Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azasöndör

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy csomó dal a világtörténelemben, amiket rendre félreértünk, pont ahogyan a magyartanárok képesek a legegyszerűbb verseket is félremagyarázni. Nem arról van most szó, amikor csak félrehallasz egy dalszöveg részletet, ugyan az is gyakori probléma és elképesztően vicces…..
Ők azok, akik miatt itt tartunk: áruló Görgey Artúr és a családon belüli erőszakért felelős látássérült komondor, Csokonai Lillája és Latisev bíró. Bűnbakok, akik nélkül nem létezhet a magyar, mert aktuálisan úgy tetszik, a nemzettudat mércéje a felejtés és a…..
Az 1950-es évek a Ferrari (egyik) aranykorát jelentették, hiszen ekkoriban egymás után kerültek ki a gyárból a szebbnél szebb modellek, nem egy közülük kifejezetten egyedi darab. Ma egy ilyet mutatunk be. Éppen 60 évvel ezelőtt, 1953-ban több egészen csodálatos modellel is…..
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
Azasöndör 2013.05.06 23:47:40
@otgorbebogre: "ha ugyanolyan stilusu mas allat figura lenne az utalas lenne. "
de hiszen pont erről van szó, az egyik madár, a másik farkas. átvették még a pikkelyes nyakat is, meg több elemet, szerintem túl sokat, de alapvetően át van alakítva és nyilvánvalóan újra kellett alkotniuk.
csinálhattak volna eredetibbet is, de tegyük fel, hogy tényleg a game of thronesra akarnak utalni (miért is ne?), ha jobban eltértek volna a kompozíciótól, talán a tömeg, aki most lopást ordít, észre se vette volna a hasonlóságot....
Azasöndör 2013.05.07 02:36:22
@Peter T. Sinclare: a Coca-Cola nem jó példa, Spencerian Scriptnek hívják ezt a fajta írást, a 19. század második felében üzleti levelezésben (és cégérekben) gyakori. még az egyetlen trükk, a C alsó meghosszabbítása sem példa nélküli.
nem hiszem, hogy a GoT levédte volna azt a színt, ahogy a Ferrari megtette a pirosával...mellesleg a GoT kép nem a hivatalos logó, hanem fanart :)
Hála a punkportálnak, viszonylag elég jól lehet követni a szegedi történéseket már elég régóta (viszonylag). Egy időben volt egy csomó jó (és működő) zenekaruk (pl Smafu, Keserű Giliszta), aztán ahogy meghalt "a rockklubjuk", valahogy az egész kicsit elcsitult egy…..
Azasöndör 2013.05.04 06:12:07
új: soundcloud.com/nemulass/sets/porzo
dobosot keresünk pesten.
Ahogy az már lenni szokott, a Lángoló Gitárok szerkesztősége idén sem csinál közös listát, egyenként viszont megmutatjuk, hogy miket hallgattunk 2012-ben a legtöbbet, milyen dalok, milyen koncertek tetszettek nekünk a legjobban, miben csalódtunk, és mit várunk a következő évtől.…..
Azasöndör 2012.12.23 23:20:11
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Azasöndör 2012.09.30 10:28:16
Néhány keresetlen szóval sikerült sokakat megbántanom. Előre bocsátom, nem ez volt a célom. Kérem őket, ne legyenek megbántva. Őszintén szólva meglepett, hogy ennyi ember megsértődött azon, amit írtam. Ha visszanézem a most 600 kommentet, a következő dolgok miatt sértődtek meg…..
Két hét munka után mindkét olyan lehetőségen túl estem, amit a pénteki szabadnapján Mes Aynak-ban csinálhat az ember. Vagy elmegy Kabulba vagy marad a táborban és elfoglaltság után néz. Kezdjük az elsővel.  Az első hetem után egyértelmű volt, hogy Kabulba megyek a pénteki…..
„Indul a Görög aludni” – mondta Zita a telefonba, mikor este tizenegykor felhívtuk őt, és arról faggattuk, hogyan érinti őt a válság. Az egykori modell aggódik: minden bukhat, ami görög. „Vannak emberek, akik rosszkor éltek rossz névvel. Németh Lászlónak…..
Azasöndör 2011.11.03 17:40:31
Augusztusban magam is szenvedtem nagyon, és Tim Cook - az új Apple vezér - kinevezésének médiahabzása közepette találtam egy jó összefoglalót Jobs-ról. Végül nem postoltam ki. Most, hogy az apple.com is gyászol, végül úgy döntöttem közreadom némi kiegésztéssel.…..
