Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the_line

0 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr A tökös ötös 2014.02.12 11:16:00
A magyar kormány vezetői egymást letaposva igyekeztek a lehető legszívélyesebben gratulálni Iránnak az iszlám forradalom 35. évfordulója kapcsán. Iránt elég nehéz demokratikus államnak,  vagy az emberi jogok, a vallásszabadság, a sajtó vagy a szólásszabadság bajnokának…..
the_line 2014.02.12 23:22:32
@Kámasuka: a linked: bad gateway. Egyébként érdekes, hogy pont a farsnews (az iráni MTI) nem ír erről ... azt megemlítik, hogy a berlini iráni nagykövetségen ünnepeltek....
Beiratkozási időszak van, olyan ez, mint a vadászidény, az iskolák minden hatévesre „lőnek“. Az egyik fővárosi tanintézmény például jégkorong tagozatos osztállyal tenné attraktívabbá a kínálatát. Nagyon helyes, ha az iskolák a minőségben próbálnak vetélkedni, abból biztosan a gyerek kerül ki…..
Politikai meggyőződéstől függetlenül: Orbán produkciója az Aranylabda-gálán nettó katasztrofális volt. Nincs kedvünk feszegetni, hogy mi a búbánatot keresett Miniszterelnök Úr a színpadon, viszont a mutatott teljesítmény mellett már nem tudunk elmenni szó nélkül. Kínosabb…..
Nézem a tudósítást a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtésről és nincs rá jobb szavam: szánalmas. Már nem is a tartalma miatt. A vizitdíjas népszavazás idején számosan számtalanszor elmondták, hogy mi a baj az „ugye nem akarsz most fizetni”  típusú…..
Kerületem, Zugló vezetője Papcsák Ferenc nem egy szürke polgármester. Ha kell, Turul-szobrot épít, ha kell, a Parlamentben csap oda, közvélemény-kutatást cenzúráz, ha a Párt úgy kívánja, elmegy Kubába bizniszelni, kommentelőket jelent fel. Persze nem feledkezett meg arról sem,…..
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
the_line 2013.03.25 18:04:37
A külföldi felsőoktatás nem azért jó, mert külföld... Aki persze nem járt még külföldi egyetemen, nem ismer külföldön tanulókat, nem tudja, hogy ők mit és hogyan tanulnak, az persze hőböröghet... De a színvonalbeli különbség valami elképesztő. És nem a magyar egyetemek javára (bár kétségkívül van - még - nagyon szűk körben olyan minőségi oktatás, amelyért talán nem kell külföldre menni, de csak max 1-2 szak max 1-2 egyetemen, és nem feltétlenül a legismertebbek).

Emellett egy nyelv tökéletes szakmai ismerete (nem tanfolyam-szintű...) + egy külföldön is elismert képzés/papír, okkal nagyobb mobilitás, ez az amit egy külföldi egyetem nyújthat.

Én személy szerint nagyon bánom, hogy annak idején nem külföldre mentem egyetemre, pedig minden lehetőség adott lett volna. Elmentem inkább egy magyar állítólagos "elitegyetem" állítólagos "elitszakára", óriási hibát elkövetve ezzel. Külföldön és külföldi ismerőseim által láttam rá egy kicsit, és most már nem kérdés, hogy melyik egyetemet választanám, egy magyart vagy egy szinte tetszőleges németet/angolt.

