Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fovarosi.blog.hu

906 bejegyzést írt és 935 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fő utca - hatalmas autóforgalma miatt - nem éppen könnyed nyári sétára csábító. Pedig van miért elnézni erre: a Francia Intézettel átellenben, a Pala utca és a Fő utca sarkán álló irodaház, a Palaház Víziváros legöregebb épületének romjait öleli körül...
Egy hely, ahol József Attila bablevesezett, Rejtő Jenő novellákkal fizetett és ahonnan Papszi bácsi szemmel tarthatta a pesti szép lányokat.  ..
Cserhátsurány jobb sorsra érdemes épületeitől Nógrádsipek szép faluközpontján át Hollókő váráig sokféle látnivalót tartogatott ez a szakasz is. Már előző nap lementem Cserhátsurányba. Tulajdonképpen a bélyegzőhelyen aludtam, ugyanis a Flamingóban van egy kis presszó…..
Robbantással tűnt el a régi Duna szálló, és jött az Intercontinental. Épültek a nagy panel lakótelepek Őrmezőn és Óbudán is, és végső hajrájában volt a metróépítés is. Amikor az újságíró a frissen beengedett Coca-Cola felett merengett, az volt Budapest ötven évvel…..
Buddhista sztúpa, egy felhagyott bánya, és csodás kilátás Szandavár romjairól - van bőven látnivaló ezen a szakaszon is! Reggel korán felkeltem, hogy a túrázás után maradjon időm a hazautazásra is. A 6:41-es busszal átmentem Bercelről Becskére. Felmentem a sztupához körülnézni - én voltam ott…..
Eredményt hirdettek a Március 15. tér rendezési terveiről. Átért a metró fúrópajzsa a Batthyány térre a Duna alatt, és sorra jöttek az elkészült metróállomások is. Már 6000 lakásnál tartottak Kelenföldön, és építeni kezdték az első panelházakat Óbudán is. Április…..
A kilátóból szépen belátni a nyílt vízre Egy délutáni könnyű kis séta helyszíne, a háborítatlan vízi élőhely. A XVII. kerület és a Nemzetközi Repülőtér / nem írom a pontos nevét, nem tudok megbarátkozni vele / közötti apró kis terület. Igazi vadvilág pár lépésre a várostól, alig egy kőhajtásnyira a…..
Az új Prónay-kilátó is felkerült a látnivalók közé, de van templom és sztupa is ezen a szakaszon. Reggel a 8:15-ös vonattal mentem el Vác-Alsóvárosig, onnan pedig a büfé épületének elülső oldalánál levő buszmegállóból volt buszom Alsópetényre. Ott újra elsétáltam a…..
Majdnem lebontották a Rácz fürdőt. A BKV-nál bevezették a kalauz nélküli közlekedést, a tévénél pedig indult a színes adás. Letették az újpalotai lakótelep alapkövét. Március 1: Bővül a távfűtőhálózat. Ez év végére megoldódik a Sertés- és Marhavágóhíd, a…..
A Városligetbe tervezett Múzeumi Negyedben csak a változás és a költségek emelkedése állandó. Az alábbiakban az elmúlt két év történéseit, terveit mutatom be.  Az első részben már bemutattam, hogy hogyan lett egy néhány milliárdos ötletből idővel egy komplett múzeum…..
Rockenbauer Pál emlékoszlopa halálának helyszínén, a Naszály 652 méteres csúcsán, és vállig érő csalánban is megfordultam ezen a hosszú, de szép szakaszon. Éjszakára Katalinpuszta végében, a diáktáborban szálltunk meg: A faházak egyike helyett a tanári épületben…..
Épült a város háború utáni első nagy parkolóháza, és célegyenesbe ért a színes televíziózás bevezetése a Széchenyi-hegyen. Az MTESZ székház még csak épült a Kossuth téren. A metró fúrópajzsai átértek a Duna alatt. Február 1: Miért egyhangúak és szürkék új…..
Kéktúra Nógrádtól Szendehelyig 2019.01.15 06:27:00
Nincs is messze Budapesttől, mégsem túl ismert a nógrádi vár. Pedig nem csak onnan, hanem a közeli Lokó-pihenőnél is csodaszép a kilátás! A 9:07-es vonattal indultam a Nyugati pályaudvarról, majd Vácon átszálltam a kis Bzmot tömdödömre Nógrádig. Ott az első utam a várba…..
Az új év első szülése: egy ikerpár! Elindult Budapest neonfényekbe öltöztetése. Bejelentették, hogy a Hilton fog építkezni a Várban. A metró fúrópajzsa átért a Duna alatt Budára. Ez történt ötven évvel ezelőtt Budapesten. Január 3: Az új esztendő első budapesti…..
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
fovarosi.blog.hu 2019.01.05 07:48:29
This is not a dictatorship

No black painted car will stop in front of your house. You will not be interned. You will not be locked up in a prison with false charges. Your passport will not be taken away. They will not interfere in your private life.
You can leave the country. You can come back. You can protest. You can write down your opinion. There are elections and political debates. Laws. Voting. What’s your problem then, where’s the dictatorship? What is this fear-for-money and whining all about?
They will not seek your life. They don’t want you to be their agent. They will not blackmail you with your children.
Only that…
Only that opposition newspapers will see their advertisers vanish. They will whisper to you privately that their company will lose orders from the state, if they advertise there. Only that the opposition newspaper is currently up for sale, and unfortunately it was unprofitable, and ceased to exist, but well, such is a free market. Only that the tender money must be spent at this and that company. Only that the tender will be won by the one it was tailored to. Only that someone will slip a certain percentage into the MP’s pocket.
