Regisztráció Blogot indítok
Adatok
weaver85

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy ahogy a másik táblán írják, étterme és borozója a Tartsay Vilmos utcában, az Arcade Bistrotól (földrajzilag) néhány lépésnyire található. Itt folytattuk nyári ebédkalandjainkat, közkívánatra ezúton közreadjuk tapasztalatainkat.Ahogy korábban is, most is alapvetően hely…..
A parlamenti választások két fordulójában különbözőképpen kerülnek kiosztásra a különböző típusú mandátumok. Míg az első fordulóban eldőlnek a területi listás helyek, illetve az abszolút többséget hozó egyéni képviselői helyek, a második forduló dönt a többi…..
weaver85 2010.04.16 16:16:10
@T. D.: Na, akkor erre sem kell már tovább várnod! :)
Szerintem a rendőrség fejetlenül és gyengén lépett fel. Én radikálisabb eszközöket is bevetettem volna a többnapos randalírozást elkerülendő.
Szerintem az akkori kormány nem élt vissza a hatalmával, csak kapkodott össze-vissza.
Ha a jövőben egy esetleges 2/3-os többséggel bíró kormány hasonló helyzetben ugyanígy lépne fel, szerintem az sem lenne visszaélés a hatalmával.
Amúgy a 2/3-os hatalommal való visszaélés nemcsak fizikailag lehetséges. Esetleg lehetnek más módszerek is erre, amikre azokban a bizonyos "rémálmokban" utaltam.
weaver85 2010.04.16 16:59:08
@T. D.: Szerintem a túlkapások nem parancsra történtek. És szerintem, ha nem csináltak volna semmit, nem is lett volna semmi különös eset.
És akit esetleg tényleg csak azért ért sérelem, mert ott volt, arra csak azt tudom mondani, hogy nem kell odamenni.
Én a határozott rendőri fellépés oldalán állok, és a mindenkori kormánynak ki kell állnia a rendőrei mellett. Kivéve, ha lopnak, csalnak, hazudnak, mint a politikusok maguk.

A reményeiddel egyet értek.
Az, hogy a jövőben milyen lesz a rendőrség, nem tudhatjuk, de Pintér Sándor idejében érdekes dolgok történtek a Teve utcában és az alvilág szálai is Pintérnél végződtek. Szóval érdeklődéssel várom a következő időszakot.
weaver85 2010.04.16 17:28:13
@tothh: Nem akartam az előző kommentben leírni, a blog komoly színvonala miatt, de most a Szerző hozzászólására reagálva megteszem.
Szóval aki k*rvának áll, ne csodálkozzon, ha megb*sszák!
És 20-21 éve nem olyan rendszert választottak szerintem az akkori választók, amelyben bármit lehet, bárhol és bármikor.
Már korábban részletes latolgatások láttak napvilágot ezen honlapon a választás kimenetelét illetően. Most már nem kell tovább találgatni és latolgatni, hanem érdemes megnézni,  pontosan hogyan is alakult ki ez az eredmény, illetve ez mit jelez a legfőbb érintettek, a pártok…..
weaver85 2010.04.14 17:09:20
Lenne egy-két kiegészítésem.
A Fidesz felkínálhatna valamilyen posztot Gyurcsánynak, megköszönve neki ezt az eredményt. :) Természetesen ez vicc.
Mivel ez a kampány nem a programokról és vitákról szólt, így megjósolni, hogy mi következik, mert ami jön, szerintem sokunk (rém)álmait túl fogja szárnyalni.
Az LMP-s részhez azt fűzném hozzá, hogy nem kell feltétlen szakítani a csoportos vezetői szisztémával, mivel választanak egy frakcióvezetőt és az összes többi frakciótagot megválasztják frakcióvezető-helyettesnek. Erre volt már példa a magyar Parlamentben. Az meg, hogy mi lesz most velük a szavazásoknál eldől. Persze egy kétharmados Fidesz többség esetén nem oszt, nem szoroz, hogy miként szavaznak, de érdekes lenne, ha négy éven keresztül mindig tartózkodnának, mert ők nem állnak egyik oldalra sem. Itt fonódik össze az LMP és a Fidesz alapállása, hogy nem mondanak semmit, csak azt, hogy másképp kell csinálni. Szerintem az LMP csupán MSZP-s protest szavazatoknak köszönheti a bejutást és a 200 milliót.
