lezüllesztését, a fehér szakemberek, orvosok, ápolónők stb. tömeges kivándorlását, az AIDS elterjedését és még sok más bajt eredményezett. Mbeki minden fontos probléma megoldása elől kitért, vagy egyenesen tagadta, hogy létezik. Jellemzésére csak két példát említek: Mbeki szerint ő még életében nem találkozott AIDS-sel (a DA-i feketék ±30%-a AIDS-es); vagy Zimbabwében nincs se vérengzés, se éhínség (mégis a zimbabwei menekült feketék milliói élősködnek rajtunk).
interpreter 2013.01.27 20:41:14
@NIKI LAURA: Pusztító hajlamukra álljon itt egy példa. A nyolcvanas évek végén az apartheid törvények lazulásával megindult a feketék ellenőrzés nélküli beáramlása a nagy fehér városokba, különösen Johannesburgba.

Először a városközpont 10-15 emeletes bérházait szállták meg, egy kis lakásba 20, 30 vagy még több jutott. A lakások heteken belül csatatérként nézték ki: kitörték az ablakokat, szétverték a WC-t, fürdőszobát (mikor a WC ürülékkel megtelt, a fürdőkádba végezték dolgukat), összetörték az ajtókat, a padlón tüzet gyújtottak, ami miatt sok egész bérház leégett.

Mondani sem kell, hogy a belvárosok fehér lakói az invázió elől a külvárosi negyedekbe húzódtak vissza.
A külföldi munkavállalás kapcsán gyakorlatilag állandó vita a „mennyi könnyebb vagy maradni" kérdése. Miután a dolog szerintem reménytelenül eldönthetetlen, a mai poszt sem kíván több lenni egyetlen személyes véleménynél. Szerzője, Heffi napokon belül útnak indul, és ha…..
interpreter 2013.01.26 12:04:52
@Jess G: Pedig igaza van,itt senki nem irt cigányokról,csak egyszerű -soknemzetű- Kanadaiakról.

Amerikában,New- Zeelandon is hasonló,de erről Hagymási Pali,vagy Pepito tudna nyilatkozni.
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
interpreter 2013.01.22 12:52:59
@Sütemény1975: Én sem tudtam eldönteni,hogy egy idióta Troll,vagy egy zseniális,kemény iróniával megfogalmazott irás.

A kis farkas (a MAN teherautók jele,Romolus és Remus)tankjából okosba megvett gázolajon jót nevettem:)
A Zágrábi Megyei Bíróságra ma érkeztek meg a magyarországi hivatalos iratok, ami alapján a volt horvát kormányfőhelyettes, Radimir Čačić a saját kérelmére Horvátországban töltené le a jogerős, 22 hónapos börtönbüntetését. Az M7-esen Chryslerével egy Skoda Fabiába…..
Határátkelő Száz nap északon 2013.01.02 06:58:00
Itt az új év, és az egyik újdonság (a többiről majd akkor, amikor időszerű lesz), amivel szolgálhat a Határátkelő, az egy reménybeli együttműködés a Magyar Rádió neves sportriporterével-szerkesztőjével, Lantos Gáborral, aki ma útnak indul, és 100 napot tölt majd el…..
interpreter 2013.01.02 15:22:18
@hagyma: Csak nehogy menjen egy névtelen levél az FBI-hoz,hogy egy itthon régebben körözött magyar házasság révén állampolgárságot akar,és alvó K-európai sejtként kontaktust tart szélsőséges szervezetekkel,majd robbantani akar amerikai állampolgárként,és ezzel dicsekszik is a blogokon,hogy ő ezt most már bármikor megteheti!!

Csak vicc volt,nehogy komolyan vedd Tivi!:))
Mai szerzőnk informatikusként Magyarországon sem keresett rosszul, mégis úgy érezte, ha előre szeretne lépni, akkor érdemes kipróbálnia magát külföldön is. London lett belőle, és az első hónapok kisebb nehézségei után be is jött neki. „Én idén júniusban döntöttem…..
Elnézve a magyarországi időjárást, talán nem bánjátok majd a mai posztot, amely a Kanári-szigetekről érkezett. Hajni története egy vakmerő döntéssel indul és decemberi paradicsomszürettel ér véget, de közben kiderül az is, hogy van olyan: budapesti árak nyugati fizetések…..
interpreter 2012.12.20 10:18:47
@pappito: ez a vicces mondás É-Amerikából ered..

