Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Igaz Barát

0 bejegyzést írt és 447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forralt bor, lepény, lángos, puncs, giccs, bögre, kézműves termékek, sajtok, sapkák, sálak, idegőrlő zenék és tömeg. Csak néhány szó, amely az ember eszébe jut a karácsonyi vásárról. Pedig a túlárazott, vizezett tablettás boron kívül ezer idegesítő dolog van még a karácsonyi vásárokban. Ezeket…..
Ha már szombat van, akkor azt javaslom, nézzünk egy kicsit a tányér mélyére. Ebben az esetben pedig a beszélgetés kiindulópontja legyen egy (illetve több) amerikai tányér, hiszen a jelek szerint Bumber kifogyhatatlan az amerikai élményekből. Hiszen Minneapolis, július 4., és…..
A péntek éjszakai törökországi puccskísérlet politikai következményeit ma még inkább csak sejteni lehet (a beindult tisztogatásról itt olvashatsz), az már teljesen más kérdés, milyen hatással van mindez az ott élők hétköznapjaira. Ezzel indul a heti blogajánló, aztán bemutatjuk a Kiss-család nagy…..
Igaz Barát 2016.07.18 18:09:56
@exterminador: Hát ez az! Sőt, van olyan ember, aki megeszi a füstölt heringet! Hallatlan!
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
Igaz Barát 2016.05.31 16:38:29
@_Boris_Vian_:
Há álljon má meg a verekedés polgártárs!
Eddig azt mantráztad hogy Ausztria a legszegényebb barakk Nyugat-Európában, nem lehet kijönni a fizetésből illetve a szokásos agyament baromságaid, aztán meg jössz ezzel a legszegényebb proletár is üvöltve tombol szopi bérből a fesztiválon dumával?
Komolyan mondom, jegyzetelj, mikor mit írsz, mert így nagyon csúnyán belekeveredsz. :D
Igaz Barát 2016.06.29 03:52:34
@_Boris_Vian_:
Nem mintha kéne neked bármi bíztatás is, hisz te egy dúsgazdag apuka elkényeztetett fiacskája vagy, amit már kb két éve megállapítottam, de azért ne aggódj, pár nap múlva lecseng a brexites beszélgetés, és újra veled fognak foglalkozni a többiek.
Mindenesetre érdekes figyelni, ahogy próbálkozol a szarságaiddal és szinte mind süket fülekre talál. Kíváncsi vagyok, kb hány nap után keresnél új szórakozást magadnak, sok-sok vidámságtól megfosztva minket.
Szóval: hajrá Bazsika, minden mestertroll üköregapja, ne add fel!
Igaz Barát 2016.06.29 05:06:39
@_Boris_Vian_:

Dehogynem. Nekem van igazam, nem neked, mert te hazudsz én meg igazat mondok. Még a nevemben is benn van.
Kár hogy nem lesz időm beszélgetni veled a napokban, de a hétvégén esetleg szakítok időt rád.
Rendhagyó poszt a mai, nem is biztos, hogy klasszikus „határátkelős” írás, de a magam részéről szeretem a Menjek/Maradjak csapat filmjeit (forgattak már New Yorkban és Londonban is), márpedig most éppen egy hollandiai epizód készül majd. Ennek része egy kutatás a hollandiai…..
Családostul mindig nehezebb elindulni, abban az esetben pedig ha három gyerek van (mint a mai poszt szerzője, Martee esetében), különösen nagy kaland – már csak a gyerekek miatt is. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a célállomás a közelinek nehezen nevezhető Kanada, akkor külön le a…..
Igaz Barát 2016.01.20 04:06:21
@Obszerváló: Itt Kanadában törvény van rá, hogy amelyik cégen keresztül megszerzed a munkavállalási engedélyt, annak kell fizetnie az utazásodat oda-vissza. Külön nincs leírva, de ha jól tudom, munkahelyet is kell biztosítaniuk a számodra. A lakás az tényleg plusz.

