Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liet

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan, de biztosan közeleg az s8, és ezzel az utolsó hagyományos keretek közt futó Zandagort-szerver vége. Ezt a szomorú tényt próbálom most felvidítani két képpel. Múltkor azt írtam: "Ebben a játékban, ebből a játékból született már barátság, házasság, gyerek, irodalmi…..
"Még több, mint nyolc óra ebben az átkozott fülkében! Ha legalább egyedül utazhatnék!" Roberts kapitány rápillantott a vele szemben ülő nőre, majd gyorsan el is nézett, nehogy az észrevegye, és beszélgetést kezdeményezzen. Nem mintha bármi baj lett volna vele. Emilynek hívták.…..
Hány éves vagy? 21 Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Tanulok pedagógia szakon, családdal, barátnővel, barátokkal vagyok, néha társasjátékot készítek:-) Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál? Lakótársak mutatták, az elején oltottam őket,…..
Liet 2012.03.13 12:16:26
Hány éves vagy? 33 Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Energetikával foglalkozom, szabadidőben sport és fotózás Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál? Ogame-et próbálgattam, de elég lapos volt az egész és körülnéztem online játékok…..
s7 th {text-align: left; font-size: 8pt; font-family: arial; border:1px solid #646464 !important;} td {text-align: center; font-size: 8pt; font-family: arial} tr.cimsor {background: rgb(220,220,220)} tr.cimsor th {text-align: center} játékosok száma regisztráltak458 az elmúlt 7 napban…..
Hány éves vagy? 30 + ÁFA :) ... kicsit komolyabban, 37 és fél. Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Rettentő sok mindent, ahhoz képest, hogy jelenleg hivatalosan munkanélküli vagyok. Munkanélküli, de nem dologtalan. A rendszer rákényszerít, hogy feketén melózzak egy kis…..
Liet 2011.12.14 18:53:10
@LordMatteo: Nem a szokványos MMO rpg-k bugyuta küldetésrendszerére kell gondolni. Szerencsére a zandagortban van pár 20+ év mesélői háttérrel rendelkező játékos, ha szükség van rájuk.

Norris-szal egyetértve csak azt tenném hozzá, hogy a legjobb kaland/küldetés az lesz, amikor észre sem fogod venni, hogy már a sztoriban vagy. Nem látsz majd villogó küldetés feliratokat, csak belecsúszol észrevétlenül a kalandba valahogy, valamikor.
Ennyi előnye van annak, hogy nem egy asztal körül ülünk 6 órán át, hanem gép előtt. Az átmenet akár rejtett is lehet.

A valós életben is nagyon gyakran csak utólag értelmezünk egy történést kalandosnak, nem épp akkor, mikor belelépünk.
s4 th {text-align: left; font-size: 8pt; font-family: arial; border:1px solid #646464 !important;} td {text-align: center; font-size: 8pt; font-family: arial} tr.cimsor {background: rgb(220,220,220)} tr.cimsor th {text-align: center} Itt ismét azok listája jön, akik eddig a legtöbb idegent…..
Hány éves vagy? 37 éves vagyok. Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Munkaként matematikát tanítok. Otthon hétköznapi családi élet. Néha olvasgatok kirándulgatok és szerepjátékot mesélek. Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál? Két régi…..
Liet 2011.11.14 15:22:33
@AjemMarci: megmagyaráztad... :D
Miért nincsenek halak? És miért nem teszi fel ezt a kérdést soha senki? Emlékszem, nagyapám kérdezte ezt tőlem hét éves koromban, és az első reakcióm az volt: mi az a hal? Aztán elmesélt egy különös históriát, ami azóta sem hagy nyugodni. Imádott mesélni, én pedig imádtam…..
Korábbi ígéretem ellenére nem inflációt nézünk most (mivel hibásak az adatok), hanem a szövetségeket hasonlítjuk össze. Vízszintesen az idő (a szürke vonalak a heteket jelzik), függőlegesen a pontszám az átlaghoz viszonyítva. A jelenlegi szerver: És az előző (s3) azonos…..
Őszinte leszek, mert megérdemlitek, hogy az legyek. Állóvízben vagyunk, többszörösen is. Egyrészt szinte teljesen leállt a fejlesztés. Bár az alapok le vannak fektetve, lenne még mit csinálni. Másrészt a support, a bugok javítása, a multik szűrése vagyis a fenntartás és…..
Liet 2011.10.20 14:47:46
@AjemMarci: "Valamint még egy általános kérésem van: voltak/vannak ellentéteim más játékosokkal a galaxis "politikai" helyzetéből adódóan. Ezeket szigorúan a játékon belül tartom, nem szeretném ha bármelyik is túlnyúlna az S4 galaxisán. Remélem ez kölcsönös lesz minden "érintett" részéről ;)"