Only that you will not be invited, your presentation will be cancelled, your referrals will be withdrawn. Only that your private Facebook will be monitored. Only that your own students will be asked to report you. Their salaries will be increased, while you remain with your overtime hours. Only that the pension has been decreased, the residential construction financing scheme disappeared, and if Uncle Joe asks why, you can only ask where Uncle Joe disappeared. Because in strange ways one is hit by a car, another commits suicide. The third, even if does not fall victim of assasination or suicide, but of character assasination.
Only that homeless people will freeze to death in the forest, because forcing them into prisons from the streets will not create more places at homeless shelters. Only that anti-migrant campains arrive earlier than migrants. Only that propaganda is called consultation. Only that the governing party finances campaigns from state money. Only that opposition MPs are silenced in a parliamentary debate. Only that the winning party also gets compensated for lost votes. Only that they will make you believe that state money is the government’s money, not taxpayer money. Only that public funds tend to lose their public fund characteristic and public dignities will first lose their public rights, then their dignity – or the other way.
Everything is all right, you can live your life, there is banana in the supermarket, only that when you get in trouble, there is no social network. But there are evictions, skyrocketing rental prices without social housing. You can live your life, unless you fall victim of domestic violence, as then it’s better to die in it – you will not be protected, the Istambul Treaty is not ratified for some petty cause – no, not at all, it would be something of a “gender” thing. They will make you believe that it is some kind of awful thing created only to infect clean Hungarian souls with it, as if the term hadn’t existed for a century. Women should anyway stay at home, give birth to grandchildren, shouldn’t go out even to the yard, not to fall over a blind komondor. We are slowly turning into blind komondors, we close our eyes not to see who beats who, victims fall over us, we cower, we endure.
You can go to work, study, go out. Only that they will vote for 400 hours overtime per year, to be paid in three years – if you will still be alive then; your university will be chased away; the funding of your theatre will be cut back. Only that they will stomp what you believe in. Let it be Christianity or Nation. Let it be the freedom and the quality of education. They will pick up a topic that you find dear, and you cannot say any more that you are Hungarian or Christian with a good taste. Even if you have more to do with it than they do. Only that they can do it. Only that they can do with you whatever they want.
You can live your life, until you get to hospital and die in the Emergency in the eighth hour of your suffering, or in the ambulance car that goes from one institute to the next until someone takes pity on you. Until you have premature birth, and there is nowhere and noone to provide treatment. Until you become disabled, and lose your benefits, even if you should find your way back to work with one arm or one leg. You can make palinka, you can watch Hungarian football played in a heated stadium, you will not be gathered in a stadium to be shot there, like in a dictatorship.
This is not a dictatorship, nothing to see here, feel free to go home.
Milyen évet zárt a fővárosi tömegközlekedés? 3-as metró felújítás, új villamosvonalak, csődbe jutott buszgyártó, építkezések és selejtezések - ez volt 2018...
fovarosi.blog.hu 2019.01.02 19:07:09
@Aron_son: Köszönöm, javítottam!
Sziasztok! Húzzunk egy vonalat, amin a pártok, nemzetközi gazdasági személyek, és az elmúlt napok média eseményei kívül maradnak, és kezdjük el használni azt amit a nyakunkon cipelünk! Foglalkozzunk most magával a törvénnyel. Nem politizálok, és nem jogász vagyok, hanem laikus. Szándékosan nem…..
fovarosi.blog.hu 2018.12.21 08:14:41
@ese1985: Igen, ha szerveződik. Ezért kellenek érdemi munkát végző szakszervezetek. Hogy a munkavállaló ne egymaga álljon szembe egy multi cég komplett jogi osztályával.
Kéktúra Kóspallagtól Nógrádig 2018.12.15 06:14:00
A durva emelkedőket végül csak túléltem valahogy, és a Csóványos kilátója pont olyan remek program lett, mint a Nagy-Hideg-hegy turistaháza. Szóval bátorság, túrázók, jó ez a szakasz, megéri! Reggel korán, már hatkor felkeltem, és összecuccolás után fél hét körül neki…..
Gyakran hangoztatott érv, hogy máskor is volt már a bolygó hidegebb is, melegebb is, úgyhogy most mit kell úgy majrézni, ugyan már, kérem. A helyzet illusztrálására készült az alábbi grafikon, hogy megértsd: ami előttünk áll, ami még a mi életünk során bekövetkezik (sőt,…..
Klímaváltozás Hamarosan indul! 2018.12.12 11:15:20
Még egy kis sablonpiszkálás, és új blog indul itt hamarosan. A klímaváltozással, Földünk elpusztulásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye lesz ez a blog. ..
A Római-part megvédésére egészen meghökkentő tervvel álltak elő. Elkezdődött az Örs vezér tere kiépítése. Megkapta a MALÉV az első TU-134-est. És egy 5 és fél méter magasan vezetett belvárosi út terve is felbukkant...
A CEU / Közép-Európai Egyetem belvárosi kampuszának története évszázadokra nyúlik vissza. A Nádor utca 9-től immár 15-ig tartó épületek változatos korokat és stílusokat vonultatnak fel...
"A főváros Soroksári úti csatorna-szivattyútelepének gépeit újabban szennyvízből nyert gázzal tartják üzemben" - számolt be a Filmhíradó 1938 végén. Szóval ne higgyük, hogy ez a sok "öko" meg "újrahasznosítás" meg "zöld" ma lett kitalálva :-)  További Filmhíradókhoz…..
Az egyik legjobb dolog Budán, ahogy a múlt a jelen és néha a jövő is együtt él és tényleg él. Ma az egészséges életmód, a fitness, eszméletlen nagy üzlet, gyakran nem is a sportról, egészségről, hanem inkább a profitról szól. Stabil lábakon áll azonban a mai napig Békásmegyeren egy olyan edzőterem,…..