Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomtudós

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Az alábbi cikket Alain de Botton -  "Why some countries are poor and others rich?" videója ihlette, a saját gondolataimmal kiegészítve itt-ott.. 196 ország található a Föld nevű bolygón.Közülük 25 nagyon gazdag, azaz az egy főre eső átlagos vagyon évente meghaladja a 100.000 USD-t.Sokkal több ország…..
A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a…..
atomtudós 2019.02.09 14:17:53
LebensraumamOsten, te egy hülye vagy, mint tudjuk a diploma ezt nem zárja ki.

Egy ideje lehet, hogy az van, hogy azok (is) mennek tanárnak, akiket nem vesznek fel máshová, de ez azért van, mert egy ideje már látják a felvételizők is, hogy szarul lehet keresni tanárként.
Amikor mi felvételiztünk, akkor még kb. ugyanazt a fizetést kapták a tanárok, mint a mérnökök, újságírók, bárki értelmiségi, legalábbis nagyságrendi eltérés nem volt. Így akkor még az ment tanárnak, aki tanítani szeretett volna. Néhány okos osztálytársam is a gimiből. Aztán közben kitört a kapitalizmus, és mindannyian ott is hagyták a pályát.

A "20-25" óra munkaidő, az jelenleg 25 (25 éve tényleg 20 körül volt), de akkor 0 értekezletre ültél be, 0-t készültél órára, és 0 dolgozatot javítottál ki. Ha egy 30 fős osztályban íratsz egy dolgozatot, és darabjával csak 10 percet töltsz el, az 300 perc, 5 óra. Nem beszélve arról, hogy tanítani sokkal intenzívebb munka, mint bármely irodai tevékenység. Akkor sem tanítanék, ha ugyanazt a bért kapnám érte, mint a jelenlegi munkámért. Óvónő (bá') meg mondjuk 20x ennyi pénzért sem lennék.

Amelyik nemzet költ az oktatásra, az felemelkedik, amelyik nem, az lecsúszik, így megy ez. Ha már bolti eladóként, vagy taxisként is jobban lehet keresni, mint tanárként, akkor mi tartaná a pályán a tanárokat? (*) Valamikor a 90-es évek közepén még a parlamenti képviselők és a tanárok bértáblája is a minimálbérhez volt kötve ilyen-olyan szorzókkal. Aztán a politikus ebek rájöttek, hogy ez így nem buli, hogy ha ők keresni akarnak, akkor a dolgozó emberek bérét is emelni kell, és ezt megszüntették.

