Regisztráció Blogot indítok
Adatok
swGuru

3205 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt elkezdenéd az írást, kérlek, olvasd el ezt a privát posztot, akkor nem lesz nagy káosz a szerkesztőfelületből...
Általános gondolatok Több ezer szülőt érint a kérdés, és bizonyára sok fórum is foglalkozik vele. Minden eset más, mégis törekedni kell ezt a sokszínű ügyet egy palettában rendszerezni. Bejegyzésem nem szakmai fórumoknak, hanem az ügy végpontján állóknak szól, akiknek leírom, hogyan induljanak el…..
Gyereknevet választani nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Egyfelől sokszor ott a családi nyomás, másfelől a divat – mindkettő könnyen oda vezethet, hogy az ember egy idő után megbánja a döntést. Az indokok azonban még ennél is meglepőbbek lehetnek...
A cím persze kicsit túloz, de a dolog szándékos, ugyanis az integrációt az Európai Unió országaiban valóban nem segítik szervezetten és intézményesítetten, pedig most már kutatási adatok is igazolják, hogy kisebb a nyomás a fogadó országok szociális és jóléti rendszerein, ha…..
swGuru 2015.01.20 10:52:18
@maxval bircaman szerkesztő: Azt hiszem, tevedesben elsz. Sarkozy partja a konzervativ part, amire te gondolsz, az a szelsoseges rasszista part, aminek olyan tamogatoi vannak, mint te, aki ep esszel elfogadhato dolgokat ritkan irsz le. Ha a szelsoseges partok gyoznek, az EU szet fog esni, es unnepelhetsz. Unnepelheted, hogy a gyarmatositoid nem adnak tobb penzt Magyarorszagnak fejlesztesekre (mondjuk nem lesz mit ellopni), nem mehetsz szabadon Europa tobbi orszagaba, es meg folytathatnam.
swGuru 2015.01.20 10:56:11
@DavidToth: Szerintem csak elgurult a gyogyszere :-)
Még tart az ünnepi lassulás, úgyhogy ma inkább egy vitaindító jellegű posztot dobnék be, méghozzá a nagy-britanniai fizetésekről és ingatlanárakról, hiszen mindkét témakörben nemrégiben jelentek meg friss adatok, és amennyire elnéztem, érdekes látni az összefüggéseket.…..
Kevés rosszabb dolog van az ember életében annál, ha valamilyen oknál fogva a szeretteitől távol kell töltenie az év végi időszakot. Ilyenkor jöhet az elkeseredés, a magány – hogy mindezzel hogyan vehetjük fel a harcot, abban segít Habis Melinda klinikai szakpszichológus. „Ha…..
NapiApp Búcsúzunk 2014.12.22 08:00:00
Szomorú kötelességemnek teszek eleget, mikor bejelentem, hogy egy meghatározó tech blog fejezi be munkáját. Négy évig éltük ki grafomániánkat, változó szerzői körrel, de végül be kell lássuk, hogy a blognak ebben a formájában tovább nincs sok értelme. Úgy gondolom, Ti, az…..
NapiApp Mobile Girls - Rihanna 2014.11.14 08:00:00
Rihanna 1988-ban született Barbadoson, és nem csak remekül énekel, hanem színészkedik, és újabban divattervezőként is megcsillogtatja tehetségét. Első albumával 2005-ben debütált, és azóta a popvilág élvonalához tartozik. Nem egy dala tartozik a világon legtöbbet eladott dalai…..
Bár nagy a kísértés, hogy az ember gúnyosan közelítse meg ezt a kérdést, maradjunk higgadtak, s próbáljuk Vida Ildikó fejével végiggondolni: mi történt hétfőn az amerikai nagykövetség előtt?A NAV-elnök Futó Barnabás jogi képviselőjével érkezve rajtaütésszerű támadást…..
swGuru 2014.11.11 14:00:45
@Dr Gregory House: Bibo kollegista volt, ket evvel fiatalabb Orbaneknal. Ez eleg ok, hogy NAV elnok legyen...
Az LG Electronics (LG) ezen a héten kezdi fokozatosan elérhetővé tenni a G3 okostelefonokhoz a várva várt Android 5.0 Lollipop frissítést – az új operációs rendszer még idén, 2014 negyedik negyedévében megérkezik a hazai piacra. Az LG az első globális okostelefon-gyártó, amely…..
NapiApp Fejlesztők - Xeropan team 2014.11.10 08:00:00
Fejlesztőket bemutató rovatunkban ezúttal a Xeropan nyelvtanuló alkalmazás készítőit mutatjuk be, a csapat képviselője, Krucsó Gergő, user experience designer & cinematographer válaszolt a kérdéseimre. Az alkalmazást már bemutattuk a NapiApp blogon, most következzen a…..
Miközben Nagy-Britanniában állandósulni látszó vita a határátkelés korlátozása, sőt, sokan egyenesen az Európai Unió elhagyásáról is, mint lehetséges forgatókönyvről beszélnek, egy friss tanulmány szerint a brit gazdaságot nem hogy visszahúzzák az unión belülről…..
swGuru 2014.11.07 13:15:59
@NIKI LAURA: "Ja,hogy a diplomas,szamitogepes ,gyogyeger'nem akar alabb adni...ja,akkor persze nem talal."

