Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitiltott Nick

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A menekülésre. Meg arra, hogy mi a megveszekedett, lázgörcsös photoshopozás közben megrajzolt, marsbéli űrbázison összeheftölt istennyila megy ott? A gyerekekben bennereked a morzsolhatnék, a feleség ijedt csendben a műszerfal takarásába csúszik az ülésen. Nem vett észre a…..
A Homár látott már olyat, amikor az ingatlanos ugyan 3 hónap alatt nem adott el egy lakást, mégis követelte a jutalékát, hiszen benne volt a szerződésükben, hogy annak felmondása után 2 hónappal is jár nekik a pénz a nagy büdös semmiért. Az alábbi levél viszont még ennél is…..
Kitiltott Nick 2007.06.28 07:16:17
A Homár sem érti, miért imádják eltitkolni az ingatlanosok, hol vannak a meghirdetett lakásaik, de a trend tartja magát. Sylvie egy különösen paranoiás ügynökséggel futott össze a minap: Forr az agyam, de nem elsősorban a kánikulától. Néhány perccel ezelőtt fejeztem be egy igen…..
Kitiltott Nick 2007.06.22 12:40:07
Pontosan ez a lényeg: nem mindegy, hogy kit enged be az ember az otthonába...
Én is jelenleg éppen a házamat árulom, pontosan annak a logikának mentén nem bíztam meg ingatlanost, hogy úgyis csak kidobott pénz, fel tudom én adni az összes ingatlanos site-ra ingyen, minek fizessek. Há' hülye vagyok én?!
Meglepően sokan jöttek, már okosnak is éreztem magam, igaz komoly ajánlat csak nem akart jönni. Később kiderült, hogy miért.
De erről lentebb.
Szóval pár hete már árulgattam, hirdetgettem, amikor bejött amitől tartottam. ( illetve addig nem tartottam, de mostmár igen ) Előzetes telefonos egyeztetés után megjelent a kapuban egy este egy esmercis tetovált nagyhangú cigány, három másik hasonszőrűvel, hogy jöttek lakást nézni, a telefonos egyeztetés alapján... Hát meg kell hogy mondjam, nem jó szívvel vezetgettem végig őket a családi örökségből rám maradt antik bútoraim között. Az ingatlan tetszett nekik, hogy rohadjanak meg, egyből mondták is, hogy hitel lesz, baj-e ha kicsit többről szól az adásvételi, mint amennyiért én adom a lakást, meg pár okosság még lenne, ha nem gond...
Másnap felszereltettem egy rádiós pánikgonbot is a riasztómra, szereztem egy kapcsolatot, aki pénzért persze, de jön ha baj van, illetve azonnal levettem a hirdetéseimet és egyúttal megbíztam egy jó ingatlanost. Mert igaz, hogy 1 millió 6-ba fog kerülni nekem a történet ha eladja a házamat, de legalább biztosítva vagyok affelől, hogy nem fogja 4 kancigány kényszeraláíratni velem a házam adásvételi szerződését a saját nappalimban...
Ja és hogy miért jelentkeztek sokan a privát hirdetéseimre és végül is miért nem vették meg? Hát azért mert nagy részük ingatlanos volt, más részük eladó, aki árat kalibrálni jött a saját ingatlaneladásához, illetve pénztelen álmodozók, akik egy kicsit valakinek érezték magukat, amíg kritizálták a házamat. Ráadásul kb. egy hétnyi szabim ment el rájuk, vagyis a nagy semmire.
Szóval szerintem ingatlanost kell megbízni, persze az jó lenne, ha a jutalákok nem lennének ilyen magasak, hanem mondjuk a fele. Persze a jutalék meg csak akkor fog lejjebb menni, ha nem bassza át minden második ember az ingatlanost ebben az országban és így az ingatlanosnak nem az egyébként becsületesen fizető többi eladóval kell a sumákolók árát is behoznia.
Ha nincs becsület, akkor minden szarrá megy körülöttünk.
Biztos az időjárás zavarta meg Kínába szakadt honfitársunkat a nagykövetségen, aki képes volt többször belemondani a telefonon érdeklődő naiv állampolgár arcába, hogy keressen Guglival, ha információra vágyik: Nem is tudom hogyan kezdjem, azt hiszem valami nagyon nem stimmel a…..
Kitiltott Nick 2007.06.21 13:31:55
Ja, külhoni magyar követségek... Ne is mondd...
1990-ben jártam Thaiföldön, éppen egy helyi ünnep ideje alatt áprilisban. ( valamilyen Hold ünnep, vagy hasonló ) Mindenesetre ez azzal jár, hogy a helyi - egymásnak is vadidegen - emberek az ünnepre hívatkozva különböző edényekből és zacskókból vizet zúdítanak egymásra az utcán és bárhol, ahol erre lehetőség van. Mivel ez olyan "helyi jópofaságnak " tűnt, hát elviseltük. Igaz nekünk nem volt akkora élmény, de próbáltunk jó képet vágni hozzá. Ráadsául a turistákra külön utaztak, hiszen azok minden gyanú nélkül sétálgattak az utcán és jót lehetett röhögni rajtuk, amikor meglepödtek a hátulról nyakukba zúdított hideg víztől. Na, egy szó mint száz, mi is kaptunk jócskán, ráadásul az egyik helyi jófej lila színű ruhafestékkel felturbózott vízzel locsolta a turistákat, ami csak annyiból volt rossz, hogy az összes fehér ruhadarab ami rajtunk volt, foltokban és csíkokban lila lett... De arra, hogy baj még ennél is nagyobb, akkor jöttünk rá, amikor a nyakamba akasztott vászon zacskóból elővettük a 2 hetes nyaralásra szánt 400 dollárunkat ( akkor még annyiból is lehetett nyaralni:-))) és láttuk, hogy szép lila mind a 4 db százdolláros...
Gondoltuk, nem baj, a pénzről meg lehet állapítani, hogy nem hamis, csak éppen lila, majd beváltjuk egy bankban. Hát nem. Na mondom, akkor irány a magyar követség Bangkokban, elmondjuk nekik hogy mi a pálya és majd ők beváltják. Megtaláltuk a követséget, ahol várnunk kellett, mert a nagykövet ÚSZOTT a követség úszómedencéjében és emiatt nem tudott bennünket fogadni. Igaz csak húsz percet kellett ácsorognunk a napon a követség vaskapuja előtt, amikor a fejét törölgetve megjelent és közölte, hogy nem tud segíteni, ők erre nincsenek felkészülve, becserélni normális dollárra nem tudja és ki sem tud segíteni minket pénzzel. ( amit itthon fizettünk volna vissza a Külügynek )
Néztem egy ideig bután, aztán sarkon fordultunk. Utolsó mentsvárunk volt az USA követsége, ahol be is váltották a pénzünket. Pedig az amerikai konzul nem is az én adómból sütteti a hasát Thaiföldön, mint a magyar ugyebár...
Jelentős segítség lenne a magyar költségvetés számára a külképviseletek megszűntetése és mi kutazó állampolgárok észre sem vennénk a különbséget, abban biztos vagyok...
Egyes kávéházi elemzők szerint az irredentizmus ma már puszta fikció. A tézis abszolúte kézzelfogható cáfolatáról, vagyis a 3500 forintért megrendelhető Magyar Élettér autóatlaszról Holland rakott be egy remek posztot a copypasteblogra. "Fiumétől Jászvásárig (benne…..