(*) Max. a nyári szünet (de a közhiedelemmel ellentétben az sem 3 hónap, hanem kb. 7 hét, mert június végéig még érettségik, stb., aug 20-tól meg értekezletek vannak).
      Tudtátok? Van egy nemrégiben nyílt, ideális adottságokkal bíró és abszolút ajánlott hely, úgy hívják, hogy JAPANIKA! Történetük egészen Izraelig nyúlik vissza, ahol is egy úriember, némi pénzecskéből nyitott egy olasz éttermet. De mivel nagy sushi-rajongó volt, és rájött, hogy az…..
Az egészségügy nem fogja sokáig húzni a jelenlegi körülmények között. Az ellátás költségei egyre csak növekednek, az orvoshiány pedig az egész világon égető problémává vált. A legkomolyabb gondot azonban saját lustaságunk jelenti. Passzív életmódunk gyakorlatilag megadja a kegyelemdöfést az…..
Napról napra jelennek meg az újabb tanulmányok arról, hogy a nyugdíjasok egyre jobb esélyekkel találnak munkát. És persze egyre többen keresnek is. Az okok sokrétűek: egyrészt a szakképzett munkaerő hiánya komoly gondot okoz a munkaadóknak, másrészt nő az átlagéletkor, és…..
A Last Week with John Oliver per pillanat a legjobb közéleti műsor a tévében és az interneten, ezért is érdemes figyelni, hogy milyen témákat dolgoznak fel. A legutóbbi adás kiemelt témája most a menekültválság volt, amivel kapcsolatban Olivertől tényleg megkapta mindenki a…..
atomtudós 2015.09.29 08:47:09
@lk2: te hány adást láttál a last week tonight-ból?
  Kire vagy irigy? Aki többet keres, mint te? Akinek van egy hatalmas, gyönyörű háza? Aki egy jól menő vállalkozást vezet? Vagy, akinek milliós megtakarításai vannak? Irigy vagy a szomszédra, mert azt látod, hogy már megint több napra elutazott a családdal külföldre?Irigy vagy az ismerősödre, aki…..
Egy hét. Ennyit bírt ki az X-Faktor sztájlisztja, hogy ne olyan ruhát adjon Tóth Gabira, amiből bármelyik percben kibuggyanhat a másodlagos nemi jelleg, márpedig a tegnap este megint hiperaktív énjét hozó, az összes fellépő után lelkendezve ugráló és sikongató énekesnő minden…..
Ahová a jó idő ellenére sem érdemes nyaralni menni -kb- Európa közepén hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy veszélyben vagyunk, ha allergia-szezon van, ha túl nagy a hideg vagy a meleg, és ha nincs elég pénzünk. A világ más részein a veszélyt az éhenhalás, a természeti…..
Lehet, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének ismételt elutasítása maga is csak afféle viccnek látszik (bár egy vicc, ha sokszor elsütik, általában kifakul, unalmassá, direkt idegesítővé válik), de elképesztő nagy baj van ott, ahol egy bíróság feljogosítva érzi…..
atomtudós 2014.01.09 12:49:04
Választ formálni a fenti kérdésre egy kicsit olyan, mint a focidrukkereknél: Mindenkinek elég markáns véleménye van róla, főleg, hogy mindenkinek van legalább egy főnöke a cégnél. Azonban ha ezen válaszokat mind-mind beledobálnánk egy sütőformába valószínűleg ehetetlen lenne…..
atomtudós 2013.10.11 10:10:06
@KaPé:
hm... némi szakmai hozzáértés nélkül nehezen fogja megkülönböztetni a főnök a szakembert a kommunikációs bajnoktól. Persze az utóbbi is jó van egy cégnél (főleg a sales csapatban), de jó szakemberek nélkül általában nem lesz jó a cég.
Harmadikos gimnazistaként még szentül meg voltam győződve arról, hogy a jövőm és a rockzene elválaszthatatlan egységet alkot, be is szálltam egy alkalmi zenekarba énekelni. Egy fellépésünk volt, a Mechwart András szakközépiskola elsősavatóján vagy valami hasonlón került rá…..
Aki csak egy kicsit is dolgozott a reklámszakmában, az tudja, milyen elképesztő visszajelzések tudnak érkezni a kreatív anyagokra az ügyfelektől. Ezeknek a legtöbbször nem tulajdonít sok jelentőséget az ember, csak igyekszik őket valahogy orvosloni. Néha azonban olyan kommentek…..
atomtudós 2012.11.11 08:16:09
@mahet: Úgy látom, nem értetted meg (vagy nem akarod megérteni) a mondandómat, ezért megvilágítom példákkal
(lehet, hogy nem lesz túl kreatív :)):

reklámszakember <==> kreatív
orvos <==> megmentő (vagy isten?)
tanár <==> mindent tudó
atomtudós <==> zseni