Most csendben visszafogtam magam, hogy ne anyazzak egy nagyot neked. A szamitogepes szakember kijon, es ha egy kicsit is tud angolul, par het alatt kvalifikalt munkat talal olyan penzert, amirol te meg almodni sem mersz. Es ha var 1-2 evet, es bator, akkor naponta brutto 500 fontert is talal contract munkat. Kerlek, kicsit fogd magad vissza!
NapiApp Vírusirtó telefonra? 2014.11.05 08:00:00
Egyik olvasónknál merült fel a kérdés, hogy milyen vírusirtót érdemes telepíteni a telefonokra. Néhányan ugyan mondanának különböző antivírus gyártókat, de igazság szerint teljesen felesleges a vírusvédelem a telefonokra. És ez természetesen az összes platformra igaz! Sőt,…..
swGuru 2014.11.06 13:36:51
@Kutyus27: Es az valoszinuleg nem volt rootolva, szabalyosan mukodott a sandbox, igaz?
Van az úgy, hogy a mélyponton jön egy olyan lehetőség, ami aztán megváltoztatja az életet. Ez történt Lilivel és párjával is, akik három éve munkahelyük leépítései közepette kaptak egy váratlan ajánlatot Hollandiából, amit nem nagyon haboztak elfogadni. A mai poszt inkább a…..
swGuru 2014.11.06 11:20:36
@maxval birca hozzászóló: Ha van egy jo szakmad es nyelvtudasod, akkor majdnem ott tudod folytatni, de gy-ket ev alatt el tudod erni az otthoni szintet. Ahogy az "oregebbeket" nezem, kb 5 ev utan pedig mar magasan tulszarnyaltad.

Amugy te a bekemenet elso soraban szoktal menni, vagy te is bedugod a fejed az elotted alloba? :-)
Kíváncsi vagy, hogy mire költik az adódat? Tudni szeretnéd, hogy ki és mennyiért építette a hidat, amin épp átautózol? Érdekel, hogy hol válik láthatóvá a korrupció? A K-Monitor térképes mobilalkalmazásával minderre választ kapsz, és azt is látni fogod: a közpénz – így…..
A Samsung bemutatta a Galaxy A5 és Galaxy A3 okostelefonokat, melyek egy sokkal trendibb és letisztultabb dizájnt ötvöznek a közösségi médiára optimalizált legmodernebb funkciókkal. A két készülék több színben és méretben érhető el, és mindkettőre jellemző, hogy a fiatalok…..
swGuru 2014.10.31 17:51:07
@Molnár András: A Lumia 735-rol oktober 6-an irtunk, szinten sajtokozlemenyben. Nyilvan a Samsung nem fogja dicserni a masik gyarto telefonjat a sajtokozlemenyeben...
Ezen a héten nem egy lányt fogunk bemutatni, hanem sokat, ugyanis beléptünk a Csajok a motoron blog támogatói közé, és ez egyben azzal is jár, hogy bemutatjuk a jótékonysági naptárukat, az erről készült appokat, és természetesen megpróbálunk segíteni a 2015-ös naptárjuk…..
Néhány hete olvashattátok az oldalunkon a Windows Phone és az Android rendszerű telefonok összehasonlítását, most pedig a két nagy rivális, az Android és az iOS küzdenek meg egymással. Előre megjegyzem, hogy a leírtak a saját tapasztalataimon és véleményemen alapszanak, valamint…..
Egy minisorozat újabb része következik, pár hete jelent meg József írása, gondolatai pedig sokakat megihlettek, akár kommentekben, akár posztban. Múlt héten Opcsi története jelent meg, most Efem válaszát adom közre. (fotó: Ákos) „Régi, habár nem rendszeres olvasója vagyok a…..
swGuru 2014.10.30 11:11:16
@fhdgy: Megneznem, hany szazaleka a programozoknak talalkozik egyaltalan ilyen dual simplex feladattal...
Tobbsegeben egyszeru algoritmusokra van szukseg, valamint felhasznaloi feluletekre. Ha te minden nap ilyeneket irsz, nagyon sajnallak.
Úgy néz ki, lesznek még a „bendgate”-en túl is problémái az Apple-nek az iPhone 6-tal és az iPhone 6 Plus-szal. Egy hónap után néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy az eszköz felső és alsó részén található antenna sávok elszíneződtek a használat során.  Kép: A…..
WinMagazin Grand Theft License 2014.10.21 09:00:00
A szokásos előszó most nem lesz hangsúlyos, mert szeretném hinni, hogy a szerkesztőség tagjai hasonlóan állnak az illegális dolgokhoz, mint ezen sorok szerzője (aki, megelőzve az idevágó forumhozzászólásokat, nem kap egy megveszekedett petákot sem a véleményéért a…..
swGuru 2014.10.26 11:16:05
@IamTwo: Magyarorszagon a kozpenzek palyazati uton torteno ellopasa sem szamit illegalisnak, szoval ezt hagyjuk, attol meg lopsz, ha nem veszed meg masok munkajat. Megneznem mindenki arcat, amikor kozli 31-en a fonoke, hogy most toltottek le a torrentezok az utolso forintokat a fizetesebol.