Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maggoth

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem mondok azzal túl nagy újdonságot, hogy Hollywood világában és sok ember képzeletében is, isteni sztárjának képe és személyisége összekeveredik azokkal a figurákkal, akiket a…..
Kivételesen nem fogok fanyalogni a magyar címválasztáson. A nálunk az HBO által vetített, eredetileg a Showtime forgalmazásában megjelent "Londoni rémtörténetek" tulajdonképpen lefedi azt, amiről a sorozat szól, habár a "Penny Dreadful"-al nyilván nem vetekedhet, amely a XIX.…..
évad. SPOILERES! Számomra ez volt a csúcs. Furcsa, mert a legtöbb helyen azzal a véleménnyel találkoztam, hogy az elején még nem indult be igazán, és csak később lett jó a sorozat. Valószínűleg azért gondolják így sokan, mert itt még nem a mai drámasorozatok formátumában…..
Szerkesztő: Hertelendy Anna Cím: Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek Kiadó: Főnix Könyvműhely Oldalszám: 464 SPOILERMENTES KRITIKA! A Főnic Könyvműhely idén egy nagyon különleges kötettel jelentkezett: tizenkét magyar szerző steampunk vonatkozású írásait válogatta egy…..
Szerző: Patrick J. Morrison Cím: A Monarchia markában Kiadó: Főnix Könyvműhely Oldalszám: 192 SPOILERMENTES KRITIKA! A Nostradamus Levelei sorozat folytatását már nagyon vártam, hiszen nem titok, hogy a tavalyi Főnixes megjelenések közül ez vált az egyik nagy kedvencemmé.…..
Szerző: Patrick J. MorrisonCím: A Holló hatalmábanKiadó: Főnix KönyvműhelyOldalszám: 200 Patrick J. Morrison könyve idén ősszel jelent meg a Főnix Könyvműhely gondozásában. A Nostradamus levelei sorozatban tizenéves gyermekek téren és időn át vándorolnak, hogy megmentsék a…..
Bukros Zsolt: Kilenc kicsi kínai című novellájával kezdjük a hetet. Ha tetszett, ha nem - tessék kommentelni és így segíteni a Szerzőnek fejlődni! Kilenc kicsi kínai9.Kilenc kicsi kínaiFenn suhan az űrben,Egyikük felrobban,Szénné ég a tűzben.A ritmusos kung-fu mozdulatok…..
Részlet következik Demeter Attila Ezeréves őrszolgálat - Robinson az őrhelyen című regényéből. Ha szeretnél írásoddal az Arénában megmérkőzni, küldd el nekünk az info @ galaktika.hu-ra! 2147 májusára a járvány körbeért a Földön. Nem kímélte a gazdagok pazarlóan…..
Maggoth 2013.01.31 15:05:50
2147 májusára a járvány körbeért a Földön. Nem kímélte a gazdagok pazarlóan klímatizált felszíni palotáit, és a nyomorgók föld alá épített sokemeletes paneltömbjeit. klimatizált, és az és elé nem kell vessző.

krescsendóval - ez mi ez? Vagy crescendóval, vagy írd fonetikusan, kreszcsendó, de ez a harmadik fajta verzió, ami a kettő ötvözete nem az igazi.

emelte fel ismét a kezeit a szónok. - páros szervek egyes számban, kezét.

ahogy a minket rabszíjon tartók követelik tőlünk! - picit túlírt, elég annyi is, hogy rabtartóink

Kitárták az ajtókat, hadd figyeljenek fel a folyosó másik végén élők a lármára, ami a közösségi teremből kihallatszott. - Hadd figyeljenek fel a folyosó másik végén élők is a közösségi teremből kihallatszó lármára. - felesleges bele az ami kötőszó, mert csak megbonyolítja a mondatot.

kihallatszott.

Akik egy szinttel lejjebb vagy feljebb éppen a reality műsorát bámulták, felkapták a fejüket az áthallatszó - kihallatszott, áthallatszó szóismétlés

A betegek az ágyukon maradtak. Néhányan már holtan hevertek a pislákoló lámpák alatt, ők ottmaradtak - maradtak, ottmaradtak dettó

mert a halálán lévő portásnak gyenge erejéből nem futotta arra, hogy megnyomja a riasztócsengő gombját. - nem futotta az erejéből, ebből tudjuk, hogy gyenge, nem kell elmondani azt is

A földön lassan kezdett helyreállni a százezer évvel korábbi állapot, amikor még nem terjedt el a homo sapiens, a gondolkodó ember… - Földön