A bal oldali oszlop egy szakma neve. A jobb oldali pedig egy jelző, ahogyan esetleg nevezhetnék magukat ideális esetben, ha mindig mindent jól csinálnának.
atomtudós 2012.11.11 08:19:28
@mahet: persze ez a 10-ből 9 csak arra vonatkozik, amiket a TV-ben nyomatnak. Lehet, hogy az össztermés kedvezőbb képet mutatna, csak a gyöpös megrendelők nem engedik adásba a jobban sikerült darabokat :)
A The Voice indulásának másnapján mutatkozott be a mesterségesen keltett bulvárhisztériának (Jimmy fiaKrisztián és Csobot Adél továbbjuttatása) köszönhetően eddig kétmilliós nézettséget hozó X-Faktor első idei élő adása. Az RTL Klub vélhetően azt szerette volna, hogy a 12…..
TComment Jövő 0.9 beta 2012.05.29 06:10:00
Szédületes műszaki megoldások, hihetetlen fogyasztás és fura félreértések egy teljesen átlagos édesvízi élőlényben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
atomtudós 2012.04.16 00:39:45
@dukeekud: gondolom nincs autód. Vagy rendőr vagy, vagy politikus.

Különben tapasztaltad volna a magyar rendőrség működési módszereit.
Egy tipikus (velem történt) példa: nappal építkeztek az autópálya mentén a leállósávban, ezért kitettek egy 60-as táblát. Este 6-kor a munka abbamaradt, a tábla persze kint maradt, és hogy valami haszon is legyen belőle, éjszaka megmérték azokat a gyilkos hajlamú autósokat, akinek volt pofája a kihalt autópályán 120-szal menni. 3 hónapra vették el miatta a jogsimat + 60 e Ft bírság, ami akkor kb. 1 havi bére volt egy diplomás közalkalmazottnak.
Amikor megemlítettem a rendőrségen, hogy esetleg tekintettel lehetnének a fenti körülményekre, egyébként pedig láttam már egy szomszédos országban olyat, hogy az utolsó munkás, mielőtt hazamenne szépen ráhúz egy szürke zsákot a táblára, annyit kaptam, hogy "hö-hö, el lehet menni az országból, hö-hö".
atomtudós 2012.04.16 00:57:24
@Ritchard Börtön:
mester, segíts nekem! Miért is volt ott az a tábla éjszakára?
atomtudós 2012.04.16 01:47:28
Értem már, gondolkodni nem tanácsos. Bocs, de napközben ezért fizetnek.

Az út hibátlan volt, sok hónapig ment ez a dolog, az első pár alkalommal még lassan is mentem. Legyünk reálisak, a tábla csak azért volt kint, mert lusták voltak este leszedni (vagy ráhúzni az említett zsákot).

Tudod, ezért nem veszik komolyan az emberek a sebességkorlátozásokat, mert csomószor teljesen indokolatlanok.

Egyébként én az a fajta sofőr vagyok, aki magyar rendszámmal jár, megáll a zebránál (nem is nagyon értik a magyar gyalogosok a helyzetet :)), nem megy a buszsávban, stb., szóval igyekszem normálisan közlekedni.

20 év alatt háromszor büntettek meg gyorshajtásért, egyszer megérdemeltnek tartottam (siettem, előztem egy faluban, persze túlléptem az 50-et közben), a másik a fenti eset volt, a harmadik egy ugyanolyan (autópályán 120, amikor teljesen ok nélkül kint volt egy 60-as tábla, és többedszer arra járva tudtam is, hogy semmi oka). Tehát a 3 eset közül kettő volt szopatás jellegű, amikor direkt egy különben értelmetlenül ott lévő táblához álltak ki mérni a barátaid. És még ezekben az esetekben sem mondtam azt, hogy külföldi vezette, hanem befizettem a büntit.

Nekem (és az ismerőseim többségének) úgy tűnik, hogy "hivatás a szívatás", nem pedig a bűnözők elleni küzdelem.
A magyar kormány viszont szemmel láthatóan azt gondolja, hogy akinek még telik autóra és benzinre, azt lehet nyúzni bármeddig.
  Közel egymilliárdos családi ház Kecskeméten  Jól néz ki, bár a galéria nekem nem nagypolgári. A pamacs esetleg Csöpp belvárosi tetőkert Dobszerkó a nappaliban 2001-es villa, hagyományos stílusban. Kívülről tényleg nem rossz. Eladó kalyiba egy…..