Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csinovnyikblog

13 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan álmodozunk sokféléről. Egyesek álmainak netovábbját egy szebb és nagyobb ház jelenti, míg mások külföldi utazgatásokról vagy egy menő autóról fantáziálnak folyvást azzal a keserű tudattal, hogy ezen vágyak sosem fognak beteljesülni. A listát még hosszasan lehetne…..
Fantasztikus találmány. A bátor csinovnyikok okítása szerencsére egyre divatosabb céges körökben. Naiv cégvezetőink azt gondolják, hogy egyszer majd a tudás a vállalat profitját gyarapítja. Azonban az esetek 90%-ban a csinovnyik más cég színeiben kamatoztatja a megszerzett…..
Nem kell megijedni. Nem atom- és egyéb fizikai fejtegetés készül. Csupán az idő haladásának érdekességeiről ejtenénk pár szót.Az idő ugyanis egy nagyon képlékeny anyag. Néha nyúlik, mint a rétestészta (munkaidő), máskor összetömörödik, mint a gumilabda (szabadság,…..
Share | A múltkori, miniszterelnökös poszt után lépjünk egy nagyot, és nézzünk szét a kishivatalnokok világában.   Jan Banning fotós készített egy remek fotósorozatot irodáikban ücsörgő ofiszörökről.   Bár nyilván közülünk keveseknek adatott…..
 Ma végre megérkezett a várva várt tavasz első sugára. Lekerülnek a nagykabátok, a hosszúnadrágokat felváltják a miniszoknyák és dekoltált pólók. Férfi kollégáink hormonszintje ennek megfelelően felbuzog. Van abban valami törvényszerű, hogy a napi nyolc (vagy több)…..
Csinovnyikblog Nőnap az irodában 2010.03.08 11:28:00
Ma reggel számos csinovnyik nőtársunk talált kisebb-nagyobb meglepetést irodai asztalán. Persze nem a péntek este ráruházott több torony elintézendő dossziéra utalunk. Ma ugyanis nőnap van. Mit nőnap? Nemzetközi nőnap!Magyar berkekben retró módon virággal szokás a jeles…..
Csinovnyikblog A team building 2010.03.01 15:58:00
Bár a címben említett jelenség nem tartozik szorosan vett munkaidőnkbe, “kötelezően ajánlott” jellegénél fogva mégis a csinovnyik lét velejárója. Nos, valójában a helyzet hasonló szegény nyusziéhoz és a sapkájához: ha van, az a baj, ha nincs, akkor az. Azon…..
A diadalív egy tök menő dolog, ezt el kell ismerni. Diadalív Rómában van, az az igazi, még igazi rómaiak vonulgattak alatta! Meg diadalív Párizsban van, a körforgalom közepén, amelyben pedig mindig elkeverednek az angol turisták bérelt kocsijukkal - legalábbis a filmekben. Meg…..
csinovnyikblog 2010.02.27 15:14:01
Csinovnyikblog A munkahelyi konyha 2010.02.26 14:17:00
A hivatali miliő szerves részét képezi a konyha, mint a szociális események és pletykálkodások origója, mely egyúttal kitűnően leképezi a kollektíva munkahelyéhez és bátran állíthatjuk, hogy az egész környezetéhez való viszonyulását. Elmondhatjuk, hogy a dolgozó…..
Tavasz van, ha az ember nagy levegőt vesz, már érzi a tüdejében a madarak csicsergését, de azért annyira még nem rügyezik, hogy ne tévézzünk otthon egész este. Sorozatokból a Mentalistát (Tv2, 21:20), a Dr. Csontot (Cool 21:15) és négy részes Nevem Earl minimaratont (Comedy…..
Bár a Tűzvonalban folytatása a Duna TV-n lesz, az m1 azért megtartott az alkotókból egy párat, és tavaly nyáron elkészíttette velük a Géniusz, az alkimista című minisorozatot.  Az alkotók (Soós Péter rendező, Fonyódi Tibor forgatókönyvíró és Vajda Péter operatőr)…..
Csinovnyikblog Az irodai asztal 2010.02.22 14:14:00
Mai témánk szorosan vett munkahelyünk, falatnyi territóriumunk az irodán belül: az íróasztal. Bár a szó szoros értelmében nem a tulajdonunk, gyakran több időt töltünk mellette, mint a saját ágyunkban. Ennek megfelelően akaratlanul is saját képünkre formáljuk, egyéni…..
Az épület 1887-es átadást követően. Erdő a háttérben (KATT a nagyobbért)Darányi Ignácban nem hagyhattak jó emléket első földművelési miniszterségének (1895-1903) évei, mert amikor újra a tárca élére került 1906-ban rögtön kiírtak két pályázatot a Bukovits Gyula…..
A csinovnyikok, munkájuk jellegéből adódóan, más emberekkel dolgoznak együtt. Sorozatunk ezeket a szerteágazó és sokrétű, parazita és szimbiotikus kapcsolatokat kívánja megvilágítani, fároszként utat mutatni a sűrű, sötét éjben. Az első részben a rendszergazda bonyolult…..
csinovnyikblog 2010.02.12 18:43:32
Újabb rovatot indítunk útjára a 90es blogon. Ideje elmélyülni a korszak leghűbb keresztmetszetében, amelyet nincs szívünk beletuszkolni sem a tévé, sem a sorozatok rovatunkba. A Szomszédok maga a lüktető történelem, a 90-es évek ősgesztája, így önálló rovatban tárgyaljuk. A…..
Az elmúlt évtizedek viharos technikai fejlődésének köszönhetően ma már mindannyiunk zsebében ott lapul a mobiltelefon. Használatának illemszabályai azonban sajnos nem fejlődtek egy ütemben az elterjedésével. Hol vannak már azok az idők, amikor égő volt egy-egy hangosan…..
Nincsen fontosabb személy egy vállalat életében, mint az IT guy. Bármilyen szervezet vígan tud működni huzamosabb ideig vezérigazgató, vagy neadjisten PR- és marketingmenedzser nélkül, ám rendszergazda hiányában nagyjából egy nap alatt megáll az élet. A rendszergazda, mint az…..
 A magyar nyelv számtalan formában leírja az emberek egyik irányból másikba haladását: menni, járni, osonni, trappolni, menetelni, tipegni, vánszorogni és még sorolhatnánk. Azt gondolhatnánk, hogy a cél elérése szempontjából teljesen mindegy, hogy mily módon haladunk. Ez…..
Csinovnyikblog A csinovnyik 2010.02.08 10:11:00
csinovnyik1. cári hivatalnok2. kicsinyes, korlátolt hivatalnok  (forrás: http://www.idegen-szavak.hu) csinovnyik (orosz): Cári hivatalnok; kicsinyes, korlátolt hivatalnok, tintanyaló, tintakukac, bélyegnyaló, papírnyaló, bennülő. (forrás:…..