Egyébként engem is mindig orosznak hisznek, kivéve Montrealban az olasz hókotróst, ő svédet tippelt. :)
Ass blaster Lazuljunk... 2016.01.19 22:56:43
Ez a poszt lehet hogy nem illik bele ennek a blognak a tematikájába. Nem baj. Már úgy is kezdett itt olyan komoly lenni a helyzet mint egy vakbélgyulladás. Autókról írok most és hölgyekről. Vagy mindkettőről. Nem kell komolyan venni, a jellemek valósághoz közeli hasonlósága csak a véletlen…..
Mindenekelőtt boldog, békés Karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek! Remélem, mindenki azzal tölti, akivel szeretné, és ahol szeretné, mindenki hazajutott, vagy mindenkihez eljutottak a szerettei. Ezen a napon mi mással is ünnepelhetnénk, mint egy igazi karácsonyi poszttal,…..
Igaz Barát 2015.12.24 17:05:00
@P.Elliot: A helyiek azt mondják, (akik már régóta itt élnek, vagy már itt születtek), hogy igazából nagyon jó itt a tél, rengeteget süt nap, csak hát hideg van.
Egyébként én nem értem ezt a hidegkanada jajjwinnipeg dolgot. Sokat járom Észak és Dél-Dakotát, Minnesotát, Wisconsint, Ontariot, és igazából ugyanolyan hideg, szeles, havas idő van ott is, mint itt. Néha itt szakad le 20 cm hó, néha máshol.
A mai poszt szerzője, Feketerigó kipróbálta már a külföldi életet, egy hajón szolgált, ám arra jött rá, hogy rendes nyelvtudás nélkül nem lehet normális életet élni. Ráadásul az idő kereke is mintha visszafelé pörögne. Az írás a Magyarország és én pályázatra…..
Igaz Barát 2015.07.01 18:28:52
@Taxomükke: A fék a gyávák pedálja.

Vezettem múltnap itt a nagy Kanadában egy régebbi típusú kamiont, automatát. Ez például nem tartotta meg magát sebességben emelkedőn, hanem szépen visszagurult. Cserébe legalább kétállású volt a gázpedál benne induláskor, nem igazán tudtam vele centimétereket előremászni. Csak a bal láb fék, jobb láb gáz kombó működött. Egy élmény volt.
Kérdeztem, hogy én vagyok ennyire béna, vagy mi van, de megnyugtattak, hogy ez ilyen típus, az egyel újabb már jó.
Igaz Barát 2015.07.02 00:54:07
@svédnyugger:
Ha jól tudom, akkor a kinyomott kuplunggal gurulás, illetve várakozás a kinyomócsapágyat öli meg idő előtt.
@adg: Tudom, az is a kuplung mechanika része. :)
Az első időszak sok szempontból a legnehezebb külföldön – ilyenkor kell valahogy megkapaszkodni, elintézni az elintézendőket és rádöbbenni, hogy tényleg belevágtunk. Adrienn és Laci két éve indultak el Németországba, és az első időszak nem volt egyszerű – erről szól a…..
Igaz Barát 2015.06.29 01:48:19
@Cascabel: Izé, akkor én nem szóltam. :)
Igaz Barát 2015.06.29 04:50:49
@P.Elliot: Igen, mostanában. Ez csak átmeneti lakás, majd ősszel jön a család, az normálisabb lesz.
@Mrs Rumcajsz CA: Én is így vagyok vele, ha hideg van, akkor felöltözök, de nyáron már nem igazán van mit néha levetni. :)
Igaz Barát 2015.06.30 23:13:00
@adg:
Olvasni szoktam csak, mert mindig le vagyok maradva egy-két poszttal, aztán már nincs értelme hozzászólni, pedig múltkor volt néhány érdekes társalgás.
Kicsit féltem egyébként ettől, hogy a munka a blog rovására fog menni, de hát ez van. :)

