Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agyalapi

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ugye azért a nyár mégiscsak izgalmasabb mint az internet, meg mint a magyar közélet, de azért volt hír, ami leszivárgott a limbikus rendszeremig, erősen rontva az agressziókezelési képességeimen. Ha valaki lemaradt volna, a következő helyeken élvezheti mindazt a jót, amelyet az…..
Semmi nem mutijja jobban országunk romlását (mert nemzetünk tudvalévőleg nincs), mint az, hogy a tanulatlan néptömegek nemhogy az Akadémia Filozófiai Kutatóintézetében történtekkel, hanem az Alkotmánybíróság felkent jogainak csorbításával sem törődnek. Mint az egyáltalán…..
     Ha epikus példát szeretnénk találni arra, hogy az egykor hajdanvolt erős magyar hogyan rohadhatott odáig, hogy gyurcsány ferenc arca bukkanjon elő a szétrebbenő döglegyek alól, akkor a Ferencvárosi Torna Club 90 utáni története kínál néhány párhuzamot. De ami…..
agyalapi 2010.09.21 06:04:54
@szempontpuska:
Köszönöm, elolvastam, szép összeállítás. Az a vicces, hogy akkoriban ugyanúgy fanyalgott a nép, hogy ez a foci hol van az Aranykorhoz(csapathoz) képest, most meg folyamatosan verdesnénk a fenekünket a földhöz, ha olyan szinten lennének az aranylábújaink a világszínvonalhoz képest....
Ez van.
Aa:
agyalapi 2010.09.21 06:08:17
@Paranoid Android2:
Én is csodálkozom, hogy így megmaradtak bennem. Azér' annyira nem vagyok vén, őket gyerekként láttam.Mint írtam volt, általában ellenük szurkoltam, de el kell ismerni, ők voltak a világ tetején évtizedekig. Próbálták őket fizikailag szétverni a kanadaiak, az se sikerült. Olyan technikai tudásuk és fölényük volt, mint az Aranycsapatnak lehetett fénykorában.
Üdv:
Aa.
     2010 április 25.-én este kb. nyolcra megszámolják a szavazatokat, és ha az új titkárnő miniszoknyás lábai elterelik az OVB vén kecskéinek figyelmét arról a kétségtelenül szórakoztató lehetőségről, hogy a választások eredményét, például annak…..
agyalapi 2010.04.24 16:40:54
@mikka:
Csatlakozom, nincs is mit hozzátennem, teljesen azonos az én véleményemmel. néha beleolvasok egy-egy ellenkező előjelű hozzászólásba (általában nem olvasom végig, mert azért mindennek van határa), s elgondolkodom: vajon ennyire lételemük lett már a hazudozás, avagy tényleg ennyire besötétedett bennük? Mindkettő szomorú számomra, mert elvileg egy nép vagyunk, vagy miaszösz?
Az alpáriság meg az elkövetőjét minősíti elsősorban, ezért javallanám : ha az ilyen kommentelő nem vágyik arra, hogy egy szép reggelen a tükör szemközt köpje, próbáljon meg emberi hangnemet használni, legalábbis olyat, amilyet magának kívánna másoktól.
Végezetül köszönöm, ismét egy élménnyel gazdagodtam.
Üdvözlettel:
Agyalapi
    Megdöbbent és elszomorít az a közöny és nemtörődömség, amit a magyar értelmiség nagy része, valamint a magyar átlag választópolgár tanúsít a minap lezajlott országgyűlési választások eredménye által kirajzolt politikai helyzet veszélyeinek tárgyában.…..
     Ma, az oknyomozó újságírás fellendülésének csúcspontján, a demokrácia utolsó pillanataiban, még igyekszünk hozzátenni a magunkét mindahhoz, ami szeretett országunkat jellemzi. Emberfeletti nyomozati teljesítményünknek hála megtaláltuk ugyanis azt a 12…..
Épp most olvastam egy nagyon jó elemzést Magyarország helyzetéről a Gondola honlapján ("Elmegy mellettünk a világ! - Váltás kell! Azonnal!"). Érdemes megjegyezni a  szerző nevét: Olgyay Szabó Attila.Az írás február 22-én született, és a szerző abbéli reményét…..
agyalapi 2010.04.07 20:53:29
@Kara-kán:
Maximálisan egyetértek, ez nagyon korrekt megfogalmazása a problematikának. S aki akar belőle érteni, az érti is. Aki meg nem akar, az elárulta magát.
