Regisztráció Blogot indítok
Adatok
transziboy

3 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma délután lejárt az ajánlószelvények gyűjtésére rendelkezésre álló - jelentősen megrövidített – idő. A hivatalos honlapra folyamatosan kerülnek fel az indulók, ezért egyelőre végleges számokról nem beszélhetünk. Néhány dolog azonban már most látszik. (Fotó:…..
Kávézacc Jönnek a varangyok! 2010.04.29 11:37:00
Szépséges gyerekkoromban az Orion űrhajó fantasztikus kalandjaiból értesültünk a világunkat fenyegető idegen civilizációkról. Ebben a bájosan naiv NDK-s sci-fiben minden hamis volt, ami elképzelhető és ami nem, de egyik trükkje számomra hatásosabbnak bizonyult egy visszakézből…..
Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig -…..
Eszembe jutott, hogy a kampánycsend előtti utolsó napon talán azt is meg lehetne még nézni, hogy abban az 57 választókerületben, ahol vasárnap folytatódik a küzdelem, kire szavaztak a választók listán. Az alábbi táblázatban nincsenek az egyéni sorrendtől drámai mértékben…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
transziboy 2010.03.24 14:05:06
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
transziboy 2010.03.21 09:37:59
transziboy 2010.03.21 10:56:46
@zarao: ennyire azért nem ástam bele magam pontosabban nem értek hozzá de ez csak részletkérdés barátom! részletkérdés!
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
Fontos naphoz közeledünk a kampányban: holnap, március 15-én a három biztos bejutónak számító párt egyaránt utcai rendezvényt tart Budapesten. Egy korábbi bejegyzésben – Orbán Viktor évértékelője kapcsán – már jeleztem, hogy megítélésem szerint a hazai elemzések…..
transziboy 2010.03.14 15:46:23
www.youtube.com/watch?v=ukDSRnTPIGo&feature=grec
Ő a jobbikra szavaz. És Te???
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
Eddig csak egyszer foglalkoztam a közvélemény-kutatásokkal, s tulajdonképpen nem is terveztem, hogy ismét megteszem. Bár nem vagyok szakembere a kérdésnek – mindig meg is lep, amikor az egyes cégek részéről a mintavételhez és a statisztikai eljárásokhoz láthatóan (és…..
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
Már lassan 1 éve blogolok a lelkem is kiteszem hogy kielemezzem a starcraftot nektek minden nap írok elemzéást de még 1 köszönömöt se kaptam ezé úgy döntöttem hogy basszátok meg! nem hsizem el hogy ennyire kutyába se vszitek a munkámat mint a legkiemelkedőbb magyar stacradt…..
Nem tudtam aludni a tegnapi tour miatt korán kel és nukeval ébredés mert http://www.youtube.com/watch?v=lylzl57axJs ezt itt nézem már sokszor megnéztem nagyon jó. 101 marine meghal 3D az egész nagyon jól néz ki. annak is aki nem szereti az ufókat mert nincsenek benne! csak terran…..
van a jutubon 16 részes tournament azt néztem meg és elemeztem ma ki http://www.youtube.com/watch?v=tIDMAgmkn8A és mindbe professzionális játékosok harcolnak a kommentárt azért nem értem mert kóreaiul mondja de lekell némítani. elemzés:a legjobb az elsőbe olyan volt hogy a bunkert…..
Az utóbbi napokban a témahiányos kampányban meglepetészerűen tört elő a két választási forduló közötti visszalépések ügye. Ha jól rekonstruálom, az első mondat két politológustól érkezett, akik határozottan figyelmeztették az MSZP-t az általuk csapdahelyzetnek jellemzett…..
Újabb hét telt el az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. Körülbelül a táv felénél vagyunk, valójában azonban a hátralévő három hétben már sokkal nehezebb a vadászat, hiszen részben elkeltek, részben elérhetetlenek a szelvények. A hivatalos…..
Az egyéni választókerületi és a területi listás ág áttekintése után ezúttal a rendszer harmadik elemét, az országos listát vizsgáljuk meg. Az országos listák versenybe állítása  is - miként a területi listáknál már láttuk - egy másik elemhez kapcsolódik:…..
A miniszterelnök tegnapi parlamenti búcsúbeszéde kapcsán a leggyakrabban felmerülő kérdés Bajnai Gordon további karrierjére vonatkozik. Sokan már az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjeként látják, mások biztosra veszik, hogy jövőre ő lehet a baloldal közös…..
transziboy 2010.02.23 04:51:40
transziboy 2010.02.23 04:52:42
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..