Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tytyke

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A doboz bébi spenót másik része reggeliként került elfogyasztásra. Frissen készült sajtos házi tortillában találta meg újabb formáját. A tortilla egyre népszerűbb étel kezd lenni, mi is gyakran fogyasztjuk, de az árával nem vagyok kibékülve, de amint az láthatjátok nem egy…..
Sok közös dolog van a férjemben és bennem, az egyik igen apró tény, hogy mindketten nagyon szeretjük a húskenyeret. Mindketten sajnáltuk, hogy itthon kiment a divatból a húskenyér. Német területeken népszerű és nagyon közkedvelt húskészítmény (Fleischkase, Leberkase), ami…..
àlabeck Nézzétek, hogy jártam! 2011.03.07 17:42:00
Talán akad valaki, vegyész, élelmiszervegyész, aki meg tudja magyarázni, hogy ez mitől, miért történt. Gondolom, nem is nagyon kell magyarázat a mellékelt „képregényhez”. Röviden, az történt, hogy mivel a fokhagyma mostanában – már eléggé régóta – meglehetősen drága, nagyon bosszant, hogy ráadásul…..
Az új villámkritika típusú bejegyzéseknek két előnye van: én kevés időt töltök a megírásukkal (próbálok mindent a lehető legrövidebben leírni), ti pedig kevés időt töltötök az elolvasásukkal. Mindeközben azért remélem e lájkolásos világunkban fontos lényeg kiderül…..
Vasárnapra a kötelező magyar menü: rántott hús, krumplipüré, uborkasaláta. Esetleg még az egész előtt egy jó húsleves. Nincs is ezzel semmi baj, ha jól csinálják, de a rántott húst is simán el lehet rontani. Ez ha otthon történik, akkor nem annyira tragédia, nagyobb a…..
Ifj. gourmand Fecske Presszó 2010.04.14 18:36:00
A budapesti Szabó Ervin Könyvtár tőszomszédságában van egy házak közé beékelődött kis tér. Itt két kávézó is található: az egyik a Fecske Bisztró, a másik a Prága Kávézó. Az előbbi esetében én úgy emlékeztem, hogy azt a helyet korábban Kotyogónak hívták, ilyen…..
Tealevelek Egy teáskanál? 2011.03.09 22:10:00
A kanál jó és hasznos eszköz, mi több nem csak evésre használjuk, hanem konyhai mértékegységként is ismeretes. Nos, hogy mennyire egzakt mértékegység, arra álljon itt egy kis családi anekdota.  Történt még Édesapám ifjú korában, hogy megkapta a nemes feladatot, hogy…..
      Eldöntöttem: én a férfitorták specialistájává fogom felküzdeni magam. Ezt a határtalan önbizalmat második sikeres alkotásom adta, ami vasárnap délután készült el, mikor főzés közben a tévét kapcsolgatva megállapítottam: a sportrajongóknak áll a világ – ahol nem labdát…..