Egy barátom kiment, és bár az egyetemi évei többe kerültek, mintha itthon járt volna, de aztán egyből olyan lehetőségei lettek, amilyenek egy itthon azonos területen pályakezdőnek szinte biztos hogy nem, max több év csúcsteljesítmény és szerencse után. Kb 4x annyit is keres, mint a piac csúcsának számító cégnél itthon dolgozó barátunk, aki itthon a legjobbnak számító egyetemen végzett, jó eredményekkel, egyetem mellett szinte végig a szakmában dolgozva. Ő is próbálkozik külföldre jutni, de hát a magyar diplomával, az egyetemen/tanfolyamon szerzett egyébként nagyon jó nyelvtudásával azért hátrányban van.
A tegnapi nap a tévében szinte az egész világon a pápaválasztásról szólt. Az időeltolódás miatt az USA és Dél-Amerika tévéállomásai a délelőtti és délutáni, az ausztrál és japán tévék a esti és éjszakai műsorokat csúsztatták el azért, hogy élőben számolhassanak…..
Teadélután Nem az én nevemben 2013.02.17 14:51:48
Egyetemfoglalás. 2013 02 15 20 23. Hétvége, menni vagy maradni from Ádám Csillag on Vimeo. „Melyik szabályzat milyen pontja alapján kell lekapcsolni az áramot szombat déltől hétfő hajnalig?” – kérdezi az „egyetemfoglaló” az ELTE-BTK-n Pál Ferenc dékánhelyettestől, és…..
the_line 2013.02.18 00:07:47
Aha. Akkor a sajtó- és vélemény-nyilvánítási szabadság, vagy a gyülekezési jog is f@szért van, mert az, hogy valaki ír valamit egy újságban, blogon, mond valamit a tv-ben, esetleg összegyűlik egy demonstrációra valahol, tök fölösleges, mert hát van Alkotmánybíróság, úgyis csak az tud bármit változtatni a döntéseken, a többi felesleges szájtépés. Meg aztán még nem volt olyan tüntetés, amelyre mindenki elmegy, nincs olyan vélemény, amely mögé mindenki beáll. Ezért fölöslegesek is.

Arra meg már ki sem térek, hogy egy egészséges társadalmi/oktatási rendszerben hogyan is néz ki a viszony egy professzor és a hallgató között, mert tény, hogy itt Észak-Balkánon a hierarchia a legmegfelelőbb szó ennek leírására (csak annyit említenék meg, hogy van, ahol a hallgató definíciója eltér attól, hogy "akivel az oktató bármit megtehet, akinek az oktató bármit megparancsolhat, akinek - elvonható, egyoldalúan nem módosítható - joga nincs, csak az adott helyzetben adott személy által konkretizálható kötelezettsége, aki az oktató/egyetem kegyéből létezik").

Persze ettől függetlenül, ha az adott helyzetben ha az illető mint intézményfenntartó szerepel, akkor van köze a dologhoz, de attól még, hogy professzor, nincs több, mint bárkinek. Ilyen szerepben sem hierarchikusan áll a hallgatók fölött egyébként. Így joga van dönteni, akár úgy, hogy kiüríti az épületet, ha erre van felhatalmazása (nem tudom, hogy az egyetem épületének a használata hogyan van szabályozva). Persze már kérdés, hogy ezt sem így szokták megoldani Észak-Balkántól nyugatra. De hát ha a nép keletre(délre) vágyik, oda megy. Elvégre szabadság van ugyebár.
Alig több mint egy évtizede jelentett csődöt Argentína. Per pillanat úgy néz ki, hogy a bili könnyen kiborulhat 2013-ban is. Felesleges lenne gazdasági mutatókkal próbálkozni a feltételezés alátámasztása érdekében, az argentin hivatalos adatoknak még annyi köze sincs a…..
Utoljára A francia összeomlás címmel írtam bejegyzést a düledező francia gazdaságról. Természetesen az is csak egy magánvélemény volt. Hétfőn Michel Sapin munkaügyi miniszter egy rádióinterjúban azzal a kijelentéssel borzolta a kedélyeket, hogy a francia állam csődben van.…..
the_line 2013.02.02 02:26:29
@tede: Akkor te minek dolgozol? Vagy ha te nem is, elég sokan dolgoznak, és még többen akarnának. Ezek mind hülyék? Egyébként a hagyományosan legerősebb szociális hálóval rendelkező skandinávok akkor miért úszták meg a nagyobb recessziót,miért gyarapodnak folyamatosan szépen lassan, és miért maradtak végig stabilak a válság idején is? A kevésbé erős szociális hálót nyújtó Írország miért dőlt majdnem be? Én értem, hogy Demján azt szeretné ha még kisebb adót fizetne és ha éhbérért lennének neki rabszolgahadai, de azért érdemes lenne kissé árnyalni a mondandóját...
Magasan ragyog a szlovák-magyar kapcsolatok csillaga, a két alfahím együtt pálinkázik vagy éppen pezsgőzik, meccset néznek, vagy kultúrházat adnak át. A Fico miniszterelnökhöz politikailag közel álló Gašpó most éppen azt döntötte el, hogy mégsem nevezi ki a főügyészi…..
Mert színvonaltalan, reménytelen, szar pénztemető az egész. Öntik bele folyamatosan a milliárdokat, kalandoroknak-haveroknak bevallottan kiváló pénzmosási lehetőség, de jobb az nem lesz. Megy az adófizetők pénzén a luxusakadémia, Stadler után újabb és újabb csillogó…..
the_line 2012.12.27 22:25:09
@Zabaalint: ezzel nem értek egyet. Ilyen alapon könnyen játszható elég sok sport, a pingpong pl két tepsivel egy tetszőleges asztalon, vagy kosár két szemközti falra krétával rajzolt vonallal(kb annyi köze van a kosárhoz,mint a két letett sörösüvegnek a kapuhoz). előképzettség is kb annyi kell hozzá, ahhoz hogy lassan tudj pattintva labdát vezetni nem kell több gyakorlás, mint lábbal egy erősebb passzt átvenni vagy labdát vezetni úgy,hogy ne pattanjon el töled a labda...

