Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raqs (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A. levelét nem azért posztolom be, mert olyan különleges esetet tárna a Homár olvasói elé. Az üzenet lényege annyiban összefoglalható, hogy a magyar divatüzletekben nem ritka a bunkó eladó. A. stílusa azonban önmagában is élvezetessé varázsolja a rövid füstölgést, a…..
Raqs (törölt) 2010.02.01 20:15:51
Kedves mindenki! Szeretném megosztani a véleményem veletek, ugyanis éppen egy plázában dolgozom, mint eladó. Cégnevet nem mondanék, szeretném elkerülni a még több rosszat, ami a kolléganőimet és engem ér igen hosszú ideje. Természetesen előfordul ilyen is, amit a szóban forgó szőke hölgy leír, velem is megtörtént például, hogy egy üzletbe történő belépéskor az eladó hölgy köszönés helyett annyit mondott: "Ekkora méretet nem tartunk!". Hozzáteszem, 38-as a konfekció méretem, teljesen átlagosnak mondható, nem extra nagy.
Viszont megvilágítanám az érme másik oldalát is: 11 órás nyitvatartás, havi átlag 85.000 ft-os fizetés, úgy, hogy a Munka Törvénykönyve által előírt 1 szabad hétvégét kapjuk meg, szabadnap alig-alig. Mindannyian szakképzett eladók vagyunk, beszélünk nyelvet is. Az üzlet nyitásakor kétszer annyian voltunk, mint most. De persze, mint azt mindenki tudja, válság van. Az a gáz, hogy ez a k..va válság csak a mi bankszámlánkon látszik, meg azon, hogy még több a munka. (Tudom-tudom, tanulni kéne, én személy szerint meg is teszem ezt, munka mellett!) Kötelező az úgynevezett "vevőzés", az emberek seggét totálisan ki KELL nyalni, mindig mosolyogni, kedvesnek lenni...Teljesítmény alapján kapjuk a bért, ez teljesen normális is LENNE, ha valóban megkapnánk azt a pénzt, ami jár. Minden hónapban van egy pénzbeli összeg, amit el kell érnünk, ezen felül a bejáratnál belépésszámláló működik, az alapján is béreznek, hogy a betérő emberek közül mennyinek tudunk eladni valamit. A belünket kidolgozzuk (elnézést a kifejezésért), és mikor eljön a fizetés ideje, konkrétan sírva hívjuk egymást...ezért dolgoztunk, mint az állatok? Maga a munka külső szemlélőként nézve talán nem nehéz, sőt, semmibe sem veszik egyesek. Viszont a 11 óra alatt csak akkor ülhetünk le, ha ebédszünet van. 9 kamera van az üzletben, akkor néz minket a vezetőség, amikor csak akar. Szabadnapos vagy és be kell menni, mert sokan vannak? KI NEM SZ..JA LE?! Kifizetve nem lesz, nincs túlóra, ja, hétvégi pótlék sincs.
Pofákat vág egy eladó, ha megszólítod? Másik szemszög: potenciális vásárló belép az üzletbe, mert éppen nincs kedve otthon vakargatnia a seggét vasárnap délután. Eladó hangosan köszön, mosolyog, kedves emberke fejet elfordít, le se sz..ja, hogy a világon vagy. Körbemegy, a kb 5000 db-os árukészletről 1 perc alatt megmondja, hogy mekkora sz.r, kisétál. Te hangosan elköszönsz, szintén füle botját sem mozdítja. Arány ismét rosszabb. Pár perc múlva visszajön egy 10 tagú bagázs tagjaként, belépésszámláló előtt ugrálnak a gyerekek, mert JAJJ DE VICCES, SZÁMOL!!!!!, ismét hangosan köszönsz, helyzet változatlan. Majd miután odamész megkérdezni, hogy miben tudnál segíteni, és szintén rád sem hederít, kis csapatával mindent feltúr (te azért állsz ott ugyebár, mert az ő sza.jukat kell eltüntetned, ezért fizetnek, ne feledd!), flegmán odaveti neked, hogy menj, és segíts a feleségének. Te mosolyogva odamész, kideríted, mit szeretne a hölgy, a 25 ezer forintos nadrágot most 7000-ért meg tudná venni, de menj az anyádba, mert ez neki hosszú, miért nincs rövidebb?! Kérem, azért, mert december vége óta tart a leárazás, és mivel a leárazás kollekcióváltás előtt esedékes, valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy a még benn lévő termékeket úgyszólván kisöpörjük az üzletből, méretpótlást nem kapunk belőlük. Üzlet feltúrva, és persze te vagy a paraszt, mert ő nem hajlandó 500 forintot áldozni a levágatásra. (Hozzáteszem, teljes áras termékek esetén biztosítjuk a vásárlóknak a levágatás díját, ha a cég hibája, hogy nem tudunk neki megfelelő hosszúságú nadrágot adni!)
Több, mint két éves az üzlet, SOHA SENKI NEM ÍRT BE A PANASZKÖNYVBE! Összegezve, az eladók és vásárlók között is vannak ordenáré parasztok, nem kell beskatulyázni az embereket.