A.a.
 Azt már többen fejtegették, hogy a kampányban elérhető sértegetési szélsőérték valószínűleg az lehet, hogy valakit azzal vádolnak meg, hogy kóka jánoshoz bármilyen pozitív kontextusba helyezhető módon van köze. Hát mit is mondjak, nem elegáns. A szodómia, a…..
agyalapi 2010.04.07 20:10:24
Tisztelt Android!
Köszönöm, már hiányzott ez a kuka. A törpék közt még szerettem őt, mert mindeni hülyének nézte. De ez a terminátorszerű (fél-)reinkarnációja ellenáll minden elemzésnek, szerintem a csákót a királyvíz se oldja, holdkőzetből és gibbonvizeletből alkották. Van egy visszatérő rémálmom, néha ébren is rámtör: mikor bejelenti lopcsányi nevű tettestársával a gumigyár létesítését. Nem tudom, kinek van meg a pillanat, engem még a síron túl is gyötörni fog: a böszme dumál a mikrofon előtt, ez az arcilag komoly kihívásokkal küzdő hörcsögfogú patkány meg ott áll mellette, s Isten bizony, azt hittem, hogy olyan papírmasé-figura, mint amilyet az amcsi filmekben látni néha, hogy Májkel Dzsorden vagy Lerri Börd áll a sportrészleg bejáratánál, s le lehet fényképezni magad vele. Ez a csótányzombi ott állt, esküszöm, hét percig nem mozdult, nem is pislogott, (hol vót még a hunyori libajnai....) s egyszer csak (nekem komoly ijedelmet okozva) begurított egy autógumit. Ettől olyan komoly sokkot kaptam, hogy több adag pályinka hozott csak vissza az élők sorába. De a lidérc néha előjön. Ilyen fogszerkezettel smink nélkül játszhatta volna a Drakula családot egymaga. A gond az, hogy nem a szépsége a legelrettentőbb benne.
Tényleg elnézést kérek a csodálóitól, de nekem valami rettenetes vizióim támadnak, ha meglátom, muszáj azonnal átkapcsolnom a tévét. Szerencsére mostanság ritkábbak a közszereplései. Viszont szívesen fogom nézni, ha a cuslágok közt vezetgetik majd, álarcos őrök közt, láncon. Egye fene, kaphat ő is símaszkot. Megérdemli.
Tisztelettel:
Agyalapi
   Most, hogy már csak egyszámjegyű számosságút kell tentikézni addig, hogy megtekinthessük lendvai ildikó, a harmadik helyezett, vagyha az LMP esetleg kampányol egy kicsit akkor a negyedik helyezett párt elnökének színvonalas eredményértékelő beszédét, ideje, hogy…..
agyalapi 2010.04.03 07:46:31
Olyan nagyon különös helyzet állt elő, hogy párhuzamosan létezik egy nem észrevehetetlen, de amennyire a pártoktól telik, elrejtett, és mindenképpen letagadott valóság, az, hogy a pártok a színfalak mögött együttműködnek, és egy annál fülsüketítőbben mindennap, mindenki előtt, mindenhol megjelenített, ellenségeskedéseikről szóló, hangos színjáték, azaz álvalóság. A társadalom számára az utóbbi jelenti azt a közmondásos fát, melytől nem képes fölismerni az orra előtt álló erdőt.

A nép csapdában van. Elhitették vele, hogy demokráciában él, és ha javítani szeretne sorsán, ezt választások alkalmával teheti meg. Az emberek ugyan már régen érzik, hogy sokat egyik párttól sem várhatnak, de mert amíg az ember él, remél, a bőrükön érzett, éppen aktuális rosszból meg-megpróbálják kiszavazni magukat. Arra a tapasztalat ugyan már ráébresztette őket, hogy ez csak egy másik rosszba történhet, ezért beszélnek következetesen és a valóság részleges fölismerésével, de folytatódó önáltatással mindkét „oldal” támogatói saját oldalukról, mint „a kisebbik rossz”-ról. Ez önmagában is megmutatja az egész képtelen helyzet lefelé, pusztulásba vezető irányát. Ahol a legtöbben meggyőződés és azonosulás híján csak félelemből szavaznak, maguk által fölismerten mindig rosszat választanak, mégha az esetleg valóban csak a kisebbik is, ott magától értetődő, hogy minden csak romolhat. Fejlődés, előre vezető út ilyen körülmények között értelemszerűen nincs, a legtöbb amit elérni – talán – lehet, a romlás folyamatának lassítása. A helyzet olyan, mint a malom nevű játékban az ún. csiki-csuki. Az adott keretek között bármit lép is a nép ha választ, csak önmaga ellen léphet.