Az pedig,hogy nem eseménydús,hát meccse válogatja,meg a szar meccsnek is lehet nagyon izgi 10-15 perce, de általában tényleg igaz,ha más sportágakhoz méred. De ez is benne a pláne,mert ha történik valami, pl egy nagy védés, egy kapufa vagy egy gól,az sokkal nagyobb érzelmi reakciókat vált ki. Egy kosármeccsen elég sok az esemény(pl kosár), de annyira, hogy ha kimész közben pisilni, jó eséllyel semmiről nem maradsz le,az egyik dob 6 pontot, a másik 4 et, kihagytak egy büntetőt, hát na. Ha szoros a meccs,az utsó percek izgalmasak,ott mindennek lehet jelentősége,de előtte nem nagy dolog önmagában egy kipattanó ziccer. Ha meg minden a körítésről szólna,a baseball meg az amerikai foci hódította volna meg a világot.

A magyar és az olasz foci között meg sajnos van lényegi különbség. Mint bármelyik sportnál a legszarabb ligák egyike és a csúcsliga közt. Pl magyar kosárliga vs nba. Nem hiszem,hogy nagy hezitálás kéne ahhoz,hogy eldöntsd,melyiknek a rangadóját szeretnéd inkább megnézni. Persze ízlések és pofonok, a sportpreferenciát sem lehet/kell racionálisan megindokolni, ízlés dolga.

Egyébként ha már ott tartunk,hogy előbb a pénz,aztán a foci, akkor eszembe jutott,hogy megy a sírás,hogy nincs magyar tulajdonú ipar, hát ha engem is kitömnének pár százmilliárddal, csinálnék olyan gyárat, hogy megjelenne a gyáram a nemzetközi piacon is.

Lövésem persze nem igazán van az iparhoz, de megvenném azokat a külföldi szakembereket, akik valamelyest értenek hozzá,de annyira nem, hogy drágák legyenek. A'la videoton fc. Biztos tudnék foglalkoztatni is annyi embert, akik egy átlag nb1es meccset megnéz. Nem szórakoztatni, foglalkoztatni! De szórakoztatnám is öket, csinálnék egy műfüves pályát a dolgozóknak. Persze hosszabb távon lehet,hogy befulladnék,de annyi esélyem van a dicsőségre,mint a vidinek...
Mindig megtiszteltetés nekünk, amikor az első titkár elvtárs karácsonyi nagyinterjút ad blogunknak. Első titkár elvtárs? Nem kell ez a seggnyalás, fiúk, nem a Magyar Nemzetnél vagyunk. Akkor hogy szólíthatjuk? Miből lehet választani? Lássuk csak: Pocakos Focista, Kedves Beteg,…..
Igaz, egy hónapos csúszással, de végre megjelent a dohánykoncesszió - azaz a "Te is lehetsz dohányboltos" pályázat kiírása. Az időtartam 20 év, tehát aki most belevág, annak a kormány tartós bevételforrás reményét nyújtja, meghatározott havi koncessziós díj ellenében,…..
the_line 2012.12.17 13:02:38
@987: én is hasonlóan érzek. Én elvből minél kevesebb magyar zárjegyes cigit fogok venni, ha harc hát legyen harc :) ígyis-úgyis szivatva vagyok, de legalább az áfámat meg jövedéki adómat az ukrán államnak adom inkább.
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
A Miniszterelnök úr ezekben a pillanatokban is íróasztala fölé görnyed, hogy míg odakinn az emberek bevásárolnak, kávéznak, gyermeket nevelnek, vagy kéregetnek, ő megtudakolja a véleményünket a világ dolgairól. Nem öncélúan faggat majd minket, hanem hogy a kívánságunknak…..
A KARD LMP: jön a borotvaél 2012.11.18 14:59:00
Fabius barátom a Varánuszon már temeti őket, turul_2k2 a Mandineren viszont irányváltást vizionál. Valóban, van még lépéslehetőség a játékban, még ha elég nehéz is elhinni a csapatról, hogy képes meglépni. A Mandiner szerzője által felvetett jobbközép irányváltás ugyanis…..
the_line 2012.11.18 22:02:11
LMP, mint jobbközép párt???? Attól még, hogy Schiffer minden egyes kormányfikázásához hozzáteszi, hogy "elmultnyócév" de legalábbis, hogy "majdnem elmultnyócév", nem lesz jobbos az LMP... Persze mi a jobbos ugye Magyarországon, de nekem úgy tűnik, hogy nekik van a legkifinomultabban balos programjuk. Talán ami jobbos (ugye itt annak számít), az a mikrogazdaságok támogatása vidéken. De baz. LMP. Vidéken. Szabó Rebeka sajátkezűleg pofozhatja fel Nyerges Zsoltot meg Orbán összes felcsúti földesúr szomszédját, nem gondolhatják komolyan. Sok okból sem. Ezt félig falusiként mondom... Egyéb dolgokban meg olyan irányváltás lenne a jobbra nyitás, amely teljesen hiteltelenné tenné őket a meglévő választói jó részében ((fő-)városi fiatal értelmiség).

