Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ganter

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt is megéltük. Kellett hozzá egy kis idő, egy remek helyszín, egy penge_verda és egy őrült a kormány mögött. Valamint egy szem operatőr(Szeljak György), aki érti a dolgát és szerszámát biztos kézben tartja. Iszonyatosan büszkék vagyunk rá mindannyian, hogy ez az egy szem…..
Ganter 2011.10.21 18:03:22
Edu egy újabb végtörlesztéses anomáliát fedezett fel. Az OTP olyannyira nem szeretné, hogy ügyfelei forinthitelre váltsák frankhitelüket, hogy egy nyilatkozatot is aláírat velük: Gondoltam érdekelhet titeket ez a téma: A minap a mellékelt nyilatkozatot kellett kitöltenem a…..
Az Auto Collections kapcsán már eldurrantottam azt a jelzőt, hogy "eklektikus". Nos, álmomban sem gondoltam volna, hogy a nevadai sivatagban fogok B-csoportos, MG Metrót látni. A rettenetes méregzsák bár a maga korában legendás volt, nekem mégis az az érzésem, hogy…..
Ganter 2011.10.05 12:52:12
LifeTILT Bitch-Air A kurva járat 2011.05.09 03:15:00
  Most hétvégén egy legénybúcsúban volt szerencsém részt venni. Egy főiskolai haverom ugyanis úgy döntött, becsukja a szemét és beleugrik abba a szakadékba, aminek az alján a házasság intézményének sziklái várják. Ezek a sziklák előbb vagy utóbb, de szét fogják zúzni…..
Nemsokára készül a költségvetés, és természetesen ismét előkerült a kérdés, hogy jó-e a jelenlegi egykulcsos jövedelemadó-rendszer vagy sem - én nem akarom megmondani a frankót, mondjátok meg ti! A következő posztban öt izgalmas elméleti lehetőséget vázolok fel röviden,…..
Ganter 2011.09.06 10:52:13
@abaka: Gondolom nem, aki eljut arra a szintre az mar altalaban ervekkel vitatkozik, nem erzelmekkel.

Őszintén szólva vártam valami ellenérvet, de csalódnom kellett
Ganter 2011.09.06 15:05:46
@Brendel Mátyás: "emiatt nem jönnek befektetők, emiatt magas az euro és a svájci frank"

nem jönnek befektetők? Nézz már körül, hány gyárat építenek és bővítenek nálunk!
Magas az euro? :D Mihez képest? a pár évvel ezelőtti 310es szinthez? :D
Az, meg hogy Mo miatt magas a svájci frank, egy valamire való óvodást is megmosolyogtat.
Ganter 2011.09.06 15:54:58
@Brendel Mátyás: "hülyegyerek. olvass!"