@Mrs Rumcajsz CA:
Azt már megfigyeltem, hogy itt a szél mindig lesben áll, és várja, mikor indulok el biciklivel valahová. Amint észrevesz, azonnal elkezd szemből fújni. Eddig csak párszor sikerült átvernem azzal, hogy először az ellenkező irányba indultam el.
A címben feltett kérdés képes hatalmas indulatokat kiváltani, ami persze nem is csoda. A felvetés még izgalmasabbá válik majd a második generáció (azaz a már külföldön született gyerekek) esetében, hiszen mint a mai ajánló egyik szerzője is megjegyzi: az Ausztriában született,…..
Igaz Barát 2015.06.29 01:12:15
@mojyo: Tuti te vagy a HA, ő szeret ennyire titokzatoskodni. :D (csak hogy fokozzam a hangulatot)
Nagyon érdekes lett a mai, a Magyarország és én pályázatra érkezett írás, hiszen Éva megközelítése olyan, amire én őszintén szólva korábban nem gondoltam volna, ellenben végigkövetve a gondolatmenetét, nagyon sok igazságot találok benne. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok…..
Igaz Barát 2015.06.29 00:19:37
@Rebarbaraa:
Tökéletes meglátás, bár én nem nézem le ezeket az embereket, csak nem értem, miért jó nekik nyakig ülni a meleg fosban, és közben sírni.

Egyik állítólagos barátom, mikor megtudta, hogy készülök Kanadába, elkezdte mondogatni, hogy úgyse fog összejönni, kár próbálkozni. Aztán, mikor kiderült, hogy sikerült, két hét múlva indulok, az jött, hogy úgyse leszel te ott sokáig, vissza fogsz jönni. Ekkor kérdeztem meg tőle, hogy miért akar nekem rosszat, miért akarja, hogy két év tervezgetés, reménykedés után az egészet a kukába dobjam és hazakullogjak. Persze csak nézett bután, nem értette.
Ez a srác közelebb van a negyvenhez, mint a harminchoz, és még mindig a szüleivel él. Élete legkockázatosabb lépése az volt, hogy felvett 500 ezer Ft autóhitelt.