Sokan a hamburgersütés által feljogositást éreztek,hogy szakácsnak tetszelegjenek,ezt irják is a CV-be..:)

Birca :.... ez a "overseas"dolog nem teljesen úgy van,ahogy gondolod.....Szóval,mikor pl Párizsból ST Marten-re mész,belföldi járaton ülsz,és eurot használsz..
Viszont NINCS útlevél ellenőrzés,mert Schengen része,de csak az a sáv,ami a te Francia-Angol-Holland rep.gépedtől vezet a belépéshez.
A Timbuktui gép utasainak van,ha azon érkezel,van útlevél ellenőrzés,csak az EU-útlevél láttán mondják hogy:davaj..vagy valami ilyesmit...na
interpreter 2012.12.20 10:46:19
@pappito:,Argentina bizony Europai..épitészet...kultura....stb...jártál már ott?...
Formabontó poszt a mai, hiszen nem egy összefüggő történetet olvashattok, hanem inkább csak apróbb mozaikdarabokat tett egymás mellé tsabus (akinek előző, „hagyományosabb" posztját itt találjátok). Én nagyon élveztem, remélem, nektek is tetszeni fog. „Legutóbb kimaradt…..
Elveszik a munkát. Biztosan bűnözők. Cionista összeesküvés áll mögöttük. Ismerős? Pedig ezek nem valamelyik kommentcunamiból vett idézetek, hanem az angolok egy része reagál így az országukat elöntő külföldiekre. Érdekes gondolatok Lászlótól. (Az írás alapjául szolgáló…..
interpreter 2012.12.15 17:11:50
@M. Péter: Igy igaz,ez a biróságra tartozik!

Mi azért kerestük meg az összes angol hatóságot,hogy választ kapjunk arra,hogy helyezkedhet el egy "bizalmi" állásban kb 3- oldalas bűnlajstrommal,több éves börtönbüntetéssel egy magyar állampolgár Angliában?!

Ez valóban elképzelhetetlen lenne az Usa-ban,vagy a mások által emlitett Canada,vagy Australiaban..

Persze,hiába kérik le a Uk.nyilvántartást,ha ott(még)nem követett el semmit,vagy nem jöttek rá.

Életszerű lenne az,hogy itthon folyamatos autós büncselekményeket követ el(lopás,orgazdaság,egyedi azonosito megváltoztatása,stb)aztán kimenekül Angliába,és autószerelőként jogkövető lesz,ahol sokkal több a "védtelen,riasztó nélküli"gk?!
interpreter 2012.12.15 19:03:06
@Jess G: túl vagyunk rajta,kértük a magyar itélet elfogadását és végrehajtását.
Befizettünk egy rakás plusz költséget,mire a kinti munkáltatóval összejátszott,és a kinti birósági papir megérkezése után egy nappal megszünt a munkahelye ..majd feketén alkalmazta,és zsebbe fizet neki!
Jelenleg Angliában sokkal könnyebb elbujni egy bűnözőnek,mint pl Arikában,vagy Thaiföldön,mert az Eu-s papirokat nem ellenőrzik..
interpreter 2012.12.15 22:31:24
@M. Péter: ne b..sz már meg,az autószerelő nem bizalmi?...hát a kulcsmásolások,nem beszélve az életedről...fék,kormány,stb
Bárkire rábiznád a kocsidat,vagy az asszonyodat egy sittes nőgyógyászra...ne má..
Van az úgy, hogy az ember élete mélypontján kap baráti segítséget és mire feleszmél, már minden megváltozott körülötte. Ez történt Samsival is, aki tulajdonképpen kíváncsiságból vágott bele egy tiroli kalandba, ami olyannyira bejött neki, hogy ma már kint él. Kolbász van,…..
interpreter 2012.12.02 11:50:07
@NIKI LAURA: Ja wohl,Ich kann nicht so ganz verstehen...