Köszönöm a linket elvtárs, elolvastam, nem rossz.
Egy dolgot basztál el, ide az van írva, hogy a beruházások csökkennek és nem hogy nem jönnek befektetők. Szerintem te is olvasd el a cikket, nézd meg mely szektorokban van csökkenés és rájössz, hogy buta vagy.
A Budapesti Közlekedési Központ tette ki honlapjára azt a tervet, ami szerint várhatóan majd átalakítják a környéket. Engem nem dob fel különösebben, hogy a Finta Stúdió is részt vett a munkálatokban, és a renderelt képeket elnézve sem áll még össze egységes koncepció a…..
Az önmaga és a világ által generált adósságválságban lassan fulladásos jeleket mutató Orbán-kormány szánalmas kísérleteket tesz arra, hogy befeketítse, a nyomor, a pusztulás időszakának tüntesse fel Magyarország 2002 és 2010 közötti történelmét. Ezért az aláíbbiakban…..
Ganter 2011.08.08 17:49:44
Egyszerű választóként gondolkodom, nem vagyok sem szakértője, sem avatottja, de főként nem kitüntetett véleményformálója a kérdésnek. Számomra az egymás mellett elbeszélést legszemléletesebben az alábbi vicc illusztrálja:Egy alkalommal, amikor a prímás vonójába…..
Ganter 2011.07.13 13:33:51
@is: Vizitdíj?
Kb arra volt elég, hogy a pultosok bérét kifizessék meg a vizitdíjautómatára :D 10000000 Ft/db + havi karbantartás
Nagyokos
 Történelmi csúcson a svájci frank. És bár a kormány időről időre előáll egy-egy frankhiteleseknek szóló mentőcsomaggal, az elemzők azt állítják, sehogyan sem tudnak jól járni a devizahitelesek. A frank bődületes ereje a legtöbb kísérletet kudarcra kárhoztatja.…..
Ahol keveset süt a nap, ott az emberek gyakrabban lesznek alkeszek, depik netán öngyik. Ahol nagyon erősen süt, ott meg nem él senki, mert odakozmálna a homokra. Azt kb. tudjuk, hogy a napfény jó hatással van a hangulatunkra. Azt is, hogy legtöbb ember törekszik lebarnulni, mert a…..
Ganter 2011.07.11 15:31:13
Vastagbőr Koki és saller 2011.07.04 11:41:00
Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a…..
Michael Knight A törvény urai 2010.06.15 21:46:00
Non omne, quod licet, honestum est - vagyis nem minden tisztességes, ami szabad. Ez a latin bölcsesség (köszönet T.-nek) tökéletesen jellemzi a Fidesz tetteit. Mert kétség se férjen hozzá: semmi törvénytelenség nincs például abban, ahogyan köztársasági elnököt választ a…..
 Több száz pályamű érkezett a „Négy év pornó” című írásban közzétett pályázatra, amelyben azt kértük: mindenki írja meg, hogy mit csinál a választás napján ahelyett, hogy papírokra ikszelget. A számtalan kiemelkedő írás közül most következzék…..
Varánusz Kétharmad barikád 2010.04.16 08:00:00
Egy, csak egy legény van talpon e vidéken,ordítása klotyókban is hallik', túl a bidéken.Szörnyű kijelentés dörög ki a száján,könnyű szájhab patakzik indulatos állán.Beste zsellérek lustán szavazásra várnak!Gátjai ők ennek a csodás demokráciának!Kétharmad lesz ecsém, itt…..
Ganter 2010.04.16 11:12:17
Ezt a sok buta, negatív embert!

szerinte
@kíváncsivagyok: Mégis szerinted miből fizetik annak a 10 000 közalkalmazottnak a bérét?
Elmondom: adóból.
Szerinted kinek érdeke embert hivatalosan foglalkoztatni, amikor a nettó fizetés 2,5- szerese az összköltsége?
A világon sehol nem kell egy rendes dolgozó embernek vagy szabályosan működő cégnek(nincs is olyan) annyi adót, járulékot, díjat meg még mi a lófaszt fizetni, mint Mo-n.
Ennek ellenére nincs pénz semmire, és úszunk az adósságban. Akkor hol a pénz? Csak mert én a fizetéspapíromon látom, hogy a felét kapásból levonják minden kibaszott hónapban.
Aztán ha elmegyek vásárolni, akkor meg fizetem az únió legmagasabb áfáját.

Többek között az is benne van a nemlétező programban, hogy lecsökkentik a cégek adminisztrációs terheit, mert az is komoly költség.

Nincs program?
Ember, nem olvasol mást csak az Indexet?
Ganter 2010.04.16 11:30:29
@kíváncsivagyok:

Amiért itt tartunk:
-államigazgatási vízfej
-több 1000 milliárd forint szervezett lenyúlása
-nagyon bonyolult adó és adminisztrációs rendszer
-a közvagyon kiárusítása (Posta székház, MTV székház, MÁV székház, Malév, Ferihegy, csak hogy egy párat említsek)
-12000 milliárd Ft hitel felvétele

Ez mind az elmúlt nyolc évben történt.
Az első hármon lehet változtatni, és pénzt megtakarítani, gazdasági növekedést elindítani, ezáltal munkahelyeket létrehozni.
Rengeteg ember van az országban, aki vállakozna/bővítene, mert vannak ötletei és akaratereje, csak egyszerűen nem éri meg a betarthatatlan szabályok miatt.
Ganter 2010.04.16 11:40:55
@kíváncsivagyok: Ja, hogy végkielégítést kell fizetni? Akkor inkább fizessük tovább 20-30 éven keresztül a semmittevésért! Az olcsóbb, Ez az!
A munkanélküli pedig sokkal kevesebbe kerül az államnak, csak fél évig jár, és olyan alacsony, hogy inkább elmegy dolgozni akárhová.
Te tipikusan a "hogy nem lehet" hozzáállású emberekhez tartozol látom.
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
Ganter 2010.04.12 16:20:31
@Hefe: "Biztos emlekszel meg a nepszavazasra amikor a fidesz az AB segitsegevel megfurta a reformok kezdeteit. Azok tobbek kozott arra lettek volna kitalalva, hogy egy kis penz csorogjon az allamkasszaba."