Visszaolvasva amit írtam, tényleg egy kicsit lenézem őt, ha másért nem is, csak azért, mert én megpróbáltam, és eddig úgy tűnik, megérte. De sokkal inkább sajnálom, hogy nem tud magával semmit sem kezdeni, mert nem elégedett ember, azt biztosan tudom.
Dóra dolgozott már Ausztriában, most az Egyesült Államokban él, de nem tervez hosszú távra. Mint írja, akárhol tudna élni, barangolva a világban, a lényeg az, hogy jó emberek vegyék körül. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett, bár ebben az esetben alighanem…..
Igaz Barát 2015.06.14 00:14:41
@blackhair-lady: Hát most erre mit lehet írni. :)
Igaz Barát 2015.06.14 04:49:41
@blackhair-lady: Mondd azt, hogy egymás mellett van a "j" és a "ly" billentyű, és félrecsúszott az ullyad. Mint például most nekem :)
Valójában nem történnek nagy dolgok a mai történetben, másfelől viszont csupa fontos dolog történik Christine posztjában: egy magyar család keresi (és találja meg) a helyét Angliában (és nem mellesleg az is kiderül, hogy London nem minden). Ez már a második rész, az első…..
Igaz Barát 2015.06.11 16:28:11
@firg_firg: Gondolom motoszkál bennük a kérdés, hogy mi van, ha mégis belefutnak valami ellenőrzésbe, és ott állnak egy papír nélküli kisgyerekkel.
Azzal kezdeném az eheti blogajánlót, hogy elárulom: akadnak hetek, amikor olyan posztokat olvas az ember, hogy szinte sajnálja, amikor ki kell hagyni valamit (és persze akad nyögvenyelősebb időszak is). Nos, a mai az első kategóriába tartozik, sok jó poszt született az elmúlt…..
Igaz Barát 2015.05.31 16:56:33
@maxval bircaman szerkesztő:
A nyugat által meghamisított adatokra gondolsz? Azokat te, mint orosz hívő nem használhatod a statisztikáidhoz, hacsak nem akarsz teljes mértékben hiteltelenné válni.
Bár ez már megtörtént, egyre kevesebben szállnak komoly vitába veled, inkább már csak a cukkolás megy. :)
Svájci Sapka azzal küldte el a „Magyarország és én” pályázatra szánt írását, hogy kicsit más, mint a többi. Döntsétek el, hogy mennyire látja másként a dolgokat egy olyan pillanatban, amelynek nagyon erőteljes hangulati töltöttsége van, hiszen az írás úton Magyarország…..
Igaz Barát 2015.05.20 18:14:18
@Taxomükke: Feleségem is bedolgozik egy fordítóirodának, szerintük a rendőrség a legmocskosabb, van, mikor fél év - egy év csúszással fizetnek.
Ők igazából egy másik vállalkozásból finanszírozzák ezt a csúszást, abból tudják kifizetni az alvállalkozóikat. Kérdeztem, hogy mit csináltok, ha egyszer csak nem fizetnek? A válasz egy vállvonás volt, be kell ezt is vállalni, mert rengeteg munkát adnak.
Egy ideig gondolkoztam, milyen címet adjak a mai posztnak, és végül arra jutottam, egy igazi hétköznapi hőstörténettel van dolgunk: hétköznapi, mert nem történik benne semmilyen különösebb kaland, csak két ember próbál meg a saját erejéből boldogulni. Ugyanakkor hőstörténet…..
Igaz Barát 2015.05.19 18:06:52
@FutureFry: Provokál csak, de már átesett a ló túlsó oldalára. Önmaga paródiája lett sajnos, és már nem túl szórakoztató.
Határátkelő Hazatérés 2015.05.16 06:57:00
Eljött az a pillanat több országban is, amikor a politikusok rájöttek, hogy ha az eddigi ütemben folytatódik a határátkelés, annak nem lesz jó vége, mert előbb-utóbb az elvándorolt munkavállalók (akik ugye jelentős részben fiatalok) hiányozni fognak. Arra gondoltam, ma nézzük…..
Igaz Barát 2015.05.18 01:39:15
@qkuc: Én tavaly októberben voltam, hasonlóak a tapasztalataim, mint @Dragonlady (Bp, Hun)-nek.
A speaking résznél szerintem nagyon-nagyon odafigyelnek a helyes beszédre, azon épp csak elértem a számomra szükséges szintet. Picit csalódott is voltam, jobbra számítottam.
Amiről nem volt szó, az a writing rész, én arra találtam valahol több száz példafeladatot, és azokból írtam meg minden nap egyet egyet.
Ehhez is van rengeteg leírás, hogy mire figyelj oda, hogy jól sikerüljön. Fontos, hogy választékosan, minél több szót használj, kerüld a szóismétléseket.
És igen, az idő éppen csak elég a writing és a reading feladatsorhoz, nem lehet túl sokat mélázni rajtuk.
Egyébként nagyon vicces volt, hogy akikkel szóba elegyedtem a vizsga előtti órában, mind Ausztráliába készült, én voltam egyedül UFO a Kanadás sztorimmal. :)
Igaz Barát 2015.05.18 18:52:43
@qkuc: Ha befizeted a vizsgadíjat, kapsz hozzáférést az online pack egy részéhez.

Már a kanadákod között vagyok. Itt ugatnak a kutyák, sőt, még a kerítésnek is nekifutnak nagy mérgükben. Szerencsére ahol van kutya, ott a kerítés nem kolbászból készült.
Igaz Barát 2015.05.18 20:20:26
@Dragonlady (Bp, Hun):
Ne is mondd, szörnyű. Meg egy csomó utca szemetes is. Lehet hogy rossz gépre szálltam, nem ilyenről volt szó. :) Az elég ok a gyanúra, hogy a landlordék oroszul beszélnek?