Mert ugye, mint ahogy az ősi mondás is tartja, meztelen nőkkel bármit el lehet adni. Még az egyébként unalmasnak tűnő dolgokat is. Az AXE Kanada legújabb kampánya két részre osztható, az egyikben az alaptétel bizonyosodik be, míg a másikban öreg emberek magyaráznak meg modern…..
Azasöndör 2011.09.28 08:51:15
Praxis Nevetés a rendelőben 2011.09.12 06:00:00
Sziasztok!   Lányomnak egy fenyőfa tüskét a szél a szemébe fújt.Mivel egy óra múlva sem tudta kikönnyezni csak a fájdalomtól sírt irány a János szemészeti rendelője 1/4 4-kor meg is érkeztünk.A váróban kb.15 beteg várakozott.Az nővérkének elmondtam jövetelem célját…..
A dögös lengyel színésznő, aki a részletben látható, idén volt harminc, de jó pár évet le is tagadhatna korából. Főleg ebben a moziban, amelyben Natalia szerepében csábítja a  főszereplőt. A férfinek a románc következtében megváltozik az élete, pedig a 37…..
Azasöndör 2011.08.25 10:55:32
A hónap legarcpirítóbb amerikai eseménye volt, amikor a Drug Enforcement Agency elutasította a marihuána enyhébb büntetőjogi kategóriába sorolását kérő petíciót, mert szerintük a fűnek nincs semmilyen gyógyhatása. Ezért ugyanabban a kategóriában marad, mint például a…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
Azasöndör 2011.07.14 02:49:43
@Alapvető Emberi Jog: 2002-ben volt Romaniaban egy nepszamlalas, ahol lehetoseg volt nemzetiseghez tartozast is jelolni, es a szekely es a magyar kulon opciok voltak, mindkettot megjelolni nem lehetett. 532-en irtak szekelyt, a tobbi szekely pedig magyarnak vallotta magat.
a csangok magyarul beszelnek egy eleg specialis tajszolassal, ami ugyanakkor nagyjaban-egeszeben ertheto minden magyar szamara. olaszorszagban, franciaorszagban tud ugy beszelni egy falusi, hogy a nem odavalosi ne ertse meg.
a finn nyelvvel ketsegtelen letezik rokonsag, nagyon regi es nem tisztazott termeszetu kapcsolatra utal, es kisebb merteku a hasonlosag, mint mondjuk az egyes indoeuropai nyelvek kozott (pl. a lovari cigany nyelv a danra jobban hasonlit).
egyebkent mit akartal ezzel a rokonosdival mondani egyaltalan?
Azasöndör 2011.07.14 03:05:07
@bebe tv: tevedes, ungarn, wenger, hongrois, hungarian mind az onogur nep nevebol vannak, nezz utanuk, kik voltak ok...es csodalkozz:)
Azasöndör 2011.07.16 16:23:15
@Maisie MacKenzie: ez valóban így lehet. ahogy a japánok is hangaridzsin néven illetnek minket :)
Két dal van ma Magyarországon, amivel pozitív és negatív értelemben is az őrületbe lehet kergetni egy csomó embert: Fluor Tomi Mizuja, illetve a Quimby Most múlik pontosanja. Hó Márton fokozza az élvezeteket, egyben adja elő a két számot lo-fi stílusban:  ..
Azasöndör 2011.07.16 16:20:59
Ugyan nem friss a hír, hogy Kanadában különösen nyugodt medvékkel őriztek egy kenderfarmot, de minthogy a blogon még nem volt az orosz nőci, aki ezt képtelen vihogás nélkül összefüggően kamerába mondani, egy posztot mindenképpen megér: ..
Bajor Imre hajhosszabításra érkezett, de tévedésből Medveczky Ilona mellét ültették be neki. Bajor perel, és D-s melltartót hord kalap helyett. Egyre népszerűbb a magyar celebek körében a hajbeültetés és plasztikázás, ráadásul egyre többen a nyilvánosság előtt teszik ezt.…..
AZ NME már pár napja exkluzívan bemutatta a nemrég nálunk is járt digital hardcore alapvetés visszatérő lemezét, de jobb később, mint soha. ..
Országos utcazene-mozgalom vezeti be az idei Szegedi Ifjúsági Napokat, melyet augusztus 24. és 28. között rendeznek meg az Újszegedi Partfürdőn. A szervezők azt kérik a fesztivál rajongóitól, hogy kedvenc terükön, vízpartjukon, utcájukban vagy akár egy buszmegállóban énekeljék…..