Az idézet innen származik:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
Lehet vele vitatkozni....
Aa.
agyalapi 2010.04.07 19:49:55
@Lev Menachem:
Elnézést, az idézőjelet lefelejtettem, de a végén közöltem a forrást. nem szokásom más tollával ékeskedni, egyes vélemények szerint párját ritkító tollazatú madár vagyok magam is..... (o:
Viszont az idézet nagyon is komoly igazságokat tartalmaz, ha tetszik, ha nem. Át lettünk cseszerintve polgártársak, át ám, a palánkon. S nem tudom, melyik fáj jobban: a tény, vagy a szembesülés a naivitásommal.
Üdv:
Agyalapi
agyalapi 2010.04.07 19:51:14
@kacckacckacc:
EEEEEtévedté' vazze?
Paranoid Android Az egyszerű erő 2010.04.01 10:41:00
  Olybá tűnik, hogy a jobbik vezetői kapitális hibát követtek el akkor, amikor, beleszagolva a siker éltető levegőjébe, különösen az EP választások után extázisban úgy gondolták, hogy megcélozzák a száz százalékot. Egy politikai párt népszerűségét nem csak a…..
 Oszkó: "Olyan állapotban adjuk át a kasszát, mint a Fidesz 2002-ben"     A „Ki hazudta a legnagyobbat a magyar politikában 2010-ben?” címmel útjára indított versenyünk győztesét azonnal kihirdetjük, tekintet nélkül arra, hogy számtalan…..
agyalapi 2010.03.30 19:04:45
@Azasöndör:
Köszönöm, ismét műveltebb lettem egy talánnyal, az elemzést végigolvasva gyanítom, nem a kedves Alexandr mondta vagy írta a sokszor citált mondatokat, pedig az elemző szerint sem kizárható. ( most nézve: szerintem se passzol a stílusához) Mentségem: személyesen sosem beszélhettem a nagy íróval,
s bár néhány könyvét olvastam (utoljára a Rák-osztályt, arra még emlékszem is), mindet valószínűleg sosem fogom. Mindettől függetlenül ez az esetleg kreált idézet ötlött azonnal az eszembe a nyaki-nyaki kijelentése nyomán. (tudom, nem illik más testi hibáin élcelődni, de ahányszor meglátom, az jut eszembe, vajon hánnyal több nyakcsigolyája van, pedig úgy tudom, a zsiráfnak sincs több, mint a medvének, csak hosszabbak.)
Üdv:
Agyalapi
     Reggelente, ha én viszem óvodába a gyereket, visszafelé a sarki presszóban megejtem a napi első koffeinbevitelt, egy hosszúkávé formájában. A műintézmény helyi alkesz tartalma állandó még e kora reggeli órában is. A törzsközönség egyaránt felvonultatja a…..
Paranoid Android Fletóbeszél 2010.03.20 09:52:00
   Mint alant megtekinthető, hallgatás közben a gépbe jegyzeteltem magamnak a fletó évértékelőjét. Nem kellett volna, persze, de ha valaki akar élvezkedni...... Már megírtam a fletóról a pszichiátriai szakvéleményemet, de némi rövid tanulsága van annak is, ha az ember…..
     Húsz éves tapasztalat, hogy a magyar országgyűlési választások az első fordulóban dőlnek el. Ez alól csak a 2002-es választás kivétel bizonyos értelemben, amikor a második fordulóban kiderült, hogy a szavazópolgárok egy része meggondolta magát a…..
agyalapi 2010.03.14 07:42:31
@rockjano:
Bocs, de erre muszáj reagálnom: Te nem fizetsz villany/gáz/egyéb közmű számlát? Vagy bevetted a média szövegét? Nem használták fel a totális többségüket, csak épp eladtak minden mozdíthatót értékéhez mérten bagóért, a szerződésben garantálva a multi mesés hasznát, mi meg, mint a katonatiszt, fizettük/fizetjük a megamulti anyacég otthon realizálható nyereségének sokszorosát. Ez nem nemzet elleni bűnözés?
Bocs.