IELTS: persze, hogy nehéz egy natívnak is, hisz nem csak jól kell beszélned angolul, de tudnod kell szöveget értelmezned, fogalmazást írnod, okosan véleményt nyilvánítanod. Én pl. nem tudok fogalmazást írni, vagy akár beszélni olyan témáról, ami nem érdekel. Gondolom sokan mások is így vannak vele.
A mai történet a Magyarország és én pályázatra érkezett, de talán kevésbé direkt szól Magyarországról, mint az eddigiek – ugyanakkor ha a teljes történetet nézzük, akkor Andrásé (akinek köszönet a fotóért) elég sokat elárul a magyar helyzetről és viszonyokról. Szavazni…..
Igaz Barát 2015.05.18 20:05:54
@Mr Long (UK):
Az a szomorú, hogy rengeteg ilyen ember van. Jó példa erre a volt sógorom, gazdasági diplomával (BGF) képes volt azt mondani, hogy rohadjon meg az állam, hogy adót szed tőle. Mikor rákérdeztem, hogy a gyerek iskolája után mennyit fizet, akkor öntudatosan mondta, hogy semennyit, az JÁR.
Jelenleg vezető programozó egy vidéki szoftvercégnél. Ezek után mit várjunk azoktól, akik semmit nem tanultak a gazdaság működéséről?
Június elején parlamenti választás lesz Törökországban, rengeteg érdekességgel, például azzal, hogy ott a legmagasabb a világon a bejutási küszöb. Szóval a heti blogajánlóban foglalkozunk ezzel, aztán szó lesz egy szupervárosról is, valamint annak polgármesteréről, akinek be…..
Igaz Barát 2015.05.18 19:01:48
@tableno: @~~Babette~~: Azt hiszem, meggyőztétek, mert csendben maradt :D
Sokszor felmerül ugyan az, hogyan élik meg a gyerekek a határátkelést, ám nem nagyon emlékszem olyan posztra, amely kifejezetten arról szólt volna, hogyan is élte meg egy gyerek a külföldre (vagy éppen a vissza…) költözést. Nos, Christine írásában mindkettőről lesz szó, és…..
Igaz Barát 2015.05.14 18:27:59
@~~Babette~~: Az minek minősül, ha az ember a kazánban égeti el a felaprított, száraznak hitt zöldhulladékot, aminek füstjével megsemmisítő csapást mér a környékre? Én ugyan könnyezve röhögtem kínomban, mikor megláttam milyen füst jön ki a kéményből, de szerintem voltak páran, akik simán kibírták nevetés nélkül. :)
Igaz Barát 2015.05.14 18:42:36
@Der echte Weihnachtsmann: A zöld békére gondolsz? Egyébként nem jött senki se számon kérni a dolgot, meg szerencsére 10 perc alatt leégett, szóval mire észbekaptak, már nem lehetett kideríteni, ki volt a bűnös.