Aki azért méltatja, hogy virágozzék minél több virág, és legyen többféle nézet a parlamentben, azzal ebben egyetértek, csak sajnos az lemaradt az elmúlt pár hónap fejleményeiről: a 2/3 nem tűri az ilyet, a választási rendszerben szart se ér egy kis párt, legyen bár értékes mondanivalója, vagy akár releváns támogatottsága.

Arra pedig válaszolhatna valaki, hogy miért szavazzak egy olyan pártra, amely nem képes kompromisszumot kötni, elszigetelt ellenzékiségre van ítélve az új ogy-ben kb 5-6 max képviselővel, következésképpen különleges eseteken kívül (pl velük lenne meg a 2/3, de ez egyelőre nem vsalószínű) képtelen lesz akár egy pontot keresztülvinni a csodálatos elképzeléseiből.

Egyébként az, hogy az LMP szavazóinak egy része át fog állni az E14-hez, az a mostani felmérésekből/közvélemény-kutatásokból kiderül. Kb a szavazótábor fele hajlik rá, de a párt jelentős része is (a szavazati arány a mostani döntésnél valami 84-76 volt...) hajlana az együttműködésre. Új szavazót meg ezzel nem nagyon fognak szerezni, persze majd meglátjuk, de látható, hogy a kommentekben/blogokban a most LMP-t dicsőítők csak kevés része hajlana egy LMP-re leadott szavazatra, inkább a kemény fidesznyikek, akik már a megalakulásakor romkocsmás zsidó szdsz-klónként könyvelték el az LMP-t, és bár most imádják, de jövő héten ugyanez lesz a nóta.
Meghökkenve olvastuk Matolcsy György következő kijelentését egy, a miniszter hódmezővásárhelyi lakossági fórumáról beszámoló cikkben: “Az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek.…..
the_line 2012.11.16 21:19:57
@Anti Anyag: : "Nem túró rudira, én egy pöttyös múltú MSZMP-s re gondoltam, aki miután meglepődve konstatálta, hogy nem vonják felelősségre, másokat oktat demokráciára."

Kire? Stumpf, Kövér, Martonyi, Pozsgay jutottak eszembe, de hogy jönnek ők a poszthoz?