Az MSZP-nek nagyon gyorsan el kell gondolkoznia, hogy mit akar, látva a bástyák elvesztését. Személycserékkel továbbvinni ezt a semmilyen politikát, vagy visszatérni a gyökerekhez. ÉS van a köztes, amit már sokszor megúszott a párt: a szakadás. Egyikben lennének a Kapitány hívei, a másikban egy normális szociáldemokrata gondolat követői. Nagy valószínűséggel ez is álom marad.
weaver85 2010.04.14 20:10:51
@tdave: a kétharmados többségből fakadó lehetőségekre gondolok. Azért írtam zárójellel, mert valakinek persze tetszeni fog, valakinek nem.
2010. március 25-én és 26-án került megrendezésre a Politológus Hallgatók Vándorkonferenciája, ezúttal az ELTE Állam és Jogtudományi Kar hallgatóinak szervezésében, az Egyetem Téren. A konferencia azonban mégsem a szakmai erények miatt fog emlékezetes maradni, hanem azért, mert…..
weaver85 2010.03.29 14:50:44
@KokyOrsi: Nem egészen. Egy "szervező" felirattal ellátott nálam magasabb (nem nehéz) figura minket tessékelt el az egyetem bejáratából, amikor ott szónokolt az egyik meghívott (a radikális).
A Fidesz és a Jobbik között nincs lényegi különbség Gyurcsány Ferenc szerint   Különös érdeklődés vette körül Gyurcsány Ferenc épp egy éve megbukott kormányfő rendhagyó évértékelő beszédét. Azért volt ez rendhagyó beszéd, mert ő sem kormányfői,…..
weaver85 2010.03.21 13:13:09
Szerintem a beszéd jobban sült el, mint ahogy azt lehetett várni. Előzőleg azt gondoltam, h rosszat fog tenni az mszp körül kialakult egyébként sem jó közhangulatnak a "Kapitány" megszólalása (nem mintha annyira szorítanék nekik). A beszéd után úgy gondolom, h a tartalma pont arra volt elég, h az mszp-ből kiábrándultakat még utoljára megpróbálja megszólítani. (Megjegyzem: én nagyon megutáltam Gyurcsányt az elmúlt évek folyamán, most sem szeretem, de elgondolkodtatott.) Az, hogy nyugdíjasok és egy maréknyi kirendelt fiatal előtt mondta el a mondandóját, nem újdonság, húsz éve így van az mszp rendezvényein.
Szerintem Gyurcsány nyugodtan, szemrebbenés nélkül titulálhatja antidemokratikus erőnek a fideszt, arra válaszul, h a fidesz szélsőséges erőnek tartja az mszp-t. Ha azon nem lepődünk meg, akkor ezen sem kellene.
Gyurcsány nem állította magát Mesterházy elé, pontosan tudta a helyét; egy volt kormányfő, aki a párt szimpatizánsainak a jó részét megfogta annak idején a lendülete és sokakat nem enged el most sem (nem értem őket), de sokan odafigyelnek a megszólalására (nem csak a hívei). És ez nem meglepő, azt hiszem egy ex-kormányfő megszólalásaira mindig, mindenhol oda figyelnek.
Végül: senki se gondolja, h a "meg nem értett focista", a sokszoros vesztes miniszterelnök-jelölt vezette kormány idején minden más lesz, és jobb lesz. Igen, azoknak lesz jobb, akik majd megnyerik a tendereket, a pályázatokat. És ebből kaptunk már ízelítőt az ezredforduló környékén. Akkor is voltak botrányok az állami beruházások körül, de eredményt nem tudtak felmutatni, csak a leggazdagabb emberek listáin emelkedtek fel a tendereken győztes vállalatok vezetői. Szóval ez nem egy jó összehasonlítási szempont szerintem, mivel most a botrányok mellett épült az ország. Aki jár az országban és nem csukja be a szemét, az látja a változást(nem a fidesz-féle plakátokra gondolok, az építkezéseket.
Nem azt mondom, h most minden jó és maradjon ahogy van, csak ne várjon senki csodát. Ezek 8 évig távol voltak a húsosfazéktól, most be fogják pótolni az elmulasztott időt és jól megtömik zsebeiket (a rokonoknak és haveroknak is) abból az "üres" államkasszából".
A fenti címmel tartottak egy konferenciát a Millenáris Parkban a múlt héten a Republikon Intézet szervezésében. Ezen intézet korábban a Szabad Demokraták Szövetségéhez volt köthető, a mostani rendezvény célja pedig az volt, hogy orientációt tudjanak nyújtani a tavalyi EP…..
A vörös kerületek   A legnehezebb részéhez érkeztünk el a Fidesz esetleges kétharmados többségét firtató elemzésnek. Most következik ugyanis annak a 47 körzetnek az elemzése, ahol 1998 óta eddig minden egyes választáson a baloldali pártok szerezték az egyéni mandátumot.…..