Agyalapi
agyalapi 2010.03.14 07:52:21
@agyalapi:
Ja, és ezek a nagy napnyugati szolgáltató(?) cégek a mai napig csodálkoznak, hogy jobb feltételeket sikerült kialkudniuk, fele áron, mint Kelet-Csumbegisztán teljhatalmú diktátorával.
Ja.
       Nálunk, az egy főre jutó bunkó két fő. Mondta volt Hofi Géza, még kilencven előtti, felülmúlhatatlanul vicces korszakában. Ne keserítsen el bennünket, hogy a kijelentés látszólag metamatematikai problémákat vet fel, hanem gondoljuk végig, hogy a magyar…..
agyalapi 2010.03.10 08:07:08
@Tatu Monk:
Nagyon nem szeretnék e korai órán mélyebb ideológiai vitába kezdeni, de szerintem pont arról tesz bizonyságot az írás, hogy sem a vallási, sem a világnézeti, sem az egyébb beállítottság nem ad egyedül üdvözítő végeredményt, ahogy nem eleve bunkó senki sem, csak azért mert a fenti kategóriákban valahová sorolja magát. Láttam nagyon bunkót ilyenből, s kimondottan értelmest amolyanból. (egy közismelt péda a papi iskolákban nevelkedett dzsugasvili, akiből tudjuk, ki lett) Az erkölcs, a lelkisimeret tagadása és hiánya az, ami ezen alakok közös jellemzője, s a végén oda lyukadunk ki, hogy bizony, ez komoly pszichológiai kórtani kategória. Vagyis: nem kellene előzetes pszichológiai vizsgálat, mielőtt valaki tízek-százak-milliók sorsáról döntő pozícióba kerül?
(Elnézést a hosszú körmondatokért, de most vettem észre, hogy nem vettem még be a mai fogalmazásgátlómat.)
(o:
Tisztelettel:
Agyalapi
 Olvasgatom a hagyó ügy kommentjeit meindenfelé a neten. Az akasztgatástól visszafelé számtalan büntetési javaslat olvasható (tudnám mi lehet a törölt kommentekben:)), sokan fejezik ki feltóduló érzéseiket, egyértelmű és általános az emberek indulata. Az a vélemény…..
agyalapi 2010.03.09 05:01:19
@Lev Menachem:
Arról nem is beszélve, hogy a szánkó hátulja tele van pakolva csillogó papírral és szalaggal átkötött nokiás dobozokkal, a parízerről nem is beszélve. Haladéktalanul vizsgálatot kérek ellene, sejtésem szerint Rudolf nem is elkóborolt, hanem ez a vérszomjas nagyszakállú bedaráltatta szegényt parízernek. Hú, csak a gyerekek meg ne tudják!
Agyalapi
    A magyar politikai élet tökéletes erózióját mutatja az a tény, hogy a magát baloldalinak nevező kormánypárt(ok) romjaira benyomuló és szavazóikért bejelentkező két „politikai” erő, az LMP és a mdfszdsz, milyen komoly nehézségekkel szembesül már a…..
agyalapi 2010.03.08 13:43:51
@Lev Menachem:
Mert a zelvtársak csak rötyögnek, mikor ilyen komoly fennforgások eszkalálódnak !
Az már smafu maguknak, hogy a drága jó hagyó elvtárs nem pikkszalámit vagy neaggyúristen pármai sonkát evett? A kapitalista neokolinialista-imp@&@#&lista tábort erősítve? Hanem a nép egyszerű ételét, melyet becsületes magyar dolgozók becsületes magyar csirkebőrpépből gyúrtak össze fáradságot nem kímélve?
Szégyellem magamat maguk miatt, s ezt Bástya elvtárs is osztja velem. (o:
Bocs, agymenésem lett....
A.
agyalapi 2010.03.09 04:51:46
@rolika:
(((((((((((o:
Nagggyon jó!
Granulálok!
Agyalapi
Paranoid Android A tetem 2010.03.06 10:41:11
   (H)hagyó miklós politikai hullájának ide-oda szállítgatása már így is komoly terhet rótt az mszp-re, markos legények egész csapatát kellett foglalkoztatni, hogy a kívánatos célt, a másutt való bűzölgést elérhessék. Csak idő kérdése volt, hogy mikor tesz valaki…..
agyalapi 2010.03.08 13:36:57
@gudmen:
Halihó!
Na ugye, hogy nem csak én ismertem fel a robotban bujkáló géniuszt? (o:
Köszönöm, csak így tovább!
Üdvözlettel:
Agyalapi