@~~Babette~~: Nem, ez tényleg érdekel. Kint az udvaron nem égethettem semmit, az biztos. Na de a kazánban, hogy a kiccsalád meg ne fázzon a hideg áprilisi estén?
Igaz Barát 2015.05.15 02:42:37
@adg [Au, Darwin]: Akkora vízben simán felúsznak a házhoz a cápák meg a krokodilok, nem? A levesestányérnyi pókok meg bemenekülnek a hálószobába. Mit lehet azon szeretni, nem is értem. :)
A mai poszt különlegessége, hogy voltaképpen egy szerzői reakciónak indult, de aztán Melinda olyan részletesen (és érdekesen) leírta gondolatait, hogy megkértem, hadd jelentessem meg önálló posztként (ezért tehát a felelősség teljes mértékben az enyém). Aki nem olvasta volna…..
Igaz Barát 2015.05.10 01:40:32
@diggerdriver: Addig pont meg tudnád írni, lefeküdni úgysem érdemes :)
Gergely és családja idén év elején költözött Németországba (illetve ő, ahogy az már lenni szokott, kicsit hamarabb), azóta tulajdonképpen flottul mentek a dolgok, ügyintézéstől óvodáig minden. Ami miatt szerintem érdekes a történet, az a vége, amikor kiderül, hogy vannak…..
Igaz Barát 2015.04.22 10:00:01
@~~Babette~~: Ha elásod az éretlen kivit, attól még nem fog megérni.
Gyakorlati tanács 2
Igaz Barát 2015.04.22 10:21:43
@adg [Au, Darwin]: Xenon fényszórónál van rá szükség.
Nagy örömömre sorra érkeznek az írások a „Magyarország és én” pályázatra (mindenkit bátorítanék, hogy írjon!), úgyhogy ma közre is adom az első írást. Judittól érkezett Londonból, és mint ő is írja, nem tartozik a tipikus határátkelők közé. Mielőtt belevágnánk,…..
Igaz Barát 2015.04.21 10:48:30
@Zka: @Zoole[uk]: Az a baj, hogy nem néztek a dolgok mögé, csak a felszínen kapirgáltok. Próbáljátok összefüggéseiben nézni ezt az egész világra kiterjedő ördögi tervsorozatot.
Ha a Gonosz elveszi a földet és a vizet, akkor éhínség és szomjúság köszönt a régióra, és majd mindenki megveszi tízszeres áron a Gonosz által árult termékeket. Világos, nem?

Na, megyek, ások inkább egy mondjuk 200 köbméteres gödröt az udvarban.
Igaz Barát 2015.04.21 10:54:10
@Zka: Kicsit féltem is mindenféle smile nélkül elküldeni. :D

@Zoole[uk]: Hú, micsoda jó csapat lennék mi ilyen ötletekkel. Tíz éven belül át tudnánk venni ezekkel a tervekkel a Gonosztól a főgyíkember szerepét. :)
Igaz Barát 2015.04.21 15:03:50
@~~Babette~~: Vagy megállok az első hamburgeresnél (nem asszociál!), és megkérem, hogy engedjen kicsit a mosogató közelébe. :)
A netnomádságról volt egy poszt ezen a héten, ezért arra gondoltam, nézzük meg egy másik szemszögből is a dolgot, ráadásul a szerzője, Tucano törzsgárdatag volt indulásilag a Határátkelő kommentelői között. Aztán megnézzük még, hogyan gyűjtik a szemetet Hollandiában,…..
Igaz Barát 2015.04.20 21:04:51
@Mirjam2: A bántalmazott nő mit jelent? Életében akár csak egyszer is kapott egy pofont a férjétől / élettársától, vagy rendszeresen (napi - heti - havi szinten) kap verést?
Ha az első eset is beleértjük, akkor akár még több is lehet a bántalmazottak száma.
Igaz Barát 2015.04.21 08:12:47
@~~Babette~~: Oké, kicsit sarkítottam, tudom hogy a lelki terror sokszor súlyosabb lehet a fizikai erőszaknál.
Viszont választ még mindig nem kaptam a kérdésemre: kit tekintünk bántalmazottnak? Aki már életében akár egyszer is átélte, vagy csak azt, aki valamilyen rendszerességgel?
Igaz Barát 2015.04.21 09:22:49
@Mirjam2: Dehogy értem úgy. Az érdekelt, amit neked sikerült megfogalmaznod, hogy hány ember van jelenleg is kitéve a bántalmazás veszélyének.
Azért jutott eszembe, mert a feleségem még egy régi kapcsolatában kapott egy ordas nagy pofont a a hapsijától, és felmerült bennem a kérdés, hogy ő akkor most bántalmazott nő vagy sem.