Egy részletet nehéz megítélni, inkább csak a megérzéseimet mondom el. Sok a szóismétlés, és túlírsz. Egyszerűen is le lehet írni, amit te sok körítéssel és bonyolultan tálalsz néhol. És a stílusod is hullámzó, hol költői, hol belép a mindentudó narrátor, és precíz adatokat sorol, megtörve a ritmust. Ez persze csak az én szubjektív véleményem, nem biztos, hogy igazam van. Alapban azt mondanám neked, amit sokan, sok helyen el szoktak, ne elmeséld, hanem láttasd.
A négeres rész tetszett, a narrátoros már nem kötött le annyira sajnos...
Remélem, nem veszed okoskodásnak.
Első novellánk jelenik meg az Arénában, hogy hideget-meleget, építő kritikát kapjon az olvasóktól. Nagy Norbert: Az akarat népe. Olvassátok, s ne felejtsetek el kommentálni sem! A két tudós elmondhatta magáról, hogy kivételes helyzetben volt. Kevés ember beszélhetett…..
Maggoth 2013.01.24 14:12:35
A két tudós elmondhatta magáról, hogy kivételes helyzetben volt. - a létige ide nem az igazi, az, hogy k9vételes helyzetbe került szerintem jobban hangzana.
Kevés ember beszélhetett személyesen az idegenekkel, akik magukra csak znáriként hivatkoztak. A férfi egy csodálatos és virágzó kapcsolatot látott benne, melyből mindkét fajnak előnyei származhatnak. - itt a két mondat közt nem látok semmilyen ok-okozati összefüggést, illetve a második mondat enyhén értelmetlennek is tűnik. Mert miben látott a férfi csodálatos és virágzó kapcsolatot? Abban, hogy az idegenek znárinak nevezik magukat? Ugye ezt nem gondoltad komolyan? És felesleges bele az egy, akárcsak a következő mondatba:
A nő viszont egy újfajta szemléletmódban reménykedett, mely segítségével mélyebben tanulmányozhatják az életet.
Abban mégis megegyeztek, hogy kíváncsivá tette őket a znárik megjelenésének lehetősége. - ebben miért kellett külön megegyezniük? Egyszerűen csak kíváncsiak lettek az idegenekre, és kész, felesleges így túlspilázni, hogy még meg is egyeztek benne.
Egy klasszikus sci-fi szörnyeként elevenednek meg, vagy valami egészen új, emberi szavakkal le nem írható látvány tárul majd a szemük elé, ha végre felérnek a toronyba. - ide is felesleges az egy, és a végére kérdőjel dukál, mivel ez egy kérdés.
Mikor felértek, és kiléptek a láthatatlan liftajtón, mindketten döbbenten vestték észre a szobában elhelyezett asztalt, és az annak támaszkodó férfit, aki barátságos mosollyal sétált oda a megszeppent tudósokhoz. - Nem mikor, hanem amikor. A mikor az egy kérdőszó, az amikor pedig egy időhatározó, a kettő egyáltalán nem ugyanazt jelenti. Aztán ha beküldesz valahová valamit, és a nyilvánosság elé tárod, nem árt, ha előtte alaposan átnézed a dokumentumot, akkor nem maradnak benne olyan elírások, hogy vestték.
Volt egyszer, nem is olyan rég, egy galaktikus szonettverseny. A feladat az volt, hogy szonettformában, sci-fi témával kellett verset írni. Olyan meglepő és boldogító sikere volt a versenynek, hogy ezen felbuzdulva most kiírnánk egy újat. Ez alkalommal a távoli kelet felé vesszük…..
Cézi-blog Haibun 2009.03.08 23:20:00
Haibun:    Szokásos sétájára indult az öregember, lépteit megfontoltság és szerény bölcsesség övezte. A galambok tisztelettel húzódtak félre útjából, de riadalom nem szállt közéjük. Az idős ember nem is foglalkozott velük, sokkal inkább érdekelte a park hatalmas…..
Zsuzsa csinos, temperamentumos, de meglehetősen kétbalkezes óvónő, közel a harminchoz. Két jó barátnője van. Az egyik a munkatársa, a kissé bohókás Zsóka, a másik a precíz, mindig megfontolt banktisztviselő, Ági. Zsóka férjnél van, Ági szingli. Tudatosan és elkötelezetten…..
Szinyei Merse Pál Majálisa elevenedik meg a film első kockáin. Magyarország. A fehér kalapos férfi kitépi a pongyola pitypangot és odaszteppel a rózsaszín ruhás, vörös hajzuhatagú hölgyhöz és leguggol majd átadja a növényt, a nő meg az arcába fújja a pihéket, porzókat és…..
Gitta asszony a Vasút-igazgatóság főellenőre, pár év óta piár menedzsere dekoratív, ötvenes éveiben járó köztiszteletnek örvendő személyisége volt a MÁV-nak. Több évtizede, hogy elváltan élt. Állandó partneréhez, az igazgatóság műszaki főellenőréhez több évtizedes,…..