Ezen a szerveren, ahogy az interjúkból is kitűnik sajnos eluralkodott az utálkozás. Az s4 egyik legnagyobb rákfenéje az, hogy az ilyen típusú ellentétek közül sokan pontosan, hogy _nem_ "politikai" jellegűek, hanem gyakran nagyon is személyesek. Mélyen kinyúlva a játék világából, sokszor a mocskolódáson, rágalmazáson túl, szóban, a másik magánszférájába is behatolva.

Érintettként a pártatlanság nagy kihívás. Őszintén kívánom, hogy sikerüljön, mert a zandának valóban szüksége van/lesz rá.

Hajrá Marci! :-))
Liet 2011.10.26 16:20:49
@Norris74: Na most mááár!
Kiveszed a számból a szót. :D

A grafikai részt leszámítva én is pont így gondolom. Már régóta megy Cucu fülének a szisztematikus rágása ezügyben. Storyline, történetiség és legfőbbképpen egy genezis. Nem egy kétsoros, hanem egy fogyasztható!

Eddig a fülrágás nem igazán hozott eredményeket, de most talán felcsillan a remény. Valóban tele vagyunk ambiciózus játékosokkal. Akiknek az ambícióik nem elsősorban a játékon belül nyilvánulnának meg (plakát, novella, grafikák, modellek, vagy akár a játékfejlesztési javaslatok stb...). Ez egy természetes velejárója annak, ha valaki hosszabb időre kíván berendezkedni egy általa reménytelinek gondolt játékban. Erőforrás, amit talán érdemes használni. Arról nem is beszélve, hogy így a lelkesedés is jobban fenntartható.

Saját részemről már történt ilyen összefogási kísérlet egy keretsztori kapcsán, de gyorsan zátonyra futott. Megmaradt elfekvő anyagnak. Először valóban tisztába kéne jönni a fejlesztői akarattal, csak azzal párhuzamosan működhet.