Mégis mire gondolsz? Biztos a vizitdíjra. 1 db vizitdíj autómata=10 M Ft+ havi üzemeltetési ktg. És szerinted ahol 2 ember ült és szedte, azoknak mennyi volt a havi bérköltsége? Összejött a 300 Ft-okból.

Ez persze csak egy példa. Tipikusan azok az emberek beszélnek a vörösök NAGY reformkezdeményezéseiről, akik nem tudnak számolni.
A Konzervatórium különítménye Angyalföldön járt egy LMP-s lakossági fórumon. Vári György Konzi-kommentelőt és levelezőt, a Lehet Más a Politika helyi képviselőjelöltjét kérdeztük többek között az LMP és az SZDSZ (MDF) viszonyáról, az SMS-ben is terjesztett…..
Ganter 2010.04.09 14:45:58
w A kocka elgurult 2010.03.24 03:00:00
A fényes győzelem előrevetíti árnyékát. Orbán Viktor mindmáig leghitelesebb megszólalásában, a függöny mögül kiszivárgott, ám sosem cáfolt Kéri-beszédben mondott egy izgalmasat, ami nem megy ki a fejemből: hogy ő 2006-ban igazából nem is akart nyerni. Látta az ország…..
Nem szabad elsikkadni a hír fölött: a Nézőpont Intézet felmérése szerint jelenleg a leginkább aktív népességből, tehát a 30 és 44 év közötti választópolgárok közül mindössze 4% adná a voksát az MSZP-re. Ez azért durvaság. Persze sejthető volt, hogy a végletekig hitelét…..
Ganter 2010.03.05 14:07:14
@idelle: Ezt a teóriát a média nyomatja, ti meg elhiszitek. Alapja meg semmi.
Ganter 2010.03.05 14:41:21
@Fedor: Nagyon sok törvényjavaslatot nyújtottak be, amit vagy napirendre sem vettek vagy leszavazták.
A baloldalnak az egyetlen tömeg elé kitehető embere volt a Gyurcsány, szerették is sokan. Ha ő nincs, az mszp nem húzta volna eddig.
Másrészt a Medgyessy kezdte el a nagy osztogatást, amit a pártból akkor is és utána is mindenki támogatott.
Sokan cincálták az elmúlt napokban azt az egész pályás letámadást, amit a Fidesz indított a Jobbik ellen. Kevesebben foglalkoztak azzal, pedig legalább ugyanennyire fontos, hogy a Jobbik is tett néhány elutasító lépést a szélsőjobb legszélsőségesebb elemeitől.Budaházy mögül…..
Ganter 2010.03.03 15:14:26
@helota: "Egy ilyen koalicióban a Jobbik kaphatná a belügyi és az igazságügyi tárcát, leszámolna a rablóbandával a maga módján"

vicc.
A Jobbik kb így néz ki:
Hello, az öszödi beszédkor elkezdtünk köveket hajigálni, árpádsávos zászlókkal vonulni, politikusok üres házára lőni, gagyi bombákat gyártani. Tetszett?
Most már párt vagyunk és van is 70, azaz hetven oldalas programunk, amit fél nap alatt rántottunk össze.
szavazz ránk!
Mi megbasszuk a politikusokat és a cigányokat, lesz itt nemulass!

Ugyan már! Szép színes lufi!
  „Hasonló a hasonlónak örül. És amilyen meglepőnek tűnhet 2010 Magyarországán a mondat, olyan igaz: több a hasonlóság a Fideszben és az MSZP-ben, mint e kettő és a Jobbik között. Igen, a hasonlóság az, hogy a Fidesz és az MSZP, akármennyire is tűz és víz,…..
Se jó demokrácia, se erős gazdaság. Ha nem erősítjük meg a rendszer legitimációját, Budaházy Györgyből hamarosan tényleg mártír lesz. Tegnap este az RTL Klub Akták című műsora bemutatta azokat a hangfelvételeket, amelyek alapján a Magyarok Nyilai nevű szervezet tagjait…..