Ja, hogy Matolcsy! Nem kéne mindig felhoznod ezt a ki-a-komcsi-fideszes témát, nem ezért van gondunk Matolcsyval...
Szemtanúi vagyunk már egy ideje az Orbán vs. Európai Unió (és IMF) meccs újabb és újabb epizódjainak. Mindkét oldalnak vannak drukkerei: ki Orbán gazdasági szabadságharcát és Moszkva Brüsszel-ellenes machinációit támogatja, a kétharmados parlamenti többségben megtalálva ennek…..
the_line 2012.11.15 12:45:15
@Kandeláber: " szüksége az EU-nak, hogy nettó befizetőkként hozzájáruljanak az újraelosztási szisztéma működéséhez, amely egyébként valóban hajaz a bolsevizmusra, hiszen szimpátia szerint történik a pénz leosztása. A szociálliberális vezetésű országok mindig preferáltak, még akkor is, ha nem teljesítenek bizonyos elvárásoka"

Színtiszta bolsevizmus, amelyet a többnyire jobboldali kormanyokból álló Tanács, az Ep-ben legnagyobb jobboldali frakció, és az általuk kiválasztott Bizottság folytat. Kiben bízhatunk elvtársak? Az ellenség a sorainkban! :)

Egyébként ha kilépünk az EUból, lesz nekünk is a norvéghoz mérhető szénhidrogénkészletünk vagy olyan, történelmi alapokon nyugvó globális jelentőségű pénzügyi rendszerünk, de legalább egy óragyártáshoz hasonló világszínvonalú (és szintèn történelmi multú) hazai iparágunk, mint Svájcnak? Nyilván.
the_line 2012.11.15 13:13:29
@Shyad-Khourongai:

Olyan van, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér, de ezt azért egyszerűen nem lehet szó szerint értelmezni egy piacgazdaságban. Azt jelenti, hogy téged nem diszkriminálhatnak csak azért, mert plnő vagy külföldi vagy. De ez általánosságban csak cégen belül és csak pont azonos munkakörre értendő, feltéve ha semmilyen teljesítménybeli/releváns képességbel/képzettségbeli/tapasztalatbeli különbség nincs(sőt elég sok szempont bejátszhat még itt). itt leggyakrabban egyébként nincs is különbség, mert vagy olyan munkaltatónál vagy, ahol csak külföldieket dolgoztatnak abban a munkakörben, vagy magasabb képzettségúnél megadják ugyanazt a bért. Ha nem, lehet hatósághoz/bírósághoz fordulni, csak ugye a fent említett sok tènyező miatt,meg eleve a miatt,hogy te a szerződéskötéskor örömmel elfogadtad az adott bért, hát nem egyszerű. De lássuk be hogy mivel piacgazdaság van, ennél sokkal keményebb szabályozás azért diszfunkcionális lenne, de azért azt is,hogy az elv így sem teljesen üres
the_line 2012.11.15 13:40:43
@Kandeláber: hogy az államok mit, az mellékes, de az emberek/cégek: pénzt(agrárium, infrastruktúra, kkv- k ide szinte csak eus pénz megy, persze eu nélkül is lenne, csak kevesebb)t, piacot(exportpiacunk kb nulla lenne, csak a mostaninál is jóval alacsonyabb bérért,életszínvonalért érné meg itt termelni exportcikket és persze tény, hogy mi is piac vagyunk a többieknek, ezért tényleg jól kell csinálni, ha egy magyar cég be akar szállni a közösségi versenxbe), minőséget (áruk, szolgáltatások, tudás, knowhow), lehetőségeket(külföldi munkavállalás,tanulás, kulturális és emberi kapcsolatok), garanciát(lásd alkotmányellenes alkotmányozás, alapvető jogokkal szembemenő törvényhozás). Végülis az állam is kapni fog - még felemásan működő - pénzügyi stabilitást (vicceaen hangzik, de a 15 havi görög fizetések számláit most fizeti az eu, nyilván tény, hogy eddig a stabilizáló szerep nem működött jól), sőt a politikai érdekérvényesítése a látszat ellenére nem kisebb egyébként véleményem szerint. Nyilván minden pontba bele lehet kötni valahol , mert a kép nagyon összetett,ennélfogva árnyalható, de ez a szummája
Varánusz Papcsák kutyája 2012.11.15 05:13:00
Gazdám, gazdám, te mindenem!Tudom, hogy mindenem neked köszönhetem.Arany kanál, közpénz folyó,Leírt betűkért, könnyen áradó.Sajgó sebed felejtse szád,Látod, szolgálom pénzed szent javát. (via) Grrrhhrhhrhrh. Szőrét borzolva mászkált az ólban. Utálta ezt. Utálta…..
the_line 2012.11.15 11:33:54