A feljebb említett elnyúló idő kezelése a történeti háttérben szerintem is megoldható. Sőt, akár sokkal komolyabb genezist is lehetővé tesz, nem egy kedves SW mesét. Norris példája az Alapítványról pl. pont ilyen, de nem ez az egyetlen lehetőség! Akad még pár...
Az eheti grafikon a hajótípusok eloszlását mutatja az idő függvényében. A színezés nem túl szép, de legalább elkülöníthetők többé-kevésbé az egyes típusok. A kékek az első generációs hajók: könnyűcirkáló, skorpió, fregatt, interceptor, csatahajó, szonda. A…..
Hány éves vagy? 16. Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Többnyire vagy az iskolában vagyok, vagy alszom. Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál? Rákerestem a googleban a stratégiai játékokra, aztán lapozgatás közben akadtam rá, szeretem a…..
Liet 2011.10.17 18:17:08
Tegnap este vagyis Zandagorti időszámítás szerint 5821. június 7-én megsemmisült az utolsó idegen flotta. Mivel 2781 bolygó, a galaxis több, mint 20%-a megmaradt, ez tekinthető az emberi faj első valódi győzelmének Zandagort felett. Gratulálok mindenkinek, aki…..
Liet 2011.06.08 14:33:13
Yaulk, a bolygóvadász rendhagyó írása egy exobolygóról, és arról, hogyan léphet ki a Zandagort név az ismeretlenség homályából egyenesen a világűrbe. Gratulálunk a felfedezéshez! Nyilván sokaknak a Zandagort játékosok közül nem kell elmagyarázni azt, mit jelent az…..
Liet 2011.02.16 17:54:16
Jadesárkány tavaly nyáron írt egy novellát még a béta 2-beli eseményekről. Most újra tollat ragadott egy szervereken és galaxisokon átívelő történethez... Sokan a mai napig azt gondolják, a "Jadesárkány" kifejezés egy személyt takar, egyedi, és éppen úgy, mint maga a…..
Ernobius novellái adták meg a végső lökést, hogy én is megpróbálkozzam az írással. Amúgy is ideje Zandagort közeledtét előkészíteni, az alábbi ennek első része. A Galaktikus Xenoarcheológiai Intézet főépülete Eadrax bolygóján található. Közvetlenül a főbejárat…..
Liet 2010.07.31 17:35:37
Van egy jó meg egy rossz hírem. Mindkettő az, hogy csúszik az s3 indulása. Ez így egy nappal az indulás bejelentése után persze elég hülyén hangzik, de a hülyén hangzásnál fontosabb, hogy jó legyen az eredmény. Február óta eléggé belassult a játék fejlesztése, aminek anyagi…..
UPDATE: MÉGSEM MOST INDUL AZ S3. Elnézést a kavarásért, természetesen nem szándékos. Pénteken este 6-kor elindul az s3, az első nemzetközi Zandagort-szerver. Meglátjuk, mit hoz majd a kulturális keveredés. A párhuzamosan futó két szerver egyik előnye, hogy gyakrabban lehet egy…..
Liet 2010.07.27 07:43:01
@cu2: Az épületbontás lehet, hogy káros a háborúkban, viszont nagyságrendekkel nagyobb károkat lehet okozni, ha nem bonthatok épületet. Egyrészt az elavult termelési technikákat nem cserélhetem újra pl.: bioetanol-atomerőmű-fúziós-sps, másrészt nem javíthatom ki a hibáimat az építkezésben.
De a legfontosabb hátrány akkor keletkezik, ha bolygót akarok foglalni, olyat ahol már járt előttem valaki. ebben az esetben nem alakíthatom a bolygót a saját rendszerembe.
Sőt! Ha nagyon szemét vagyok akkor egyszerűen elkezdem foglalni a bolygókat, telerakom őket vapiti meg pandaüzemmel aztán dobom, és ezzel egész játékra használhatatlanná teszem, gyakorlatilag kilövöm a játékból.
Igaz, hogy a bontással vissza lehetett élni és károkat okozni, de a bontás tilalmával ennél sokszorta nagyobb a kár.
Július 16-17-18-án Szíriusz Sci Fi Napok lesznek Budapesten, az óbudai Márton Áron Szakkollégiumban. Előadások, beszélgetések, versenyek, díjátadók, játékbemutatók, könyv és társasjáték vásár, tábortűz. És egy Zandagort-előadás is, amit én tartok péntek este, a Star…..
Liet 2010.06.23 14:51:54
@zugmanager:
A Vasmag a vizbű veszi ki az oxigént.
És a tarkóra finoman elhelyezett vascsőtől is véd! :D
A Galactic Federation 42 bemutatkozó videója: ..
Alvers első novellája, régmúlt és új eseményekről... - Hát újra vízválasztóhoz értünk. A tágas, kör alakú teremben sűrű félhomály uralkodott. Fali paneleken zöld, sárga és kék ledek villogtak ütemesen. A terem egyik falát egy hatalmas panorámaablak alkotta, melyen túl…..